Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם, אני רוצה לספר לכם על שיטת החינוך החדשה שיזם ביה"ס שלי (לא יודע אם זה כלל ארצי או לא).

נתחיל מזה שאני בכתה י"א ועכשיו זה בדיוק הזמן שרוב החברים שלי מתחילים ללמוד נהיגה..(לי יש כבר רשיון)

היום בבוקר ישבנו לשמוע הרצאה של שוטר (ממה שהבנתי - תובע משטרתי מבית המשפט ברמלה), שבעצם כל מה שהוא דיבר עליו זה העונשים והנזקים של עבירות תנועה למיניהן.

שלילות, פסילות, מאסרים על תנאי וכו'....

הדגשים היו בעיקר בנושא המלווה, חוק הסעת 2 נוסעים ונהיגה בשכרות..

כמו כן הראו סרטון קצר שחלקו הוקדש לאחת התאונות המחרידות שהיו בארץ

(1994 - אסקורט ב150 קמ"ש נכנסת, חזיתית, בסמיטריילר בכביש הערבה - האסקורט פוזרה בכל הכביש, לא נשאר ממנה אפילו שלדה..ממש לגו..)

אני חייב לציין שהסרטון באמת מחריד..

לפי התגובות של החברה היותר ערסים בכתה שלי, אפשר לראות שזה כן השפיע איכשהו, חלקם דיי נבהלו משלילה לשנתיים במקרה של נהיגה בשכרות...

אז כל הכבוד למשטרה\ביה"ס\משרד החינוך.

תמשיכו ככה!

..אגב על נושא המהירות לא דובר בכלל...

נ.ב.

מעניין אותי לשמוע אם זה רק אצלנו או שיש בתי-ספר אחרים בהם זה בוצע..

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

זו הייתה אלפא לא אסקורט. הסרט נקרא צעירים לנצח אם אני לא טועה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אתה לא טועה..

אלפא?

ואללה הייתי בטוח שזאת אסקורט :\

בכל מקרה ראיתי את הסרט הזה לפני, ובו הראו ממש את רגע התאונה...(או שאני מתבלבל ויש עוד סרט כזה..)

כאן לא הראו...

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

גם לי ניראה שקוראים לו צעירים לנצח.

אל תדאג, אתה גם תיראה את הסרט הזה בצבא בתחילת הגיוס שלך.

ואם הסרט וההדרכה הזה ירתיעו כמה צעירים מהלתפרע בכביש ולסכן את כולנו, אז זה כבר שווה את זה.

פורסם

הרכב הוא אלפא שבו אם זיכרוני אינו מטעה אותי נהרגו 4 צעירים.

אני בניגוד לך לא חושב שהרתעה היא הדרך, אלא ענישה כואבת !!!

לקחת בעבירות מסוימות את שיקול הדעת מהשופט ולהטיל עונשי מינימום..

לדוגמא :

אי עצירה בעצור, אור אדום , אי מתן זכות קדימה (זו רק דוגמא..) - 5 שנים בפנים !!

עקיפה על פס לבן - 5 שנים בפנים !!

נראה דרקוני ?? , מוגזם ??

לצערי כשאין אכיפה והענשה מרתיעים ציבור הנהגים מרשה לעצמו פשוט להשתולל !!

הרתעה בדמות עונשים קשים, תביא את הנושא לתודעה של ציבור הנוהגים, ותגרום למחשבה שניה לפני ביצוע העבירה !!

לגבי נהגים צעירים, הצעה פשוטה:

24 חודשים ראשונים, רשיון נהיגה על תנאי, במידה והתיק נקי ינתן רשיון קבע.

במידה ומדובר בעברין, הרשיון ילקח ממנו על פי חומרת העבירה, וידרש לימוד מחדש, כי הרי הוא לא הפנים נכון ??

פורסם

ואני חושב שענישה והרתעה הן שיטות של ממסד אפור וצר מוחין שנכשל במטרתו המקורית - חינוך.

להזכירכם, בשפה העברית זה נקרא לימוד נהיגה ולא הרתעה מנהיגה.

מוטי

פורסם

לדוגמא :

הרתעה בדמות עונשים קשים, תביא את הנושא לתודעה של ציבור הנוהגים, ותגרום למחשבה שניה לפני ביצוע העבירה !!

