Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יפאני או קוראני?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם!

לאחר נסיון מר עם אירופאיות, החלטתי סופית לעבור לכיוון המלוכסנות.

מכיוון שעד היום הייתי הנוסע המתמיד...אל המוסך, במגבלות התקציב אני מעוניין לרכוש רכב סביב שנת היצור 2000. שאלתי היא, האם להעדיף רכב זול יחסית כגון יונדאי אבל עם מודל חדש יותר (ופחות סיכון תאורטי לבלות במוסך), או רכב יקר יותר (כמו מאזדה או טויוטה), אבל ישן יותר.

אם לצמצם את השאלה, סטטיסטית, עם מי אבלה פחות במוסך (יש לי ממש טראומה...)?

פורסם

הקוריאניות מהשנים הללו לא פחות אמינות מאחיותיהן היפניות.

(ולמעשה כמעט כל רכב שיתוחזק בתחזוקת מנע, גם אירופאי, יראה אמינות סבירה בהחלט)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תשקול ניסאן אלמרה מודל 1999-2000 ,אמינות ללא תחרות,מרווחת יחסית לטויוטה של אותם שנתונים,זולה לאחזקה מהמתחרות (בעיקר הביטוח) ומוצלחת ונעימה יותר מבנות הדוד הקוריאניות של אותן השנים.

תמורה מצויינת לכסף אם אתה מחפש משפחטומטית מלוכסנת.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
יונדאי = מיצובישי

קיה = מזדה

יונדאי = קיה

כן ולא (בכל מקרה 2 הראשונים לא כיום).

מצמץ, חולה על הודעות שרק המבין מבין :-)

נ.ב.

1. ספיידרמן, אם כבר סביב 2000 אז למה לא להמליץ כבר על אלמרה 2001?

2. לפותח השירשור, אני בכל זאת הייתי ממליץ שלא להתפשר על קוריאני מהשנים הללו ולבחור ביפני.

פורסם
יונדאי = מיצובישי

קיה = מזדה

יונדאי = קיה

קוראני = ?

חלק מהדגמים של קאיה הן בעצם מאזדה, רק שני עשורים אחורה (פרייד, ספיה...). אמינות - כן. נוחות וקידמה - לא.

יונדאי היו בבעלות חלקית של מיצובישי, לא בטוח אם עדיין. גם יונדאי יצרו דגמים ישנים של מיצובישי (H100 הוא בעצם L200, ויונדאי H-1 זוהי מיצובישי L400, אבל אלה מסחריות).

אבל מה שבטוח - יונדאי קנתה את קאיה, ויש לה בעלות מוחלטת עליה.

פורסם

לשאלת מצמץ, כמובן שהאלמרה 2001 מומלצת גם היא רק שהיתה לי תחושה שהשואל מוגבל בתקציב.

למשפחתי אלמרה 1999 ואלמרה 2003 עם אפס מוחלט של תקלות ואנו מאד נהנים מהן (עד כמה שניתן להינות ממשפחטומטית מלוכסנת פנסים....

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לאורך זמן יפני שומר על ערכו ושמו.

אם תיקח קוריאנית ויפנית חדשות נניח באותו מחיר לדוגמה 120000 ש"ח.

בחלוף 3 שנים היפנית תעמוד במחירון בסביבות 90000 והקוריאנית 75000 .

וככל שהזמן חולף המצב מחמיר.

עוד דוגמה קלאסית.

בספטמבר 1995 דוד שלי קנה יונדאי לנטרה 1.6 אוטומט GLS ב- 86000 ש"ח (דגם 96 מהחברה)באותה תקופה הונדה סיוויק עלתה עוד כמה אלפים בודדים.

בשנת 2003 הוא מחר את היונדאי( המחירון היה בסביבות 30000 )כאשר הונדה סיוויק שנת 96 עלתה במחירון כ- 50000 ש"ח.

והיום סיוויק 96 עולה כ- 35000 ש"ח ויונדאי כ- 20000 .

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

רכוש טויוטה קורולה או סובארו אימפרזה או ניסן אלמרה.

מוסכים אתה תראה פעם בשנה = בטיפול.

