Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

להלן איפיון הבעיה

הרכב בן 20 שנה.

לרכב מערכת קירור הכוללת מיכל עודפים ומעבר לרדיאטור חימום תא נוסעים.

היום הרכב התחמם. קיטור ומים פרצו ממיכל העודפים. גם מפתח הוצאת האויר שמעל המשאבה יצא קיטור.

פירקתי הטרמוסטט וגיליתי שהוא תקין. בדקתי אותו בספל מים רותחים ונוכחתי לדעת שהוא נפתח.

ביטלתי אותו באופן זמני.

זיהיתי שהמאוררים לא עובדים. ביצעתי מעקף וחיבור ישיר.

בדיעבד הבנתי שהמאוררים לא עובדים כי אין מים חמים ברדיאטור.

עדיין המים התפרצו ממיכל העודפים.

פירקתי את המשאבה. היא נראית תקינה לחלוטין, ואף ניכר כי הוחלפה לפני שנתיים-שלוש.

סיבוב הפולי שצמוד לה מסובב את מתקן הכנפונים שעשוי מנחושת. המעברים פתוחים.

ניקיתי אותה קלות.

מילאתי מים ברדיאטור והם יוצאים מלמטה אם הצינור שם פתוח. עשיתי יניקה מצינור המשאבה, כך שקשה לי להאמין שהרדיאטור נסתם.

מה עוד יכול להיות ?

קומפרסיה ? בעיה בראש/פקונג ?

רדיאטור שנסתם בבת אחת ?. הרכב לא היה מתחמם לא בעליות ולא במישור לפני כן.

בתודה מראש.

אילן

פורסם

מה סוג הרכב?

CX87GTI TURBO

כשפירקת את המשאבת מים

בדקת אם ישנו חופש בכנפונים ?

ישנו מיסב שלעיתים הוא גומר את חייו.

ירון מאיר

למעשה ליתר דיוק זאת יחידת אחת עשוייה מיציקת נחושת. אין כנפונים נפרדים. המיסב הפנימי נראה שעובד חלק.

פורסם

אילן שלום רב!

מכיוון שרכבך הוא רכב לא מוכר ויחודי, אשר רוב חברי הפורום אני מניח כולל אותי לא מכירים, ולא נתקלים ביום יום, ציון סוג הרכב ושנת היצור היא חובה!

ולשאלתך: במידה ולא נגרם נזק בלתי הפיך בגלל התחממות יתר, יש למלאות שוב מי קירור במנוע קר

להחזיר לשימוש את התרמוסטט, ולבדוק אפשרות שהטרמו סוויץ, כלומר יוניט מאוורר תקול, ויש להחליפו.

ביטול טרמוסטט וחיבור ישיר של המאוור הוא סידור חירום , ובתור עזרה ראשונה בלבד, ויש להחזיר לפעולה את המאוור לתפקוד על ידי יוניט שיהיה תקין, תוך כדי ניקוז אוויר חובה ממערכת הקירור.

חזור לפורום לדווח על התוצאות.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אולי אחד הפקקים. תקלה בפקק מונעת מהמערכת להיות בלחץ גבוה וזה גורם לרתיחה בטמפרטורת עבודה נורמאלית.

היכרתי סיטרואן C15 מהירת חימה (והתחממות) שהחליפו בה כמעט כל חלק במערכת הקרור, כולל הטיפול המומלץ בחום של ביטול קבוע של הטרמוסטט, וגם הוחלף אטם ראש מנוע, וכלום לא עזר.

בסוף פקק מיכל התפשטות בעלות של 65 ש"ח פתר את הבעיה.

לצביקה: האם העובדה שהוא ביצע חיבור ישיר של המאווררים וזה לא פתר את הבעיה לא מעידה על כך שהתקלה איננה ביוניט?

פורסם

צביקה שלום

תודה על תגובתך

אך גם אם אחזיר המצב לקדמותו. כלומר מחר ארכיב את הטרמוסטט התקין. ארכיב את המשאבה - שלי היא נראית תקינה ואחבר חיבור ישיר למאוררים ולאחר מכן אם הכל יהיה תקין חיבור דרך היוניט (לבחון האם הוא תקין), עדיין לא מצאתי את התקלה וזה מטריד אותי.