במידה ומדובר בעברין, הרשיון ילקח ממנו על פי חומרת העבירה, וידרש לימוד מחדש, כי הרי הוא לא הפנים נכון ??

טוב שלא הגזמתה?

ועל עבירות חניה שנתיים בפנים?

"בחיים כמו במהלך פניה אף פעם אל תעצור!"

פורסם

לדוגמא :

אתה מוזמן לפתוח "עמותת אור ירוק 2"

היי אולי גם תהיה פעם שר התחבורה .... התוכניות שלך מתאימות פרפקת לתפקיד :evil:

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

אה , הבנתי יש פה הרבה מאוד תמימים ומתחסדים...

אני נהגתי ברכב וחציתי צומת בירוק מלא, רק שאיזה פוץ אחד החליט שלא מתאים לו לעצור באדום...

מה הוא קיבל ?? , שנתים שלילה, וזה על נסיון לרצח או לפחות הריגה..

אז תעשו לי טובה, מה שנדרש כרגע זו אכיפה , והענשה ביד חזקה את אילו אשר מסכנים אותנו על הכביש.

חינוך ??, מסכים זו הדרך, אבל לצערי אף אחד לא פועל בנידון, אז אפשר להגיד חינוך עוד 10 שנים ואנשים ימשיכו למות על הכביש סתם, כי אחד לא בא לו לעצור בעצור, או לציית לרמזור אדום.

אולי מוטי לא נמצא מספיק בארץ כדי לראות שבכבישים הותר כל רסן, ואנשים נוהגים (מצטער על ההכללה..) כאילו הכביש הוא רכוש פרטי.

במסגרת עבודתי אני עושה כ 4000 ק"מ בחודש, במיוחד באיזור הצפון והמצב הוא רע מאוד.

אז תמשיכו עם ההיתממות, ולגלגל את העינים לשמים ןתבינו שבשלב זה יש לישר קו ולעצור את הדירדור במורד, לאחר מכן יש להחל בתהליך חינוך מחדש.

דרך אגב, למיטב ידעתי הענישה בגרמניה ובאמריקה על עברות חמורות קשה וכואבת הרבה יותר מישראל.

כן, ולגבי זה שהעיר על חניה, חבר לעבודה קיבל דו"ח חניה בהמבורג, 220 יורו , נראה אותך חונה פעם נוספת במקום אסור.

פורסם

אני כיתה י"ב ואתמול היה לנו גם כן סמינר כזה. לצערי לא הייתי בבית ספר, אבל הבנתי שמחר יש לנו המשך (סמינר של 4 שעות טוטל, יפה מאוד לדעתי).

בכל מקרה אני מסכים בכל מה שאתם אומרים בקשר לענישה כואבת וחסרת פשרות, אני נהג חדש (מאוד אפילו, בקושי חודש בלי מלווה), ואני לפעמים רואה את הנהיגה של חבר'ה מהשכבה שלי.. אני פשוט מזדעזע. אנשים לא מבינים כלום, חושבים שמותר להם הכול, חושבים שהם נוהגים בפאקינג האמר, כשהם כולה באיזו אונו מתפרקת.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

ישנם לא מעט בתי ספר שהתחילו זאת ..

ובשנה שעברה כשהייתי בי"ב. כיתתי בלבד עברה סדנא שכזו.. אומנם אלו היו רק שעתים, אך מסבירים גם על העברות ועל הענישה, וכן סרטי תאונות קשים מאוד לשם התראה.. לצערי משמ מעט ילדים מכיתתי נרתעו מזה ורובם עדיין באותה מחשבה של :" לי זה לא יקרה"

באחד מבתי הספר באיזור רעות, נערך יום הסברה שלם, הכלל סרטונים של תאונות, והרבה, כמו כן שוב הסברה על עבירות תנועה ההשלכות שיכולות להיוצר מהם, והענישה, כמו כן הביאו להם 2 גרוטעות של מכוניות שעברו תאונות קשות וכן גרוטעה אחת של אופנוע .. לא ידוע מי מהם אבל אחד מהגרטעות ,היה מעורב בתאונה קטלנית מאוד.

וכשתלמידי הבית ספר ראו זאת, רובם הצתמררו, וטענו שהמחזה ממש מחריד.

לאחר מכן לקחו אותם לאיזה פארק, ושמה נערך להם פעילויות בנושא התנסות בכביש ועד כמה היא חשובה, שיעור זה הועבר על ידי נציג מטעם אור ירוק, לפי הנאמר הייתה השתתפות מלאה בחלק זה.

