Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעת התרשמות באלפא 159

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול התקשרה מור מסמל"ת, בחגיגיות רבה, על מנת לתאם לי מועד לנסיעת מבחן ב-159 מנוע 1.9 ידני, כפי שביקשתי.

אם זה היה לקוח, הייתי קובע פגישה לעוד שבועיים.

אם זה היה לקוח חשוב, אולי הייתי משבץ אותו לעוד שבוע.

אבל זה 159. "מחר" אמרתי, "12 בצהריים". קבענו.

ברבע לשתיים עשרה כבר התייצבנו אצלה, אני ועוז (עוד חבר ממועדון אלפא). קודם כל התיישבנו לנוח מעט בבררה, והתרשמנו ממשקלה של הדלת (לדעתי אפשר להפחית 100 קילו ממשקל הבררה רק ע"י החלפת הדלתות בקרבון). אח"כ לקחנו את המפתחות של ה-159 וירדנו עם מור לחניון. אני ועוז קצת מתרגשים לשמוע שאנחנו הראשונים שנוסעים על הרכב הזה, שהגיע רק אותו בוקר לסמל"ת.

מכניסים את המפתח למקומו ולוחצים על Start. המנוע משמיע צליל אלפיסטי שקט אך ברור. לוקח לי זמן למצוא תנוחת נהיגה מתאימה - דוושת המצמד קצת שקועה מדי, או שאולי החיפוי שמעליה קצת נמוך מדי, ואני צריך לשבת נמוך כדי שהרגל לא תיתקע בחיפוי. בסוף מסתדרים ויוצאים לדרך.

התחושה הראשונית די שונה מאשר בדור ה-156/147. מוט ההילוכים (6 קדמיים) קצר ונותן תחושה מאוד מדוייקת להבדיל מהמהלך הארוך והספוגי מעט ב-147. דוושת המצמד לעומת זאת רכה וספוגית מעט לעומת הדוושה הנוקשה והמדויקת יותר ב-147... (מאוחר יותר עוז נהג גם הוא וטען שגם דוושת הבלם ספוגית בהשוואה לדוושה ב-156 שלו. לי תחושת הבלם היתה דומה ל-147).

ההגה - כבד יותר מב-147, וזה מקהה מעט את התחושות שלו. בגדול הוא די דומה ל-147, ונראה שההבדל בתחושות הוא תוצאה ישירה של תוספת המשקל, הרבה ממנה בפרונט. איכות הנסיעה - גבוהה ביותר, הרכב נוח, מגהץ מהמורות בכביש בקלות ושומר על הקו בקלות. שיפור מהותי מול דור 156/147. בכביש המהיר הוא גם מרגיש קליל יותר מהצפוי, וסוחב יפה בשביל מנוע 1.9 על טונה וחצי. אופי המנוע מעט שונה, קצת יותר ליניארי מאשר ה-TS הישנים ולכן גם אין בשום שלב תחושת בעיטה (תחושה שאפילו ה-1.6 ב-147 נותן בסל"ד הנכון...).

אחרי שיוט קצר באיילון אנחנו נכנסים למתחם גלילות, להסתובב קצת בין הככרות והעיקולים. דבר ראשון אני נותן לחבר'ה התרעה שאני עומד לבחון את הבלמים. 3 שניות אחרי זה אני בולם (ה-159 עוצרת היטב...), ומור במושב האחורי לומדת מדוע חשוב לחגור גם מאחור. את הנייד שלה ואת סיכת השיער (!) שלה אנו מוצאים מתחת למושבים הקדמיים בסוף הנסיעה... בשלב זה, אני חושב, היא כבר מוכנה לתת לי להמשיך את הנסיעה לבד.

אנחנו חולפים על פני חייל שממתין לטרמפ ליד הכיכר בין סינמה סיטי למחנה גלילות. הוא מסתכל עלינו במבט עמום קצת, לא נראה לי שהוא שם לב למשהו מיוחד ברכב, אבל הוא עוד יראה אותנו בהמשך ומבטו עוד יתרחב. כמה סיבובים בכיכר ואני מתרשם שהרכב נוטה מהר לתת-היגוי, הרבה יותר מה-147 על צמיגים ברוחב זהה, תוצאה מתבקשת של הכובד והרכות ואולי גם רצון מכוון להתנהגות "בטוחה".

אחרי כמה סיבובים נוספים בקצב מתגבר, נראה לי שמור רושמת לעצמה mental note לקחת כדורים נגד מחלת ים בפעם הבאה שחבר מועדון לוקח איתה נסיעת מבחן. האמת היא שאני לא ממש מתקרב לקצה עם הרכב הזה, ונראה לי שהשילוב של כבדות המרכב וכבדות ההגה הוא כזה שמצריך למידה קצת יותר מסודרת של מגבלותיו, רצוי במגרש ללא אבני שפה...

