Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול, לאחר שסיימתי את הרכבת משאבת הדלק וניקוי הרדיאטור, הלכתי למכון שמתמחה בתיקון קרבורטורים באזור, כדי שזה ירכיב לי (או לפחות ינסה) לסדר לי מהקרבורטור שלי ומעוד קרבורטור דומה (בעל דיזות שונות) לנסות ולסדר לי קרבורטור יחיד שעובד.

הגעתי למכון והובהר לי שאין אפשרות שכזאת (כפי שהובהר לי ע"י צביקה לפני מעט זמן), אבל יש ברשותו את מכלול הצ'וק (שאותו פירקו מהקרבורטור שלי הבעלים הקודמים) אבל חשמלי.

בסוף הוחלט על ניקוי ושיפוץ הקרבורטור והרכבת המכלול החשמלי.

היום לאחר נסיעה בנעירונית בת שעה ונסיעה עירונית בת שעתיים הרשמים הראשוניים טובים.

המנוע שומר על סלד יציב ונמוך (בהשוואה למה שהיה בעבר), המנוע מגיב מהר יותר וחזק יותר ללחיצות על התאוצה, העברות ההילוכים חלקות יותר, צריכת הדלק במראית עין ראשונה השתפרה (בהמשך היום אני אאפס את מד המרחק ואמלא מיכל מלא כדי לחשב במדוייק), ההתנעות הקרות על הבוקר מתבצעות ללא מאמץ ולא חימום המנוע במשך כ15 שעה לפני הנסיעה, מתניע מהפעם הראשונה ועד כה זה הכל.

סך הטיפול עלה לי 650 שקל. ובנתיים (תפו, תפו, תפו) אני מרוצה על ההשקעה.

צביקה, מה דעתך על הטיפול?

פורסם

אני מרוצה יותר ממך, אתה יודע מדוע, משום שאני מרוצה שאדם משקיע ברכבו, טיפול בלב של המנוע,

משלם 650 שקל , יוצא מרוצה, ומלקק את השפתים, זה ממחיש מה שאני תמיד אומר לאלה , ששסכום השיפוץ מרתיע אותם, הטעם של שיפוץ מקצועי, נמשך הבה יותר זמן, מהזמן הקצר של הצער, של התשלום !

אלוהים ואתה עדים, כמה זמן אני מלווה אותך, ומיעץ לך בה.פ, בקשר לקרבורטור, למרות שאתה מתגורר בטברייה, ואני בנתניה, ואין סכוי בעולם, שתגיע לנתניה, ובכל זאת קיבלת תמיכה ממני ומידע אינ פורמטיבי רב, שבוודאי , גרם לך להחליט ולהשקיע בקרבורטור, ועכשו אתה נוכח בתוצאות.

תהנה

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

איזה פרגון... סחטיין צביקה! :mm_yeah: כל הכבוד גם על ההשקעה ושימור הרכב הישן!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה רבה צביקה, הן על כל הייעוץ, והן על התמיכה, גם על הפירגון עכשיו.

וזוהי רק ההתחלה של ההשקעה, אחרי פסח אני מקווה שיהיה לי מספיק כסף לרדיאטור חדש+וונטה חדשה (בסביבות ה1200 שקל+מע"מ ועבודה) וגם להביא את כל הפלסטיקה הפנימית בעלות של 500 שקלים.

או כמו שאמר הבחור שעשה את הקרבורטור, "בחור, אני רואה שהתאהבת ברכב"- אובכן אני כן, רכב שמשרת אותך נאמנה, אין שום סיבה שלא להשקיע בו כמו שצריך, הן זמן, כסף, ועבודה.

פורסם

עדכון שני בעקבות הניקוי.

היום בבוקר האוטו התניע בפעם הראשונה אך לא הצליח להתייצב על סל"ד סרק יציב ופעולתו לא הייתה חלקה, לאחר כיבוי המנוע וניסיון חוזר הוא סרב להתניע, בפעם השלישית התניע ופעל כמו שצריך.

האם הדבר נורמאלי? בעקבות העניין, אני זוכר שבמוסך אמר לי הבחור שניקה אותו כי יכול ליהיות שאחרי כמה נסיעות הוא לא יפעל באותו אופן כמו שפעל מיד אחרי הניקוי וכי יש לחזור אליו לכיוונונון קטן כחלק מהטיפול (זאת אומרת הדבר נכלל בתשלום, מעין סוג של אחריות כפי שהבנתי), האם הדבר נורמאלי, זאת אומרת האם אכן קורה שאחרי כמה ימים הקרבורטור מאבד את "הכיוון"? או שהבחור לא ביצע עבודה טובה?

