Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מסכים עם יוני. תחזור לנהוג. נכווווון (בסגנון שלי) עשית תאונה ונכווווון זה לא נעים וגורם לחשש כבד לעלות על הכביש... אבל אם לא תנהג עכשיו בפעם הבאה שתעלה לכביש תהיה גם חלוד בנוסף לטראומה.

תחזור לנהוג - יותר חכם.

קוואסקי EN 500 VULCAN

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפי מה שהוא כתב - שני הגלגלים הימניים נכנסו למים,

אני מניח שבמקרה כזה הרכב יסתחרר שמאלה גם אם לוחצים חזק מאוד בלי להזיז את ההגה (שמאליים מחזיקים את הכביש בעוד הימניים מחליקים על המים).

אם אתה נועל גלגלים במכה אחת על ידי לחיצה על הבלמים בחוזקה, הרכב לא יסתחרר, הוא ימשיך בכיוון שאליו הוא נע כמו שק תפוחי אדמה. לא משנה אם חצי על יבש וחצי על רטוב.

אם הרכב כבר נמצא בסחרור עצבני אז אני לא יודע מה יקרה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

זה לא משנה. הוא גם אמר שזה קרה בסיבוב וכתוצאה מהכניסה לשלולית הרכב נכנס לתת היגוי (דבר צפוי) והוא לחץ על הבלמים + סובב הגה חזק שמאלה. אם הוא היה לוחץ באמת חזק ונועל גלגלים, הרכב היה ממשיך החוצה מהסיבוב בתת היגוי. ברגע שהוא היה משחרר (את דוושת הבלם במלואה) הרכב היה נוטה בחדות שמאלה (כתוצאה מההגה המסובב) ואז היתה מתחילה סדרת התיקונים והזיגזגים. בגלל הלחיצה הלא החלטית על הבלמים הזנב התעופף כתוצאה מהעברת המשקל קדימה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
יסלחו לי פה כל היפי נפש, אבל לדעתי, היה צריך לקרות אחד מהבאים:

1. היית שובר יד\רגל\וואטאבר שימנע ממך נהיגה ל X חודשים הקרובים

2. היה שוטר במקום ושולל לך ת'נשמה לכמה חודשים קרובים + משפט

לאחר קריאת ההודעה שלך + הודעות אחרות סטייל "נסעתי 100 בחוצה שומרון בערפל" , "כיביתי את האורות ככה הכי טוב" .. אתה כלכך טיפש וכלכך מטומטם, שאני אישית מודה לאלוהים שלא פגשתי אותך איפשהו בכביש, אבל כנראה שאלוהים אוהב אותך ולכן נתן לך הזדמנות לחזור להגה, במקום לשבור לך איזה יד או רגל , שתרגיש מה שמישהו אחר היה אמור להרגיש אם היה באיזור שלך.

אני בטוח שעכשיו אתה תנהג כמו ילד טוב בחודשיים שלוש הקרובים, אבל גם שנינו יודעים שבעוד חצי שנה אתה תחזור לנסוע כמו הבהמה שאתה. ותשאל אותי איך אני יודע? כי יש לי 4 כמוך בשכונה, יש להם 206 והונדה, ואל תקרא לי אורן אם ההונדה לא עושה כנף\משולש\בולם\טמבון כל בערך שני וחמישי והפיג'ו גם.

הם כבר שברו 2 ידיים כל אחד, אבל הם לא למדו. אני מקווה שאתה כן , גם בלי לשבור.

** מצטער אם זה נשמע רע, אבל הכל אמת.

מסכים לכל מילה במילה! בנוסף, ולמרות שאתה כנראה לא "קטין", אני חושב שיש להטיל אחריות על הוריך שבטוח יודעים שיש להם בן מופרע ועדיין נותנים לו את האוטו...

תבינו שכל ההתנהגות הזאת מתחילה מהבית!!

The New Opel Astra :grin: Trust Your Eyes

www.opel.de

פורסם
האמת אני גם חושב שאני די אתרחק מנהיגה לדי הרבה זמן...

גם אני אמרתי את המשפט הזה אחרי שבגיל 16 עפתי באויר מהטרקטורון, אחרי יומיים שוב אמרתי את המשפט הזה.