האם אין שום מחשבה בכיוון קומפרסיה - בכל זאת הקיטור. לא נמצאו מים בשמן או שמן המים.

אילן

פורסם
.

לצביקה: האם העובדה שהוא ביצע חיבור ישיר של המאווררים וזה לא פתר את הבעיה לא מעידה על כך שהתקלה איננה ביוניט?

במידה ויוניט הפסיק לתפקד מסיבה כלשהי, ומים נפלטו ממערכת הקירור דרך מיכל העבוי והחוצה,

חיבור ישיר של היוניט לא יפתור את הבעייה, ויגרור שרשרת של תגובות, יוניט מאורר שנאלץ לעבוד,

על ידי חיבור קבוע, מערכת קירור ריקה בלי מים, שכזכור רתחו וגרמו לפליטתם החוצה, כיס אוויר שנוצר במערכת הקירור, לא יתן למערכת הקירור להתקרר והרכב ימשיך להתחמם.

המתנה עד שהרכב יתקרר לגמרי, מלוי חדש של מערכת הקירור, ובמידה והסיבה היתה יוניט מאחר, בהפעלת המאוור, או לא תקין בגלל סיבה אחרת, פיוז, ממסר לא תקין(בל נשכח שזה רכב פרצתי, אשר בו מערכת הקירור והמערכת החשמלית השולטת על המאורר , מסובכת כיאות לרכב צרפתי גאה, לא

מן הנמנע שיוניט שיתפקד בזמן, ימנע את רתיחת המים, והרכב ימשיך לתפקד כבימים עברו.

מכיוון שאילן פותח השרשור, לא התלונן בעבר, וגם לא ציין עכשו בשרשור זה שהרכב סבל

מהתחממות יתר לאחרונה, אני מניח שהתקלה היא מקומית, שהתרחשה היום בלבד, בגלל מגעים רופפים בקונקטרים למאוורר, יוניט תקול, ממסרי מאוורר תקולים ועוד...

בשלב זה לפי מה שדווח ,הייתי פוסל אפשרות של משאבת מים, תרמוסטט ורדיאטור סתום.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום.

אולי תוכל להסביר לבור ועם הארץ כמוני מה זה "" CX87GTI TURBO

זה מאכל או תרופה?

פרט איזה סוג רכב יש לך כמו שצריך ואז יוכלו להבין במה מדובר.

בברכה בני ל האנלפבת.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

זו מזדה 323 שנבנתה על ידי צרפתים.....(-:

גם דה גול אמר : מה אתם מצפים מעם שיש לו 786 סוגי גבינה...שייצר מכוניות אמינות? מספיק שהם יפות ואקזוטיות ומתפקדות 6 שנים כיאות"

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

בני, זה דה שבו פרצתית, שלא התקלחה שנתים, ומסריחה מגבינה צרפתית מחוררת, ומלאת עובש.

פורסם

אל דאגה ,בני אני מניח ,מכיר את הרכב בעינים עצומות.

בברכה

צביקה

פורסם

אם יש לך חימום שבא משום מקום, אין נזילות, המאוורר נדלק בזמן והמשאבה חיה - כנראה, פקק או אטם ראש סיימו את חייהם.

אתה לא חייב לראות סימנים של מים בשמן (אצלי בהתחלה לא היו). תמלא מע' במים ותחזיר את הכל לקדמותו, תניע, תפתח פקק רדיאטור (לא מיכל עיבוי) ותראה, אם יש הפרעות במפלס. אם כן - סיכויים גבוהים לאטם ראש, מניסיון מחורבן שלי במצב דומה (רק שאני לא הגבתי אחרי התחממות ראשונה ועיוותתי ראש מנוע, הוא דרש יישור שטח).

פורסם

לפני שמורידים ראש,

שווה לבדוק רדיאטור במכון רדיאטורים.

זה שהכנסת מים מלמעלה ויצא מלמטה לא אומר שהוא פתוח לחלוטין.

אחרי 20 שנה מגיע לו ניקוי או החלפה.

• תוכן חדש...