Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

3 way crossover

leonm12
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי HU בעל 3way crossover.

האם אתם ממליצים במצב כזה להוריד את הקרוסים הפאסיביים של הקומפוננט.

ולהתשמש רק בקרוס האקטיבי של ה HU?

כמובן על ידי זה שאני מקדיש ערוץ לכל אלמנט... (מגבר 4 ערוצים לסט קומפוננט)

הייתי שמח לקבל תגובה האם מצב זה ישפר את האיכות? העוצמה?

קומפוננט - Rockford POWER T162s

מגבר - Alpine PDX 4.150 - צריך להגיע סוף שבוע

בקרוב זה מגיע....ה THESIS!!!!!!! פרטים בהמשך...

פורסם

מגבר - Alpine PDX 4.150 - צריך להגיע סוף שבוע

רק אם אפשר לשאול

מאיפה אתה מביא את המגבר (בחו"ל או בארץ חנויות שמות) ובכמה? אני די מתעניין ברכישה של מגבר הנ"ל..

תודה מנואל

לגבי הבי אמפינג לדעתי תשמע את שני האפשרויות (בחיבור רגיל דרך הקרוס ובחיבור בי אמפינג) .ותחליט מה אתה מעדיף :grin: לעולם לא תדע בוודעות אם לא תשמע

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

המגבר כאמור נקנה מחו"ל

הבנתי שממליצים עליו בחום בחו"ל...

רצוי לציין שוהא מאוד יקר אפילו בארה"ב...עלה לי שם 500$ בחנות הכי זולה

מה שאומר שיעלה כאן בארץ מינימום 3800 אני משער....

תוכל לקבל ממני חוות דעת לגביו רק ביום שישי כיגיע מחו"ל

פורסם

אני באמת ישמח מאוד לקבל חוות דעת על המגבר.

בארץ אני משאר המגבר הנ"ל יעבור את גבול ה- 4000 ש"ח בקלות ויגיע קרוב מאוד ל 5000 ש"ח.

המחיר שלו בחו"ל אכן לא זול אבל זו סה"כ נשמעת לי תמורה טובה מאוד :smile:

שיהיה בהצלחה..

מנואל.

פורסם

אם היו לי 500$ בארה"ב לביזבוזים על מגבר לא הייתי קונה אלפיין. אבל אני זה אני ואתה זה אתה :roll:.

בכל מקרה, על פניו נראה מגבר מצויין.

לדעתי האישית בהחלט שווה לעבור לבי-אמפינג. רק צריך להיזהר.

אגב, איזה הד-יוניט זה?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

Starlet16v

איזה מגבר אתה הייתה קונה ב- 500$ בארה"ב ושיספק 150W RMS +- לכל אחד מ- 4 הערוצים?

אני לא סתם שואל.

פורסם

דבר ראשון - לא הייתי קונה מגבר חדש.

דבר שני - הייתי בודק באי-ביי מדי יום ביומו לראות מה קורה שם. מכירות של ציוד סופר-איכותי נסגרות במחירים מגוחכים.

מגברים של זאפקו, אודיסון, פייז אודיו ובאטלר (נדירים), US AMPS, מגברים ישנים של PPI או סאונד סטרים ובטח עוד כמה ששכחתי נמכרים שם במאות דולרים בודדים בלבד. אלה מגברים מהשורה הראשונה שבשפה ארץ ישראלית "לא רואים ממטר" 99% מהציוד הנפוץ אצלנו. לא ישתלם לשלוח אותם לארץ רק בגלל שהמיסוי והמשלוח יקפיצו את מחירם בעשרות אחוזים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

באיזור ה500$ הייתי מעדיף את

http://www.woofersetc.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=473

או

http://www.woofersetc.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=291

או

http://www.woofersetc.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=3959

אבל אם כבר מחפשים מגבר עם שם (הרי למה לקנות אלפיין) אז הייתי מותח את התקציב מעל ה500 דולר, מקווה שיכנס למזוודה וקונה משהו בסגנון של

http://www.woofersetc.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=2379

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

דבר ראשון תודה רבה על כל ההצעות

אבל עדיין אף אחד מכם לא שמע את הליין החדש של אלפיין ולכן אף אחד לא יכול לומר בוודאות

שהמגברים ששלחתם לי טובים יותר.....

