Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאבי קורולה 2005.

בחודשים האחרונים, כשהרכב במצב PARKING ולוחצים על דוושת הבלם, יש מתיבת ההילוכים תיקתוק. אם מפמפמים את הדוושה, באותו הקצב שומעים את התיקתוקים מתיבת ההילוכים. במוסך אמרו לאבי שזה "שום דבר". יש לי הרגשה שמחפפים אותו. זה לא היה לרכב כשהיה חדש. לשכן שלי, שקנה קורולה 2006 כמובן שאין את הבעייה.

מה זה יכול להיות?

פורסם

בהרבה מכוניות יש בידית ההילוכים סןלונואיד חשמלי קטן הנועל את ידית ההילוכים כשהיא במצב P כך שכדי להוציאה ממצב זה יש ללחוץ על דוושת הבלם. זה נעשה לצורעי בטיחות של בטעות יוצי מישהוא הידית ממצב P (חנייה) להלילוך והרכב יתחיל לנסוע כי בלם היד משוחרר וכו'.

ברכב כזה, כשמנוע הרכב פועל או רק מתג הצתה במצב ON, ידית ההילוכים ב P כל לחיצה על דוושת הבלם תגרום לסולונואיד לפעול ושחרור הדוושה מנתק הסולונואיד. פעולת הסולונואיד נשמעת כתקתוק מאזור ידית ההילוכים. בדוק אם אכן זאת התופעה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

התופעה קיימת גם בקורולה 2004 שלי, והיא נורמלית לחלוטין.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
התופעה קיימת גם בקורולה 2004 שלי, והיא נורמלית לחלוטין.
לא ברור לי איך אתה משלים עם תופעה כזו? אולי זו אינדיקציה למשהו חמור יותר שעלול להתרחש בתיבת ההילוכים? ולמה זה לא קיים בכל הרכבים מדגם זה אלא רק בחלק?

אמרתי לאבא שלי שיבקש מהמוסך אישור בכתב שזה תקין. נראה אותם נותנים לו את זה.

רוצה להתערב שהם לא יסכימו!?

ודרך אגב,] זה לא קשור לכפתור הנועל את תיבת ההילוכים כפי שרפי אמר. בדקתי בשני המצבים של הכפתור - עדיין מתקתק.

• תוכן חדש...