Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, סוף-סוף עברתי את החוויה.

יום שישי צחצחתי את הרכב מ 5 וחצי עד שעה 8 בערב. לא יאמן .. לא חשבתי שזה יקח כל כך הרבה זמן..

התוצאה סבבה אבל לא מו סירטונים שראיתי ביוטיוב. אבל יש להתחשב בזה שלא עשיתי פלסטלינה.

כניראה שבימים שקרובים אני יעביר עוד יד של ווקס..

האמת בהתחלה קצת נילחצתי כיוון שלא ידעתי איך זה אמור להגיב ואם ככה זה אמור להתייבש ולהתפורר לאבקה לבנה.

אח"כ היה לי הרבה יותר קל, אני מאמין שבפעם הבאה זה ייהיה יותר מהיר.

• תגובות 417
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצאתי קצת זמן וצילמתי לכם את התוצאות. לא צילמתי לפני כי לא היתה מצלמה בקרבת מקום.

ANY WAY זאת המאזדה הבובה שלי, אומנם בלי ג'אנטים וחבל אבל בהחלט יפיפיה.

ד"א עד שסוף סוף צילמתי את הרכב, יש למישהו מושג איך אני מצליח להעלות תמונה שלו לפרופיל. אני מנסה כל פעם ללא הצלחה..

כל עזרה תתקבל בברכה,

לחצו על הקישור הבא לתמונות:

http://imageshack.us/g/641/65022236.jpg/

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
מה בנוגע ל CLAY BAR (פלסטלינה) מישהו יודע מהי הדרך הנכונה להשתמש בו?

כמה זה עולה? ומה מומלץ לקנות?

תודה

דבר ראשון תודה לאיתמר שחידש לי כמה דברים

אני ירשום לכם מדריך לפוליש ווקס אז ככה

דבר ראשון לשטוף את האוטו טוב טוב עם סבון אחרי זה ליבש אותו

אחרי זה להשתמש בפלסטלינה מקצועית לרכב בצבע אפור כזה

לקחת מים לשפוך על האוטו והעביר את הפלסטלינה בתנועות סיבוביות תמיד לשפוף מים הפלסטלינה חייבת להיות רטובה והאוטו כדי שהפלסטלינה תחליק טוב פלסטלינה בלי מים פשוט ימרח אותה על הצבע וקשה להוריד את זה אחרי זה להתמקד בעיקר בגג ומטה עד החלק של ידיות הדלת

סיימתם לעבור על כל האוטו עם הפסטלינה

שוטפים תאוטו שוב מייבשים לגמרי לגמרי

מורחים פוליש על האוטו ועוברים עם מכונה למי שעושה ידני מומלץ לסיים חלק חלק סיימתם עם הפוליש שוטפים את האוטו שוב

מייבשים אותו ועוברים עליו עם ווקס שוב עם זה עם מכונה אפשר למרוח על כל האוטו עם זה ידני חלק חלק

אחרי הווקס עוברים עם סמרטוט מיקרופייבר על האוטו להוריד את האבק לא לשטוף את האוטו 3 יום וזהו

כמה הערות

מומלץ לשטוף את האוטו עם כפפה מיוחדת שעשויה משערות בד

או ספוג של מזרון לא ספוג של גוף לא מטאטא לא מכונה לא צמר פלדה ולא נייר שיוף מי שעושה עם אלה חבל לעשות פוליש ווקס ביכלל ידני עושים רק עם כפפה מרטיבים את האוטו לפני זה במים ואחרי זה מסבנים אותו במים עם סבון על מנת שהספוג יחלק בקלות לא מסבנים אוטו יבש !

עוד טאיפם לא למרוח סקאי ביכלל על הדשבורד הוא מייבש את הדשבורד לתווך הרחוק לבעלי פאנלים בצבע בז הפנאלים הופכים לשחורים השמן מדביק את האבק והליכלוך לפאנל הכי טוב סמרטוט מיקרופייבר וזהו

לעוד טיפים ועצות שלחו הודעה פרטית

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם,

ברשותי פולו חדשה, ואני רוצה להגן על הצבע עם ווקס, השאלה שלי היא האם אפשר למרוח את הווקס על הפלסטיקה (פנסים קדמיים ואחוריים) והשמשות גם כן?