מבחינת התנהגות, הרושם הכללי שנוצר אצלי הוא משהו באמצע בין האלפות של השנים הקודמות לבין הגרמניות החדשות. ה-159 משדרת יותר קלילות ויותר חיבור לנהג מאשר רוב המכוניות האירופאיות שנהגתי עליהן לאחרונה, יחד עם איכות נסיעה גרמנית לחלוטין. עם זאת, היא בפירוש פחות חובבת סיבובים מאשר 147/156. בעוד שבאיילון היא בהחלט מהנה ונעימה יותר מהאלפות שקדמו לה, בסיבובים הדוקים היא נופלת בהשוואה אליהן - אולי לא באחיזה האבסולוטית אבל בהחלט בתחושה. לא רכב לג'ימקנות.

בדרך חזרה אני נותן לעוז לנהוג קצת, ומשחק את הנוסע. כנוסע - זה יופי של אוטו, נוח ונעים, ועכשיו אני גם יכול להסתכל מסביב ולראות שבכל זאת די הרבה נהגים והולכי רגל נתקעים עם המבט כשה-159 מתקרבת (חייל אחד בקריה נראה לי הלך לבלוע את הסיגריה שלו). יש גם מעט אכזבות, כמו העובדה שדגם הבסיס (כפי שהוא מוגדר בארץ) לא כולל סאנרוף ובקרת אקלים, פינוקים קלים אך מתבקשים במחיר הזה, שגם היו סטנדרט בבסיס ה-156.

סיכום - כרכב משפחתי, בראיה פרקטית, עבור מי שמרבית זמנו בפקקים ובאיילון, ה-159 עושה רושם מצויין: איכות ותחושה גרמנית, יחד עם יופי וטאץ' איטלקי. כרכב FUN, חסר פה משהו (בעצם, כמה דברים) שהיה ב-156. מי שמחפש FUN באלפא חדשה, ופחות חשובים לו המרחב, האיכות והנוחות, יצטרך כנראה "להסתפק" לפי שעה ב-147.

ברמה האישית - לא התאהבתי ב-159. גם לא התאכזבתי ממנה, ובהתחשב ברמת הציפיות הגבוהה שלי גם זה משהו. אילמלא שיקולים משפחתיים לא הייתי חושב פעמיים - ה-147 מהנה יותר. אבל היום כששיקולים פרקטיים מצטרפים לתמונה, ה-159 באה בחשבון. לא לפני שנבדוק כמה 156ים מעניינות...

____

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן אוטו יפה ומרשים!!!

אבל מעניין מה שעשו שם למנורות חזית, למה הם בחוץ ולא מוגנות על ידי זכוכית??

ועוד שאלה שלא ממש קשורה, למה לכל אלפא יש מספר רישוי מקומבן באותה צורה תמיד?? כל הזמן שאני אראה אלפא תמיד אבל תמיד יהיה לא איזה קימבון שם באמצע... מעניין, בטח יש להם מספרים שמורים.

חוצמזה, אתה לא חושב שהבררה עדיפה על ה159?

Polo 2012

פורסם
אכן אוטו יפה ומרשים!!!

אבל מעניין מה שעשו שם למנורות חזית, למה הם בחוץ ולא מוגנות על ידי זכוכית??

ועוד שאלה שלא ממש קשורה, למה לכל אלפא יש מספר רישוי מקומבן באותה צורה תמיד?? כל הזמן שאני אראה אלפא תמיד אבל תמיד יהיה לא איזה קימבון שם באמצע... מעניין, בטח יש להם מספרים שמורים.

חוצמזה, אתה לא חושב שהבררה עדיפה על ה159?

לכל שאלה תשובה.

המנורות מוגנות ע"י זכוכית, כמה זכוכיות למעשה - זה הייחוד, זה היופי.

לאלפא יש מספרים מקומבנים כי כשאתה מוכר מעט אתה יכול לתת את הטאץ' האישי לכל מספר :wink:

והבררה, עדיפה אם יש לך עוד 100 אלף ש"ח אקסטרה, ואם אין לך צורך במושב האחורי. כשעוז (מטר תשעים בערך) ישב מאחורי ההגה של הבררה המושב שלו הגיע עד למושב האחורי. לא היה ביניהם מילימטר. אני רק 1.88, לכן מאחורי ניתן יהיה להושיב דרדס אנורקטי.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אני רק 1.88, לכן מאחורי ניתן יהיה להושיב דרדס אנורקטי.

"רק" 1.88....:-)

אין על העיצוב של אלפא...יש לאוטו הזה חזית מדהימה..

פורסם

נהנתי לקרוא, כתיבה מעניינת אבל הכי חשוב עניינית.

במחיר של 260 אלף שקל, היא דיי מציאה למי שמחפש יופי ונוחות, לנהג ולנוסע לפחות.

Maserati.

