Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה BAR

RACEPAK
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
PV=nRT

P = לחץ

V = נפח

n = מספר מול המולקולות (מול = 1ועשרים ושלושה אפסים אחריו)

R = קבוע וולצמן (לא זוכר אותו עכשיו)

T = טמפרטורה.

היות ו R הוא קבוע ונקבע גם את ה V כנפח הצמיג (מן הסתם הוא תמיד יהיה באותו נפח) הרי שיצא לנו כי היחסים בין החום והלחץ משפעיעים על כמות המולקולות.

אם הצמיג חם (T גבוה) הרי שבאותו לחץ (P לאמשתנה) צריך להקטין את מספר המולקולות.

ז"א להכניס פחות אויר.

המסקנה:

נפח את הצמיגים כשהם קרים.

צר לי על הגסות אבל,

איזה שטויות....

המשוואה שהבאת היא משוואת גזים אידיאליים!!! ותקן אותי אם אני טועה אבל צמיג הוא עדיין מוצק.

יניב

פורסם
PV=nRT

P = לחץ

V = נפח

T = טמפרטורה.

היות ו R הוא קבוע ונקבע גם את ה V כנפח הצמיג (מן הסתם הוא תמיד יהיה באותו נפח) הרי שיצא לנו כי היחסים בין החום והלחץ משפעיעים על כמות המולקולות.

ז"א להכניס פחות אויר.

המסקנה:

צר לי על הגסות אבל,

איזה שטויות....

המשוואה שהבאת היא משוואת גזים אידיאליים!!! ותקן אותי אם אני טועה אבל צמיג הוא עדיין מוצק.

אוי לי ואבוי לי.

אם אתה נוסע על צמיג מוצק סימן שאתה נוסע על אופני תינוקות. בכל רכב קצת יותר רציני משתמשים בצמיגים שרק חלקם החיצוני מוצק (הוא מורכב מרצועות מתכת וחומרים נוספים ושכבות גומי). חלקם הפנימי של הצמיגים חלול וממלאים אותו באויר דחוס כדי לשמור על צורתו. אם תשים לב, בהרבה מכוניות יש בצמיג מעין זיז מתכתי - זהו השסתום דרכו מכניסים אויר.

האויר שבתוך הצמיג, אינו גז אידאלי כמובן. הוא תערובת. אבל לצורך הדיוק הנדרש מאיתנו משוואת הגז האידאלי תיתן תוצאות די טובות.

פורסם
PV=nRT

P = לחץ

V = נפח

T = טמפרטורה.

ז"א להכניס פחות אויר.

המסקנה:

צר לי על הגסות אבל,

איזה שטויות....

אוי לי ואבוי לי.

אם אתה נוסע על צמיג מוצק סימן שאתה נוסע על אופני תינוקות. בכל רכב קצת יותר רציני משתמשים בצמיגים שרק חלקם החיצוני מוצק (הוא מורכב מרצועות מתכת וחומרים נוספים ושכבות גומי). חלקם הפנימי של הצמיגים חלול וממלאים אותו באויר דחוס כדי לשמור על צורתו. אם תשים לב, בהרבה מכוניות יש בצמיג מעין זיז מתכתי - זהו השסתום דרכו מכניסים אויר.

האויר שבתוך הצמיג, אינו גז אידאלי כמובן. הוא תערובת. אבל לצורך הדיוק הנדרש מאיתנו משוואת הגז האידאלי תיתן תוצאות די טובות.

נכון, אבל החלק החיצוני דיי משפיע.

יניב

פורסם

משפיע על מה? השאלה שנשאלה הייתה על מדידות לחצים בצמיג. איך החלק החיצוני של הצמיג משפיע על מדידת PSI של האויר שבפנים?

אמנם אני מתאר לעצמי שגם הגומי ורצועות הפלדה מתפשטים ומתכווצים בהתאם לשינויי טמפרטורה, ועלולים לשנות את הנפח הפנימי - אבל ראבק, זה באמת כל כך זניח, בלתי ניתן למדידה בטווח שינויי הטמפרטורה שהצמיג עובר.

החלק המוצק לא ממש משפיע על התנהגות האויר שבפנים. ומשוואת הגזים האידאליים היא הדרך הטובה ביותר לתאר את ההשפעות ההדדיות של לחצים וטמפרטורה בצמיג.

פורסם

משפיע על מה? השאלה שנשאלה הייתה על מדידות לחצים בצמיג. איך החלק החיצוני של הצמיג משפיע על מדידת PSI של האויר שבפנים?

אמנם אני מתאר לעצמי שגם הגומי ורצועות הפלדה מתפשטים ומתכווצים בהתאם לשינויי טמפרטורה, ועלולים לשנות את הנפח הפנימי - אבל ראבק, זה באמת כל כך זניח, בלתי ניתן למדידה בטווח שינויי הטמפרטורה שהצמיג עובר.

החלק המוצק לא ממש משפיע על התנהגות האויר שבפנים. ומשוואת הגזים האידאליים היא הדרך הטובה ביותר לתאר את ההשפעות ההדדיות של לחצים וטמפרטורה בצמיג.

אני לא חושב, הגומי ורצועות הפלדה קולטים חלק מהחום.

יניב

פורסם

נכון, הגומי ורצועות הפלדה אוגרים חום. יותר מזה - בחלק החיצוני של הגלגל נוצר החום. שם מתרחש החיכוך עם הכביש. חלק מהחום הזה נפלט לסביבה וחלק נפלט פנימה.

ועדיין - אין לזה שום קשר לכך שהיחס בין הטמפרטורה והלחץ של האויר בתוך הצמיג מתוארים על ידי משוואת הגזים האידאליים.

זה כמו שבכל ניסוי מדעי שמערב גזים, חום ולחץ הגז הנמדד נמצא בתוך כלי. והדפנות הפנימיות של הכלי קולטות חלק מהחום, יש להן תכונות משלהן והכל טוב ויפה. ובגלל זה מודדים את טמפרטורת הגז ולא את טמפרטורת הכלי. כי הגז זה מה שמעניין אותנו.

ולצורך הדיון שלנו - הצמיג הוא בסך הכל כלי קיבול לגז.

פורסם
נכון, הגומי ורצועות הפלדה אוגרים חום. יותר מזה - בחלק החיצוני של הגלגל נוצר החום. שם מתרחש החיכוך עם הכביש. חלק מהחום הזה נפלט לסביבה וחלק נפלט פנימה.

ועדיין - אין לזה שום קשר לכך שהיחס בין הטמפרטורה והלחץ של האויר בתוך הצמיג מתוארים על ידי משוואת הגזים האידאליים.

זה כמו שבכל ניסוי מדעי שמערב גזים, חום ולחץ הגז הנמדד נמצא בתוך כלי. והדפנות הפנימיות של הכלי קולטות חלק מהחום, יש להן תכונות משלהן והכל טוב ויפה. ובגלל זה מודדים את טמפרטורת הגז ולא את טמפרטורת הכלי. כי הגז זה מה שמעניין אותנו.

ולצורך הדיון שלנו - הצמיג הוא בסך הכל כלי קיבול לגז.

טוב, אם כך לא הבנתי, מפני שאמרו שהצמיגים חמים חשבתי שדברו פה על החלק החיצוניץ

8)

יניב

• תוכן חדש...