Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לעבור קורס בנהיגת מסלול בחו"ל ( עדיפות לאירופה או יעדים קרובים אחרים כי זו מטרת הנסיעה )

אם מישהו התנסה, או מכיר מישהו שניסה ויש לו איזו המלצה ומידע על מחירים ועל היקפי הקורס

אשמח לשמוע !

תודה מראש!

פורסם
בכל זאת יש למישהו המלצה ?

אם זה הקורס הראשון שלך אני ממליץ על קורס נהיגה מתקדמת ולא על קורס נהיגת מירוץ במסלול. העקרונות דומים, הפיסיקה אותה פיסיקה, אבל אם אתה רוצה ללמוד לנהוג עדיף לעשות זאת בקורס עם מכוניות יותר "נורמליות" ועם דגשים שרלוונטים יותר לנהיגה על כביש מאשר על מסלול. נהיגה מתקדמת אולי נראה פחות מהיר ואגרסיבי אבל תלמד ממנו יותר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

גם לדעתי ניתן ורצוי להתחיל קורס סביר בארץ.

אח"כ, כשתקבל מעט יסודות (בזול) תחליט לאיזה כיוון אתה רוצה, לא כתבת האם נהיגת כביש, ראלי או משהו אחר.

לי הזדמן לעבור 2 קורסים בצרפת (BORDEAUX) בפיג'ו-טלבו-ספורט בזמנו (ימי ה 205 טורבו 16)

פשוט ח-ו-ו-י-ת ... ח-י-י-ם !!! המחירים אז היו כמעט 2000$ כולל כל המיסביב ...

*עריכה* צירפתי כתבה על הקורס שפורסמה ב"טורבו" ז"ל .... אח... היו ימים ...

למי שמבחין בתמונות, יש דגש על כל סוגי ההנעה, סיטרואן AX ספורט, מנוע 12 שסתומים שלבסוף לא שווק, כ 110 כ"ס באם אני זוכר, גולף GTI חדשה מהניילון, אלפא 75 טורבו גירסת מסלול (הנעה אחורית, כמעט 300 כ"ס) הייתה עוד BMW אחת שנגנבה ועוד כמה כלים כיפיים בצורה בלתי רגילה

כמו כן, הרכב הפרטי של מנהל המסלול היה 205 טורבו 16 אגדית (לא קיבלנו סיבוב :( ) והמדריך שלי, אז בן 19 היה אלוף צרפת בראלי ...

אם הרזולוציה לא מספקת אוכל להעלות קובץ יותר מפורט במקום אחר ...

ליאור

lior47.jpg

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
גם לדעתי ניתן ורצוי להתחיל קורס סביר בארץ.

אח"כ, כשתקבל מעט יסודות (בזול) תחליט לאיזה כיוון אתה רוצה, לא כתבת האם נהיגת כביש, ראלי או משהו אחר.

לי הזדמן לעבור 2 קורסים בצרפת (BORDEAUX) בפיג'ו-טלבו-ספורט בזמנו (ימי ה 205 טורבו 16)

פשוט ח-ו-ו-י-ת ... ח-י-י-ם !!! אךךךךךךךךךך בהחלט המחירים אז היו כמעט 2000$ כולל כל המיסביב ...

למי שמבחין בתמונות, יש דגש על כל סוגי ההנעה, סיטרואן AX ספורט, מנוע 12 שסתומים שלבסוף לא שווק, כ 110 כ"ס באם אני זוכר, גולף GTI חדשה מהניילון, אלפא 75 טורבו גירסת מסלול (הנעה אחורית, כמעט 300 כ"ס) הייתה עוד BMW אחת שנגנבה איזה דגם , M3/M5 אולי :?: ועוד כמה כלים כיפיים בצורה בלתי רגילה

פרט בבקשה כלים כייפים

כמו כן, הרכב הפרטי של מנהל המסלול היה 205 טורבו 16 אגדית (לא קיבלנו סיבוב :( )

בהחלט פיספוס אדיר והמדריך שלי, אז בן 19 היה אלוף צרפת בראלי ...

ליאור

אכן חווית חיים- חבל שאי אפשר כיום לנהוג בהן (כמו חדשות)באותו קורס :wink:

RENAULT 5GT TURBO.....יאמי, הייתי טס להירשם.

שלא לדבר על אלפא 75 טורבו גרסת מסלול....

אילן פ ייביש - turbo

פורסם
אני גם בדעה של falou

וממליץ בחום על:

BMW fahrer - Training

ךבית הספר של BMW מוניטין מעולה אבל... ההדרכה על מכוניות הנעה אחורית, לא?! זה קצת מקטין את עניין הרלוונטיות לכביש (אלא אם יש לך מכונית הנעה אחורית).

פורסם

falou היקר.

באם נכנסת לקישור,היית מגלה,שאינך חייב להיות בעליה של בימר

וכפועל יוצא של מכונית בעלת הנעה אחורית.

היסודות,והטכניקה הנילמדת בקורס,שווה את משקלה בזהב.

ומי שמפתח טכניקה וניסיון במכונית הנעה אחורית(עם כוח במקרה זה)

ויקבל את הכלים והיסודות לנהיגה טכנית ונקיה,ידע בבוא הזמן, לתרגם

זאת לכביש ,וכמו כן- ללמוד את ההנעה הקדמית.

אחת הטכניקות היא העברת משקל, וקוי פניה, בלימה והאצה.....

אבל לפני הכל ישיבה נכונה ואחיזת ההגה.

הספר של אברהם פורת ז"ל :cry: "נהיגה נכונה" מומלץ ,מבית מגזין אוטו.

באם נכנס ל"קורס" שליאור עשה בזמנו ,שם זה פשוט ע-נ-ק... הנעות קדמית ואחורית.