פורסם
במחיר של 260 אלף שקל, היא דיי מציאה למי שמחפש יופי ונוחות, לנהג ולנוסע לפחות.

במחיר הזה שווה לשים עם 10% ולקנות מכונית נהיגה מצויינת כמו ה-B4 Spec B. כמו תמיד נשארים עם המשוואה מה מעדיף הקונה פוזה או יכולת אמיתית.

אופציה נוספת היא ה-A3 2.0T. אין את העיצוב של האלפא, משלמים במרווח פנים קטן יותר ומקבלים רכב שהוא אולי לא נוח, ההגה שלו מת, אבל פוזה, ביצועים ואחיזה יש עליו גם יש. בייחוד ביצועים...

אם כל מה שיש לאלפא למכור במחירים הנ"ל זה עיצוב זה די עצוב...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
במחיר הזה שווה לשים עם 10% ולקנות מכונית נהיגה מצויינת כמו ה-B4 Spec B. כמו תמיד נשארים עם המשוואה מה מעדיף הקונה פוזה או יכולת אמיתית.

אופציה נוספת היא ה-A3 2.0T. אין את העיצוב של האלפא, משלמים במרווח פנים קטן יותר ומקבלים רכב שהוא אולי לא נוח, ההגה שלו מת, אבל פוזה, ביצועים ואחיזה יש עליו גם יש. בייחוד ביצועים...

ידידי, אתה מבצע השבתת שמחות בצורה מקצועית אש :wink:

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

אתה ראית אותי פה משווה כאן משהו לביצועים?

כן כן, היא ממש מציאה למי שמחפש יוקרה, נשמה ועיצוב חיצוני מסובב ראשים עם נוחות נהיגה.

מה גם שלפי דעתי היא מתחרה דיי רצינית לבימר 3, במיוחד לאחר שינוי העיצוב של האחרונה לשפל ממדרגה ראשונה.

רק מה שמפריע ברכב המדהים הזה שאלפה עשו כאן טעות, כל כך רצו לשווק את הרכב ששכחו את המסורת שלהם בעיצוב פנים ובאיבזור הרכב, שזה פשוט בושה לפי מה שראיתי באוטומוטור.

לא כולם מחפשים להגיע לסיבובים בפיק כמה שיותר גבוה, עם כל הכבוד שאני רוכש לסובארו SPEC B, שגם נראת מצויין, אבל עולה אף יותר.

Maserati.

פורסם

עדיין לא הבנתי למה A3 2.0T ולא גולף GTI שעולה עליה בכל מובן או היבט (למעט המחיר, שם היא עולה פחות)?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הכתיבה מצויינת, והמראה של האלפא מדהים.

בהצלחה בחיפושים!!

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
כן כן, היא ממש מציאה למי שמחפש יוקרה, נשמה ועיצוב חיצוני מסובב ראשים עם נוחות נהיגה.

נשמה? את הנשמה תמצא ב-בלהבלה של הברוז'ור. תקרא את חוות הדעת, אין כאן שום נשמה. יש כאן אוטופוזה שננהג פחות טוב מה-156 (לכשעצמה מכונית נהיגה סימפטית שלא מגיעה לרמה של סדרה 3 או B4 ספורטיבית). במחיר שלה אין לה שום יתרון בולט, להוציא עיצוב ומיתוג, ומיתוג זה משהו שעובד על אנשים שלא מבינים בחומר.

מי שרוצה מכונית עם נשמה ולא מעביר ימיו בקריאת עלילות ימי הביניים עד אמונה משיחית ביכולתם של מותגים, שייקנה Spec B. הספורט-סלון הנכון במחיר הנכון, למי שיודע להעריך נשמה מהי.

אתה יודע מה, לא רוצה סובארו ולא רוצה להוסיף כסף, אבל רוצה מכונית נהיגה? קנה BMW 120i. מחיר מופרז למכונית קטנה ולא מרשימה, אבל לפחות מכונית כיף אמיתית.

אלפא הפכה להיות מכונית פוזה נטו לקורבנות מיתוג היוקרה. ייקנה אותה רק מי שרוצה אלפא כי הוא רוצה אלפא או בגלל העיצוב.

עדיין לא הבנתי למה A3 2.0T ולא גולף GTI שעולה עליה בכל מובן או היבט (למעט המחיר, שם היא עולה פחות)?

כי הנחתי שמי שקונה אלפא מעניינת אותו פוזה. עניינית, אתה צודק, אם כי מדובר באותה מכונה. אם כי אז לא כל כך ברור במה עולה ה-GTI על ה-2.0T באופן משמעותי (טרם נהגתי בגולף, אז יכול להיות שאין לי מושג. גם ה-A3 שנהגתי בה היתה עם איזו "חבילת ספורט", אז יכול להיות שהיא לא סטנדרטית מבחינת המתלים).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...