ואם לא, האם יש ווקס/ציפוי שיכול להגן עליהם?

בנתיים רכשתי כמה סוגים של ווקס ואני מתכוון לנסות אותם, ואני לא סגור אם אני יכול להשתמש איתם על הפלסטיקה ועל השמשות.

Mothers ultimate wax kit

Carplan auto finish

לא הבנתי את עובד המוסך שאמר "זה בריא למנוע לאכול שמן" - מה זה חיזוקית של הדס?

פורסם
דבר ראשון תודה לאיתמר שחידש לי כמה דברים

אני ירשום לכם מדריך לפוליש ווקס אז ככה

דבר ראשון לשטוף את האוטו טוב טוב עם סבון אחרי זה ליבש אותו

אחרי זה להשתמש בפלסטלינה מקצועית לרכב בצבע אפור כזה

לקחת מים לשפוך על האוטו והעביר את הפלסטלינה בתנועות סיבוביות תמיד לשפוף מים הפלסטלינה חייבת להיות רטובה והאוטו כדי שהפלסטלינה תחליק טוב פלסטלינה בלי מים פשוט ימרח אותה על הצבע וקשה להוריד את זה אחרי זה להתמקד בעיקר בגג ומטה עד החלק של ידיות הדלת שכחת לציין, שמידי פעם חשוב ללוש את הפלסטלינה, על מנת לפזר את הלכלוך בתוכה.

סיימתם לעבור על כל האוטו עם הפסטלינה

שוטפים תאוטו שוב מייבשים לגמרי לגמרי

מורחים פוליש על האוטו ועוברים עם מכונה למי שעושה ידני מומלץ לסיים חלק חלק סיימתם עם הפוליש שוטפים את האוטו שוב

מייבשים אותו ועוברים עליו עם ווקס שוב עם זה עם מכונה אפשר למרוח על כל האוטו עם זה ידני חלק חלק

אחרי הווקס עוברים עם סמרטוט מיקרופייבר על האוטו להוריד את האבק לא לשטוף את האוטו 3 יום וזהו

(גם פוליש וגם WAX עושים חלק חלק ולא על כל האוטו, לא משנה אם זה מכונה או ידני. נ.ב WAX איכותי לא משאיר אחריו אבקה)

כמה הערות

מומלץ לשטוף את האוטו עם כפפה מיוחדת שעשויה משערות בד

או ספוג של מזרון לא ספוג של גוף לא מטאטא לא מכונה לא צמר פלדה ולא נייר שיוף מי שעושה עם אלה חבל לעשות פוליש ווקס ביכלל ידני עושים רק עם כפפה מרטיבים את האוטו לפני זה במים ואחרי זה מסבנים אותו במים עם סבון על מנת שהספוג יחלק בקלות לא מסבנים אוטו יבש ! (ספוג זה הדבר הכי גרוע לשטוף איתו את הרכב, מכייוון שהוא קשה וכל הלכלוף שמצטבר עליו שורט את האוטו, מומלץ להשתמש בכפפת מיקרו-פייבר טבולה בהמון מים וסבון או לחילופין בכפפת פרווה)

עוד טאיפם לא למרוח סקאי ביכלל על הדשבורד הוא מייבש את הדשבורד לתווך הרחוק לבעלי פאנלים בצבע בז הפנאלים הופכים לשחורים השמן מדביק את האבק והליכלוך לפאנל הכי טוב סמרטוט מיקרופייבר וזהו

לעוד טיפים ועצות שלחו הודעה פרטית

תגובות באדום

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
שלום לכולם,

ברשותי פולו חדשה, ואני רוצה להגן על הצבע עם ווקס, השאלה שלי היא האם אפשר למרוח את הווקס על הפלסטיקה (פנסים קדמיים ואחוריים) והשמשות גם כן?

ואם לא, האם יש ווקס/ציפוי שיכול להגן עליהם?

בנתיים רכשתי כמה סוגים של ווקס ואני מתכוון לנסות אותם, ואני לא סגור אם אני יכול להשתמש איתם על הפלסטיקה ועל השמשות.

