Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני 01 או מאזדה 99

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

התקציב שלי הוא בסביבות ה-50 אלף, ואני מתלבט בין מאזדה/קורולה שנת 99, או שאולי באותו התקציב עדיף לי לרכוש מיני כמו 206, קליאו וכ'ו.

הכי חשובה לי האמינות של הרכב, ושיהייה לי קל למכור אותו עוד שנתיים במחיר טוב (שיישמור על ערכו על כמה שניתן).

חוץ מזה, אני גמיש בכל שאר הפרמטרים.

אשמח לייעוץ.

תודה.

פורסם

כל יועצי ההשקעות בבנקים ובחברות להשקעה מבססים את המלצותיהם על ביצועי העבר. האם אתה יכול להתייחס ברצינות ליועץ השקעות שיבטיח לך שמנייה מסויימת תשמור על ערכה בעוד שנתיים?

אם היה יועץ השקעות אחד בעולם כולו שהיה יכול להבטיח זאת, האם הוא לא היה משקיע בעצמו? האם לא היה הופך למיליונר ברבות הימים? עכשיו תשיב בכנות- כמה מיליונרים יועצי השקעות אתה מכיר בבנקים ובחברות להשקעה? בעולם? בישראל?

אם אתה מתייחס לאוטו כאל "השקעה", האם תהייה מוכן לקבל את המלצת חברי הפורום הזה בדבר ערכו בעוד שנתיים? על סמך מה תתבסס ההמלצה? על נסיונו האישי, (חזרתי מהעתיד..)? על סמך תחזית מכירות שפורסמה על ידי הבנק העולמי? על סמך קשר עם מדיום שמסר לו את המידע? ההמלצה תהיה מצוצה מהאצבע!

לכל היותר, גם אתה יכול בעצמך לגשת למחירון הלאומי ולבדוק ביצועי עבר של כל דגם. תרצה ללמוד מזה משהו? ניחא. אישית, זה מעניין אותי כנתון סטטיסטי, לא יותר. כמה מהמכוניות המהנות ביותר בישראל וכמה מכוניות מהשימושיות ביותר בישראל, לא "שמרו על ערכן" ברבות השנים. למה? זה בסיס למחקר אקדמי, חלקו בתחום פסיכוזת הרכש של ההמון הישראלי.

עכשיו קצת ברצינות. אוטו זה הוצאה, לא השקעה. אתה מוציא כסף על צרכים שלך, על הנאות שלך. אם לאחר שנתיים תמכור את האוטו ותקבל מחיר נמוך ממה שנראה לך סביר, חשב את הפער וחלק אותו למספר השנים/חודשים/ימים שהאוטו היה ברשותך. כמה קיבלת? עלות של בזוקה? בירה? פלאפל? סרט? עכשיו בכנות.... לא היה לך שווה? אם כן- היה שמח בחלקך. אם לא- ככל הנראה לא בחרת אוטו שיתאים לצרכיך. בחר טוב יותר בעתיד.

לוי יצחק אוהב לספר לכל אחד בראיונות שהוא מקיים שהנהג הישראלי שמח פעמיים- כשהוא קונה וכשהוא מוכר את האוטו שלו. מה שבאמצע- ממש לא מעניין. האם אתה מוכן להצטרף לעדר של לוי יצחק ולסבול שנתיים על מנת לשמוח פעמיים? אני מעדיף לשמוח בכל רגע שאני מבלה באוטו שלי!

המלצתי? בדוק היטב את צרכיך והגדר לעצמך דרישות בתחום ההנאה והשימושיות. קבע לעצמך תקציב. אין היום מכוניות לא טובות ולכל אחת יתרונות וחסרונות בתחום השימושיות וההנאה מנהיגה.

הערה לגבי נושא האמינות. אמינות של רכב היא מושג סטטיסטי. את ערכו האמיתי אף אחד בציבור לא יודע. יודעים זאת היטב היצרן והיבואן מהתביעות לאחריות, מהתפלגות צריכת החלפים, מהתפלגות סוגי העבודות. לאף אחד בעולם בציבור הרחב מידע זה לא זמין! זהו אחד מהסודות הכי שמורים בתעשייה. יותר מנוסחת קוקה קולה!

המלצות אישיות של חברים בפורום מקורן בניסיון אישי, (כל אחד נופל בצד אחר של הסטטיסטיקה) ומשמועות. אין מקור אחר! אומרים שיפאניות אמינות? תיכנס כאן לפורום הטכני. אין שאלות הנוגעות לרכב יפני בכלל, נכון? אההה, יש? לא יכול להיות! אומרים שיפאניות לא נכנסות למוסך? נסה להיכנס למוסך ברשת באמצע היום. מתפרנסים מגירוש זבובים? מתפרנסים מהחלפת שמן בלבד? קדחת! עוד לא נבנה אוטו שלא דורש תחזוקה ועוד לא תוכננה מערכת מיכנית או אלקטרונית שהיא Fool Proof. גם לרולס רויס יש מוסכים!

