Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים מה דעתכם על התאריך 30.6? שעות הבוקר כך שנוכל לקיים הדרכה לפני כניסת שבת שגם שומרי המסורת מבינינו יוכלו להרוויח מההדרכה?

בכוונה לקחתי תאריך רחוק שנוכל להערך בהתאם בהיבט של חומרים וכו', כמו כן שנוכל להביא את זה לידיעת מרבית אנשי הפורום שאפשר.

בברכה,

מתן.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בנייה בסיסית עם בסיס עליון ותחתון מטבעות פיבר כמו שסלבה עשה אפשרי בהכחלט תוך יום,אבל בניות שהבסיסים העליונים והתחתונים שלהם עשויים פיבר כמו הפודים אצלי ברכב,ושיהיו אטומים ברמה גבוהזה סיפור של כמה ימים ואני לא מדבר בכלל על רמת גימור לצבע.

אם כל המטרה של המפגש היא להראות איך עובדים עם פיבר שזה ממש ממש לא מסובך אז אני יכול לחזק את הרעיון כדי להראות לאנשים שהשד לא כל כך נורא.

אני חושב שעדיף לקיים סדרה של 2 מפגשים שדווקא בראשון יראו אך למקם אלמנטים בצורה נכונה וזויות נכונות על מנת להשיג במה טובה ככל האפשר,ורק לאחר מכן להראות איך עובדים עם פיבר כי המטרה של הבניות מעל לכל היא השגת במה טובה יותר,הרבה מעבר לשואו.

פורסם

לדעתי לדבר עם אחד המנהלים ולהוסיף דביק עם רשימה של כל האנשים שבאים, ולהוסיף את כל אלו שמתכוונים לבוא.

סך הכל - אחלה רעיון !

פורסם

לא רוצה לאכזב אותכם אבל אתם תוציאו מהמפגש הנ"ל ידע בסיסי ושיטחי בנוגע לעבודה.

בכדי להגיע לרמה טובה צריך להתעמק ומפגש אחד בהחלט לא יספיק, במיוחד אם יהיו מס' לא קטן של אנשים.

בכל אופן יוזמה ברוכה. אני בכל אופן אשתדל להגיע למרות המרחק ומהעייפות של בילויי הלילה.

פורסם

מותר לרמות עם ספוג מתחת לסקאי? (:

עם הרבה מאיץ ו2 זוגות ידיים זה אפשרי בכמה שעות

כמו שרשמתי בפרטי לשימי אני חייל זמן אין לי הרבה ולכן להדריך אני לא מתחייב

אבל נראה מתי ההדרכה תיפול

MJ01 בסיס זה הכל אחריו אפשר ללמוד

פורסם
עם הרבה מאיץ ו2 זוגות ידיים ........

אפשר להישאר בלי 2 זוגות ידיים!

אסור לשחק יותר מדי עם המינונים!

שום דבר אישי אליך שראגאמן אבל אל תטעו ותחשבו שאם פעם אחת יצא לכם אז אתם מכירים את החומר! אלה חומרים מרוכבים שאם משחקים איתם יותר מדי יכול לקרות אסון!:onfire:

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

בלי לחץ עופר מה שהרבה בשבילי זה לא הרבה בשבילך

לא ציינתי כמויות ב CC ולכן אין צורך לצאת מגדרך

יצא לי יותר מפעם אחת רק למען הסר ספק ולרוב אני משתמש בחומר שבא עם מאיץ בתוכו

עריכה: אולי אתה צודק ועדיף להזהיר .בגדול אני מצטרף לאזהרה (למרות שרובכם לא יודעים מינונים)

אולי תחדד לי את הנושא אבל אני חושב שבהוספה איטית אין סיבה שהחומר יגיע לאי יציבות ואז לפיצוץ

נכון?

פורסם

עקרון העבודה של פוליאסטר הוא ע"י ריאקציה כימית שנוצרת ע"י ערבוב של החומרים. בעת הריאקציה הכימית נוצר חום ועם החום הריאקציה הכימית עולה-לעיתים הריאקציה מגיעה לשיא אחרי כמה דקות מרגע הערבוב! סטייה מהמינון המקורי צריכה להיעשות בתנאים מבוקרים! עם ידע מוקדם של כמה אפשר לסטות ומה ההשלכות של הסטייה במינון- ואת ההשלכה של הטמפ' הסביבתית על תהליך ההתייבשות שלא תוסיפו יותר מדי מאיץ.

אחרי שראיתי בחור שלמד את רזי השימוש בפיברגלאס על סף עילפון ועוד אחד שמחזיק חומר מעורבב ביד ויוצא ממנו עשן-שואל אותי למה???? אני לא ממליץ לגעת בכלל בחומר הזה בלי הדרכה מסודרת!!!!!

