Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

3 way crossover

leonm12
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא התייחסתי ל-H/U שלך, התייחסתי לטוויטר בסט שלך ולסט שלך באופן כללי.

כמה פעמים התעסקת עם כיוון של תדרים חיתוך בהגברה ושל טוויטרים בפרט?

בלי לדעת טוב מאוד (מאוד מאוד) אתה תשרוף את הטוויטרים שלך. הקרוס המקרוי כולל רכיב הגנה (מעין מנורה) בכיול שמרני למדי שלפי הנתונים בPDF הולך "לסגור את המסיבה" מוקדם מאוד.

לא צריך להיות גאון כדי להסיק שמדובר בטוויטרים רגישים למדי ולכן חיבורם למגבר חזק מעמיד אותם בסיכון מיותר כאשר מי שאמון על כיולם חסר ניסיון.

אין לא שום דבר נגדך ואני רק רוצה לעזור. אם אתה כלכך רוצה להפעיל את הסט האודיופילי שלך בהגברה אקטיבית עדיף שתרכוש סט פשוט מיד שניה (250-450) כמו פולס למשל ותתאמן ותתנסה עליו לפני שתחבר את ה"דבר האמיתי".

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

תודה על העזרה

אבל אני קצת מבין...לא שצריך להיות פרופסור.. בשביל לכוון את טווח התדרים לכל יציאה מ HU

סאב - 80Hz ומטה

מיד - 80hz- 4Khz

טוויטר - 4khz ומעלה

כאשר לפני שאני מחבר את המגבר אני מגדיר ב HU את החיתוכים האלה כולל ה slope עבור כל אלמנט.

ומנמיך את ה gain במגבר עד הסוף ואת היציאה לטווטרים במכשיר אני מנמיך ב -24db , כולל הנמכת הווליום של המכשיר עד הסוף

אני מאזין רק לטווטרים ומתחיל בעדינות להעלות את הווליום מהמכשיר ומשם ממשיך הלאה.

דרך אגב שאלתי את רוקפורד לגביי הטווטרים והם אמרו שהטווטרים האלה יכולים לקבל 100watt rms רק כאשר יש לפניהם קרוסאובר שחותך את התדרים.

שוב אני חוזר- תודה על העזרה! (שלא תבין אותי לא נכון)

בקרוב זה מגיע....ה THESIS!!!!!!! פרטים בהמשך...

פורסם

לפי הנתונים של רוקפורש תדר החיתוך של הטוויטר הוא 3,200

לא צריך להיות פרופסור, צריך ניסיון. אני לא עוסק בתחום למחייתי ואני לא מנסה לשדל אותך ללכת למומחה זה או אחר כדי שיכוון לך את הסט. זה פשוט נראה שאתה מנסה להקדים את המאוחר ובחרת רכיבים לפי שם המותג שלהם ולא לפי צרכים ויכולות שלהם.

תפנה שוב לרוקפורד ותבקש "T/S PARAMETERS" של הטוויטר, זה יהיה נס משמים אם תקבל אותם.

אתה צריך גם נתוני יכולת ספיגת הספק שהם "Stand Alone" כלומר של הטוויטר ללא הקרוס הפסיבי. הנתונים שאתה בקשר ליכולת ספיגת ההספק יכולים לבוא תחת מספר שמות כמו למשל:

Nominal Power Handling

Transient Power Handling

Short term max power

Long term Max power

Operating power

PE/Pmax

הנתונים יכולים להיות לפי תקן DIN או לפי תקן IEC

הסיכוי שהטוויטר יכול לעמוד בהספק 100WRMS גם כאשר הוא חתוך בקרוס אקטיבי הוא נמוך מאוד עד דמיוני לחלוטין (הסיכוי שיש לי מתחת לדשא בגינה נפט גבוה בהרבה). הקרוס הפסיבי כולל מנגנון השוואת נצילות שמוריד את תפוקתו בכמה דציבלים כדי לאזנו עם המיד. הנחתה של 3DB משמע הטוויטר מקבר רק חצי מהעוצמה המקורית שנשלחה לקרוס.

לפי התגובות שלך אני חוזר על ההמלצה המקורית שלי להתנסות על סט קומפוננט זול/טוויטרים זולים אחרים לפני שאתה מנסה עם סט יקר יותר. אי אפשר ללמוד איך לכוון סט ע"י קריאה בפורום כמו שאי אפשר ללמוד שחייה בהתכתבות. לי יצא לשרוף לא פעם ולא פעמיים רכיבים בבית וברכב ע"י משחק לא מושכל תדרי החיתוך ובפרמטרים שונים של כיוון עוצמות לדרייברים, עם הזמן זה קורה פחות ופחות.

