Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יפאני או קוראני?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רכוש טויוטה קורולה או סובארו אימפרזה או ניסן אלמרה.

מוסכים אתה תראה פעם בשנה = בטיפול.

לפני כשבוע יצא לי להיפגש עם חבר שהוא בעל חנות לחלקי חילוף שמספק לכל המוסכים האיזור הקריות (יוסף מוסלח), הוא אומר שטויוטה קורולה זה הרכב הכי טוב שיש, יודע מה....אני מאמין לו , כי גם לאשתי יש,גם לחמותי יש, גם לאחי יש , ולעולם לא נשמעו טענות כל שהן, ולפני הקורולה היה להם אירופאי , וכל שבוע הם התבכיינו לי על כמה בעיות הרכב עושה להם.

בקיצור, תעבור ליפני ותיווכח בעצמך.

מעניין...

הקורולה, גם החדשות ביותר, פשוט נוראיות בפנים. ובחוץ. ומכל כיוון, בעצם.

אז אם הקריטריון שלך לרכב "הכי טוב שיש" הוא "מתקלקל פחות" (ואין ספק שגם הן מתקלקלות, למרות שפחות), אז יתכן שטויוטה קורולה הוא באמת הרכב הכי טוב שיש.

אבל אם אתה מחפש קצת יותר מזה ברכב (ואני לא יודע אם שמת לב, אבל CarsForum הוא פורום לחובבי מוטוריקה, לא חובבי מקררים), אז לא, טויוטה קורולה מאוד רחוקה מלהיות "הרכב הכי טוב שיש" :roll:

יש רכבים יפנים שנראים ומרגישים מצויין בפנים, מתנהגים כראוי ומספקים הררי כיף (ובמקרה אני נוסע באחת כזאת), בדיוק כמו שיש רכבים אירופאים שמתקלקלים פחות, וכאלו שמתקלקלים יותר.

אגב... במקרה יוצא לי לסוע בטויוטה (חדשה, של חבר לעבודה) כמעט מדי יום (ולמזלי לזמן קצר מאוד), והייתי מעדיף לבקר במוסך עוד פעם-פעמיים בשנה על פני התניידות קבועה ברכב שכזה.

ולפותח השרשור - תחשוב על השאלה שלך... יפני או קוריאני. אתה רואה בה הגיון? כי אני לא.

השאלה היא רכב X מול רכב Y, ולא רכב ממוצא X מול רכב ממוצא Y.

אפילו אם אתה רק מחפש להתנייד, ואהבת המוטוריקה לא מצויה בראש מעיינך -

תבחר כמה רכבים ש"נראים לך", ותשווה בינהם. ההפרש בסופו של דבר (בשעת המכירה, בטיפולים)

יהיה שולי, ואתה עוד תהיה תבלה הרבה זמן תקוע בפקקים בתוך הקופסה הזאת.

עומר

פורסם

נראה לי שהגיע הזמן לפתוח פורום נוסף ל"ייעוץ חשבונאי לקניית קופסה על ארבעה גלגלים שתגרום לך למינימום הוצאות NO MATTER WHAT".

איך בכלל הגעתם לפורום חובבי רכב? :?

פורסם

מישהוא אמר קורולה?...

היתה לי קורולה 2005 , נוחה למדי ומנוע זריז. אבל דווקא בתחום האמינות היא היתה נפילה:

היא כבר בילתה 4 פעמים במוסך בחצי השנה הראשונה בגלל:

1. כסא נהג שוקע-הוחלף כל המנגנון אבל לא נפתרה הבעייה (ואני מבין שגם אין סיכוי לפתרון).

2. הילוכים עוברים במכה במיוחד עם מזגן עובד-לא נפתר.

3. משאבת בלם ראשית הוחלפה ב 20K ק"מ (רק אחרי התעקשות מצידי-כי הבוחן "לא ראה שום דבר חריג").

4. מנוע מזייף-לא נפתר.

פורסם

כמה דברים:

לשמר - מכיוון שהגדרת הפורום היא "יעוץ ברכישת רכב" ולא "יעוץ ברכישת רכבים מרגשים ומהנים בלבד ורצוי תוצרת ארופה", אז נראה לי שהשאלות האלו במקום. מה גם שלי (ואני מניח שלעוד רבים אחרים) אין צורך ביותר ממקרר על 4 גלגלים שיקח את המשפחה בפקקים של כביש החוף כל יום.

