Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכתבתי , אתמול בשעה טובה רכשתי אצל מר' זומרשטיין את הK3POWER.

תכננתי מראש את מיקום האלמנטים והחלטתי כי הוופרים יישבו ע"ג הפודים שבניתי בעבר בדלתות הרכב.

המידים יותקנו ע"ג הקיק פאנלים שאני בתקווה אתחיל לבנות בסופ"ש הבא.

השאלה שלי היא בנוגע לקיק פאנל בגלל נפחו המוגבל יחסית. הרי הנפח אם אני לא טועה ייצא בסביבות ה3 ליטר יספיק לרמקול מיד 6.5 אינץ' של פוקל?

הטוויטרים יישבו עפ"י מבחן השמיעה או בדש בורד או ע"ג הקיק פאנל.

תודה ושבת שלום.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=35437&page=1&pp=15

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=37921&page=1&pp=15

http://web.njit.edu/~cas1383/proj/kickpanels/index.htm

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/05-02-2002-DIY-Kick-Panels.html

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה רמקול שמנגן רק את תחום המיד - אמנם הוא 6.5 אינטש ואני מאמין שהוא יוכל לנגן מיד מאוד נמוך אבל אם הוא נחתך מעל ה400 הרץ, לדעתי הלא מנוסה נפח של 3 ליטר צריך להספיק...

אפילו 300 הרץ לדעתי זה עדיין ישמע טוב.

תיקח תוכנה שבונה תיבות לוופרים - תכוון אותה לתדר 300 הרץ ותראה מה הנפח שתקבל...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תחשוב טוב על מיקום המיד.

הצבתו במיקום נמוך, תמשוך את הבמה למטה...

הייתי שם אותו כמה שיותר גבוה. על גבי הדלת יהיה טוב.

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

מחזק.

לטעמי בקיק אם כבר צריך לשבת הוופר ובדלת המיד,שכן כמו שאמר קוואטרו

מיקום המיד בקיק ימשוך את הבמה כלפי מטה,מיקום של הוופר באותו המקום

לאו דווקא יגרע כיוון שתדרים נמוכים הם לא כיווניים וקשה לאוזן אנוש לזהות מהיכן הם מגיעים,

גם זה כמובן אחרי מיקום שיתבצע תוך כדי ניסוי ותהייה ומציאת המיקום האידיאלי לאלמנטים.

אופצייה נוספת היא מיקום שני האלמנטים בדלת.

פורסם

אני ממליץ בחום לחבר את כל האלמנטים קרובים ככל שניתן. כאשר הטוויטרים מכוונים למושב הנגדי.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

יש לך פה בעיה לא קטנה-

המיד באס לא ינגן בנפח קטן הוא חייב את הנפח של הדלת,זו הבעיה היותר פשוטה-רק כדרך אגב פחות מאיטום מלא לדלת תשכח מהסט ותחשוב על משהו אחר,בשיא הרצינות.

הבעיה היותר גדולה זה למקם מיד 6.5 בגובה סביר.

אני חושב שהאופציה היחידה והאסטתית ואיך לא תקרא לה למקם מיד 6.5 היא מעל למיד באס עם בנייה מפיבר-ועם קצת מחשבה גם בלי לפגוע בכיסוי המקורי.

פורסם

אכן יש לי אפשרות אם בנייה לא מורכבת מדי, לבצע את הרכבת המיד בדלת בסמוך לוופר. כאשר הוופר יקבל את נפח הדלת והמיד את הנפח של הכיס הפנימית של כ 3 ליטר.

הבעיה היא הקירבה של האלמנט אליי.

אצל אייל המידים יושבים יחד אם הטוויטרים בקיקפאנל מתוך כוונה להרחיק אותם כמה שיותר מהאוזן, זאת גם הייתה הכוונה שלי.

P1010004.JPG

P1010006.JPG

HPIM3219.jpg

פורסם
תחשוב טוב על מיקום המיד.

הצבתו במיקום נמוך, תמשוך את הבמה למטה...

הייתי שם אותו כמה שיותר גבוה. על גבי הדלת יהיה טוב.

על גבי הדלת יהיה מיקום נוראי. אנחנו רוצים להרחיק את הרמקולים כמה שיותר מאיתנו משום שכך אנחנו מטשטשים את העובדה שאנחנו קרובים יותר לצד השמאלי. זאת כמובן אם רוצים שתהיה במה ותמונה טוב ולא סלט.

רק שתי התמונות הראשונות הן של הרכב שלי. הטוויטרים לא מוקמו בקיקפאנלים, היו לי הורנים.

תעשה חיפוש תחת השם משתמש שלי על קיקפאנלים, rainbow effect וכו' ותמצא דיונים בנושא (יתכן ויש גם בFAQ).

הייתי ממקם בקיקים, בקורות או בדש. לכל אופציה יש יתרונות וחסרונות.

פורסם

אייל, קו המחשבה שלי הוא כזה:

במיקום המידים בקיפאנל:

היתרון: הרחקת האלמנט מהאוזן ויצירת אפקט עומק. במיקום זה אני אהיה חייב למקם את הטוויטרים על הקיקפאנל גם.

