Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב מצויין לכולם,

יש לי תופעה מוזרה ברכב שלי שאולי היא נורמלית ואני פשוט לא מבין אותה.

למי שלא מכיר, הרכב הוא קסנטיה 96' ידנית, מנוע 2000 16V.

כשמיכל הדלק מלא, מד הדלק יורד לאט מאוד אבל ככל שמיכל הדלק מתרוקן ובעיקר מעבר לחצי, מד הדלק יורד הרבה יותר מהר.

בדקתי את כמות הדלק בכל מיני מצבים ביחס למד והוא לא מזייף. הדבר היחידי שאני למד מכך הוא שצריכת הדלק עולה ככל שמיכל הדלק מתרוקן, האם זה הגיוני?

האם יכול להיות שישנה התאדות כלשהיא שמתגברת עם התרוקנות המיכל והיווצרות חלל ריק בו?

אני לא הוזה, העניין נבדק כמה וכמה פעמים.

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם

אלעד, ב99 אחוז מהרכבים שהיו לי, זה היה המצב, בדיוק מה שאתה מתאר.

יכול להיות שהמטרה נועדה לגרום ללקוח לחשוב שהרכב חסכוני יותר.

הייתי שמח לבדוק על הקסנטיה שלי, אבל השעון לא עובד בכלל...

פורסם

גם לי זה קורה, בנוסף לכך המחט של מד הדלק, במהלך הנסיעה כמעט לא זזה ממקומה (בנסיעות של מעל 20 ק"מ ומתחת ל-100), אך בנסיעות של 10-20 ק"מ (כאשר בין לבין אני מכבה מנוע) שמים לב לכך שהמחט זזה לכיוון התחתית מהר מאוד. מדוע ולמה?

פורסם

שעון מד הדלק בנוי מסליל או שניים שיוצרים אלקטרומגנטיות ומזיזים את מחוג השעון בהתאם לגובה הדלק, כאשר העוצמת הזרם משודרת מהמצוף. באים בדקתה את גובה הדלק והוא נכון אז אין כל בעיה מאחר שחלק מהסלילים בשעונים עובדים בטור וכאשר המיכל מתרוקן הזרם שמגיע אל השעון דרך המדיד שונה והתגובה של השעון היא מהירה יותר .

יצחק :wink:

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

לפי מה שידוע לי התופעה הזאת טבעית ורואים אותה בהמון רכבים...

דייהטסו שרייד 99

סקודה פיבוריט 92

רנו קנגו 00-03

מיצובישי מגנום 00

אלו הרכבים שיצא לי לבלות איתם הכי הרבה זמן והתופעה הנ"ל קיימת גם אצלהם.

פורסם

אז כמו שאמרתי, הבעיה אינה נעוצה במד הדלק אלא במשהו אחר, אולי אידוי מהמיכל בדרך כלשהיא?

פעם דיברנו על קניסטר, האם זה קשור בצורה מסויימת?

בריאות לכולם!

פורסם
בדקתי את כמות הדלק בכל מיני מצבים ביחס למד והוא לא מזייף. הדבר היחידי שאני למד מכך הוא שצריכת הדלק עולה ככל שמיכל הדלק מתרוקן, האם זה הגיוני?

אלעד.

תראה, אני יודע שמד הדלק אצלי מזייף.

מילאתי ממש עד הסוף. (מחוג על FULL אפילו מ"מ יותר)

נסעתי 100 ק"מ - המחוג על FULL.

נסעתי כבר 250 ק"מ - מראה 3/4

(כלומר ההגיון אומר שעוד 250 ואני בחצי מיכל)

נסעתי 400 ק"מ - מראה חצי

נסעתי 550 ק"מ - מראה 1/4 , אבל בפועל יש 30% ויותר.

בקיצור, אצלי מד הדלק כן "מזייף", ואני כבר למדתי את הזיוף הזה.

