Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כביש החוף, 35 קילומטר מחיפה, 0:30 בלילה, ג'יפסי קינגס ברדיודיסק....

נסיעה שגרתית מירושלים לחיפה... (פעמיים בשבוע)... מהירות נסיעה תקינה של 95 קמ"ש בנתיב הימני...

שיחה לחברה, "חומד, אני מגיע עוד כחצי שעה"... ממשיך לנסוע....

העייפות של הסוף שבוע מתחילה להצטבר, מתחיל להרגיש ממש עייף... מיישר את עצמי, מרים קצת את המושב, ומכניס מסטיק לפה בשביל להעלות ערנות...

"יהיה בסדר" אמרתי... "זאת לא פעם ראשונה שאני על הכביש בשעה כזאת, וזאת לא פעם ראשונה שאני קצת עייף לקראת סוף הנסיעה"... הכל כרגיל...

"וחוץ מזה, אני הרי נורא אוהב לנהוג, אז אני לא באמת יכול להרדם בנהיגה או משהו..."

ואז זה קרה... מוצא את עצמי פוקח את העיניים..........

זה קרה (למזלי) רק לרגע... אבל זה הספיק כדי שהרכב כבר יעבור את קו השוליים לעבר התעלה בצדי הכביש...

יישור מהיר של ההגה, והזרמת כמות אדרנלין לדם, שתספיק להחזיק סוס ער למשך 24 שעות!

את המשך הנסיעה, ביליתי בהרהורים, והסקת המסקנות מהמקרה...

אחת המסקנות שהסקתי, זה שכנראה המלאך השומר שלי מאוד אוהב אותי!... ולכן אני לא אתגרה בו שוב בצורה כזאת!

ודבר שני - למרות שככל הנראה אף אחד חוץ ממני לא ילמד מזה לקחים, עדיין:

אם את/ה מרגישים עייפים, מתחילים לנקר בנסיעה... גם אם זה 4 בבוקר, ואתם מתים להגיע לבית!! תעצרו להתרעננות בצד הכביש! אם יש תחנת דלק באזור, תעצרו לשתות קפה!... הכל! רק אל תמשיכו לנסוע!!..

אני בתקווה שלפחות אדם אחד (חוץ ממני) ילמד מהסיפור הזה לקח... ואם זה יקרה, אז זה כבר היה שווה את זה!

שיהיה לכולם המשך יום נעים ובטוח!!... ואל תירדמו למוות!

בברכה!

יונתן.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הבנתי, אם נרדמת והסקת שצריך לעצור בצד ולנוח, למה אחרי שנרדמת וגילית שנרדמת לא עצרת לנוח?

ד"א לא צריך ממש לעצור ולישון, בד"כ מספיקות 15 דקות של שינה ואח"כ קמים כמו חדשים.

ROOONEEYY

פורסם

כשיש לך כזאת כמות של אדרנלין בדם השינה לא נחוצה - הוא זה שמעיר אותך.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

מים, מים ועוד מים!

כשאני עייף אני מכריח את עצמי לשתות בין ליטר לליטר וחצי מים בשעה, וצריך להביא בחשבון עצירות מדי פעם לשתן.

באופן כזה הצלחתי לעבור פעם נסיעה לילית מהחרמון לירושלים דרך ת"א אחרי 22 שעות ללא שינה.

פורסם
מורידים הילוך , וסוחטים את המצערת , האדרנלין זורם בשפע :-D

ואז מחליפים קלאץ', ושואלים בפורום איך לשמור עליו שלא ישחק

פורסם

יישור מהיר של ההגה, והזרמת כמות אדרנלין לדם, שתספיק להחזיק סוס ער למשך 24 שעות!

כשיש לך כזאת כמות של אדרנלין בדם השינה לא נחוצה - הוא זה שמעיר אותך.

אני מניח ששני אלו יתנו לך מענה לשאלה...

הטעות הנוראית הייתה, שבגלל שמיהרתי לבית, רציתי לחסוך בזמן, והחלטתי שלא לעצור.... ואני לא מדבר על אחרי המקרה, אלא על הלפני... כי הרגשתי שאני מנקר קצת, אבל לא חשבתי שזה יהיה כל כך חמור.

המזל שלי, שהעניין לא הספיק להגיע לאסון... אבל הכל יכל להגמר לגמרי אחרת, ואז יכלתי לא להיות כאן בשביל לספר לכם את הסיפור הזה...

אבל העניין הכי גדול כאן הוא לא העניין של ההירדמות כשלעצמה, אלא התפיסה הממש מוטעית של "לי זה לא יקרה"... כי מאז שאני נוהג, תמיד היה ככה שכשהתיישבתי באוטו, תמיד העירנות שלי הייתה קופצת מעלה, ואז גם אם הייתי עייף קודם, ברגע שאני מתיישב באוטו, אני מתעורר...

אז חשבתי פחות או יותר משהו בסגנון של "כשאני באוטו, אני בלתי פגיע" (מבחינה עצמית יענו).

והמקרה אתמול נתן לי בעיטה רצינית בפרצוף!...

