Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנעה קשה בקליאו 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזה מספר ימים הרכב שלי מתקשה להניע, כאשר המצב הזה מעולם לא היה בעבר.

הסטרטר עובד אבל אין הנעה. אני פשוט מחכה מספר שניות ומנסה שוב, ולרוב לאחר מספר שניות של חוסר רחמים על הסטרטר - האוטו מניע.

עד עכשיו לא קרה לי שהוא סירב להניע לאחר ניסיון אחד או שניים, אבל בכל זאת זה מצב לא נעים שבו אני צריך לפעמים להפעיל את הסטרטר יותר מעשר שניות.

אני לא רוצה ללכת למוסך כפתרון ראשון כיוון שכמובן זה לא יחזור על עצמו כשאגיע, לכן אני שואל לעצתכם - האם מישהו נתקל בזה בעבר בדגם הזה (קליאו שנת 2001, ספציפית קליאו ספורט כמובן), אולי יש פתרון קל יחסית?

יש לציין שהרכב היה בטיפול לפני כמה ימים ואני לא זוכר שזה קרה לי לפני הטיפול - אולי יש קשר?

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תבדוק אם המצבר מחובר כמו שצריך והמינוס לא רופף (גם את הפלוס).

אם הכל נראה לך כשורה כדאי בכל זאת לגשת לחשמלאי רכב ולבדוק טעינה.

אסף

• ספונסר פורום
פורסם

שלום.

לפני מספר ימים נתקלתי בבעיה דומה בקליאו ספורט mk1, קושי בהנעה ללא קודי תקלות במחשב הזרקה(וכמובן שמנורת cel לא דולקת)

החלפת חיישן טמפ' נוזל קירור פתרה את הבעיה לחלוטין.

אורן

פורסם

קודם כל תודה אורן,

חיישן טמפ' נוזל קירור? אני לא מבין כיצד הוא מתקשר להנעה של המכונית, וגם לא מבין כיצד חשבת שהחלפה שלו יכולה לפתור את הבעיה (הרי אמרת שלא היו קודי תקלות במחשב).

וכמובן - במה כרוכה החלפתו ומה העלות שלו?

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אם חיישן טמפ' מנוע משדר חום מנוע גבוה יותר מהקיים באמת בבקר, אז מחשב נהול המנוע אינו מזהה זאת כתקלה ונורת התקלה לא תידלק.

בגלל נתון שגוי זה מחשב נהול המנוע לא יבצע העשרת דלק (כעין משנק, צ'וק) והנעת המנוע תהיה קשה.

ע"י התחברות עם מחשב/סורק אבחון ניתן לקרוא את נתון החיישן ולראות האם זה תואם למציאות.

אפשרויות נוספות הנן לחץ או ספיקת מש' דלק נמוכים או מזרק דולף כך שבחניית רכב ארוכה מתרוקן קו הדלק.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה על ההסבר רפי, אם המחשב לא יזהה שהחיישן תקול, כיצד בודקים את משאבת הדלק ואת המזרקים?

קיבלתי טיפ ממישהו שיכול להיות שמדובר בממסר ההצתה (יש כזה דבר?)

יש למישהו סדר גודל של מחירים לתקלה מסוג זה?

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

היה לנו בקליאו 2002 (לא ספורט) בידיוק אותה הבעיה. אחי התקשר לבני.ל מהפורום והוא שלח אותנו לחבר שלו שהוא חשמלאי. הוא אמר שנילך בהתחלה על הפיתרון הכי פשוט לשים תוסף דלק. קנינו LM והכל עבר כלא היה!

לפני זה האוטו היה מאוד מתקשה להניע ואף פעם אחת זה הגיע למצב שהרכב לא הניע בכלל. חשבנו שזה המצבר הבאנו עוד מצבר וניסינו עם כבלים ואין שום הבדל. דחפנו את האוטו ושילוב להילוך שני הניע את הרכב עם ענן עשן שחור קטן שיצא מהאגזוז. משם ישר נסענו למוסך לבדוק מצבר שיצא תקין בבדיקה. קנינו LM תוסף לדלק וזהו טפו טפו טפו כבר עבר הרבה זמן מאז והאוטו מניע במכה ראשונה בנגיעה

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

מישהו יודע עלויות של החיישנים הללו? הם ניתנים להחלפה בקלות או דורשים מוסך? איפה כדאי לקנות?

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

עד כמה שאני זוכר עלות של חיישן הצתה או טמפ' נעה סביב ה-250 ש"ח. תקע הצתה עד 100 ש"ח.

אבל אני מתייחס ללמחיר שלהם במגאן שלי. אצלך ייתכן שינוי במחיר.

עדיף להחליף במורשה. אצלי לא לקחו עלות עבודה כי זה בדיוק 3 דק' להחליף. באותה הזדמנות תבקש להתחבר למחשב (גם לפני וגם אחרי). על חיבור למחשב לא צריכים לקחת תוספת - ככה לפחות אצלי היה במורשה בנתניה.

**עריכה**

תומר - כן, עכשיו אני נזכר שזה בדיוק מה שאמר המנהל עבודה. לדעתי, בסדאי גודל מחירים כאלו אין צורך להתרוצץ ממוסך למוסך.

אם רק הייתי יודע לפני שמנוע צעדים לרכב שלי אפשר לקנות גם מחוץ למוסך מורשה, בחיים לא הייתי קונה אותו בקרסו ב-1300 ש"ח (שתבינו, מנוע חשמלי קטן + בית מפלסטיק).

Veni Vidi Vici

פורסם

לא לקחו לך כסף על הבדיקה מסיבה פשוטה

הם מבצעים בדיקה, במידה ומוצאים תקלה ואתה מתקן אצלם אז עלות הבדיקה יורדת מהחשבון, אם לא הית מתקן אצלם אני בטוח שהית משלם עלות בדיקה.

ככה זה ברוב המוסכים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
החלפת שקע לחיישן הצתה עולה בערך 500 ש"ח,

החלפתי בקליאו ספורט שלי

החלפת באוטו שלך עקב תקלה דומה או מסיבה אחרת?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, אותה בעיה עם אותה סימפטומים היתה לנו באיביזה ישנה, משנת 2000.

חיישן טמפ' תקול הוחלף והבעיה נפתרה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...