Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1-מישהו יכול להסביר לי על הבדיקות שעושים היום במכוני בדיקה בשביל לבדוק את מצב המנוע ?

ואני יסביר ----> הבנתי שבודקים עבור כל צילנדר בנפרד (כמובן לאחר שמנתקים את הקונקטור של המפלג ) כמה זורם הוא צורך בסטרטר ואם נניח היצרן הגדיר שהסטרטר צריך לצרוך 90 אמפר ובצילנדר הספציפי שאני בודק (נניח צילנדר מס' 1 ) הוא צורך 70 אמפר אז זה אומר שיש בעיה במנוע .

עכשיו נסיו להסביר לי שאם הסטרטר מסתובב יותר מהר (כלומר ההתנגדות שלו קטנה מהתנגדותו המקורית ) יש בעיה עם האטימה ....

בקיצור אני לא מבין כל כך את הדבר הזה מישהו יכול להסביר לי בצורה יותר ברורה אני יודע לו .

2-איך נקרא המכשיר שבודק בריחה של co מהמנוע למערכת הקרור ?

ומה זה אומר שיש בריחה של סי או למערכת הקרור ? (האם זה אומר רינגים , אטם , שסתומים ...) ?

ואיך אני מאבחן את זה לא באמצעות המכשיר הנ"ל ?

3- לפי מה שהבנתי הלחץ בתוך מכסה הרדיאטור אמור להיות בערך של 1 באר מעל ללחץ שיש מחוץ למערכת ובגלל זה המערכת צריכה להיות אטומה בצורה טובה , ואם תהיה חדירה של אוויר המים יתחממו יותר מהר .....

לפי ההגיון שלי זה בדיוק הפוך !!!

איך בדיוק חדירה של אוייר יחממו או המים ...?

לשם הניסוי אני יחמם מים במיכל ויאטום אותו ימדוד את טמ' המים

ואני די בטוח שאני יפתח לו מעבר של אויר להכנס למיכל האויר יקרר !!!! את המים משום שטמ' האויר נמוכה מהטמ' במיכל ובנוסף שאני פותח פתח אוורור אני מוריד את הלחץ במיכל דבר שגורם מן הסתם לצפיפות יותר גדולה ולעליה כתוצאה מכך לעליה בטמ' .

4- לסיום שאלה שקשורה למכוניות אבל יותר בהקשר הפיסקלי התאורטי שלה :

א- מישהו יכול לתת לי את הקשר הנסחאתי בין צפיפות ללחץ ?

ולהסביר במילים את הקשר הזה .

ב-אם אפשר לשפוך טיפה אור על המושגים של לחץ ותת לחץ והקשר ביניהם ?

והבעיות שיכולות לצוץ בעקבות לחץ או תת לחץ ?

תודה מראש ושבת שלום לכולם שושו !

פורסם

1. בדיקת דחיסה השואתית בין צילינדרי המנוע לפי זרם מתנע - ככל שהדחיסה גבוהה יותר הצילינדר מסוים אז התנגדותו המכנית לסבוב המתנע תעלה והמתנע יצרוך יותר זרם. הצילינדר עם הדחיסה הגבוהה ביותר יבחר כזה של 100% והשאר יושוו אליו. אם כל הצילינדרים יהיו עם דחיסה נמוכה כולם יראו בערך את אותה התוצאה שכביכול הנה טובה אך בפועל המנוע הזה הנו חלש.

בדיקת מצב מנוע אמיתית הנה ע"י בדיקת דחיסה (קומפרסיה) ע"י שעון בכל צילינדר ובדיקת לחץ הפוך (ליקייג') לנפילת לחץ המוחדר לתא השריפה ומהיכן הוא דולף ובכמה % (עד 10%) זה תקין.

2. בריחת גזי פליטה אל מי הרדיאטור מעיד על אטם ראש מנוע (או ראש מנוע) פגום.

3. ככל שמיים נתונים בלחץ גבוה יותר כך נקודת הרתיחה שלהם גבוהה יותר. מי קרור המנוע מצויים הלחץ גבוה ולכן נקודת הרתיחה שלהם גבוהה יותר מ 100 מעלות צלסיוס.

100 מעלות זה נקודת רתיחת המיים (בערך) בגובה פני הים ואם תרד לים המלח אז הלחץ הברומטרי גבוה יותר ונקודת רתיחת המיים תהיה מעל 100 מעלות ולעומת זאת בהרים גבוהים שבהם הלחץ הברומטרי נמוך (אויר דליל) נקודת רתיחת המיים תהיה פחות מ 100 מעלות.

לכן אם אין אטימות טובה של מע' קרור המנוע (כדי שיהיה לחץ גבוה) ברכב נקודת רתיחת המיים במנוע תהיה נמוכה יותר.

כל זאת בהסבר בסיסי ועקרוני.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי תודה שניסית לענות לי על שאלה 1 אבל א' - לא ממש הבנתי את התשובה שלך .

ב'-אני התכוונתי לגבי מדידה של זרם בסטרטר איך אני עושה את החישוב שאם הזרם המוגדר לפי היצרן צריך להיות 90 אמפר ואני לעומת זאת מקבל 70 אמפר איך זה אומר לי שהאטימה לא טובה ?

זאת היתה השאלה שלי ....

לפי מה שאני זוכר מההסבר שקבלתי אז מתייחסים איך שהוא למספר סבובי המנוע בצריכת זרם מסוימת וככל שההתנגדות עלוה (הזרם יורד ...) וכך נוצר מצב שמצביע על פעולת דחיסה לקויה או דליפה של קומפרסיה או איך שלא תקרא לזה .

בתודה שושו .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...