Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה יש לי בעיות עם הנעת הרכב...מדי פעם (לא משנה מתי, פעם כן פעם לא) הרכב פשוט לא מניע..יש סטרטר ואין התנעה! הסטרטר מסתובב רגיל.

אחרי כמה זמן הרכב מניע רגיל לגמרי...בלי שעשיתי כלום.

היום ניסיתי להתניע, הסטרטר הסתובב, המנוע כאילו התחיל לעבוד, שומעים שהוא רוצה..אך הוא נדלק רק בפעם העשירית בערך..

למי עליי לפנות, למוסך או לחשמלאי?

הרכב הוא ידני...הייתי במוסך "חאפרי" מזדמן והוא לא מצא כלום..(כי אצלו האוטו הניע יופי).

תודה

פורסם

לא רוצה לבאס אותך , אבל יש לי ניסיון מר עם תיקון תקלות מסוג זה במס' מכוניות שונות . במרבית המקרים לא יעלו על התקלה עד שהיא הופכת להיות קשיחה, זאת אומרת הרכב יפסיק להניע בכלל ויגיע למוסך בגרירה. אד אז , יציעו לך להחליף חלקים יקרים כמו מחשב מנוע , משאבת דלק , חיישנים למינהם , שלא בהכרח יפתרו את התקלה, שיכולה להיות רק מגעים רופפים באחד המחברים .

התקלה יכולה להיגרם גם ממערכת מיגון ( אימיבילייזר ) במידה ומותקן .

כמובן , לא קשור למקרה שלך , אבל אני אתן דוגמא של תקלה דומה , שקררתה לי , איך ניסו לפתור אותה במוסכים , ואיך תוקנה בסוף .

הרכב - פיאט טיפו 1.4 הזרקה חד נקודתית .

התקלה - הרכב מסרב להניע. יש סטארטר רגיל. אין ניצוץ .

לפעמים הרכב היה נכבה במהלך הנסיעה- מאוד מסוכן .

כמובן , כשהרכב היה מגיע למוסך , הכל היה בסדר, אבל היה מסוכן להמשיך להשתמש ברכב. הרכב היה במוסכים שונים 3 פעמים . כל פעם שמעתי את אותו המשפט "כרגע הכל עובד, אין לנו מה לעשות , תביא את הרכב בזמן שהתקלה מופיעה "

הציעו לי להחליף מחשב הצתה( 1400) ש"ח, חיישן סל"ד , קוייל.

אימובילייזר נותק. חיישן סל"ד הוחלף .

מחשב הצתה הוצלב אם אחר , והתקלה נשארה .

התקלה הייתה במחבר של מחשב ההצתה. לאחר ניקוי וחיזוק המגעים שם , התקלה תוקנה , עלות 0ש"ח ,זמן 20 דקות , עשיתי לבד.

אולי זה המקום להודות ליוסי ממוסך ליטל, על האיבחון הזה , רק לפי התאור המילולי שלי , בזמן שהייתי אצלו בטיפול עם רכב אחר , וביקשתי עזרה ..

מקרה דומה מאוד קרה לידידה שלי עם אופל קורסה 98..

פורסם

היי,

מזה בדיוק אני מפחד..

זה לא הגיוני אבל שבארצינו הקטנטונת אין בעל מקצוע מקצועי מספיק בשביל לאבחן את התקלה ללא צורך בהחלפת חצי רכב....

אם מישהו מכיר אחד כזה באזור ר"ג אני אשמח..

תודה

פורסם

היי, מזה בדיוק אני מפחד..

זה לא הגיוני אבל שבארצינו הקטנטונת אין בעל מקצוע מקצועי מספיק בשביל לאבחן את התקלה ללא צורך בהחלפת חצי רכב....

אם מישהו מכיר אחד כזה באזור ר"ג אני אשמח..

תודה יש הרבה בעלי מקצוע טובים, השאלה היא עד כמה אתה נדיב בתשלום - אף אחד לא רוצה לעבוד חינם.