מה שכן, לא משנה מתי אני ממלא דלק (כלומר אם הייתי על חצי מיכל, רבע מיכל, שמינית) צריכת הדלק שלי זהה. ואם אתה אפילו מציע את הרעיון שצריכת הדלק שלך משתנה לפי הכמות שנשארה במיכל - גש לפסיכולוג, לא למוסך :wink:

פורסם

גם אצלי זה ככה, 300 ק"מ על חצי טנק, עוד כ120 על החצי השני :?

עזוב, תכיר את האוטו, ותלמד לחיות עם זה

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם
הדבר היחידי שאני למד מכך הוא שצריכת הדלק עולה ככל שמיכל הדלק מתרוקן, האם זה הגיוני?
אין מצב!

לא אתן סקירה בטריגונומטריה אבל אם החיישן בנוי ממצוף שיורד עם גובה הנוזל ומחובר בציר לדופן הרי שירידה של 1 סנטימטר בגובה כשהמיכל מלא והמצוף מאוזן יוצרת שינוי הרבה יותר קטן בזוית של המצוף מאשר ירידה של 1 סנטימטר במפלס כאשר המיכל התרוקן והזווית של זרוע המצוף היא כבר 45 מעלות.

אני לא יודע באיזה תחום זויות משתנה המצוף ברכב שלך והאם יש פיצוי לאפקט הזה באלקטרוניקה של מד הדלק או בגאומטריה של הסקלה בלוח השעונים, אבל זה יכול להסביר את התופעה.

שים לב להבדל בשינוי הזווית (מסומנת בכתום) כתוצאה מאותו שינוי במפלס הנוזל במיכל מלא ומיכל ריק.

fuel gauge.jpg

פורסם

הכוונה שלי לא הייתה שצריכת הדלק של המנוע עולה עם התרוקנות המיכל אלא כמו שכתבתי אולי ישנו אידוי מסוים של הדלק החוצה או כמו ש ULY ניסה להסביר, ישנה סיבה אחרת הגורמת לתופעה הנ"ל במד הדלק.

בריאות לכולם!

פורסם
לפי מה שידוע לי התופעה הזאת טבעית ורואים אותה בהמון רכבים...

דייהטסו שרייד 99

סקודה פיבוריט 92

רנו קנגו 00-03

מיצובישי מגנום 00

אלו הרכבים שיצא לי לבלות איתם הכי הרבה זמן והתופעה הנ"ל קיימת גם אצלהם.

תוסיף לרשימה גם רנו 5 גם אצלי זה קורה והרבה מאוד

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם

הסיבה תמונה בגאומטריה של המצוף בלבד (כמו ש ULY ציין) או בגיאומטריה של מיכל הדלק

אל תחפשו בעיות איפה שאין

יום טוב גם לך

פורסם

גם אני שמתי לב לזה (סובארו לגאסי) אבל חשבתי שאני הוזה :-)

ההסבר הגיאומטרי נראה מאוד הגיוני.

דבר נוסף שייתכן (למרות שפחות הגיוני) הוא שתחתית המיכל יותר צרה (נניח אם הוא בצורת קונוס הפוך).

פורסם

סביח - ברכבים מסויימים אכן אתה צודק וצורת המיכל היא כזו ששטח החתך של החלק התחתון קטן יותר מאשר למעלה, ולכן המצוף יורד יותר מהר בסוף המיכל.

ברכבים חדשים מחשב הרכב אמור לפצות על הגיאומטריה המצחיקה של המיכל ולשלוח סיגנל מתוקן למחוג. אבל זה לא עובד באופן מושלם.

סיכום - מד דלק הוא לא לינארי. ככה זה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

סיכום - מד דלק הוא לא לינארי. ככה זה.

כמו הרבה דברים בחיים גם מד הדלק אינו מושלם, ככנ זה, אין שום בעיה של אידוי, אני מציע בדיקה פשוטה:

מלאו דלק כל פעם במצב אחר של השעון , רישמו את הק"מ ואת הצריכה - תגלו שצריכת הדלק אינה תלויה במצב המיכל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...