Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה אומרים ב CLASS-ים במגברים?

Class a/b

Class c

Class d

וכו'

מגבר שלא כתוב עליו איזה CLASS הוא מה זה אומר?

אני רוצה לקנות את המגבר הבא - phase evolution rs2 איזה class הוא?

האים הוא מספיר איכותי?,יש מגבר יותר איכותי במחיר שלו שאתם יכולים להציע לי?

פורסם

אני יודע שקלאס a\b צורך המון המון חשמל

וקלאס d צורך קצת חשמל

אין לי מושג בקשר לפרטים האחרים

עדיף שחכמים ממני ינסו להסביר לך

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

CLASS A - כל הזמן זורם זרם גבוה בטרנזיסטורים אפילו אם אין סינגל אודיו והוא יכול להיות שווה פחות או יותר לזרם שעובר בטרנזיסטורים כאשר יש סיגנל במתח גבוה. היתרון של הקלאס הזה הוא שיש לו אחוז עיוותים נמוך מאוד. החיסרון הוא שיש לו אחוז נצילות נמוך או במילים אחרות הוא "זולל זרם" ומתחמם. אין כמעט מגברים כאלו לרכב בימינו מכיוון שגם ככה מערכת החשמל ברכב די מוגבלת וגם בשל החום שברכב. אלו שיש הם מגברי היי אנד שנועדו עבור אנשים שמאמינים שלקלאס A יש איכות צליל גבוהה יותר (שזה נכון אולי על הנייר אך במבחן מעשי לא ממש).

CLASS B - אין זרם בטרנזיסטורים כאשר אין סיגנל מה שתורם לנצילות גבוהה יותר אך מכיוון שטרנזיסטור זקוק למתח התחלתי בשביל להעביר זרם (משהו כמו 0.6V) כשהמתח נמוך מכך הוא לא יעביר זרם דבר שיגרום לעיוותים ומסיבה זו לא משתמשים בהם באודיו.

CLASS AB – זה כמו קלאס B רק שכאן תמיד יש זרם קטן מאוד שעובר בטרנזיסטורים דבר שמונע את העיוותים שיש בקלאס B כמעט לגמרי (באופן שמיע זה לגמרי). ההבדל מקלאס A הוא שכאן כשאין סיגנל הזרם שזורם בטרנזיסטורים הוא נמוך כך שהנצילות של המגבר גבוהה יותר. זה בעצם המגבר הנפוץ ביותר מכיוון שאפשר לומר שהוא הפשרה הטובה ביותר – עיוותים נמוכים ונצילות טובה.

CLASS D -תאר לך סוללה (מקור מתח) המחוברת אל העומס דרך מפסק הנפתח ונסגר לסרוגין בקצב מאד מהיר (למשל, מאה אלף פעמים בשנייה).

כלומר, משך כל מחזור "פתיחה-סגירה" הוא 10 מיקרו שניות נניח,אם מתוך כל פרק זמן של 10 מיקרו שניות המפסק יהיה פתוח חמישה מיקרו שניות וסגור חמישה, הזרם הממוצע שיזרום דרך העומס יהיה חמישים אחוז מהזרם המקסימאלי.

אם המפסק יהיה סגור במשך מיקרו שניה אחת רק עשרה אחוז מהזרם יזרום דרך העומס.

מה שקיבלנו הוא מגבר הקובע את הזרם הממוצע הזורם דרך העומס.

מכאן, שהשם מגבר בינארי (דו מצבי) מתאים יותר להגדרתו של המגבר הנ"ל.

הייתרון של צורת בקרה זו, היא העובדה כי ביזבוז ההספק במערכת נמוך ביותר.

עובדה זו מאפשרת קבלת מגברים בעלי הספק רב ביותר אשר מימדיהם הפיזיים קטנים ביותר. כלומר ניתן להגיע לנצילות מערכת מאד גבוהה אפילו עד תשעים אחוז!!!

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

יש סוג חדש של מגברים F מה זה F?

כמו המגברים החדשים של פיונר

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

אספי , לגבי מגברים של CLASS A אמיתיים אין דבר כזה שלא מרגישים את ההבדל , ההבדל הוא שיש תחושה שהמוסיקה מרחפת ולא קשורה לרצפה , קשה להסביר את זה אבל זה קיים. וזה קיים בגלל העובדה שכשי כל הזמן אותו זרם המוסיקה לא צריכה שיגבר זרם ויעבור על התנגדות דינמית ע"מ להשמע באותו לוול אלא זה נעשה מיידית.

אם תשמע פעם רמקולים אלקטרוסטטיים של קווד עם מגבר מנורות טוב אתה תבין מייד מה ההרגשה.

בברכה יהודה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...