פורסם

קודם כל - מזל שאיש לא נפגע קשה מדי.

אבל לאף אחד לא מפריע כאן משהו?

משהו קטן?

משהו שאפשר לקרוא לו "אחריות הסביבה לקליטת הנהג החדש"?

אני מדבר על שני מישורים:

1. איך זה שהורים של נהג חדש, שעושה צלחות ונוהג 150 ביונדאי אקסנט נותנים לו גישה למכונית?

2. למה היו מים על הכביש?

שמר כתב, שכולם נוהגים כמו מפגרים כשהם בני 17.

שמר - תרשה לי לגלות לך משהו חדש.

כשאני הייתי בן 17 לא היתה חובת מלווה, ובכל זאת נהגתי בזהירות, בשיקול דעת, וברמת בטיחות גבוהה בהרבה מזו הנלמדת בשיעורי הנהיגה בארץ.

אתה לא מאמין? תרשה לי להסביר איך זה קרה.

במשך כחצי שנה ההורים שלי לא נתנו לי גישה לאוטו בלי נהג מבוגר ושקול - בד"כ אחד מהם - שידריך אותי. שיהיה ברור - נהגתי הרבה, אבל תמיד עם נהג מנוסה לידי.

כשביצועי הנהיגה שלי לא היו לרוחם - הם הסבירו לי מה לא בסדר ודרשו תיקון.

עברתי גם תרגילי ירידה לשוליים(!) בכביש ציבורי תחת עינם הפקוחה של הורי, גדי לוודא שאני יודע לחזור לכביש בחיים ממצב כזה.

וכל הזמן היתה באויר אוירה של "מי שלא נוהג בטוח - לא נוהג בכלל".

את כל הטעויות הנפוצות של נהג חדש עשיתי עם עין פקוחה, עירנית ובוחנת לידי. היו אפילו מקרים שהנהג הותיק הזהיר אותי מסכנות בטיחותיות סמויות, והנסיון של הנהג הותיק מנע תאונה (אפילו תאונה קלה, אבל עדיין תאונה).

גם "השתוללויות" קלות התקבלו ע"י ההורים בהבנה, כל עוד לא היתה בהן סכנה (ניסיתם לעשות פתיחות עם אמא לידכם?)

לצערנו היום חובת מלווה מתקבלת ע"י כל הצדדים כעונש, ולכן נהגים צעירים עולים על הכביש בלי מספיק נסיון, ובלי לדעת מספיק ממה לפחד.

בזה גם ההורים של XPLANE אשמים.

ולבעיה השניה - אם לא היו מים על הכביש (מה פתאום מים על הכביש באמצע דצמבר?) לא היתה תאונה...

X-PLANE - קודם כל - אחרי תאונה חשוב כמה שיותר מהר לחזור לנהוג.

אני מקוה שלא תחזור לנהוג כמו שנהגת בעבר, וגם לא 90 קמ"ש בצורה שמעכבת את כל התנועה. מישהו למעלה נתן לך נבוט קטן בראש כדי להפעיל את המח - תשתמש בו.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם
לצערנו היום חובת מלווה מתקבלת ע"י כל הצדדים כעונש, ולכן נהגים צעירים עולים על הכביש בלי מספיק נסיון, ובלי לדעת מספיק ממה לפחד.

בזה גם ההורים של XPLANE אשמים.

.

boxer כל הדברים שלך היו ממש נכונים , אבל המשפט הזה הכי קסם לי.

כי אני זוכר שאצלי בזמנו (לא כזה המון זמן כולה 5 שנים ) שקיבלתי רישיון ההורים הקפידו יותר על הקטע של המלווה וגם אחרי תקופת המלווה עדיין לא הסכימו שהילדים יסעו בליעדיהם .

והיום מדברים שאני רואה ומתעניין אני שם לב שהדבר הזה שקוראים לו מלווה די נדחק לשוליים ויש הרבה הורים שבכלל לא נוסעים עם הילדים שלהם בתקופת המלווה ויוצא בסוף מצב שהילדים אחרי קבלת הרשיון כמעט לא נוסעים עד סיום המלווה!