בל נשכח את ההנעה הכפולה של בימר כן גם X3/X5 יש בביה"ס הזה.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

חשוב לא לשכוח, קורס נותן לך יסודות וכלים מסויימים שאותם אתה לוקח הביתה.

השאלה המרכזית היא מה אתה הולך לעשות עם הכלים שניתנו לך, רוצה לומר שאם לא תתרגל באינטנסיביות את הנילמד ותהפוך את הנילמד לטבע שני שלך, חבל על הכסף מכיון שאולי עדיף לחפש חויות עם תמורה לשקל טובה יותר......

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
falou היקר.

ומי שמפתח טכניקה וניסיון במכונית הנעה אחורית(עם כוח במקרה זה)

ויקבל את הכלים והיסודות לנהיגה טכנית ונקיה,ידע בבוא הזמן, לתרגם

זאת לכביש ,וכמו כן- ללמוד את ההנעה הקדמית.

אחת הטכניקות היא העברת משקל, וקוי פניה, בלימה והאצה...

אני נאלץ לחלוק עליך כאן, חלקית. נכון שבכל הקשור לישיבה, בלימה נכונה וכניסה נכונה לסיבוב אין (כמעט) הבדל. לגבי היציאה מהסיבוב, יש הבדל משמעותי ולדעתי עדיף להתרכז בטכניקות שהן כמה שיותר רלוונטיות למכונית שתנהג בה ביומיום. אני זוכר שבקורס אחד תרגלנו החלקה רציפה במעגל במכונית הנעה אחורית על משטח החלקה. זה היה באמת מאוד משעשע ורלוונטי... אם יש לך מכונית הנעה אחורית ידנית ואתה נוהג לפעמים בכיכר מצופה קרח...

פורסם

קצת תוספות לאילן TURBO על המכוניות ולמר אברגיל :)

המכוניות בקורס היו ע"פ סוגי ההנעה ובטווח הספקים רחב.

הנעה אחורית חזקה - אלפא 75 טורבו (טורבו ברוטאלי עד כדי התאבדות ביציאה מפניות עפר איטיות ...)

הנעה אחורית חלשה (ללא טורבו) - BMW אני חושב 318 אבל מה זה משנה ...

הנעה קדמית רכב קל - AX SPORT

הנעה קדמית חזקה - גולף GTI

הנעה קדמית רגילה - רנו ... לא זוכר איזה, 21 או משהו כזה.

4X4 היו באגים של רנו עם מנוע האלפין 310, לא נהגנו בהן ... :(

א..ב..ל, בסוף השבוע השני הגיעו גם נהגים פרטיים למסלול, ביניהם כמה מבוגרי ומתאמני פריז-דאקאר של אותם ימים, אכן הייתה שם M5 אימתנית ויצא לי להיות במירוץ\מרדף\השתוללות על כבישים ראשיים מול האלפא 75 טורבו.

באלפא נוהג - אלוף צרפת בראלי (אני בכיסא נווט)

ב M5 - אחד הנהגים הבכירים בצרפת (לא זוכר)

המהירויות, ההחלקות המוטרפות בכל פניה\יציאה מאוטוסטראדה פשוט היו משהו בלתי נתפס, זוהי הנסיעה הכי מוטרפת שראיתי וחוויתי בחיים (והיו לי כמה אופנועים שמגרדים 250 קמ"ש)

אכן מר ברשד צודק, בקורסים האלו לא מלמדים לנהוג מהר, אלא נכון, ונותנים למשתתף כלים להמשיך להתמקצע ולהשתפר עם הזמן והתרגול, מי שהכללים נהיים בטבע שלו, אכן יצא נהג טוב בהרבה, דווקא הנהגים הוותיקים יותר בקורס שהייתי בו (באו עם הרגלים טבועים ורעים) התקשו בביצוע המטלות ולא הסתדרו עם ה"שיטה" הנכונה .... במירוץ בסיום הקורס עשיתי זמנים טובים מהם ... אבל .. החזרה לארץ שלנו, מול החזרה שלהם לתרבות האירופאית מציבה אותם במקום שונה לחלוטין ...

ליאור

"מוות לשיעמום"

פורסם

שרשור מדהים לקריאה! קבלו ח"ח!

ליאור

איפה ההמשך! אני צמא לעוד!

אור.

פורסם

היו עוד 2 עמודים ועוד כתבה "חלק ב'"

מעולם לא סרקתי את החומר, אחפש, אסרוק ואעלה לכאן ...

"מוות לשיעמום"

פורסם

תודה על התגובות.

עקרונית אני מתעניין יותר בנהיגת כביש ופחות בראלי, המטרה/חלום היא להפוך לנהג מירוצים,

המציאות קצת שונה מכיוון שאני לא בגיל הנכון אבל יותר חשוב לא בעל עומק הכיסים הנכון.

בסופו של דבר אני רוצה להתנסות בנהיגת מסלול על רכבים לא שיגרתיים ( מה שלא ניתן בארץ )

מתוך שאיפה שעד שיתחילו להריץ כאן ליגות מסודרות יהיה לי מושג , אפילו אם קלוש על החוויה ועל

ההתאמה שלי לספורט , המחשבה במקור הייתה ליסוע לרינג, אבל ככל ששקלתי את הנושא יותר

הגעתי למסקנה שעם כל הכבוד לליגת 4 פעימות בנחשונים אין לי את הניסיון עם מכוניות כביש חזקות ברמה שתאפשר לי לעלות על המסלול הזה בלי לסכן את עצמי.

יש למישהו מושג כל עלויות מספר ימי קורס , או בכלל אופציה אחרת מלבד BMW fahrer - Training

שאותה אחקור עכשיו.

• תוכן חדש...