ובכדי להבהיר מה זה הדרכה מסודרת-זה לא מפגש אחד,שניים או אפילו 5! אלא לימוד מסודר על החומרים על בטיחות ולא רק על איך לבנות טבעת ולמתוח עליה בד!

אני יכול לספר לך מנסיון אישי על פיצוצים וכו של החומר (שותפי באחד הפרוייקטים).

אני חוזר ואומר שראגאמן-שום דבר אישי ולא התייחסתי אליך כאל מושא לדבריי אלא הבהרתי את חומרת המעשים לחברי הפורום השונים שבעברם התנסו בבנייה של איזה שובך יונים או אנערף!@!

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

• אחראי פורום
פורסם

אני מוכן לעזור בהסברים ותהליכים, יש לי לא מעט ניסיון בפיברגלאס,

ואני עובד ביום יום בבניית מודלים.

אחלה רעיון, אגב.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ההפך עופר

אני לא לוקח את זה אישית ואף מעריך את ההתיחסות המעמיקה שאתה נותן פה

אבל יש לך עוד דרך ללמד במפגש - שניים? (האם לדעתך לימוד להיצמדות למינונים מספיק למניעת אסון?)

הרי שאם יקרה למישהו אחד משהו כתוצאה מהלימוד כל ההתעסקות של כולנו בחומר לא שווה

פורסם

אני גם אצטרף במידה ויסתדר לי התאריך .

חיפשתי בשרשור ולא מצאתי... הוחלט על מקום?

איציק, הוד השרון.

הבלוג שלי - רעיונות עשה זאת בעצמך שמשתף בנייה וחידוש של רהיטים, בניית צעצועים, וטיפים נוספים.

הפרוייקטים שלי בפורום : בניית משענת יד :idea:צביעת טאסות

פורסם

לצערי עופר צודק בסכנה של החומר - זה חומר שמוגדר מהשפה האנגלית כ"מתלקח באופן ספונטני"...

יש כאן הרבה חברה שאומרים דברים כמו - "אני כבר לא צריך להשתמש במסורות ומזרקי מידה - אני יודע בדיוק לפי הרגש כמה לשים"...

טעות! טעות חמורה - החומר הזה בנוי למינונים מדוייקים ובדרך כלל כשמתייחסים לזה בספרים מדובר על טמפ' נורמלית של חדר עבודה מאוורר.

קניתי כמה וכמה ספרים לגביי פיברגלאס ב amazon.com וחרשתי אותם בנושא הבטיחות, עבודה עם החומר ושיטות וטכניקות של עבודה. חרשתי על אתרים עם תמונות של התקנות של מומחים.

בפירוש - המאיץ והמקשה הם שילוב קטלני - אם מערבבים אותם ישירות אחד עם השני - זה נגמר בפיצוץ וזה מצית את הפוליאסטר בזמן שזה קורה - לכן צריך לדעת איך לערבב, מתי לערבב, מה לערבב וכמה לערבב.

ועוד אני מדבר בתור אחד שנזהר, נזהר מאוד - ועדיין - אין לי הרבה נסיון בכלל עם החומר.

בנוסף לכך למי שמצפה לצאת מהדרכה\מפגש שכזה מוכן לעבודה עם החומר ישירות לפרוייקט הראשון שלו... טועה! מפגש אחד או שניים כאלה יהיו בעיקר מיועדים להסבר על אופיו של החומר, סוגי החומרים, בטיחות בטיחות בטיחות והדגמה קטנה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תפסיק להבהיל אנשים ולהיות קיצוני.

בכל דבר צריך לחשוב ולתכנן טוב לפני.

בפוליאסטר במינון נכון ההתקשות לוקחת מס' שעות ובאפוקסי עוברת את ה24 שעות.

במידה ורוצים להתקשות יותר מהירה משתמשים ביותר מאיץ, אבל אז הסכנה להתקלחות גוברת והתוצר יותר שביר.

בקיצור הוא לא מסוכן אם עובדים בצורה נכונה. זאת בדיוק הסיבה שכאשר אני שומע אנשים שמספרים כי בנו פודים תוך מס' שעות, אינני מתייחס אליהם כי הם לא מבינים את מידת הסכנה.

פורסם
ובכדי להבהיר מה זה הדרכה מסודרת-זה לא מפגש אחד,שניים או אפילו 5! אלא לימוד מסודר על החומרים על בטיחות ולא רק על איך לבנות טבעת ולמתוח עליה בד!

איפה למדת בצורה מסודרת על פיבר??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...