אנשים בפורום שעברו להגברה אקטיבית עשו את בד"כ אחרי שהיה להם קצת ניסיון בכיוון אלמנטים ועם דרייברים ומגברים שתאמו פחות או יותר אחד את השני.

לפני חמישה ימים בתרד הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129982

אודות הגברה 3WAY אקטיבית ביקשת

"אשמח לקבל חוות דעת מאנשים שמבינים טוב בכל הנושא הזה"

מנסים לעזור לך לא?

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם

שאלתי את רוקפורד מה נתון ה FS של הטוויטר כדי לבחור חיתוך אופטימלי.

ושאלתי בכמה RMS הם יכולים לעמוד כאשר לא מחוברים באמצעות הקרוס הפאסיבי

מחכה לתשובות...צריכות להגיע היום בערב....

לגביי הטוויטר עצמו אני בטוח שההספק מסתכם במשהו כמו 10-15watt RMS, שזה נראה לי מספיק גבוהה לטוויטר...הסתכלתי גם אצת חברות אחרות כגון focal והטוויטר שלהם עומד ב 15watt ללא פילטרים

פורסם

FOCAL מציינים הספק UNFILTERED. סבבה, אבל לא הכי רלוונטי. אתה צריך נתון הספק תלוי נקודת חיתוך.

קרוס פסיבי ממוצע (לא קרוס של סט ב400-700 שקל) כולל רכיבים ומעגלים מעבר ל"פיצול תדרים" סטנדרטי. מאחר והרוב המכריע של הטוויטרים הוא בעל נצילות/רגישות גבוה יותר מהמיד באס שאליו הוא משוייך יש בקרוס גם מנגנון "סופג עוצמה" שיוריד את עוצמת הטוויטר ב2DB-5DB כך שמדובר בהפחתה שהיא בד"כ מעל 50%.

תדר הFS לא בהכרח יאפשר לך לדעת מהו התדר ה"אופטימלי" לחיתוך, אתה צריך גרף FR ונתוני הספק תלוי תדר.

לא מכוונים תדר לפי FS אבל בד"כ מקובל לשמור על "רף תחתון" של לפחות של תדר פי 1.5-2 FS.

אני מעריך שרכשת את הסט לפני ששמעת אותו בהתבסס על שמה ה"מהולל" של החברה ומן הסתם כשרכשת אותו לא דמיינת אפשרות להגביר אותו אקטיבית. למרות שאני בד"כ תומך נלהב בהגברות אקטיביות במקרה שלך הייתי מגביר את הסטת בהגברת BI-AMP בעזרת הקרוס הפסיבי. אתה עדיין יכול להשתמש ביכולות הפורססור ה3WAY ב880PRS.

תכוון אותו למצב 3WAY, תגדר את הHPF לטוויטר כ passthrough ותוכל לכוות TA לכל דרייבר בנפרד ולשלוט על עוצמתו דרך ה-H/U.

אם יהיו לך שאיפות אודיופיליות מתקדמות יותר אני בטוח שתחזור, תוך זמן קצר, לפורום עם דרישות לדייברים "אודיופיליים" יותר.

פעם, שרוקפורד יצרו (יצרו עבורם לייתר דיוק) סטים איכותיים כמו הPUNCH AUDIOPHILE (הRFA-614 היה סט מעולה) של אמצע שנות ה-90 הם היו מגיעים עם מניואל שכולל נתונים רלוונטיים כמו TWEETER RESONANCE FREQUENCY פירוט על מעגלים מורכבים בקורס כמו מעגלי ZOBEL ועוד.

כמו:

http://www.rockfordfosgate.com/rftech/library/1993/4_Speakers/CP8673_AudiophileSystem_MAN.pdf

ברור לי שאתה שבוי בקסמי ופלאי רוקפורד אבל אתה תתבגר בהקדם ותהיה פתוח יותר לעצות של אנשים ולמוצרים פחות MAINSTREAMיים.

בדיוק היום קיבלה רוקפורד דירוג אשראי "D" כלומר אזהרת חדלות פרעון.

