Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברור שלא ניתן למקם 6.5" בקורות וגם לא ממש בדש, דיברתי בכלליות.

מדובר בסט שלושה חלקים שבו המיד לא צריך לרדת נמוך ולכן יספיק לו נפח קטן יחסית, הכל תלוי באיזה תדר רוצים לחתוך. האידיאל זה לחתוך את המיד באזור ה150-200HZ שכן מתחת לזה התדרים פחות כיווניים והמיקום של הדרייבר שיפיק אותם הוא פחות קריטי.

הנפח שיהיה דרוש לוופר 6.5" על מנת שירד לאזור ה150-200HZ הוא באזור ה3 ליטרים. זה כמובן משתנה מוופר לוופר אבל אם ננסה לעשות הכללה הנפח הזה לרוב יספק. זה אומנם נפח גדול אבל אצלי למשל ברכב לא היתה בעיה עם כזה נפח (מיד5.5"). כמו כן לא חייבים ללכת על האידיאל וכמו בכל דבר במערכת לרכב ניתן להתפשר גם כאן ולהעלות את תדר החיתוך ובכך להקטין את הנפח הדרוש (ישנם גם סטים רבים שבאים עם מידים שלא יורדים לתדרים האלו).

בדרך כלל אנשים לא שמים מיד של 6.5" אלא הולכים על מידה של עד 4" ולרמקול כזה דרוש נפח קטן יותר כך שזה לא נכון לטעון שתמיד יש בעיה של נפח כשמדובר בקיק.

לטעמי אי אפשר להגיע לתמונה טובה עם מיקום הרמקולים בדלת. שמעתי המון רכבים עם רמקולים בדלתות (מן הסתם זה הרוב) ובכולם זה היה סלט אבל ברוב המקרים זה לא ממש הפריע לבעלים (בדרך כלל מתייחסים יותר לבמה ופחות לתמונה משום מה). הכל תלוי בשאיפות שלך, אם אתה שואף להגיע לבמה ותמונה כמו שתקבל ממערכת ביתית טובה (שאותן קשה לקבל גם במערכת לרכב שבנויה מצויין) אתה לא תגיע לזה אם תשים את הרמקולים בדלתות (וגם לא משהו שיזכיר אותה).

אצלי ברכב לטעמי היתה תמונה מצויינת (אחד היתרונות של ההורנים). למרות זאת רוב האנשים שהאזינו כלל לא התייחסו לזה. יתכן שגם לך תמונה טובה לא תהיה חשובה כל כך ושמידים בדלתות יספקו אותך. אם לא שמעת רכב עם במה ותמונה טובות הייתי מציע לך לנסות ולשמוע אחד כזה (תנסה אולי אצל SOUNDSTORM) ולראות אם אכן זה חשוב לך. נסה גם לשמוע במערכת ביתית טובה תוך כדי התייחסות למיקום הכלים השונים והקולות על גבי הבמה וכמה הם ממוקדים ואחר כך נסה לשמוע את אותו הדיסק ברכבים שונים. אם התמונה הזו חסרה לך אז תצטרך להשקיע הרבה בשביל להגיע אליה. אם לא - חסכת לעצמך את הכאב ראש.

הנה תמונה של רכב שזכה מקום ראשון באליפות בארה"ב, המידים לא מפריעים לאף אחד (אם אני זוכר נכון 3" של DLS):

IASCA%20Finals%205.jpg

http://www.buwaldahybrids.com/Project%20Altima.htm

פורסם

מעניין ע"י כמה מעבדים ו TIMECORECTION השתמשו בשביל לכוון את המיד בהתאם....

זה לא אפשרי במערכות פשוטות שאנשים כאן מתכוונים אליהם, ברוב המקרים.

לא צירפתי תמונה, אבל ברוב הרכבים שמתחרים בSQ נוטים לשים את המידים בגובה ולא בקיק פאנל בגובה הבוהן....

ואגב, גם הורנים (אולי אפילו במיוחד ולא גם....), אם לא יכוונו בהתאם ויוצבו בגובה הבטן, ימשכו במה כלפי מטה.

בכל מקרה, ספציפית למקרה של הבחור, אני עדיין חושב. וזה פשוט הדבר הכי הגיוני, אני ממש לא מבין מדוע יש על כך כזה וויכוח - אפשר בבניה טובה לבנות קיקפאנל בעל נפח מספיק לוופר, צריך להיות קצת יצירתי. סתם דוגמא, להאריך את הנפח לאחור מהקיקפאנל לאורך החלק התחתון מתחת לדלת....

ואני לא חושב שאם המיד בדלת, מכוון ב AXSIS מתאים, הוא יהיה רחוק יותר ממיד שישב על הקורה. כמה זה יוצא - 50 ס"מ מהאוזן? נו באמת זה בדיוק (אם לא פחות) מרחק ממיד שישב בדלת. תמדדו ותודיעו לי.

בכיוון זוויות בהתאם אני עדיין חושב שאפשר להגיע לתמונה מספקת. ואפילו בצורה פשוטה יותר מאשר כששמים את המיד לרגלינו.

חוץ מזה, עכשיו רגע נגלוש חזרה לעניין המרכזי יותר, שאותו לא לקחו בחשבון - זו בדיוק הסיבה מדוע לא צריך לרוץ ולהתקין קומפוננט 3 חלקים... לא בכל רכב זה עניין פשוט. הכיוון שלו יהיה הרבה יותר מסובך. הגברה מתאימה ויכולת עיבוד נדרשים. צריך לקחת את הדברים הללו בחשבון.

