Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

FIAT 850 SPORT SPIDER

M.Azulay
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני זוכר שראיתי אותה בפעם הראשונה שבאתי אליך - מדהימה!

המון בהצלחה!

(חוץ מתמיכה מוראלית אין לי הרבה מה לתת לך, מצטער :wink:)

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

על הפיאט של משה כץ דיברנון כאן וראינו איזו תמונה או 2 או יותר וגם בסמלון.

הפיאט של ארנון מוכרת מהכתיבה על היבוא ומהסמלון.

הפיאט של ירון מוכרת מההשקה ועוד ועוד וגם מהסמלון.

משה אזולאי.

למי שלא זוכר/מכיר את הרכבים אז תמונות שפורסמו פה בפורום..

ימנית של משה כץ מבציר 70.

אמצעית של ארנון מבציר 71.

שמאלית של ירון מבציר 72.

_7083007%20(Medium).jpg

2.jpg

P2101966%20(Medium).jpg

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

• אחראי פורום
פורסם

כבר עכשיו שהיא בלי פנסים ובלי אוויר בצמיגים...רואים כמה פוטנציאל

יש לה. פשוט יפהפייה!

אני הייתי משאיר אותה אדומה אגב.

בהצלחה!

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

היי משה. בלינק שנתת כתבתי על יבוא חלפים, ולא על יבוא המכונית.

לא הצלחת למצוא את הלינק להודעה על יבוא המכונית, כיוון שמנהל הפורום בחר לשרשר אותה להודעות אחרות.

אני מניח שהיא לא היתה מועילה דיה כדי להישאר כשרשור נפרד. הנה לינק להודעה על היבוא.

המכונית שלך נראית נפלא, וחשוב מכל, די מקורית. המושבים מקוריים (לא שכיח בספיידר ישראליות), ואפילו הניקל על מסגרת גומיית השמשה הקדמית עוד נמצא במקומו ! זה היה החלק העיקרי שבגללו החלטתי לייבא אחת מחו"ל... :-)

החישוקים כנראה אינם מקוריים, למרות שהם יפים מאוד. צירפתי תמונה של חישוק המגנזיום המקורי (והמכוער, לדעתי), וכן של חישוקי הפח הסטנדרטיים. הצמיגים במקור הם במידה 155/80R13.

כעיקרון בארץ קשה למצא אחת למכירה. ועוד יותר קשה למצא אחת מקורית.

רובן עברו ניסיונות שונים ומשונים של חלק ממכונאי הרכב בארץ שלא עבדו נכון על הרכבים.

יש את זאת:

http://www.classiccar.co.il/Ads/adDetail.asp?cat_id=14&sub_id=76&ad_id=7574

יש לציין שאני לא מכיר את הרכב ולא יודע עד כמה הוא מקורי כך שאני לא יכול להמליץ עליו וגם לא לשלול אותו.

בדקתי את המכונית הזו במהלך חיפושי לפני היבוא. אז היא היתה גם לפני שיפוץ. בתמונות היא נראית לא רע. פנס האיתות הקדמי לא מקורי, ומרמז על עבודת פחחות ששינתה את התצורה המקורית (היה שם במקור שקע קטן שהפנס העגול הותקן לתוכו).

המנוע שלה אינו מנוע מקורי, אלא מנוע 903 סמ"ק מדגם אחר של פיאט (אולי 133).

את המנוע המקורי של הספיידר מזהים על פי עוקת שמן מאלומיניום, העדרו של פילטר שמן, והכיתוב 100GBC על הבלוק. רצ"ב תמונות של מנוע מקורי.

רצ"ב גם תמונה של המכונית שלך (בציר 1973, גרסה אמריקאית), כפי שתראה כשנסיים איתה... :-)

פורסם

בטוח שמנוע שלה לא נילקח מפיאט 133 מפני שהיה לה מנוע 843 סמ"ק ששימש גם את הפיאט 850 הרגילה(ואת הדור הראשון של הפיאט פנדה).

כנראה שהמנוע נילקח או מ 127 או מאוטוביאנקי,כשההבדל העיקרי בינהם הוא בסעפת היניקה,שבספיידר היא בעלת מאייד וובר כפול,מה שהעלה את ההספק ל 52 כ"ס.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
היי משה.רצ"ב גם תמונה של המכונית שלך (בציר 1973, גרסה אמריקאית), כפי שתראה כשנסיים איתה... :-)

יותר דומה לזה (בגלל הצבע:wink:)..... רק בלי הפס קישוט ועם ג'נט מגנזיום..

schm1.jpg

sch3.jpg

משה.