עוד דבר ששמתי לב אליו מהתקופה שהייתי נהג חדש זה שההורים היום סומכים יותר על הילדים בנהיגה.

וזה מגובה בזה שאני הייתי בתיכון בקושי לילדים היו מכוניות משלהם . והיום אני רואה שהמון נהגים חדשים

נוהגים במכוניות משלהם ואפילו במכוניות ספורטיביות, דבר שהיה דמיוני שאני הייתי נהג חדש. (כולה שנת 2000 )

אז יש כאלה שיגידו שהמצב הכלכלי בארץ ישתפר ( וטוב שכך) .אבל אני חושב שהיום ההורים נותנים יותר בקלות את המפתחות או מגבים את זה בזה שהם קונים לילד אוטו וזה מתפרש כאילו הם סומכים על הילד שלהם במאה אחוז.

יוגב

נ.ב: מה שרשמתי לא אישי נגד אף אחד אז לא להעלב בבקשה..

פורסם

חוויות נשכחות...

נפגש עם אבא אחרי העבודה.שומע הרצאה קצרה(של שעה...).עולים לאוטו,אבא יושב לידי,החברה רועדת מפחד מאחור.מניע.גז,קלאצ'...ריקוד תימני...האוטו לא אהב אותי בהתחלה.מה שכן?-לא התביישתי לנהוג עם אבא לידי,ולא פחדתי לנסוע בלעדיו אחרי החודשיים של המלווה.גם לא לפני,אבל חוק זה חוק...זה שיש נהג מנוסה שמכיר את כל ה"קומבינות" של הכבישים זה תורם המון.המלווה לא אמור להיות סתם מישהוא עם פלסטר על הפה,"להוציא את אבא לסיבוב"-זה אמור להיות קטע אקטיווי.לי זה עזר.

בכל התקופה שיש לי רישיון נהגתי באחריות וזהירות,לפעמים "יותר מידי"(נהג-מושב-אחורי,חבר קרוב שלי:"מה אתה,זקנה מז**נת?!הגז מימין!"-"טוב,אז תלחץ עליו אתה..." "מה?!...").מצד שני אני גם הוצאתי רישיון בגיל מבוגר(מופלג...)של 22.האמת?מהירות גבוהה מפחידה אותי.רק פעם אחת נסעתי לחצי דקה על 140 אחרי שתיקנתי לרכבי האהוב את הגיר(כזכור לכם הפיאט שלי נקנתה עם גיר דפוק),וגם זה רק כדי לבדוק איך הוא חי עם עצמו,על כביש החוף,בחצות כשאין אף אחד על הכביש.זו הייתה ההשתוללות היחידה שלי עם האוטו.חבל שלא יצא לי לנסוע איתו לקורס נהיגה מתקדמת-אני חושב שהיו לו יכולות לא רעות בכלל.

אגב,אותו חבר "נהג-מושב-אחורי"?הבחור שתה,נכנס בעץ,תאונה עם נפגעים,יצא עם נכות באף.קיבל שלילה.נהג בשלילה.ושוב.ושוב.ושוב.עכשיו הוא יכול לנהוג רק מהמושב האחורי-שלילה רצינית,אני לא יודע אם הוא יקבל את הרישיון חזרה בכלל...עשה בחינות פסיכומטריות מיוחדות במשרד הרישוי.ונכשל.ושוב נכשל...כישרוני הבחור.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני מבין אותך...

לפחות אתה לא הרסת רכב נדיר שחיפשת קרוב לשנה... :cry:

גם אני כמעט שלא נהגתי אחר התאונה שלי, עשיתי לעצמי חשבון נפש, ולמדתי מה היו הטעויות שלי (בעיקר העובדה שנהגתי מעבר ליכולות שלי). מאז התאונה (כבר כמעט שנה נראה לי...) אני נוהג הכי רגוע שאפשר, לוקח סיבובים לאט, ואני לא מתכוון לשנות את הסיגנון עד שאני לא אעשה קורסי נהיגה וארגיש בטוח ביכולות שלי...

בכל מקרה, תגיד תודה שיצאת מזה שלם, תלמד מהטעויות, ועד שלא יהיו לך יכולות נהיגה אמיתיות (מקורסים, לא מפתיחות עם החבר'ה), תנהג רגוע ושקול...