לפני כשבוע יצא לי להיפגש עם חבר שהוא בעל חנות לחלקי חילוף שמספק לכל המוסכים האיזור הקריות (יוסף מוסלח), הוא אומר שטויוטה קורולה זה הרכב הכי טוב שיש, יודע מה....אני מאמין לו , כי גם לאשתי יש,גם לחמותי יש, גם לאחי יש , ולעולם לא נשמעו טענות כל שהן, ולפני הקורולה היה להם אירופאי , וכל שבוע הם התבכיינו לי על כמה בעיות הרכב עושה להם.

בקיצור, תעבור ליפני ותיווכח בעצמך.

פורסם
רכוש טויוטה קורולה או סובארו אימפרזה או ניסן אלמרה.

מוסכים אתה תראה פעם בשנה = בטיפול.

לפני כשבוע יצא לי להיפגש עם חבר שהוא בעל חנות לחלקי חילוף שמספק לכל המוסכים האיזור הקריות (יוסף מוסלח), הוא אומר שטויוטה קורולה זה הרכב הכי טוב שיש, יודע מה....אני מאמין לו , כי גם לאשתי יש,גם לחמותי יש, גם לאחי יש , ולעולם לא נשמעו טענות כל שהן, ולפני הקורולה היה להם אירופאי , וכל שבוע הם התבכיינו לי על כמה בעיות הרכב עושה להם.

בקיצור, תעבור ליפני ותיווכח בעצמך.

למה אתה מכריח אותי כל פעם לרוץ אחריך ולצטט אותך?!?!?

פורסם
שלום לכם!

לאחר נסיון מר עם אירופאיות, החלטתי סופית לעבור לכיוון המלוכסנות.

מכיוון שעד היום הייתי הנוסע המתמיד...אל המוסך, במגבלות התקציב אני מעוניין לרכוש רכב סביב שנת היצור 2000. שאלתי היא, האם להעדיף רכב זול יחסית כגון יונדאי אבל עם מודל חדש יותר (ופחות סיכון תאורטי לבלות במוסך), או רכב יקר יותר (כמו מאזדה או טויוטה), אבל ישן יותר.

אם לצמצם את השאלה, סטטיסטית, עם מי אבלה פחות במוסך (יש לי ממש טראומה...)?

נסיון מר? נראה לי שאתה דיי מגזים...

נכון שאאם תקנה יפנית/קוריאנית אתה אולי תבלה קצת פחות במוסך אבל תזכור שאתה נוהג ברכב הרבה יותר פשוט (ולכן מתקלקל פחות), פחות איכותי וגם פחות בטיחותי...

בתור אחד שתמיד היה לו רכבים אירופאים (אופל) קשה לי להאמין שהיה לך נסיון מר כלכך...

הצעתי לך תשקול קניית רכב גרמני כלשהו...

The New Opel Astra :grin: Trust Your Eyes

www.opel.de

פורסם
לאורך זמן יפני שומר על ערכו ושמו.

אם תיקח קוריאנית ויפנית חדשות נניח באותו מחיר לדוגמה 120000 ש"ח.

בחלוף 3 שנים היפנית תעמוד במחירון בסביבות 90000 והקוריאנית 75000 .

וככל שהזמן חולף המצב מחמיר.

עוד דוגמה קלאסית.

בספטמבר 1995 דוד שלי קנה יונדאי לנטרה 1.6 אוטומט GLS ב- 86000 ש"ח (דגם 96 מהחברה)באותה תקופה הונדה סיוויק עלתה עוד כמה אלפים בודדים.

בשנת 2003 הוא מחר את היונדאי( המחירון היה בסביבות 30000 )כאשר הונדה סיוויק שנת 96 עלתה במחירון כ- 50000 ש"ח.

והיום סיוויק 96 עולה כ- 35000 ש"ח ויונדאי כ- 20000 .

אורן

מדבריך עולה שכאשר מדובר ברכב משומש -עדיף לקנות קוראנית...

וזה עוד לפני ששוקללו עלות החלפים והביטוח (הזולים משמעותית בתוצרת קוריאה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...