Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אצלי מערכת ה ABS מאוד מהירה על ההדק,אומנם רכב שונה אך עדיין.כנראה משהו שצריך לקחת בחשבון.אני גם יודע מפורומים בחו"ל שעוד בעלי קופה דיווחו על התופעה.

ולדעתי בחורף ללא ABS על כביש ציבורי בתוספת קצת שמן עסיסי על הכביש שווה למתכון ידוע מראש של צרות.

רועי

coupe turbo 16v

ibiza turbo 20v

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראיתי מבחן של ה ESP וזה עבד פשוט חבל"ז, שמו את הרכב על עליה מקרח והאוטו לא הצליח לעלות, ואז הפעלו את ה ESP והרכב עלה בלי שום בעיה.

וכמובן היה מבחן של בלימות ובריחה ממכשול וזה פשוט עבד ממש טוב ובהחלט שזה משפר מאוד את יכולת השליטה ברכב! גם נהג מיומן לא יעשה את מה שהמערכת הזאת עושה.

פורסם

אני לא מבין דבר אחד, למה אתה לא יכול לנהוג כמו בן אדם נורמאלי וכשאתה מגיע לכיכר, לדחוק טיפה את האנדרנלין שטמון בך עד שתגיע לכביש הפתוח או למקום שאין בו אנשים בסביבתך?

למה כל הסובבים צריכים להיות בסיכון בגלל שאתה אוהב להיכנס לכיכרות במהירות?

לא מבין את זה.

כיכר,בתוך העיר...תאט , תן זכות קדימה , תגיע לכביש הפתוח או למגרש נטוש ותעשה מה שאתה רוצה.

מזכיר לי , לא אחת ניתקלתי בנהגים , על הבוקר, 07:00 , חושבים שהכביש זה מסלול פורמולה, חותכים את כל העולם, מוזיקה בפול ווליום, מרביצים עקיפות...מה קרה?

פורסם

בשביל זה יש כיכרות, לא? :)

זה כיף

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

יש אנשים שבשבילם כלי רכב הוא יותר מכלי הסעה מנקודה A ל-B.

יש כאלה שבזמן הנהיגה משוחחים בסלולארי.

יש נשים שמניקות את התינוק שלהם בזמן נסיעה.

יש שמתגלחים בזמן נסיעה.

יש שקוראים עיתון ויש כאלה שצופים בסרט DVD בזמן נסיעה הלהיט האחרון.

שכחתי תיכנות ואתחול ה-GPS שמסרב לעבוד כשורה.

איזה כייף לי :)

פורסם

תופעה מוכרת ולא נעימה.

בבלימות חזקות בהתחלת דרכי עם הקליאו דיי נבהלתי ממערכת הבלימה,כמו שרשמת שמתי לב ש-ABS משתולל ולמעשה מאריך לי בהרבה את מרחק הבלימה.יותר מזה-בגימיק'אנות כאשר האספלט והצמיגים היו חמים הרכב פשוט עצר רע,למרות שזה נשמע לא הכי הגיוני.

מה שכן שהיה הבדל גדול בין סט צמיגים אחד לאחר,והיו לי 3 סטים בשנה וקצת וההבדל בבלימה בין סט לסט היה גדול.

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם
במרחק של פיוז אחד ניתן לבטל את המערכת ולהחזירה לחיים, לא סיפור גדול.

מוטי

ואפשר להתקין כפתור שעוקף את ה-ABS.

מתי שרטוב, מתי שמרגישים לא בנוח לבלום בלי, פשוט מפיעילים את ה-ABS.

בלי חוכמות.

אביחי

פורסם

msds, תגיד לי, זה באמת נחוץ? תחסוך ממני את ההטפות בבקשה. ורק בשביל הפרוטוקול - אני לא נכנסתי לכיכר מהר, אני נכנסתי אליה לאט והאצתי בתוכה. ה"בוחר בחיים" שטס פנימה כאילו הוא F16 - הוא זה שצריך לחטוף את האש שלך...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מסכים עם רוני. בתוך הכיכר אחרים חייבים לתת לך זכות קדימה.

רוני, אם המערכת היתה מנותקת, והיית מוריד לחץ מהבלמים כדי להמשיך ולקחת את הסיבוב (לחיצה חזקה היתה גורמת לך להמשיך ישר או כמעט ישר) , האם היית עוצר יותר טוב?

פורסם

ברגע שתהיה נהג ברכב שבו מערכת הפחות מתוחכמת של ה ABS, תבין עד כמה שזה מסוכן... פשוט אין לך בלמים. תחשוב שאתה בסיבוב, לא מהר מדי, ככה 30 -40 קמ"ש. אתה לוחץ על הבלמים, ואין עצירה! והגרוע מכל הוא שאין לך מה לעשות עם זה כי אתה על מהלך דוושה מלא...

אתה פשוט נאלץ לשחק ולתמרן עם ההגה כדי לא לפגוע בשום דבר, כשהמהירות היא מאוד נמוכה, אך עדיין הרכב לא עוצר (לפחות לא כמו שההיגיון שלך אומר לך שהוא אמור לעצור, בהתאם למצב).