מגאן 265

פורסם

לכל אלה שאומרים שזה באשמת ההורים... זה ממש ממש לא. הם היו הרבה יותר מ"סתם מישהו שיושב לידי כי זה חובה"... זו הייתה חוויה אקטיבית מאוד הנהיגה איתם. עזרו, העירו, לימדו, השגיחו. כל השטויות שעשיתי, לא הייתי חולם על לעשות את זה לידם... כל זה היה עם חברים או אחרי המלווה. להם לא הייתה יד בדבר. איתם נהגתי כמעט כמו מלאך... ברור שעם אבא שלי מדי פעם הייתי מרשה לעצמי "להשתולל"... אבל אף פעם לא ברמה מסוכנת או משהו כזה. תמיד עשיתי הכל בצורה מאוד בטוחה.

לא פחדתי לנהוג לבד אחרי המלווה. האמת בדיוק ב12 בלילה, ברגע שמותר לי לנהוג לבד, לקחתי את האוטו ונסעתי לחברים. זה הרגיש כדבר הכי טבעי בעולם בשבילי. נהיגה לבד. לא הרגשתי מוזר או משהו כזה. הרגשתי מוכן לחלוטין... השטויות הרציניות התחילו אחר כך עם חברים...

אז לכל מי שמאשים את ההורים שנתנו לי להשתולל כשהייתי איתם- זה ממש לא נכון וזה ממש לא אשמתם...

זה 100% אשמתי וזהו. נהגתי כמו אידיוט...

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

לפי התגובות כאן,אני צריך לומר ברכת הגומל בכל יום(ואני לא אדם מאמין)את הצלחות הראשונות שלי כשהוצאתי רשיון עשיתי עם פיאט פיורינו..(אי שם באמצע שנות התשעים)הייתי בטוח שהאוטו יצליח להתמודד עם זה,הבנתי שהוא לא בקצה של הטיילת בהרצליה..הייתי על שתי גלגלים באויר.מאותו יום..(והסטירה מהבן דוד)העניינים השתנו.אני מאחל לך בריאות.תשמור על עצמך,אתה יקר להמון אנשים.

נ.ב - אני לעולם לא אשכח את דברי אבי כשגילה שאני משתולל,הוא אמר לי שכנף או טמבון אפשר להחליף,יד ורגל אי אפשר,ולראות אותו עם דמעות בעיניים,מחזה שלא ראיתי לעולם.

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
לכל אלה שאומרים שזה באשמת ההורים... זה ממש ממש לא. הם היו הרבה יותר מ"סתם מישהו שיושב לידי כי זה חובה"... זו הייתה חוויה אקטיבית מאוד הנהיגה איתם. עזרו, העירו, לימדו, השגיחו. כל השטויות שעשיתי, לא הייתי חולם על לעשות את זה לידם... כל זה היה עם חברים או אחרי המלווה. להם לא הייתה יד בדבר. איתם נהגתי כמעט כמו מלאך... ברור שעם אבא שלי מדי פעם הייתי מרשה לעצמי "להשתולל"... אבל אף פעם לא ברמה מסוכנת או משהו כזה. תמיד עשיתי הכל בצורה מאוד בטוחה.

לא פחדתי לנהוג לבד אחרי המלווה. האמת בדיוק ב12 בלילה, ברגע שמותר לי לנהוג לבד, לקחתי את האוטו ונסעתי לחברים. זה הרגיש כדבר הכי טבעי בעולם בשבילי. נהיגה לבד. לא הרגשתי מוזר או משהו כזה. הרגשתי מוכן לחלוטין... השטויות הרציניות התחילו אחר כך עם חברים...

אז לכל מי שמאשים את ההורים שנתנו לי להשתולל כשהייתי איתם- זה ממש לא נכון וזה ממש לא אשמתם...

זה 100% אשמתי וזהו. נהגתי כמו אידיוט...

בטח שצריך להאשים אותם, הם הגורם לחינוך הלקוי שלך..

אתה התוצאה של מה שהם עשו, ולכן אם אתה נוהג כמו מפגר, סימן שהם לא עשו עבודה טובה..

-לאון חבקין-

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

• תוכן חדש...