Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דר_אורליק המידבאסים הם 6.5 של מורל.

RFTeam

אני בבקשה:)

אלי.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קראתי את התרד' הארוך הזה, אבל עדיין לא שמעתי פה שום דבר שמצדיק לבנות תיבות חיצוניות אטומות.

האמת שזה לא סוד גדול.

לוקחים את הנתונים של האלמנטים ומציבים בתוכנה, ניתן לראות את גרפי ההענות ובהתאם לדעת אם מומלץ או לא מומלץ.

נפח מגוחך של 5.5/8.5/10 ליטר נותן גרף הענות מזוויע גם לדוטק MK2 וגם להייבריד אוביישן.

לעומת זאת בנפח של כ22-28 ליטר(נפח של דלת סטנדרטית לא קופה או דלת של רכב מסחרי) נותן גרף הענות הגיוני יותר וטוב יותר.

מה זה טוב? בתיבות אטומות של עד כ5.5-15ליטר ההענות בתדרים של 60-70-80-90HZ היא באיזור המינוס 6-7 DB.= זוועה

מנפח שמתקרב לכ20-25 ליטר ההענות מתחילה להיות שטוחה וטובה יותר לאורך כל תחום התדרים החל מאיזור ה57-60HZ.= הענות טובה

אני מניח שבתיבות אטומות קטנות ניתן לקבל תוצאה טובה יותר בתדרי ה120HZ ומעלה, אבל עם הענות נמוכה מאוד בתדרים שמתחת ל120HZ, ואנחנו תמיד נשאף לקבל הענות כמה שיותר שטוחה ובתחום כמה שיותר רחב עד התחום תדרים של כ 60-70HZ וכך ניצור איזון עם הסאב ברכב.

האלמנטים הללו מיועדים לעבוד בנפחי דלת וכך הם מתוכננים,אין טעם לעשות כאלו ניסויים, אני בעצמי עשיתי עם אחי ניסוי כזה והתקנו הייבריד אוביישן בתיבה אטומה חיצונית בנפח של כ8-9 ליטר והתוצאה זוועתית ביותר...

תשקיעו את הזמן והכסף באיטום טוב, בבניה מתאימה לזוויות האלמנטים,במגבר איכותי שישלוט על כל המהלך של הרמקול, עם זה תקבלו תוצאה טובה יותר ולא בעזרת שום דבר אחר.

שיהיה לנו אחלה לילה ונשתמע.

ניר

under construction..

פורסם
green monster אתה כל כך הרבה מדבר אולי פעם אחת נשמע את המערכת שלך?

מה יש לך ברכב?

אני לא ממש מבין את הפניה שלך, היה בה טון מזלזל...

אני כל מפגש מגיע,קבוע ורוב שעות המפגש המערכת שלי פנויה להאזנה לכ-ו-ל-ם...ישנם מעטים מהפורום שלא שמעו את המערכת שלי.

גם אתה מוזמן בשמחה.

under construction..

פורסם

דעתנו חלוקות ניר,אבל בסופו של דבר שום גרף הענות של שום תוכנה לא

ימחיש לי את מה ששמעתי במו אוזניי.

להזכיר לך בזמנו כשקפצתי אליך ושמענו את ההייבריד שלי ואת הדוטק שלך מנגנים בנפח

של הדלת לא היה זכר לשמץ של באס,120HZ? גם HZ200 לא היה.

גם אתה מוזמן לעמוד על ההבדלים ולהגיע לאחד ממפגשי הצפון ואז תחווה את דעתך,

גם אני חשבתי בזמנו כמוך אבל אחרי ששמעתי ולא פעם לא היתה לי ברירה אלא לשנות את דעתי,

אתה יודע שאתה תמיד אורח רצוי פה בחיפה.

פורסם

מה קורה גרין. אתה יוצר פה בעיה קשה בעבורי.

עד עכשיו הבנתי שעל סמך ניסויי ובדיקה במציאות (ולא רק בתאוריה - ובמקרה של סאונד - לא מעט פעמים יש הבדל בתוצאות המעשיות) אין ספק שתיבה אטומה היא האופטימלית למיד באס.

