Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מסכים עם רוני. בתוך הכיכר אחרים חייבים לתת לך זכות קדימה.

רוני, אם המערכת היתה מנותקת, והיית מוריד לחץ מהבלמים כדי להמשיך ולקחת את הסיבוב (לחיצה חזקה היתה גורמת לך להמשיך ישר או כמעט ישר) , האם היית עוצר יותר טוב?

לא ישר, אלא הצידה. במידה ולא היה abs והוא היה נועל גלגלים, ונהג מיומן לא היה מגיע למצב של נעילת גלגלים, לא היה לו מקדם חיכוך גבוה עם הכביש והתאוצה הרדיאלית הייתה זורקת אותו החוצה לכיוון המדרכה
  • תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוני, אתה מוזמן לבטל את ה- ABS ע"י הוצאת הפיוז המתאים (קל מאד לזהותו), אבל על לוח השעונים ידלקו לך כל נורות האזהרה באופן קבוע.

אני מסכים שהתנהגות ה- ABS ב- 172 דור ראשון לא מבריקה, הפתרון שלי היה שחרור דוושת בלם מהירה ביותר ובלימה חוזרת על סף נעילה, בקיצור המנעות מהכנסת ה- ABS לעבודה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
רוני, אתה מוזמן לבטל את ה- ABS ע"י הוצאת הפיוז המתאים (קל מאד לזהותו), אבל על לוח השעונים ידלקו לך כל נורות האזהרה באופן קבוע.

אני מסכים שהתנהגות ה- ABS ב- 172 דור ראשון לא מבריקה, הפתרון שלי היה שחרור דוושת בלם מהירה ביותר ובלימה חוזרת על סף נעילה, בקיצור המנעות מהכנסת ה- ABS לעבודה.

זה כן יכול להיות סיפור גדול בקליאו, כי יש בה גם EBD ואף אחד בארץ לא יכול להבטיח שאם ה-EBD גם מתנתק יש מנגנון חלופי (מכני) הדואג לזה שהבלמים האחוריים לא יינעלו לפני הקדמיים.

יש כאן מישהו טכני שיכול להתייחס לסוגייה?

דרך אגב, דני ג. כבר אפיין את התופעה בעבר, אבל הוא לא ציין שמדובר ברגישות יתר תחת עומסי צד קלים אלא במקרה של בלימה בזמן החלקה. אישית אני לא מכיר את התופעה (ילד טוב בולם עם ההגה ישר) אבל מבטיח לנסות ולחזור לספר....

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
... בזמן עומס צד כמעט כל בלימה, אפילו לא חזקה במיוחד, תגרום להפעלת ה-ABS. וזה מצב שאני לא מכיר ממכוניות אחרות (לפחות מרוב המכוניות האחרות...)

רוני

יכול להיות שחלק מהתשובה מופיעה בסמלון שלך.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

אורן מי זה כולם ? במכוניות VAG הABS עובד מעולה גם על יבש, וגם בזמן כוחות צידיים כאלו ואחרים...

וגם בהרבה מכוניות אחרות הABS לא רע בכלל...ככה שאני לא בטוח שזה כזה נכון לבטל אותו בקיץ כי גם בקיץ הוא לא פעם יעיל...

ובאשר למה שמרק תב ש"מוטי אמר" בדף הראשון

אני חולק על זה - גם נהג מיומן...מאוד מיומן, לא יכול לבצע פעולות כמו בלימת גלגל בודד לטובת יצוב זנב או ביטול תת היגוי - למה זה ? כי אין לנו 4 דוושות בלם וגם אם היו אין לו 4 רגליים....

כמו כן הוא לא יכול לבצע בלימה כמו ABS מדור ג' (כזה שמודד כל גלגל וגלגל את מהירותו ולא מבטל את הבלימה אלא רק מרפה מעט אינדיווידואלית לכל גלגל) שוב כי אין לנו דרך לשלוט אישית בכל גלגל ואין לנו גם היכולת לדעת מהירות סיבובו....

ודבר נוסף : אף אדם לא מסוגל לבצע את הפעולות שמבצעות הABS ESP EBD בזמן התחמקות ממכשול באמצע סיבוב על כביש רטוב תוך כדי בלימת חירום....ההבדל הוא שבחיים יהיה לך פעם אחת רק פעם אחת לנסות - ואיך שזה יגמר לפעמים לא תהיה שום דרך חזרה...גם אם המחיר הוא חיים, אז עם כל הכבוד הכביש אינו מסלול מירוץ ואין בו לרוב שיטחי מילוט אנשים לא נוסעים במכוניות עם כלובים לבוש נומקס ואביזרי בטיחות וקיבוע מתקדמים....