חשמלאי טוב "יחפור" טוב טוב את מערכת החשמל, הדלק וההצתה לפני שהוא מגיע למסקנות - וכן, הוא יקח על זה כסף גם אם לא מצא כלום - וזה בדיוק ההבדל בין חאפר שהולכים אליו ל"בדיקה חינם" לבין מקצוען שבודק את המערכת כמו שצריך, "מבזבז" על הרכב זמן עבודה - וגובה על זה כסף כמו שצריך.

במצבים כאלו אני מציע להגיע ישירות לחשמלאי במוסך מורשה יבואן של דייהטסו, או אפילו למוסך המרכזי. זה אולי יעלה יותר - אבל גם יש סיכוי טוב יותר שהם מכירים תקלות מהסוג הזה. עם ניסיון בדברים הללו אין ויכוח.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה איציק,

איפה יש מוסך כזה באזור שלנו..? הכוונה למוסך מרכזי דייהטסו כמובן..

תודה,

כמו כן אני עדיין מחכה לאתה יודע מה :)

פורסם

שלום רב,

בהמשך לת'רד, ביקרתי היום במוסך מורשה דייהטסו שחלק מחברי הפורום המליצו לי עליו.

לאחר בדיקה של כ2 דקות..ואני לא מגזים, הם החליטו שצריך לבצע ניקוי בית מצערת וניקוי מרססים.

התהליך התבצע ע"י חיבור משאבה מיוחדת עם תוסף דלק ישירות למערכת הדלק בזמן שהרכב דלוק.

לאחר מכן אותה פרוצדורה לבית המצערת עם תוסף אחר (בזמן שהרכב עובד).

ביקשתי גם להחליף לי את שמן הגיר בדרך כי לא הייתי סגור על איזה שמן אני צריך לשים..

אני לא יודע אם הבעיה נפתרה או לא (זאת אני אדע בשבוע שבועיים הקרובים).. אך יותר מדאיג אותי המחיר..

ניקוי בית מצערת - 300 ש"ח

ניקוי מרססים - 300 ש"ח

החלפת שמן גיר - 150 ש"ח (שמן פז 80 משהו)

הכל כולל מע"מ יוצא 850 ש"ח...האם זה הגיוני?? הרי כלל לא נעשה שום דבר חוץ מהוספת תוספים לרכב...ושוב אני לא בטוח שזה בכלל סידר את הבעיה שהרכב לפעמים לא היה מניע.

לסיכום, האם לדעתכם הטיפול סביר? מה לגבי המחיר? אני מדגיש זהו מוסך מורשה דייהטסו.

תודה מראש.

פורסם

קשה לי להאמין שזה יפתור לך את הבעייה (שלא תבין לא נכון-הלוואי ואני טועה).

לפי התיאור שלך, העבודה שנעשתה לא ממש קשורה לתקלה (לדעתי).

לא ביקשת לחבר את הרכב לסורק תקלות ?

Veni Vidi Vici

פורסם

הרכב שלך בעל הזרקת דלק. לכן יש מחשב מנוע המפקח על כך.

שקע דיאגנוסטיקה נמצא בצד ימין של המנוע מעל בית הבולם.

סורק תקלות - מחשב בעל תוכנה ייעודית שמתחבר למחשב המנוע ומוציא פרמטרים שונים על הרכב.

ישנן תקלות אשר נרשמות במחשב הרכב וע"י חיבור לסורק ניתן לראות מה הייתה התקלה ואם היא קיימת עדיין.

Veni Vidi Vici

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מתעלק כדי לשאול האם מישהו יודע איזה סוג מתאם צריך כדי להתחבר לשרייד קלאסיק

והאם ניתן לעשות את זה בתנאים ביתיים?

לגבי המחירים שצויינו, לדעתי עבור ניקוי בית מצערת שזה להתיז עם ספריי קרבורטורים ולנגב כמו שצריך- מחיר גבוה מדי.

ניקוי מזרקים זה עניין די עדין אז אולי שווה את המחיר.

מוסך מורשה זה יקר, צריך לדעת את זה לפני שנכנסים לשם.

If you live by the GUN

You die by the GUN

• תוכן חדש...