אבל הבנתי כבר שאתה לא יכול להיות חובב מוטוריקה ובעל לאנטיס, כי אם יש לך אחת כזו, אתה כנראה לא ממש מבין במכוניות...נו טוב...

לגרנד טוריסמו שמציע לי לחשוב על משהו גרמני ומפקפק בנסיון המר שלי עם אחת כזו - כבר פרטתי בשרשור אחר שנוגע לפולו, עד כמה הוא היה מר...

בשורה התחתונה, אם למישהו עוד נשאר כוח לענות והשרשור הזה לא ינעל מחמת אי שייכותו לאהבת המוטוריקה, באמת ניסיתי להתמקד במס' רכבים מצומצם: קורולה, לאנטיס ופוקוס סביב 2000/2001. מי תהיה עדיפה ? ואם אפשר, אז למה הפוקוס זולה בכמה אלפים מהשתיים האחרות?

תודה!

פורסם
למה הפוקוס זולה בכמה אלפים מהשתיים האחרות?

תודה!

כי אותו אחד שכותב את המחירון הלאומי נוקט באותו קו מחשבה כמוך וכמו עדר מאמיניו.

כמה האוטו יעלה. כמה פעמים הוא יראה מוסך.

זהו.

בשביל זה לא צריך בכלל פורום לייעוץ ברכישת רכב.

רק רואה חשבון.

לא נורא.

אפשר לאכול כל החיים מק'דונלדס ו/או עוף מכובס (או גפילטע פיש).

ל*&ן במסיונרית , עם הראשונ/ה בחייך.

לצפות בערוץ 2.

לגור בבלוק.

לעבוד באותו מקום כל החיים.

הרבה אנשים חיים כך. אפילו הרבה שנים.

שיהיה להם לבריאות.

פורסם
כי אותו אחד שכותב את המחירון הלאומי נוקט באותו קו מחשבה כמוך וכמו עדר מאמיניו.

כמה האוטו יעלה. כמה פעמים הוא יראה מוסך.

זהו.

בשביל זה לא צריך בכלל פורום לייעוץ ברכישת רכב.

רק רואה חשבון.

לא נורא.

אפשר לאכול כל החיים מק'דונלדס ו/או עוף מכובס (או גפילטע פיש).

ל*&ן במסיונרית , עם הראשונ/ה בחייך.

לצפות בערוץ 2.

לגור בבלוק.

לעבוד באותו מקום כל החיים.

הרבה אנשים חיים כך. אפילו הרבה שנים.

שיהיה להם לבריאות.

מכיוון שההנאות בחיים הן דבר סובייקטיבי, אין לרשימה שלך שום משמעות.

ןאם לנסות לחזור לדיון הענייני, בסאב-טקסט שלך אני מבין שהבחירה שלך תהיה הפוקוס (מבין הנ"ל בלבד כמובן). אשמח אם למרות הכל תסביר למה.

פורסם

כתבתי.

שיהיה לבריאות. אני מחפש בחיי קצת יותר מהממוצע.

רק אני לא מבין בכלל בשביל מה להתייעץ על רכב כאשר רק הכסף מדבר.

את הפוקוס הייתי לוקח בגלל :

1. ההגה שלה. לא 306 , אבל WAY OVER המשפחתומטית הממוצעת.

2. השילדה שלה , מכל אספקט. היזון, איזון ונוחות.

3. העיצוב שלה (פנימי וחיצוני) - אבל רק את דגם חמש הדלתות.

כמו שראית בוודאי - עיסקה כלכלית זה לא. אבל למי איכפת ? (לא לי , בכל אופן. ויתרתי על דברים אחרים בשביל רכב שאהנה ממנו).

לי זה מספיק. אם היה משודך לזה גם מנוע נורמלי או גיר ידני - הייתי בכלל שמח , אבל אפשר לחיות גם עם זה.

פורסם
תודה.

האם זה נכון שלמעשה הגיר והמנוע בפוקוס הם של מזדה?

הגיר והמנוע במאזדה 3 הם של פורד אם כבר ... מאזדה שייכת לפורד .

ים long time no

• תוכן חדש...