עכשיו אתה בא ומנפץ את זה. עד שקראתי על הניסוי שביצעת, זה לא היה נשמע משכנע. לא ייתכן שמיד בגודל 6.5 יצטרך נפח תיבה של סאב בקוטר 12 כדי להפיק 60-70 הרץ. זה פשוט לא מסתדר. א-ב-ל אם ביצעת ניסוי במציאות, אז יש לי פה בעיה.

אני הולך להכניס את המידים לתוך תיבה של גג 10 ליטר (5 ליטר למיד). ככה שאני הולך לרדת אפילו מהמינימום. עפ"י דבריך והניסוי שלך ההיענות בטווח מתחת ל 130 הרץ - תהיה זוועתית. מה קורה?

אנשים, מה קורה עם התיבה של 5.5 ליטר. איזה מיד יושב עליה, ואיך שומעים את התדרים הנמוכים? האם באמת יש נפילה וקושי לייצר את התדרים הנ"ל. מה נהיה?

SPL - 143.6DB

"

פורסם

אצלי ברכב זה לא חוכמה, הוופרים אצלי חתוכים ב120HZ ב24DB סלופ, אצלי אין זכר לתדרים נמוכים מזה יותר מידי...

דבר שני, אתה לא אמור לקבל באס כמו סאב , אתה אמור רק לקבל את הטאצ' העדין הסאב עושה את שלו, ככל שהמיד ינגן יותר נמוך הוא ימשוך את הבאס קדימה יותר וזה מה שאתה מחפש,את השילוב בין האלמנטים.

אין פה כלל קשר למשמע אוזניים, תיבה אטומה קטנה שתיתן לך הענות של -6 DB בתדרי ה60-120 HZ אל מול תיבה אטומה של 25 ליטר שתיתן לך הענות קרובה ל0DB תשמע את אותם תדרים יותר חזק,נקודה.

זה עובדה לא המצאה, ככה מתכננים רמקולים וככה בודקים את הענות שלהם ומה לעשות הגרפים יכולים לדבר בעד עצמם.

מה שכן יכול להיות שאולי שמעת כמה מערכות שונות ולכן אתה שם לב להבדלים.

אבל אני סמוך ומשוכנע שאם אני יקח 3 רכבים זהים,יתקין בהם מערכות זהות לחלוטין.

ברכב X- יהיו המידוופרים מותקנים רגיל על הדלת ללא איטום.

ברכב Y- יהיו המידוופרים מותקנים עם בנייה של פוד בעל זווית מותאמת ואיטום.

ברכב Z - יהיו המידוופרים מותקנים עם בנייה של תיבה חיצונית אטומה קטנה.

ללא כל צל של ספק שישמעו טוב יותר ברכב Y, תאמין לי, שלא אני המצאתי את זה.:wink: .

אבל ללא כל קשר אני באמת חייב לקפוץ, אני כבר חייב ביקור מאז המפגש האחרון שלא יכולתי להגיע, אבל אני מקווה שבמפגש צפון הקרוב אנחנו נתראה שוב.

under construction..

פורסם

אתה חייב ביקור עוד מהמילואים שלא הגעת יא נקניק :roll:.

תבוא נדבר, תשמע בפועל ואז תגיד לי אם הם נשמעים זוועה באטומה של 7 ליטר,

אני מבטיח לך שתזיל ריר.

פורסם

א.אני הייתי מוכן לוותר על הבאס (לא כולו) של הקומפוננט אם הייתי מחפש להכניס שתי זוגות בדלתות מקדימה.

ב.הייתי מוכן לוותר קצת על הבאס מהרמקול אם זה ייתן במה טובה יותר,וצליל מ120HZ ומעלה טוב יותר בהרבה.

ג.הייתי מוכן לנסות את זה לפחות כדי שאני לא ישאר עם סימן שאלה איך ישמעו טוב יותר (האמת אני בדיוק מנסה וביניתי פודים לרמקולים בדלתות מחוץ לדלתות משהו סטייל הפולו),מצב לא טוב-פותח פיר לדלת,הכי גרוע-מפרק וחוזר לאיך שהיה.

