Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רציתי להבין משהו קטן בנוגע לחשמל ברכב.

כאשר אני מעוניין לחבר מכשיר חשמלי כלשהו (הצורך מתח כמובן) מאיפה בדיוק אני יכול לקבל את המתח שאני מעוניין בו? אני כמובן מדבר על מתחים בסדר הגודל שהמצבר מסוגל לספק ללא כלי עזר נוסף.

הבנתי שניתן לקבל מתח כאשר מתחברים לתיבת הפיוזים אך לא הצלחתי להבין כיצד הדבר מתבצע.

תודה רבה למי שיעזור!

הכל ברוח טובה :grin:

פורסם

מה אתה רוצה לחבר וכמה זרם הוא צורך ?

תן את התשובות ואני יוכל לכוון אותך לחיבור החשמלי במקום הנכון.

:mm_cool:
פורסם

כידי לתת תשובה על שאלה אתה חייב להבין שברכב עובדים במתחים נמוכים (12V)עם זרמים גבוההים 40 אמפר ומעלה תלוי סוג הרכב (בבית מתח גבוהה זרם נמוך). להעברת זרם גבווה אתה צריך חוטים עבים או יותר נכון להתאים את העובי של החוט לכמות הזרם שעובר בו , אחרת החוט מתחמם והבידוד נישרף ובמיקרים חריגים גם הרכב עולה באש. התחברות לבית הפיוזים לא מומלץ ללא ידע, כי אתה עלול לפגום בתפקודו של צרכן אחר או במקרים רבים לשרוף חוטים שמספקים זרם לאותו נקודה בבית הנתיך, ולשם הבהרה הנתיך שומר על החוטים בילבד ולא על הצרכנים. אז מה אתה בידיוק רוצה לחבר ?

סוף שבוע שקט לכולם יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

אני מבין, תודה.

רציתי להוסיף לרכב תאורה באיזור הרגליים של הנהג ושל הנוסע לידו. אין לי פרטים מדוייקים לגבי איזה מתח וזרם דרושים מכיוון שאין לי עדיין משהו ביד אלא רק רעיון.

אבל באופן כללי מאיפה אני מקבל את הזרם שיגיע בסופו של דבר לנורות?

פורסם

כל מנורה תקבל +חיובי מתיבת הנתיכים 7.5a ומינוס מכפתור דלת ואז כאשר תפתח את הדלת ידלק אור ותוכל להוסיפ מפסק המתאים לרכב לחבר לו בצד אחד מינוס לגוף ובצד שני מינוס למינוס של המנורה ואז תוכל להדליק אור גם ללא פתיחת דלת

יגאל

פורסם

תודה רבה לעונים ולעוזרים עד כה!

yigaljet,

איך הסקת שאני אמור להתחבר דווקא לנתיך ה- 7.5A

כלומר, אם ארצה בעתיד לחבר צרכן אחר איך אדע לאיזה נתיך לחברו? ואם ארצה לדוגמא שהתאורה תדלק בזמן שאני מדליק את אורות החניה מה יהיה אז אופן החיבור? אני שואל את השאלות הנ"ל על מנת להבין בצורה כלשהי את אופן פעולתם של הפיוזים והיכן הם ממוקמים ביחס לצרכנים.

פורסם
כל מנורה תקבל +חיובי מתיבת הנתיכים 7.5a ומינוס מכפתור דלת ואז כאשר תפתח את הדלת ידלק אור ותוכל להוסיפ מפסק המתאים לרכב לחבר לו בצד אחד מינוס לגוף ובצד שני מינוס למינוס של המנורה ואז תוכל להדליק אור גם ללא פתיחת דלת

יגאל

אופציות נוספות, לקבל חיובי ממתג אורות ושלילי ממתג דלת . והמנורות יעבדו רק כאשר מתג אורות פועל והדלת נפתח. או במקרא של שליטה מלאה שלילי מגוף הרכב וחיובי דרך נתיך עם מתג שתדליק את הנורות רק כאשר אתה רוצה. בכול מקרא לגבי כמות הזרם שעובר בקו החישוב הוא חוק אום, I U/R = I= זרם, U= מתח,R = אומים .

שבת שקטה יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

אוקיי, תודה רבה לכל העוזרים! עזרתם לי מאוד.

אם למישהו יש מה להוסיף, הוא מוזמן.

פורסם

כן ,אני רוצה להוסיף, שאני מציע שלא תעשה זאת בעצמך. גש לחשמלאי.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...