Moshe Azulay

פורסם
בטוח שמנוע שלה לא נילקח מפיאט 133 מפני שהיה לה מנוע 843 סמ"ק ששימש גם את הפיאט 850 הרגילה(ואת הדור הראשון של הפיאט פנדה).

כנראה שהמנוע נילקח או מ 127 או מאוטוביאנקי,כשההבדל העיקרי בינהם הוא בסעפת היניקה,שבספיידר היא בעלת מאייד וובר כפול,מה שהעלה את ההספק ל 52 כ"ס.

חן קצת לא ברור לי מה שכתבתה לגבי המנוע.

אני יודע שה850 ספיידר סדרה ראשונה יוצרה עם מנוע זהה ל 850 ספיישל (הרגילה) עם 48 כ"ס.

ואילו ה850 ספיידר מהסדרה השניה 70-73 (שנקראת גם פיאט 850 ספורט ספיידר)יוצרה עם מנוע 903cc וקרבורטור כפול וסעפת פליטה שונה ואגזוז "פתוח" 54 כ"ס.

משה.

Moshe Azulay

פורסם

הספיידר שלך משנת 73' אמורה להיות 903 סמ"ק עם 52 כ"ס.

הספיידר עם מנוע 850 מחוזק היתה הדור הראשון,כך שזה לא רלוונטי לגביך.

כנראה שהמנוע שלך נילקח מ 127\אוטוביאנקי ג'וניור.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אכן כך. מנועי 843 סמ"ק הניעו את הספיידר הראשונות (בארה"ב גם מנועי 817 סמ"ק עקב תקנות זיהום אוויר). אין מניעה להתקינם בספיידר משנתונים מאוחרים יותר.

פורסם

משה, אם אתה צריך, או מישהו אחר לצורך העניין ....יש בי-ם פיאט 133 במצב טוב יחסית, בפרוטות לצורך חלקים, מנוע, או כל דבר אחר... אני יכול להצביע עליה או לקשר עם הבעלים-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
הספיידר שלך משנת 73' אמורה להיות 903 סמ"ק עם 52 כ"ס.

הספיידר עם מנוע 850 מחוזק היתה הדור הראשון,כך שזה לא רלוונטי לגביך.

כנראה שהמנוע שלך נילקח מ 127\אוטוביאנקי ג'וניור.

להכניס מנוע של 127 או ביאנקי לספיידר מחייב מקצה שיפורים כדי לגרום לו להסתובב בכיוון הפוך. רוב המכונאים המאלתרים בארץ העדיפו להשתיל מנוע אחר\קטן יותר, מאשר להתחיל לבצע ניתוח פנימי מורכב למנוע.

פורסם
כעיקרון בארץ קשה למצא אחת למכירה. ועוד יותר קשה למצא אחת מקורית.

רובן עברו ניסיונות שונים ומשונים של חלק ממכונאי הרכב בארץ שלא עבדו נכון על הרכבים.

יש את זאת:

http://www.classiccar.co.il/Ads/adDetail.asp?cat_id=14&sub_id=76&ad_id=7574

יש לציין שאני לא מכיר את הרכב ולא יודע עד כמה הוא מקורי כך שאני לא יכול להמליץ עליו וגם לא לשלול אותו.

מחיר של רכב כזה לא משופץ בארץ שווה בסביבות ה 30,000 35,000 שקלים.

אתה יכול למצא אחת ב E-BAY ארה"ב במחיר של עדכ 3,000$ להוסיף הובלה של כ 2,000$ ועל כל זה מיסים משהו כמו 140%. על יבוא רכב כזה כתוב פה: paperclip.gifיבוא חלפים "בטיחותיים" משומשים, ושאלה על שיפוץ דוד מפלט

בהצלחה:

משה.

משה תדייק שלאנשים לא יהיו אשליות.

פורסם

משה , תן PUSH ותסיים את הפרויקט, לא נראה שיש עוד הרבה עבודה. מקווה שתמצא עבודה , בלי קשר לפיאט, הגיע זמן להשיק את ה"כלה" ועד הקיץ להנות ממנה.

מצא

מצא משה

• תוכן חדש...