Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגת התרשמות- מרכבה סימן 4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:-)

שלום לכולם,

כאמור בכותרת, מדובר בטנק המרכבה סימן 4 הישראלי.

במסגרת תפקידי נשלחתי לבצע קורס רישיון מזורז (מזורז מאווד, 4 ימים של נהיגה וטסט בסוף :wink: ) על הכלי ע"מ שאוכל לבצע בדיקות והרצות למנוע הדיזל האימתני שנמצא בתוכו.

אני אגע יותר בחלק הקדמי שכולל את מנוע הדיזל והממסרת כדי לתת אולי מעט המחשה איך זה מרגיש לנהוג בכלי ששוקל למעלה מ-60 טון עם מנוע בעל 1500 כ"ס.

אוקיי, מנוע תוצרת MTU הגרמנית, טווין טורבו, V12 בעל הספק של 1500 כ"ס (48 שס'). (לא לשאול בבקשה מהו הנפח וכו', יש דברים מסווגים).

ממסרת תוצרת RENK הגרמנית, 5 הילוכים קדמיים, 3 אחוריים, מערכת בלימה מתופעלת חשמלית ומכנית.

מניעים. ההנעה לוקחת מספר שניות(מרגע לחיצת הכפתור) בהן מחשב המנוע בודק את המערכות ומתלבט בתוך עצמו אם המנוע קר מדי וצריך להפעיל סליל חימום לסעפת היניקה.

מניע, מתייצב מיידית על סל"ד סרק, בודקים שנית את כל המערכות וטמפ' השמן ומי הקירור וזזים.

מעבירים ל-D, משחררים את בלם החניה, משחררים מעט את דוושת הבלם והבהמה מתחילה לזוז.

מבלי לגעת בדוושת הגז כלל, נמצאים כבר ב-6 קמ"ש.

ליטוף עדין של הדוושה (חשמלית) כבר מתחיל להגביר מהירות...

מנוע המרכבה, שנחשב לאחד ממנועי הטנקים המוביל מסוגו בעולם, מספק המון כוח שנתון כמעט בכל עת מעל 1600 סל"ד מרעישים למדי.. שיא המומנט מגיע ב-2700 סל"ד.

(ההזרקה היא מכנית, כמו גם מערכת תזמון ההזרקה)

מחשב המנוע למעשה הוא השולט העיקרי במנוע, וכל בפעולה של הנהג עוברת דרך שיקול דעתו.

(למעט מצבי חירום שבהם ניתן לבטל את המחשב).

ע"מ לבצע קיקדאון אמיתי תתדרש סחיטה מלאה של הדוושה (ישנם 3 מצבי קיק בדוושה).

הממסרת, תוצרת RENK הגרמנית, מחוברת גם היא למחשב שמנהל את תיבת ההילוכים האוטומתית.

העברת ההילוכים היא חלקה באופן מפתיעה, למרות ההבדלים העצומים בין ההילוכים!

בעת עליות חדות זוית מתקשה הממסרת לבחור לבדה את ההורדה להילוך מתאים והדבר גורם לאיבוד כוח רציני של המנוע באמצע הטיפוס.

לכן, ממש כמו ברכב אוטומט, ניתן לבחור בין מצב אוטמט מלא לבין בחירת הילוכים 1,2,3..

מתחילים לטפס הר עם עלייה מפחידה? מורידים כבר ל-3... הטנק לא סוחב עדיין? מורידים ל-2 ואפילו ל-1 אם צריך.

כנ"ל בעת בלימה בירידה תלולה....ללא נגיעה בדוושת הבלם, מספיק רק להוריד הילוכים והבלימה מתבצעת עם המון ריסון למנוע.

באופן מתואם עם המנהג הגעתי ל-50 קמ"ש (לא המקסימום, גם הוא מסווג) שנראים כמו 180 קמ"ש בפיאט אונו.

הגוף רועד, הרגל בדוושת הגז קצת משקשקת, למעלה מ-60 טון בועטים אותך קדימה בעזרת 1500 כ"ס!!!!

שום בור/מהמורה/סוללה קטנה לא מורגשים- גיהוץ מושלם על כל משטח אפשרי. ואני מאמין שאין צורך לדבר על עבירות.

מערכת הקפיצים אגב, בעל ריסון עצמי לכל קפיץ, ובעלת 4 פגושים הידראולים שסופגים את מהלך המתלים מקדימה ומאחורה- ואם שוב מסתכלים על הנתונים היבשים של הכלי, ריסון הזעזועים יותר ממדהים!!

סך-הכל חוויה אישית... התפעול הכל-כך זהה (כמעט) לתפעול רכב אוטמטי ומנוע הדיזל (שדומה מאוד לכל מנועי הדיזל שאתם מכירים)

נותנים הרגשה של משהו ייחודי-כשמשווים את זה לנהיגה ברכב רגיל ביום-יום.

אני התרשמתי.

להנהתכם, והתרשמותכם!

אמיר.

2.jpg

4.jpg

5.jpg

mk4_13.jpg

mk4_03.jpg

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני בטוח שאתה נהנה.