החיסרון: מיקום שמפריע לרגליים. מכה אחת לא זהירה ובמקרה הטוב התעקמה הרשת ובמקרה הפחות טוב הלך רמקול בשווי 1000 ש"ח. הרגליים יסגרו "יסתירו" את הרמקול ויפריעו לצליל הן של המיד והן של הטוויטר.

במיקום המידים בדלתות:

היתרון: תחום המיד ישמע יותר למאזין. כמובן שתהיה הפרדה בין הנפח של המיד לנפח של הוופר בדלת. מיקום הרבה יותר אסטטי ויפה, לא מפריע לשום דבר. מיקום הטוויטר על הדש בורד כלפי החלון וע"י כך יישמעו החזרי הצלילים שלו מן החלון שהם פחות צורמים באוזן במיוחד בטוויטרים של פוקל.

אין הסטרה של הרמקול ע"י הרגליים וכדומה.

החסרון: קרוב לאוזן חוסר בעומק בבמה.

כמובן שכל מה שרשמתי נוגע רק לרכב שלי ויכול להיות כי ברכב אחר המיקום יישמע אחרת.

פורסם

אני נוטה להסכים איתך.

יש לי בעיה עם קיקפאנלים בעיקר כי לא ניתן להגיע איתם לנפח מקסימלי אלא תמיד מינימלי בגלל מיקום.

וגם עם הנפח המינימלי הזה זה פשוט מפריע.

לי נראה שזו המצאה (גאונית אגב) של אמריקאים.

יש להם כ"כ הרבה מקום ברגליים ברכבים שלהם - שזה מאוד אפשרי.

במכוניות יפניות/ארופאיות (לא כולן כמובן...) יש בעיה גדולה ליישם את זה.

אני גם הייתי בוחר את הדלת - על אף הבעייתיות של עומק.

אבל אני הייתי ממקם את הטוויטר ליד המיד, בשביל לא לקבל את הסלט הזה שאייל דיבר עליו.

אגב, גם בדלת (השמאלית בעיקר - של הנהג) יכולה להיות בעיה של הסתרת האלמנטים...

אבל פאק איט, תמיד תהיה בעיה כזו או אחרת...

פורסם
על גבי הדלת יהיה מיקום נוראי. אנחנו רוצים להרחיק את הרמקולים כמה שיותר מאיתנו משום שכך אנחנו מטשטשים את העובדה שאנחנו קרובים יותר לצד השמאלי. זאת כמובן אם רוצים שתהיה במה ותמונה טוב ולא סלט.

רק שתי התמונות הראשונות הן של הרכב שלי. הטוויטרים לא מוקמו בקיקפאנלים, היו לי הורנים.

תעשה חיפוש תחת השם משתמש שלי על קיקפאנלים, rainbow effect וכו' ותמצא דיונים בנושא (יתכן ויש גם בFAQ).

הייתי ממקם בקיקים, בקורות או בדש. לכל אופציה יש יתרונות וחסרונות.

מסכים שהמיקום בדש או בקורות יהיה מיטבי. אבל כאן מדובר במיד-באס 6.5 אינצ'! ולא בdome מידריינג' של מורל שצריך maunting של אולי 4 ס"מ... לכן - לשים את המיד הזה בקורה, בלתי אפשרי. מדובר במיד 6.5 אינצ'....

כבר ראיתי בניות רציניות שהציבו מידים על גבי הדש בבניות מיוחדות, בעלות נפח שנבנה לתוך תעלות המזגנים וכו....אבל אני לא חושב שעל ההרפתקה הזו הוא חושב.:-)

בלי קשר, מידים בקיק פאנל - לדעתי לא אידיאלי אבל לפעמים כמו שאתה אומר,זו הברירה היחידה.

ומעבר לזה, לעניין בניית התמונה בצד השמאלי, ניתן לכוון את המידים בהתאם , וליצור מצב של AXISS מתאים "שירחיק" טיפה את האלמנט מצד שמאל. אולי אפילו בזווית שלילית מבחינתנו, כמו שעושים לעיתים בבניית מידים על הדש אשר פונים טיפה לכיוון השימשה, תלוי במבנה הרכב כמובן.

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

הפוקאל דורש נפח , ולכן בקיק יהיה לך קשה להגיע לנפח מתאים.

מה שכן, השבוע ראיתי התקנה של K3P בלאון 2007, נעשתה בנייה של קיקפאנל לוופר, והמיד היה במקום המקורי בתוך הדלת, זה נשמע טוב, אבל היה אפשר לנצל טוב יותר את הוופר אם היה מסופק לו נפח גדול יותר.

איך שאני רואה את זה, בדלת זה יהיה המיקום הכי עדיף מבחינתך, אלא אם יש לך מספיק מקום לבנות קיפאנלים לאלמנט 6.5 חזק, וברוב המקרים אין מקום לאחד כזה...

under construction..

פורסם

הבעיה העיקרית היא באמת העובדה שהמיד הוא 6.5 אינצ' מה שמצמצם את האפשרויות

שלך ל-2,אני הייתי מנסה גם אם שרירותית את שניהם כדי להחליט על מה ללכת.

• תוכן חדש...