לאחר מכן הביאו אמא של נער בן 17 שנהרג בתאונה ליד רעות, והיא תיארה את המקרה, מה שעוד יותר צימרר את התלמידים, והם נשארו קפואים מרוב הלם.

זו אחת מהמכוניות שהציגו באותו יום .

niza%20dvir.jpg

את האירוע יזמה ניצה דביר שנרתעה לאחר ששליח פיצה ממש קרוב אלייה (נער) נפגע בתאונת דרכים קטלנית כשרכב על קטנוע. (היא הגיע למקום האירוע במקרה כמה דקות ספורום לאחר מכן והזדעזעה, ולאחר מכן ששמעה שהיא מכירה את הרוכב, זה ממש נגע לליבה).

לכן פנתה לעוד מורה לנהיגה שיעזור לה להרים אירוע שכזה, שכן זוהי תופעה מאוד קשה שהולכת ומתרחבת.

ניצה עצמה, מקימת האירוע חוותה על דמה תאונת דרכים קשה וכשששופט בית המשפט בי-ם סיים את המצגת שלו על תאונות דרכים (שחוותה תמונות וסרטים ממשמחרידים), ניצה עצמה עלתה והתוודתה עד כמה היא בחרדה באותו רגע וחזרה לשנת 1978 שבא קרתה התאונה שחוותה.

כמו כן מורה נוסף בבית הספר עלה לדבר וסיפר את סיפור חיו על בנו שעבר תאונת דרכים קשה, שזו עוד אחת הסיבות להקמת אירוע זה בבית הספר.

הכתבה נלקחה מהאתר של שוהם .

והנה הכישור לכתבה המלאה :

http://www.shohamnet.co.il/NewsView.asp?num=993

אני דווקא חושב שאירוע זה הדליק איזה נורה באותם נערים שהולכים בימים אלו להוציא רישוין וללא ספק הם יתנהגו בחוכמה בזמן הנהיגה, ויפעילו שיקול דעת רב יותר.

לפי הנאמר בכתבה, יום זה השפיע מאוד על הנערים שעברו אותו.

מקו ה שאכן דבר זה יגיע לידי ביטוי בצורת הנהיגה שלהם. ואכן דיבר אליהם כמו שנאמר.

סעו בזהירות

עומרי

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם

הרכב היה אדום, לא לבן...

כנראה סרט אחר..

בכל מקרה הפרוייקט ברעות נראה באמת מצמרר. אני לא יודע איך הייתי מגיב אם היו שמים לי מול הפנים שרידים של תאונה...

בכל מקרה, עד שלא יהיה שינוי בגישה של הנוער (כן גם אני...) לחיים ולסביבה שלנו, ועד שאנשים לא יתחילו להציב לעצמם גבולות, ועד שהתרבות לא תהפוך לתרבות באמת -

אין מה לדבר על נהיגה בכלל, כי נהג נוהג בכביש כמו שהוא חי את החיים, נהג שלא עוצר בעצור זה אדם שיזרוק זבל ברחוב, זה אדם שלא יקום אם סבתא תעלה לאוטובוס, זה אדם שאין לו כבוד לחיי אדם..

החינוך צריך להתחיל מגיל מוקדם...

אני אתן דוגמא:

לפני שנה בערך הלכתי עם חבר לשחק כדורסל...

במקרה יצא מצב ששיחקנו עם ילד כבן 11-12 הילד הזה פשוט הכניס לי מרפקים כל המשחק עד שאמרתי לו שיפסיק, כשזה לא עזר אמרתי לו שאני לא אחראי למעשים שלי יותר...

הוא המשיך..אבל כשהוא חטף מרפק הוא הלך לקרוא לאחיו הגדול...

למה?

כי מי אני שאני אגע בו בכלל - הוא ילד קטן...

מדברים כאלה זה מתחיל...

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מה שנעשה בבית ספר בשוהם צריך לדעתי להעשות בכל בית ספר בארץ, רק הפחדה וזעזוע כזה יכולים לעזור. אין מה לרחם על אף אחד, צריך להראות לבני הנוער בידיוק מה קורה בתאונות דרכים ומה יקרה אם הם לא יתחילו לקחת את הכביש ברצינות.

I Ride Because I Really Like Dessert

• תוכן חדש...