המזל שלי, זה שהלקח הופק ללא נזקים אמיתיים חוץ מרמה מטורפת של אדרנלין בדם.

בברכה!

יונתן.

פורסם

לפני שנתיים בערך קרה לי מקרה דומה, אני חוזר ממשמרת לילה, עוצר ברמזור עם רגל על הברקס(אוטומטי), לפתע אני מרגיש חבטה מקדימה, מהר התעשתתי והבנתי שבעצם נרדמתי ברמזור אדום, ולאט לאט הרגל מצאה את עצמה עוזבת את הברקס,אט אט התקדמתי ופגעתי בזה שלפניי, והכי גרוע זה שעצרתי בצד אח"כ יחד עם זה שפגעתי בו, וקיבלתי את הדיכאון של החיים שלי, לבחור לא קרה כלום לרכב, ואצלי פגוש נכנס בפנים וגריל סדוק, ומה שהכי מרגיז זה שהכל קרה יום אחרי שהרכב יצא מצבע!

ב 07:30 אני מוצא את עצמי במקום יושן בבית, נוסע לפחח לסדר את העניין הזה, בסוף יצא לי לטובה,גם פגוש חדש וגם גריל חדש , כמעט ב 0 כסף, אך עם הרבה עצבים ובלי שינה.

מאז , תמיד אני נזכר באותו מקרה סיוטי שהיה לי ואני פשוט לא מרשה לעצמי לנקר אפילו לשנייה,אם אני מרגיש עייף, אני עוצר בתחנת דלק להתרעננות וממשיך הלאה, ולא משנה כמה עייף אהיה.

פורסם

האמת, יכול להיות שאם הייתי באזור עם תחנות דלק, אז באמת הייתי עוצר... אבל מכיוון שזה כבר החלק שאחרי Mהדרך, אז אין שם אף תחנה עד חיפה... ולעצור בצד קצת פחדתי, כי הכביש חשוך, וגם פחדתי שאני עלול להתעורר בבוקר... וזה, באותו הרגע, נראה כדבר הכי רע שיכל לקרות לי (מסתבר שיכל להיות הרבה יותר גרוע).

ולגבי המים והמצערת - זה הדברים שבד"כ השתמשתי בהם, אבל הפעם משום מה לא עשיתי אותם, וגם המוזיקה כנראה הייתה קצת לא מתאימה (בד"כ אני שומע טראנסים בנסיעות האלה, או דיסקים שאני יכול לשיר איתם)...

כלומר, המצב אתמול לא היה יוצא דופן מבחינת השעות או רמת העייפות שלי, אבל התנאים האחרים השתנו קצת... וזה כנראה מה שהשפיע.

בברכה!

יונתן.

פורסם

תגובתך לאחר המקרה היתה שגויה. המשכת ישר לנסוע כשאתה לא מרוכז, מהורהר ועייף. היית צריך לעצור בצד, לבדוק שלא פגעת בצמיגים, להרגע ורק אז להמשיך בנסיעה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קרה לי כ"כ הרבה פעמים שנקרתי על ההגה, אז חיפשתי את התחנת הדלק הקרובה, שתתי אייס קפה (משקה חם מרדים אותי) ואכלתי משהו מתוק.

זה מעיר אותך מידית.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

לשני המגיבים האחרונים:

האמת, יכול להיות שאם הייתי באזור עם תחנות דלק, אז באמת הייתי עוצר... אבל מכיוון שזה כבר החלק שאחרי Mהדרך, אז אין שם אף תחנה עד חיפה... ולעצור בצד קצת פחדתי, כי הכביש חשוך, וגם פחדתי שאני עלול להתעורר בבוקר... וזה, באותו הרגע, נראה כדבר הכי רע שיכל לקרות לי (מסתבר שיכל להיות הרבה יותר גרוע).

נ.ב. לא היה פגיעה בצמיגים, כי לא ירדתי מהכביש, פשוט התחלתי לסטות מהנתיב שלי... אבל התעוררתי בזמן.

ולגבי העצבים, זה לא כזה משנה, כי בכל מקרה אנחנו כל הזמן מתעצבנים מדברים שונים בנסיעה, אז זה לא שזה היה עוזר לי אם הייתי עוצר לחשוב על זה 20 דקות.

בברכה!

יונתן.

פורסם

הדרך הכי טובה להתרענן היא לישון במקום -בטוח-!. שום דבר אחר.

ומה יש לפחד מלהתעורר בבוקר? אף פעם לא ישנתם ברכב? אז יושנים ברכב במקום בבית.

פורסם
מים, מים ועוד מים!

כשאני עייף אני מכריח את עצמי לשתות בין ליטר לליטר וחצי מים בשעה, וצריך להביא בחשבון עצירות מדי פעם לשתן.

באופן כזה הצלחתי לעבור פעם נסיעה לילית מהחרמון לירושלים דרך ת"א אחרי 22 שעות ללא שינה.

חוסר אחריות לדעתי... אבל אני לא מבקר אותך.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...