Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טמפרטורת העבודה של הרכב שלי (306, מנוע 2000, 8 שסתומים) היא 90-95 מעלות אבל שמתי לב היום כשהפעלתי את המזגן על עוצמה מלאה שתור כמה דקות, הטמפרטורה שהשעון חום מנוע הראה צנחה ל-85 מעלות ונשארה ככה גם אחרי שהמשכתי לנסוע וכשכיביתי את המזגן הטמפרטורה חזרה ל-90 עד 95...

האם יכול להיות שבאיזשהו אופן המזגן מקרר את מד חום המנוע ?

אני ממש לא מבין מה קורה פה.. ארז בבקשה תעזרו לי.

תודה מראש.

אלמוג.

"If you really want something in this life you have to work for it.

Now quiet, they're about to announce the winning numbers !"

-Homer Simpson .

פורסם
טמפרטורת העבודה של הרכב שלי (306, מנוע 2000, 8 שסתומים) היא 90-95 מעלות אבל שמתי לב היום כשהפעלתי את המזגן על עוצמה מלאה שתור כמה דקות, הטמפרטורה שהשעון חום מנוע הראה צנחה ל-85 מעלות ונשארה ככה גם אחרי שהמשכתי לנסוע וכשכיביתי את המזגן הטמפרטורה חזרה ל-90 עד 95...

האם יכול להיות שבאיזשהו אופן המזגן מקרר את מד חום המנוע ?

אני ממש לא מבין מה קורה פה.. ארז בבקשה תעזרו לי.

תודה מראש.

אלמוג.

הדלקת מזגן---> הפעלת מאורר--->טמפ' עבודה נמוכה יותר.

המאורר עובד כל עת שהמזגן פועל , בניגוד למצב ללא מזגן שם נפתחים המאווררים לפי תכנון מוקדם. (מהירות נמוכה של המאוורר בטמפ' מסוימת ומהירות גבוהה בטמפ' גבוהה יותר).

וכמובן הטרמוסטט.

נשאיר למומחים לתת תשובה מפורטת יותר.

פורסם

שום קשר לתרמוסטט. התרמוסטט אחראי להכוונת זרימת המים אל הרדיאטור, או במעגל פנימי במנוע, וזאת רק אחרי ההתנעה כשהמנוע ממש קר.

אתה בטח מתכוון ליוניט חום שמפעיל את המאוורר.

כמו שנאמר - כאשר מפעילים מזגן מופעל המאוורר אוטומטית, בלי קשר ליוניט.

ברוב המכוניות מדובר בכלל בהפעלת מאוורר נוסף שמותקן עם המזגן.

כאמור - כשמפעילים מזגן המאוורר מופעל ומקרר גם את הרדיאטור - ומוריד את חום המנוע.

פורסם

הממממ

אני נסעתי כחודשיים ללא טרמוסטט

ועכשיו ששמתי טרמוסטט טמפרטורת העבודה (כאילו הטמפרטורה של המנוע בד"כ) ירדה בכמה מעלות.

זה נורמלי ?

פורסם
הממממ

אני נסעתי כחודשיים ללא טרמוסטט

ועכשיו ששמתי טרמוסטט טמפרטורת העבודה (כאילו הטמפרטורה של המנוע בד"כ) ירדה בכמה מעלות.

זה נורמלי ?

לפני ששמת תרמוסטט הטמפ' ברדיאטור , עקב מעבר המים הקבוע , הייתה זהה לזו שבמנוע , שמייצר חום.

חיישן הטמפ' (יוניט) המותקן ברדיאטור קרא טמפ' זו והציג אותה.

עכשיו , כששמת תרמוסטט המים במנוע נשארים שם עד להתחממות , ורק כשהוא נפתח מגיעים לרדיאטור.בו המים קרים יותר (רוח, מאוורר).

לכן הגיוני שבממוצע תקבל קריאה מעט יותר נמוכה של הטמפ'.

פורסם

לפני ששמת תרמוסטט הטמפ' ברדיאטור , עקב מעבר המים הקבוע , הייתה זהה לזו שבמנוע , שמייצר חום.

חיישן הטמפ' (יוניט) המותקן ברדיאטור קרא טמפ' זו והציג אותה.

עכשיו , כששמת תרמוסטט המים במנוע נשארים שם עד להתחממות , ורק כשהוא נפתח מגיעים לרדיאטור.בו המים קרים יותר (רוח, מאוורר).

לכן הגיוני שבממוצע תקבל קריאה מעט יותר נמוכה של הטמפ'.

מה שאתה אומר רלוונטי, במקרה הטוב, לזמן קצר מאוד אחרי פתיחת התרמוסטט.

התופעה שמתוארת נובעת מכך שכאשר לא היה תרמוסטט, לאורך כל קשת הטמפרטורות חלק מהמים היו ממשיכים להסתובב במנוע וחלק היו עוברים דרך הרדיאטור. אז הקירור לא היה יעיל במיוחד.

לאחר התקנת תרמוסטט, כשהמנוע בטמפרטורת עבודה והתרמוסטט פתוח - כל המים עוברים דרך הרדיאטור והקירור יעיל יותר.

מנוע מתוכנן על ידי היצרן לעבוד עם תרמוסטט. זה שחאפרים פה בארץ מורידים לגמרי תרמוסטטים תקולים במקום להחליף אותם לתקינים בטענה ש"פה ארץ חמה ולא צריך תרמוסטט" עושים עוול למנוע. גם מפני שגם בארצנו החמימה לוקח למנוע קצת זמן להגיע לטמפ' עבודה - וזה זמן ששוה לקצר למינימום, וגם מפני שהם משנים את אופי זרימת המים כפי שתוכנן על ידי היצרן - ולא משנים על סמך ידע, בדיקות ונסיון לשפר, אלא סתם מקמצנות.

• תוכן חדש...