לגבי מערכות אחרות שמתערבות, הן מתערבות בין אם תרצה ובין אם לאו (אלא אם יש כפתור ייעודי שמנתק אותם לגמרי. בכל מקרה ניתן לזהות זאת או על ידי נוקת החיווי של בקרת המשיכה או על ידי העובדה שמערכת ה ABS נכנסת לפעולה רק כאשר אתה לוחץ על דוושת הבלימה, ואילו מערכות אחרות עושות זאת גם )ובעיקר) ללא התערבות הנהג.

בכל אופן, בהודעה הקודמת התכוונתי לומר שחוויותי את מה שרוני תיאר, וזה מצב מאוד מתסכל, ושוב, מסוכן. כנראה שמדובר במערכת ABS שאין לה ערוצים נפרדים לכל גלגל וכך נוצרת הבעיה - מקדם חיכוך נמוך מאוד של הגלגל הפנימי אחורי הוא בעצם, מבחינת מערכת ה ABS, מקדם הבלימה של הרכב - מה שמאריך בצורה מוגזמת לגמרי את מרחק הבלימה. וזה ידידי, מסוכן.

לא ברור איך הגעתה למסקנה שהמערכת מסוכנת?

עובדתית רוני הצליח לתמרן את הרכב ולא קרתה תאונה.

באשר למסקנות שברכבים אחרים הABS יותר מתוחכם, אם תציין את הדגמים במדוייק יתכן ויתגלה שמדובר על מערכות נוספות כמו CBC או TCS או EBA-הקיימת רק בקליאו ספורט דור 2 ולא בקליאו של רוני.

רוני, עדיין לא התייחסתה ללחץ האוויר בצמיגים בעת הארוע ולתאריך יצור הצמיגים?

מריוס

SPL - 143.6DB

"

פורסם

תראה, אני לא הולך להתווכח על זה או משהו, אבל א םהבנתי את דבריו של רוני, זה בדיוק כמו שקורה אצלי ברכב (שוב רכבים שונים בתכלית, אך חוקי הפיסיקה זהים בשני המקרים...).

יכול להיות שמדובר במערכת בעלת 4 חיישנים ולאו -דווקא 4 ערוצים שונים. אני מתכוון שהמערכת היא כזו שלכל גלגל יש חיישן, אך יש מחשב מרכזי שלא מספיק מתוחכם לתת לכל גלגל את המינון הנדרש של יכולת הבלימה האופטימלית, אלא נותן לכל הארבעה, את המינון המינימלי הרגעי?

תראה, קשה לקבל את זה שבמערכות חדישות ומתקדמות שמותקנות ברכבים המודרניים כמו למשל שברולט אופטרה מליסינג, עוצר בצורה הרבה הרבה יותר טובה, בין אם זה בקו ישר, ועל אחת כמה וכמה בסיבוב, מרכבים ישנים, עם מערכות ABS ישנות יותר. זה מלמד על כך שהמערכות באמת השתכללו והשתפרו. ההסבר היחיד להפרשים כל כך גדולים היא צורה עבודה שונה לגמרי של המערכת, וזה בדיוק מקביל למעבר ממערכת פשוטה ולא "חכמה" למערכת חכמה יותר, ובעלת יכולת לספק לכל אחד מארבעת הגלגלים את יכולת הבלימה האופטימלתי שלו, מה שלדעתי אין במערכת בקליאו ולא בלומינה שלי, ומן הסתם כנראה בעוד מכוניות, ולעומת זאת יש במכוניות אחרות, ולאו -דווקא ספורטיביות יותר או פחות, אלא בעלות מערכת ABS מתקדמת יותר.

אגב, האופטרה מצויידת בABS בלבד, ואין לה עוד מערכות אלקטרוניות לעזרת הנהג.

סימון

SPL - 143.6DB

"

פורסם

סימון, גם אם המחשב מסוגל לשלוט רק על עוצמת הבלימה הכללית, (לא מסוגל להגביר או להחליש את הבלימה לכל גלגל לפי צורכו) עדיין יש מערכת חלוקת כוחות בלימה, אלקטרונית או מכנית, שמנתבת את כוח הבלימה בעיקר לגלגלים שלחוצים חזק לכביש, ומתחשבת בהעברות משקל קדימה או הצידה. לכן כשאני נותן ברקס בסיבוב, הגלגלים בצד הפנימי לא ננעלים בקלות בכלל, בניגוד למה שהיית מצפה.

לעומת זאת, אם תיסע עם בלם יד במצב של משיכה קלה וחלשה , (בלם היד אינו מסוגל לחלק את כוח הבלימה בין ימין ושמאל), תגרום בקלות לנעילה של הגלגל הימני כאשר תתחיל לבצע סיבוב ימינה.

פורסם
רוני, אם המערכת היתה מנותקת, והיית מוריד לחץ מהבלמים כדי להמשיך ולקחת את הסיבוב (לחיצה חזקה היתה גורמת לך להמשיך ישר או כמעט ישר) , האם היית עוצר יותר טוב?

אני חושב שאם ה-ABS היה מנותק הבלימה היתה טובה יותר - הוא פשוט נכנס הרבה יותר מוקדם לטעמי בתוך הפנייה. אבל אולי אני טועה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...