בקיצור : אין תחליף אנושי לESP ABS EBD...פשוט אין...

פורסם
זה כן יכול להיות סיפור גדול בקליאו, כי יש בה גם EBD ואף אחד בארץ לא יכול להבטיח שאם ה-EBD גם מתנתק יש מנגנון חלופי (מכני) הדואג לזה שהבלמים האחוריים לא יינעלו לפני הקדמיים.

יש כאן מישהו טכני שיכול להתייחס לסוגייה?

קראו לי....?

מצטער לאכזב את בעלי הקליאו ספורט (וגם לא ספורט). כל רכב עם מערכת EBD לחלוקת בלימה אלקטרונית, אסור בתכלית האיסור לנתק את מערכת הABS.

אין שום מנגנון מכני לגיבוי חלוקת הבלימה, ונסיעה ללא EBD עלולה לגרום לנעילת גלגלים אחוריים מוקדמת, לאיבוד שליטה ואף להתהפכות.

ראו הוזהרתם!

פורסם

דניאל, אין בקליאו חלוקה מכאנית של הלחץ בין הסרן הקדמי לאחורי כמו בכל רכב אחר?

האם חלוקת הלחץ בין שני הקווים במשאבה העליונה זהה (אני מניח שזו משאבה עם שני קווים - אחד לכל סרן)?

מוטי

פורסם

Electronic Brake Distribution EBD

זה היופי במערכת הזו, היא משתמשת ביחידה האלקטרו-הידראולית של ה ABS כדי לווסת את עוצמת הבלימה בין הסרן האחורי לקידמי.

נגמרו הימים של שסתומי הפרופורצייה ווסתי הבלימה למינהם.

אבל, המוקש הוא, כאשר יש תקלה במערכת הABS , לדוגמא חיישן מהירות גלגל לא תקין, מערכת ה EBD לא תוכל לתפקד, וזה עלול להיות מאוד מסוכן.

שיש תקלה במערכת הABS שמשתקת גם את ה EBD ידלקו שני נורות בלוח השעונים : נורת הABS ונורת הבלם (!).

פורסם

אני יכול להגיד שב-mk2 שלי (בה יש גם TC/ESP וכנראה גם abs שונה) ה-abs ממש לא מתערב ולא מפריע, לפחות בבלימות בקו ישר. הוא נכנס מאוד מאוד מאוחר ולמעשה, נדיר שאני מרגיש אותו (עם הרכב הקודם הייתי מגיע המון פעמים לפעולה של ה-abs בבלימות אגרסיביות).

בתרגול בסיסי של התחמקות ממכשול המערכת אפילו אכזבה אותי כי היא לא ממש פעלה (צריך כנראה קצת יותר ממטר של בלימה אגרסיבית לפני שהיא מחליטה להתערב).

לגבי בלימות אגרסיביות בכל מיני מצבים קיצוניים יותר אז זה כבר קורה במקומות מסודרים ובטוחים יותר ('מסלולים' וכאלה) ואז אני יכול להנות מהתוספת הקטנה ל-mk2 -> מפסק פשוט לביטול כל המערכות האלקטרוניות האלה :smile:

ניר

פורסם
יכול להיות שחלק מהתשובה מופיעה בסמלון שלך.

על זה לא חשבתי! יכול להיות שגלגל אחד באוויר מפריע לפעולת המערכת? מבלבל את החיישנים וגורם להפעלתה בשניה שלוחצים על הבלם? נראה לי שעלית פה על משהו...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, נראה כאילו התלת אופן שלך נותן לך רק 171 סיבות לחייך :wink:.

דניאל, את פעולת ה-EBD אני מכיר, השאלה היא בעצם אם בעת תקלה ב-ABS (או תקלה מכוונת כמו שליפת הפיוז) שמוציאה גם את ה-EBD מכלל פעולה מתפקדים הבלמים בלי שום חלוקת לחץ מכאנית לגיבוי, כזו שמשאירה את הרכב לפחות בר נהיגה במידה סבירה.. ההגיון אומר שאם אין שום גיבוי מכאני והייתה נדלקת לפלוני נורת ה-ABS בלוח השעונים הרי שהוא היה צריך להחנות את הרכב ולהזמין גרר למוסך כי מערכת הבלמים יוצאת כליל מתפקוד.

מוטי

פורסם

הבנת נכון. אין ABS ,מערכת הבלמים תתפקד, אך ללא חלוקת בלימה.

להזמין גרר, זו תהיה באמת האופצייה המומלצת.

• תוכן חדש...