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

למצוא מיקום טוב לוקח זמן וזה לא משנה כמה ניסיון יש. תקרא את הת'רדים השונים בנושא ופשוט תשב ותנסה. זה עניין של יותר ממפגש אחד של כמה שעות וכמו כן בסופו של דבר המיקום תלוי בטעמך האישי.

עריכה:

כל המעבדים שבעולם לא יעזרו למיקום לא טוב, הלוואי וכן, זה היה חוסך הרבה עבודה.

הורנים בגובה הבטן? קוואטרו אתה רוצה לפרט על הניסיון שיש לך עם הורנים? הורנים מתקינים מתחת לדשבורד, אני לא כל כך מכיר מכוניות שבהן זה יוצא בגובה הבטן. ככה מתקינים כל אלו שזוכים בתחרויות עם הורנים וככה גם למשל ID ממליצים למקם את ההורנים שלהם (אתה גם יכול לעבור על האלבום תמונות אצלהם באתר). אם תתקין את ההורנים גבוה מדי הם יהיו יותר מדי ON AXIS וזה דבר מאוד לא טוב כשמדובר בהורנים לרכב. לכל דבר ברכב יש חסרון, אחד החסרונות של ההורנים הוא גובה במה. פותרים את הבעיה בדרכים שונות. לא פעם שאלו אותי על הטוויטרים שיש לי ברכב (מכיוון שהגרילים המקוריים שברכב הם על הדש) למרות שלא היה כלום מחובר (רק אחרי שחייכתי ואמרתי שזה מההורנים למטה פתאום זה נשמע לחלק נמוך - נפלאות הפסיכואקוסטיקה :) ).

בהמשך לדבריי שלכל דבר יש יתרון וחסרון, כך גם למיקום על הקורות. היתרון הוא שהבמה תהיה גבוהה, החסרון הוא שעדיין אתה קרוב יחסית למיד. למרות שלדעתי זה עדיין רחוק יותר ממיקום בדלת אבל זה כבר תלוי ברכב ובתנוחת ישיבה. כמו כן הדרייברים לא יהיו מוסתרים.

גם לקיקים יש חסרונות. גם הם מושכים את הבמה למטה, כי מה לעשות, הם נמצאים למטה. בנוסף יש לעיתים את מה שמכונה הrainbow effect שזה מצב שבו הבמה נשמעת כמו קשת - גבוהה במרכז ונעשת נמוכה בצדדים.

כל מיקום הוא פשרה מסויימת. כל אחד צריך למצוא לבד מהו המיקום שעם פשרותיו הוא מוכן לחיות.

פורסם

אייל, בנוגע לקרבה לרמקול מסויים. הריי ניתן לפצות על כך בעזרת TIME CORRECTION.

אני מדבר על התקנת המיד בדלת וכיוון נכון של TIME CORRECTION.

או שזה לא מספיק?

פורסם

אני לא יודע גל

הרמקול הזה יתפוס יותר מדי מקום אם הקיקפאנל למטה, לאומת זאת בדלת הוא יישב מצויין.

זה ממבט הנוחות. מבט האיכות עדיין לא בחנתי.

פורסם

אתה לא צריך לבנות כי אמרו לך, אתה צריך לבנות לפי ה"דרישות מערכת" (ז"א לפי מה שיש ברכב)

גם אני רציתי לבנות קיקפאנלים, שכן הם מבחינתי האולטימטיבים, אבל נאלצתי להתפשר על בנייה

בדלת, בגלל שזה בלתי אפשרי (גם למישהו עם מעט נסיון בזה) להוציא יש מאין (נפח מאפס מקום)

לפחות בדלת נוכל לקבל נפח סביר (גם מוגבל - אבל פחות מקיקפאנל) וכיוון סביר.

פורסם

למה שלא תתקין אותם במגש האחורי?

הם יהיו רחוקים מהאוזן, לא?

בדיוק לפי ההגדרות של אייל.

פורסם
למה שלא תתקין אותם במגש האחורי?

הם יהיו רחוקים מהאוזן, לא?

בדיוק לפי ההגדרות של אייל.

מה??

אם אתה אומר את זה בציניות, עדיף שתוותר על הכתיבה כאן...

אם אתה אומר את זה ברצינות, אז אתה צריך להבין מחדש את הגדרת הסאונד, שצריך לאפוף

אותך מלפנים ולא מאחור.

וגם אם אייל היה אומר כזה דבר (משהו שבחיים לא היה אומר אגב) אז זה לא קדוש, ובטח לא הופך

את זה לנכון...

פורסם
אייל, בנוגע לקרבה לרמקול מסויים. הריי ניתן לפצות על כך בעזרת TIME CORRECTION.

אני מדבר על התקנת המיד בדלת וכיוון נכון של TIME CORRECTION.

או שזה לא מספיק?

זה לא מספיק לטעמי. אם התקנה בקיק פאנל היא מאוד בעייתית אז תתמקד בהתקנה בדלת. נסה אולי למקם את המידים בפינה התחתונה שבדלת ולהפנות אותם בזווית כזו שהשמאלי יפנה לכיוון אוזן שמאל של הנוסע והמיד הימני לכיוון אוזן ימין של הנהג. קצת קשה לעשות ניסיונות מיקום עם מיד 6.5", תצטרך להיות יצירתי.

לגבי PEKER, הוא הוכנס למעקב. עושה רושם שהוא כאן יותר בשביל לקשקש מאשר להועיל.

פורסם

את ההחלטה הסופית אני אבצע במפגש ביום שישי

הוספתי את צילום פנים הרכב

אם זו הייתה דיקטטורה היה הרבה יותר קל, כל עוד אני הדיקטטור

441943_10_full.jpg

• תוכן חדש...