פורסם
מה קורה גרין. אתה יוצר פה בעיה קשה בעבורי.

עד עכשיו הבנתי שעל סמך ניסויי ובדיקה במציאות (ולא רק בתאוריה - ובמקרה של סאונד - לא מעט פעמים יש הבדל בתוצאות המעשיות) אין ספק שתיבה אטומה היא האופטימלית למיד באס.

עכשיו אתה בא ומנפץ את זה. עד שקראתי על הניסוי שביצעת, זה לא היה נשמע משכנע. לא ייתכן שמיד בגודל 6.5 יצטרך נפח תיבה של סאב בקוטר 12 כדי להפיק 60-70 הרץ. זה פשוט לא מסתדר. א-ב-ל אם ביצעת ניסוי במציאות, אז יש לי פה בעיה.

אני הולך להכניס את המידים לתוך תיבה של גג 10 ליטר (5 ליטר למיד). ככה שאני הולך לרדת אפילו מהמינימום. עפ"י דבריך והניסוי שלך ההיענות בטווח מתחת ל 130 הרץ - תהיה זוועתית. מה קורה?

תיקח את הנתונים של ההייבריד לדוגמא:

FS: 55 HZ

VAS: 17.30L

QTS : 0.42

עכשיו תיכנס לקישור הזה

תציב את הנתונים במקומות היעודיים להם ותשחק עם הנפח של התיבה ותיווכח בעצמך, וזה עוד ללא שימוש בתוכנה חכמה יותר כמו הWINISD.

ושימוש בנתונים מינימליים.

תראה שנפח של דלת כ22-25-28 ליטר נותן גרף שטוח יותר משמע= תדרי ה50-60-70-80-90-100 HZ ישמעו יותר חזק...

under construction..

פורסם

סימון אני מבין את הדילמה שלך,אבל דעתי בעינה עומדת.

אם תרצה אתה מוזמן לחיפה ואני מוכן לקחת אותך לשמוע את כל הרכבים שדיברנו עליהם

ותחליט בעצמך.

פורסם
בלי לשמוע אני לא יכול לזלזל , מה יש לך ברכב?
ואם תדע מה יש ברכב זה ישנה משהו?

אתה צריך לשמוע...לא לקרוא.

אבל זה משמח אותך אז בבקשה:

HU:JVC KDSX990 MB20B(2002)s

EQ:Clarion Eqs744

Morel HCW6MK2,+MT22

AMP1: ECLIPSE 33250 premium

AMP2: Hifonics BX605

SUB: phoenix gold octanR10D4 seald

חוצמזה יש לי עוד כמה מגברים וסאבים בבית שמטיילים להם מידי פעם לרכב..אז המערכת לא ממש קבועה.

כמו המגבר קלריון שלי הAPX640.4 PROAUDIO, והאקליפס3421, סאב של פיניקס גולד קסנון 12D4,רוקפורד RFR3110 מחוזק ל600 וואט RMS כל סליל, ועוד ועוד ועוד...

ועוד שבועיים המידים עפים להם חזרה לקרטון ויתפסו את מקומם אלמנטים חדשים.

under construction..

פורסם

ניר דרך אגב,מה שאתה אומר שהוא כביכול המצב האופטימלי

למיד באסים שאנו מדברים עליהם זה מה שקיים אצלי ברכב,תאמין לי שאני הראשון

שהיה משבח את המערכת שלו,אבל בנושא הזה גם אני יודע להודות במצב העדיף

ללא צל של ספק.(דרך אגב יש בי-אמפ. סופסוף הפסקתי להזיע-תודה איציק...).

עריכה:

אני חייב תשובה משבוע שעבר לגבי מה שאמרתי שאני יבדוק(עם פסיבי בלי פסיבי)

ואני יתן את זה פה למי שזוכר ואיתמר צדקת ב-100%:mm_yeah: -->בלי קרוס פסיבי.

• תוכן חדש...