פורסם

הבחור ביצע עבודה טובה, אך לא מושלמת, יש לכוון את הצוק האוטומטי , כשהמנוע קר לגמרי, לפחות כ4 שעות,מומלץ יותר שהרכב היה במכון כל הלילה.

כוון הצוק האוטומטי בקרבורטור זה הוא בעייתי, ומחייב מיומנות , ומומלץ לעשות זאת ברכב קר מאד בלבד.

בברכה

צביקה

פורסם

העניין הוא שאתמול ושלשום האוטו נסע והתניע מצויין.

ביום שבו ניקו לי את הקרבורטור נסעתי לחבר שמתגורר באלמגור וחזרתי ממנו בסביבות 1 וחצי 2 לפנות בוקר, ומי שמקיר את האזור יודע שהוא לא בדיוק חמים, בעיקר בלילה.

בכל אופן לאוטו לא הייתה שום בעיה להתניע (ואי אפשר להגיד שהוא לא הספיק להתקרר, הייתי שם לפחות 6 שעות).

גם אתמול לא הייתה לאוטו שום בעיה בהתנע, הבוקר אבל כן (הוא מניע אבל הוא מגמגם אם לא נותנים לו מעט גז עד שהוא מתייצב-בערך 30 שניות).

אבל הבחור שניקה אמר שיכול ליהיות מצב שכזה, אבל רציתי לשמוע עוד דעה או שתיים על המצב.

בנוגע לאכילת מרורים.....

תנסה לפרק את הצ'וק ולהניע את האוטו בלעדיו-כך נסעתי במשך שנה+

פורסם

הסבה לצוק ידני, בלתי אפשרית בדגם זה של הקרבורטור, כך שהצעתך לא במקומה.

בנוגע לבעיות שהוזכרו, הם שוליות, וניתן על ידי כוון כשהרכב קר לגמרי לפותרם.

אחרי המרורים שאכלת עד היום, מבטיחך שאתה תתחיל ללקק דבש.

בברכה

צביקה

פורסם

הבעיה היא תערובת עשירה מדיי,עד כדי מעט עשן שחור בבוקר, וריח של דלק.

לנתק את הצ'וק זה בעייתי כיוון שבצ'וק יש מעבר מים. פרפר הקרבורטור מכוון כמו שצריך,ועדיין הרכב מפמפם בבוקר. זו כנראה בעיה פנימית בקרבורטור.

פורסם

אצלך זה לא בעייה פנימית בקרבורטור אל בעייה של כוון מדוייק של הפרפר שחייב להיות כשהרכב קר

לגמרי, כוון המצערת כשהרכב מגיע אלי אחרי נסיעה מתל אביב לנתניה, אינו מדוייק!

בברכה

צביקה

פורסם

מחר אחרי הלימודים אני אשאיר את הרכב במוסך למשך הלילה ואבקש שבבוקר למחרת (יום שני בבוקר), הבחור יכוון לי אותו כמו שצריך, כפי שהבטיח. עידכונים ביום שלישי ועוד אחד ביום שישי על תצרוכת הדלק.

סטינגר-למקרה שלא הבנת אותי, או אני אותך לחילופין, "ההצעה" שלי על ניתוק הצ'וק, לא הייתה הצעה כלל וכלל, פשוט דיברת על אכילת מרורים, אז ניסיתי לתאר לך איך נסעתי במשך שנה (ברכבי ניתקו את מכלול הצ'וק כליל), כך שאל תשקול זאת אפילו.

פורסם

הנעתי בבוקר כאשר מכסה האלמנט פתוח, והחזקתי ביד את הפרפר פתוח לגמרי ועדיין המנוע מפמפם, כך שאין קשר למצב הפרפר, המנוע פשוט מקבל יותר מדיי דלק,ופחות מדיי אוויר.

הדבר היחיד שמצמצם את הנזק הוא נגיעה קלה מאוד בגז, תוך כדי התנעה. אם הלחיצה על הגז חזקה מדיי אז שוב יש בעיות. בלי ללחוץ גז האוטו לא מניע.

אני כבר חודשים ארוכים עם הבעיה הזו, ללא פתרון.

yuraskor, אשמח לעידכון על צריכת הדלק.

• תוכן חדש...