ואילו אני במסגרת תפקידי מבצע קורסי נהיגה בלא יותר מאשר סוליטר:twisted: .

עד מתי צעירים יעלוזו.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
1500 כ"ס? זה כמו בוגאטי ויירון עם צריח :smile:

טיפונות יותר משוריין וכבד ואיטי מהויירון...יחי ההבדל הקטן...

:razz:

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

זה נכון שזמן הפעולה של מנוע של מרכבה סימן 4 הוא 300 שעות בלבד ואז הוא דורש תיקון בגרמניה?

פורסם
העם דורש גם נסיעת מבחן לנגמ"ש..:wink:

נהניתי לקרוא, תודה.

אור.

למה? סתם פחית אלומיניום עם מנוע של מיסחרית :?

למרות זאת, כיף לינסוע בו, זה כמו צעצוע :wink:

SENA לשעבר

פורסם
זה נכון שזמן הפעולה של מנוע של מרכבה סימן 4 הוא 300 שעות בלבד ואז הוא דורש תיקון בגרמניה?
אני אענה קצר ככל האפשר מבלי להרחיב יותר מדי...

אחד המנועים הראשונים שהגיעו לארץ קרס טוטאלית לאחר כ-550 שעות עבודה.

לאחר חקר כשל שבוצע ע"י צוות בין 8 אנשי הצבא, בינהם קצינים-מהנדסים ואנוכי, הגענו בעזרתם של מהנדסי המנוע בגרמניה לקצה חוט ולסיבת הכשל. (זה למעשה מה שעשיתי מאז כניסתי לצבא)

אני לא אפרט את אופן הכשל, רק אומר שמדובר בבעיית שימון למיסבים וחלקים נעים מאוד קריטיים, שלמעשה קורסים וגורמים להרס מלא של המנוע.

המנועים לא נשלחים לגרמניה לצורך תיקון כלל וכלל.

החברה מגרמניה שלחה מספר חלקים, בעלי תכונת חומר שונה, שיחליפו את החלקים שקרסו עד כה.

נכון לרגע זה אנחנו נמצאים בניסוי עם מספר חד ספרתי של מנועים מוסבים (בחלקים הפנימיים) ומקווים שהתוצאות בעוד כמה חודשים יראו על פתרון הבעיה.

אמיר.

פורסם

למי שמעוניין, אני מוסיף קישור לאתר MTU ובו גרסת מנוע דומה לזו שנמצאת בסימן 4.

שמו הסדרתי בסימן 4 הוא GD883 (לעומת MT883 שרשום באתר) כיוון שהמנוע שונה במעט לפי דרישות הצבא ע"י חברה אמריקאית שנקראת GDLS.

המנוע שניתן לראות בלינק הוא המנוע שנמצא בליאופרד 2 הגרמני. (אותה תצורת מנוע, 1800 כ"ס לעומת 1500 אצלנו, ועוד מספר שינויים)

המנוע זהה חיצונית למנוע הסימן 4 (בתמונה שבאתר הוא ללא מערכת קירור המים והרדיאטור שנמצאת מעליו)

MTU

(דפדפו למטה, סדרה 880, מנועים לכלים צבאיים)

אתם יכולים לראות באתר את שאר המוצרים של החברה, החל ממנועים ליאכטות ועד נושאות מטוסים ואוניות משא.

תבלו.

פורסם
תקן אותי אם אני טועה אבל לפי מה שאני זוכר מהתדריכים בחיל החימוש המפלצת הזאת מגיעה ל 120 קמש!!!
אתה טועה... לא מגיע גם לסביבה הזאת.

סתם הנפצות חסרי ביסוס.

אשמח לדעת, האם מערכת הבלימה היא הידראולית או פניאומטית? האם נכונות השמועות שייצור המפלצת יופסק?

מערכת בלימה הידראולית בלבד.

הייצור לא הופסק... מדברים כבר הרבה זמן על הפסקת הפרוייקט- נכון לעכשיו אין לזה השפעה.

פורסם
איך בכלל משנעים ערימה כזאת? יש לצה"ל נגררים מספיק חזקים?

תחשבו על מערכות ההינע והבלימה של המיסכן שצריך לגרור דבר כזה בירידות ובעליות בצפון...

ירחמיאל, שינוע בעזרת מוביל/סמי טריילר רגיל שמשנע גם D9 ואת הכלים הכבדים של צה"ל.

גרירה תתבצע לרוב בעזרת שני טנקים מאותה משפחה, כאשר אחד גורר מקדימה והשני בולם מאחור.

פורסם
תקן אותי אם אני טועה אבל לפי מה שאני זוכר מהתדריכים בחיל החימוש המפלצת הזאת מגיעה ל 120 קמש!!!
לפי אמנת ג'נבה טנקים "מוגבלים אלקטרונית" ל 68 קמ"ש, בפועל אני מאמין שאפשר קצת יותר.

הרי עם T82 נתן 80-90 אז גם סימן 4 יכול אם ממש ירצה.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...