Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

לאחרונה הלך לי ראש מנוע . במוסך אמרו לי שלא ניתן לתקן אותו . האם כדאי להחליף ראש מנוע או מנוע שלם ? מה יתרונות וחסרונות של שתי האפשרויות ומה המחירים הממוצעים ?

הרכב הוא - דהיו רייסר שנת 1994

תודה

פורסם
מחירים לא נוכל לתת לך, בשביל זה תצטרך לגשת למוסך.

הכי נכון יהיה לשפץ ראש מנוע להפטר מהרכב הזה ולרכוש רכב אחר.

תשובה ממש לא מקצועית לדעתי.

למה להפטר מהרכב? אם הוא במצב מצוין חוץ מהראש מנוע, והוא מרוצה ממנו?

אבי

פורסם

אולי , אבל בכל זאת בהנחה שאין לי דרך להיפתר ממנו (תאונה עם פגיעת שאסי) מה עדיף - להחליף את כל המנוע או רק את הראש - מה יתרונות וחסרונות ?

פורסם

המלצה : תחזור למוסך, תברר מחירים ותחזור אלינו.

אם ההבדל הוא לא רציני, ואתה באמת נתקע עם האוטו תחליף מנוע.

אם ההבדל הוא רציני תחליף רק ראש. הוא יחזיק לך עוד כמה עשרות קילומטרים, ואז תחליף כשהמחירון יהיה ברצפה.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אני מכיר מישהו שהחליף מנוע כזה , הוא קנה מפרוקיה ב 2.5 אלף מנוע ועבודה עלתה לו אלפיים.

אני במקומך הייתי מחליף לראש של סופר רייסר , הוא בעל 16 שסתומים שזה יוסיף לך כח .

פורסם

חוששני שהח' ראש מנוע + עבודה תעלה לך קרוב מאוד לערכו של הרכב (לא יודע במדוייק , לא בדקתי מחירון , אבל הערכת מחיר מהמוסך לעומת מבט בתנ"ך :? של לוי יצחק תתן לך את התשובה.

קח בחשבון שתמיד יכולות להיות צרות גם אם ראש המנוע החילופי שיורכב , הרי לא מדובר בראש חדש מהניילון.

כמו כן , בהנחה שהמנוע עשה אי אילו עשרות אלפי קילומטרים , יכול מאוד להיות שגם אם השתלת הראש תעבוד , זה יוביל מהר מאוד לחצי אוברול , ואולי יותר (קומפרסיה גבוהה בראש המנוע על רינגים חלשים זה לא מתכון בריא...).

תחשוב טוב , אולי כדאי לנטוש את הרכב, גם אם אתה חושב שהוא במצב טוב יחסית.

פורסם

בוקר טוב!!

לכל אחד מאיתנו מאלו שנוהגים -מה שיש לו כנראה זה הטוב ביותר וכמובן כתלות במיגבלות הכסף הנמצא בכיס ...

אי לכך הרכב המדובר יחסית בהשוואה למגבילות לו במחיר די סביר בתחום התקלות הן הכניות והן האלקטרוניות.

ועכשו לעיניננו- שיפוץ ראש ברכב המדובר כולל רצועת תיזמון וגגליות מתיחה כ 2500

ש"ח לא כולל מע"מ.

לעיתים ברכב בעל ק"מ גבוהה שיפוץ הראש יגרום בהמשך לעומס על גל הארכובה

מיסבי הגל וכו..

אשתדל לפתוח את היריעה- כאשר המנוע עובד לאורך זמן נגרמים חופשים במערכות

כמו בוכנה וצילנדר \רינג וצילנדר -שיפוץ הראש כהלכה יגרום לעומס על החלפים כמו מיסבים ובמידה והם במצב גבולי לאורך זמן יתכנו רשי קרנק..

יש לבצע בדיקה טרם ההחלטה לשיפוץ..

להת איל

פורסם

תודה לכולם על העצות!

היום הייתי במוסך ושם אמרו לי שגוף המנוע בסדר גמור ושאין צורך ךהחליף את כל המנוע .

אמרו לי שראש משופץ / משומש יעלה 850 ש"ח כולל מע"מ +900 עבודה .כמו כן אמרו לי שבעיה הייתה בזה שהשתמשתי במים ירוקים לא טובים .

לכן השאלה היא באיזה סוג של מים ירוקים צריך להשתמש ?

תודה

• תוכן חדש...