רוקפורד היום זו חברה קטנה, ששווה כ-33 מליון דולר, במצב קשה אחרי שנים של הפסדים וירידה מתמשכת בהכנסות - עקב המוצרים ה"מעולים" שיצרה בשנים האחרונות. גם לאחר שפיטרה באוגוסט 25% מעובדיה מצבה בקרשים. כמו שזה נראה זה רק עניין של זמן עד שנושים יגאלו אותה מייסוריה.

פורסם

אני עם OOGEE , הסיכוי לשרוף את הטוויטר גבוהה.

הסט יקר מדיי וחבל להתחיל לחפש לו תיקונים ושטויות סה"כ אני מאמין שהחבר'ה שייצרו אותו יודעים מה הם עושים והם כיוונו את הקרוס מספיק טוב כדי להשתמש בו ולא בדרך שאתה רוצה.

ב 500 דולר אגב אני הייתי מחפש משומש human reign אפילו שני ערוצים ומגביר איתו(אני חי בחלומות , מי ימכור כזה מגבר ).

אבל עזוב תתחדש.

אל תשחק עם ההד יוניט והגברות כאלו כיוון שאתה ברגע של חוסר תשומת לב תשרוף את הטוויטר.

ומנסיון להביא דבר כזה חדש לא עולה מעט...תחשוב ררק שחבר ישב לך לאוטו בזמן שיצאת לקנות קולה/סיגריות/וכו... והנה חזרתה לאוטו והוא שבנתיים חיפש איך מעבירים שירים יאמר לך:"אמממ לא שומעים בצד ימין פתאום..." איך אומר סולומניקו השלישי : אוי יו יויי .

בברכה,

ק.

נ.ב. הייתי ממליץ סחום להרים טלפון לאוטופרט (אני זוכר נכון והם היבואן של רוקפורד) ולשאול כמה כולה טוויטר יחיד כזה.

תחשב לבד האם ההשקעה כידאית. הכל מקרה אתה יכול לשים פיוז בכניסה של הטוויטר . כמה צריך ? בטח עוגי יודע יותר טוב ממני.

פורסם

תראה יש לי את הסט הזה כרגע והוא מאוד איכותי ושמעתי כבר די מערכות.

אני בטוח שפאשר להוציא ממנו יותר בחיבור אקטיבי

השאלה אם יש דרך להגן על הטווטרים כאשר הם מחוברים אקטיבית?

פורסם

התשובה היא לא.

לחיבור בי-אמפינג צריך כמה דברים :

1. קרוס אקטיבי.

2. הגברה מתאימה בהתאם לאלמנטים.

3.המון ידע ונסיון.

זה עובד כמו כלל משולש זהב, מבלי 1 מה3 עדיף לא לגעת.

נכון זה נשמע פשוט, אבל כאשר אתה מחבר טוויטר גם טוויטר מאוד איכותי ובעל יכולת ספיגה מרשימה(והטוויטר הנ"ל הוא כזה) טעות הכי קטנה והטוויטר ישרף, לגבי המידים זה גם עובד אבל קצת יותר קשה לשרוף אותם או לנזוק אותם בצורה כזו או אחרת אבל זה אפשרי.

אני מסכים עם מה שאוג'י כתב, לאור השאלות שלך וחלילה שאני לא ממש מזלזל אך ניכר מזה שאין לך את המלוא הידע והנסיון ולכן אני לא הייתי ממליץ לך לעשות זאת.

הגברה דו ערוצית טובה וחזקה , תניב תוצאה טובה יותר מאשר הגברה אקטיבית בידיים הלא נכונות.

בהצלחה,

ניר

under construction..

פורסם

לאון לפי התגובות שלך אתה מחפש פה מישהו שיאשרר לך את הרעיון שלך כדי שתעשה את זה.

אז הנה:

תעשה את זה, אלהים תעשה את זה, תגביר , תחתוך , תשים בפול גיין...

זה מומלץ , זה כדאי , זה הכי טוב לעשות ככה.

בברכה,

ק.

נ.ב.

תספר לנו איך מריח טוויטר של רוקפורד על האש.

פורסם

חחחח

אני אעשה את זה אל תדאג....

דרך אגב קיבלתי תשובה מרוקפורד ויש אישור שהטוויטר יכול לקבל 100watt RMS עצמאית כל עוד יש קרוס טוב שחותך לפני כן....

חבר'ה אל תזלזלו ברוקפורד (בסדרות הטובות), יצא לי לשמוע מהרבה אנשים ששמו פוקאל באוטו מסדרות שונות.....ואני לא רוצה בכלל להשוות ל T162S.....

• תוכן חדש...