נחכה שהוא יגיע ואז אני אעדכן בתוצאות...

פורסם

קודם הליין "החדש" של אלפיין הוא לא ממש "חדש" כי הוא יצא בתחילת פברואר 2006 ומאז הרבה מים זרמו בנהר.

דבר שני , החברים לא ניסו לבקר אותך, אלא לתת לך עוד קצת חומר למחשבה במידה ועוד לא רכשת, או אם ניתן לבטל את ההזמנה.

זה הכל, לא יותר לא פחות ואין על מה לגונן.

תתחדש בכל מקרה,

ניר

under construction..

פורסם

קודם כל תודה ניר....

אני רשמתי את זה משום שהשאלה המקורית שלי הייתה על 3-way-crossover

ולא על המגבר...

פורסם

בקשר לשימוש 3WAY עם הPDX.

אני הייתי חושש לחבר מגבר בעוצמה של 150RMS לטוויטרים של רוקפורד. אני תמיד טוען שכוח זה טוב והרבה כוח זה עוד יותר טוב אבל לפי השאלות שלך ניתן להבין שאינך בעל ניסיון בכיוון והתקנות אקטיב 3WAY.

טעות בכיוון תדר HPF למשל, יכולה לשרוף לך את הטוויטר לפני שאתה תספיק לקלוט שמשהו לא בסדר.

ממבט חטוף במניואל של הסט שלך לא קשה לדעת מה כדאי שיהיה "רף תחתון" בכל הנוגע לכיוון ב3WAY אקטיבי.

http://www.rockfordfosgate.com/scripts/rightnow.cfg/php.exe/enduser/fattach_get.php?p_sid=NOxG2yii&p_tbl=9&p_id=428&p_created=1129062734

רשום בעמוד התשיעי שה FR של הטוויטר הוא בין 4KHZ ל 22KHZ אולם הוא נחתך ב3.2KHZ ב24DB -> אני מקווה מישהו לקח משהו "טוב" לפני שכתבו את זה ולא מדובר בנתונים אמיתיים.

בנוסף, רשום (באמצע עמוד 6) גם שנורת ההגנה לטוויטר היא 10 וואט ב12 וולט. כל עוד לא מדובר בטעות והתבלבלו בין וואט ולאמפר (12 וולט ו10 אמפר -> 120 וואט) מדובר ככל הנראה בטוויטר בעל יכולת ספיגת הספק נמוכה מאוד.

הצהרת ההספק של הטוויטר 100RMS ניתנת רק כאשר הוא מחובר לקרוס המקורי. מאחר ונצילות הסטים מסדרת POWER נמוכה מ90DB ניתן להניח שקיים בקרוס מנגנון השוואת נצילות לאזן בין הטוויטר לבין המיד-באס (קיים בחלק גדול מהקרוסים של רוב סטי הקומפוננט בשוק) כך שסביר להניח שישנה הנחתה של הטוויטר (בעזרת L-PAD או מנגנון אחר) ברמה של 2DB-5DB.

מאחר ורוקפורד לא מספקת נתונים נטו של הטוויטר אי אפשר לתת לך הערכה מדוייקת של יכולת הספיגה האמיתית של הטוויטר אבל אני אהיה מופתע עד מאוד אם יכולת הספיגה העצמאית של הטוויטר תהיה (לאור הנתונים הנגישים במניואל באתר של רוקפורד) יותר מ50WRMS.

גם חיפוש במפר פורומים בתחום הDIY לרכב לא העלה מקור OEMי לטוויטר המדובר.

לכן אם אין לך ניסיון קודם בכיוונים של הגברה אקטיבית הייתי ממליץ לך להעביר את כיוון לידי אדם בעל ידע וניסיון בתחום ולא ל"מתקין שכונתי", בינתיים תסתפק בהגברת BI-AMP "פסיבית".

אני, באופן אישי, הייתי יורד מהרעיון של הגברה אקטיבית לסט הזה במיוחד כאשר היא מתבססת על האלפיין PDX המדובר. יתכן וכדאי יהיה לנסות הגברה אקטיבית אך עם מגבר לטוויטרים בעוצמה צנועה יותר.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

יש שליטה מאוד טובה על העוצמה דרך ה HU.

ניתן להוריד ת העוצמה לכל רכיב עד -24db

• תוכן חדש...