Mothers ultimate wax kit

Carplan auto finish

שלום שוב,

עדיין מחכה לתשובה, אני צריך עזרה מבעלי הניסיון.

תודה רבה.

לא הבנתי את עובד המוסך שאמר "זה בריא למנוע לאכול שמן" - מה זה חיזוקית של הדס?

פורסם

נירו,

אתה יכול למרוח ווקס על פנסים אך לא על שמשות כי זה יעוות לך את הראייה.

יש סוגי חומרים שאפשר למרוח על פלסטיקה וחלונות ובנוסף יש חומרים שנותנים לך ציפוי טוב לרכב יותר מווקס רגיל שמחזיק כ 3 חודשים.

קובי

:-)

פורסם

במידה והפלסטיקה לא צבועה, לא מומלץ למרוח עליה WAX. במידה וכן צבועה, אז מומלץ למרוח WAX.

בנוגע לחלומות כמו שקודמי אמר, לא מומלץ בכלל. (זה משאיר סימנים שומניים, דמויי אדים).

בנוגע לפנסים, אין לי מושג איזה חומרים יש בWAX שהזמנת, על כן אני לא מסוגל לתת לך תשובה.

ישנם ואקסים שמכילים בתוכם חומרי ניקוי ושחיקה, אותם חומרים יכולים להוריד לך את שכבת המגן שהייצרן ריסס על הפנס.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

דבר אחד שלא ברור לי מהשרשור זה האם באמת אסור להישתמש בפלסטלינה על צבע מטאלי? ומדוע?

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

אני אישית יודע שעושים ווקס אחרי ולא פוליש כדי לאטום את הצבע.

אבל האם זה באמת לא מומלץ לשימוש על צבע מטאלי?

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

חברים,

שטיפת רכב: עם 2 דליים, אחד עם סבון שמיועד לרכב, השני עם מים.

טובלים את הכפפה בסבון עוברים על חלק (כנף למשל) שוטפים במים הנקיים, טובלים שוב בסבון, וככה את כל הרכב.

למה זה חשוב: בצורה זאת כל הלכלוך נשאר בדלי עם המים ולא חוזר לרכב. הליך זה מצמצם משמעותית Swirls.

פוליש וצבע מטאלי:

יש כ"כ הרבה מיתוסים, האמת היא, שבמכוניות מהעשור האחרון יש לכה שמהווה שכבת הגנה (במכוניות משנות ה- 80 וישנות יותר לא היה).

פוליש - פולישים של Meguiars , Chemical Guy's, Poorboy's' Optimum, Menzerna שלצערינו לא נמצאים בארץ בטוחים לשימוש על כל הצבעים!!!! צאו כבר מהסרטים על צבע מטאלי!

פלסטלינה על צבע מטאלי:

רכבים משנת 2000 ומעלה אין שום בעיה! מי שאמר לך את השטויות האלה כנראה תקוע עוד בשנות ה- 80.

פלסטלינה - רק עם Clay Lube או Detailer spray לא מים ולא סבון. המלצה אישית - Optimum No Rinse

ווקס - רוב הווקסים שנמכרים בעיקר הטרטלים, הם Cleaner wax שמכילים קצת פוליש (עדין). ווקסים אמיתיים נותנים ברק ועומק שאף אחד מהמוצרים שנמכרים בארץ יכול להגיע.

ווקס מורחים עם ספוגית צהובה - http://www.ebay.com/itm/10-x-Yellow-Car-Wax-Polish-Wash-Sponge-Applicator-/260897216412?pt=UK_Car_Accessories_Car_Care_Cleaning&hash=item3cbeaf979c

מנגבים עם מטלית מיקרופייבר - מטלית רצפה של יעקובי (יעקובי רכות ועבות). למי שרוצה להשקיע - http://www.ebay.com/itm/3pcs-of-Microfiber-Super-Plush-Buffing-Cloth-Towel-/320472159713?pt=LH_DefaultDomain_100&hash=item4a9da115e1&vxp=mtr

למי שיש עוד שאלות, מוזמן לפנות לפרטי.

גאדג'טיסט,בלוגר, דיטיילר חובב, ובעיקר פרקציוניסט

• תוכן חדש...