מה כן נכון? רכב יפאני ורכב קוריאני עושים שימוש בטכנולוגיות ישנות ועל כן מוכחות. מכאן שסטטיסטית, יש סיכוי נמוך יותר לתקלות בשנתיים הראשונות לחיי הרכב. סטטיסטית זה הוכח. יש סיכון ברכישה של מערכות מתקדמות. מערכת חשמל מולטיפלקס תמצא רק ברכב פיג'ו סיטרואן. בעלי רכב זה נהנים מהיכולות של המערכת. חלקם סובל. מאזדה הכניסה למנועים שלה מערכת מצערת אל-חוטית רק לפני כשנה וחצי, כאשר השוק האירופאי חייב אותה לעבור ליורו 4 . היא לא יכלה עוד למכור שם מכוניות. מצערת אל-חוטית עם מערכות ניהול מנוע משוכללות יש ברכב אירופאי עממי כבר משנת 2000!

בציבוריות הישראלית מוטמע פרדוקס רכש מעניין. הישראלים משוגעים על גאדג'טים, מצד אחד ומצד שני הם חסרי סבלנות היסטריים בקרות תקלות. אינהרנטית, כל מערכת חדשה צפויה לרמת תקלות גבוהה בשנותיה הראשונות. האירופאים נהנים ומבינים. הישראלים נהנים וצורחים. זה ההבדל.

לעניין שלך, אם אתה מהטיפוסים שנהנים ממערכות אלקטרומיכניות חדישות- לך על מערכות כאלה ותהנה. אם אתה מהחוששים- לך על מערכות ישנות ומוכחות וסטטיסטית צפוי לך שקט נפשי.

פורסם

לפי הדרישות שלך אז ככה:

המאזדה מאוד אמינה והכי קל למכור אותה

את הטויוטה יהיה קצת יותר קשה אבל גם אותה לא תהיה בעיה למכור

בקשר לב.מ.וו מיני גם לא תהיה ממש בעיה למכור אבל יקח זמן בגלל שאין הרבה ביקוש לרכב

בכל מקרה המיני תהיה יקרה לאחזקה משאר הרכבים שנתת.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

נכון הוא לא התכוון למיני.ואם אתה שואל אותי,אם הדגש הוא על אמינות וסחירות,נראה שבתקציב הזה הלאנטיס היא ההחלטה הנבונה ביותר!

בהצלחה יוני:-)

פורסם

בתגובה לתשובתו של מושיקו הנהג

לא לגמרי מסכים. משום מה אתה מתעקש "למכור" דווקא את המידע המעניין אותך. את מרבית רוכשי הרכב במדינה עניה כמדינתנו מעניינת שמירת הערך ועלות האחזקה. אז לגבי שמירת הערך אפשר לענות בהסתייגות "נכון להיום המצב הוא כזה וכזה". או היסטורית משפחת הרכב הנ"ל מעידה על שמירת ערך. ביחס לאחזקה אם יבואני הרכב לא מוכנים לשתף פעולה אפשר לעודד בעלי אתרים ובעלי רכב לדווח על "סקר שביעות רצון" (נידמה לי שזה קיים באחד האתרים). בהעדר מידע מקצועי אחר זה מספיק טוב. את החלל שאתה ומומחי רכב אחרים מתעקשים להותיר ממלאים השמועות וחבל.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

ויק,

זה מספיק טוב בשבילך לא בשבילי.

סקר שביעות רצון מספר לנו רק על שביעות הרצון של הלקוח וזו יכולה להשתנות כי הפקידה במוסך היא תאומה של קלאודיה שיפר או לחילופין תאומה של דובי גל. (למען הבנות שביננו, קחו את אותה הדוגמא רק עם פקידים לבחירתכן)

מה תאמר על רכבחדש - X שנכנס למוסך 3 פעמים בזמן נתון לצורך החלפת נורה לעומת רכב חדש -Y שנכנס למוסך רק פעם אחת לצורך החלפת ראש מנוע עקב התחממות יתר? מה עדיף? פעם אחת או שלוש? מה יותר אמין?

המידע הרלוונטי היחידי אינו בנמצא (כפי שכתב מושיקו הנהג) כל השאר אלו הן חוות דעת סובייקטיביות של נהג X במצב נתון שעליו אנחנו לא יודעים.

משהו נוסף, לאחר שאדם רוכש רכב במיטב כספו (קחו בחשבון שרכב הוא הקנייה הגדולה ביותר לאחר בית) צריך הרבה אומץ ודרושה הרבה כנות לומר: "קניתי חרא אוטו אל תעשה את הטעות שאני עשיתי". הדיסוננס הקוגנטיבי משפיע עלינו לחפש חיזוקים ואישורים לרכישה שביצענו וגם אם אלו אינם בנמצא יהיה קשה מאוד לשכנע את הרוכש בטעותו.

קח לדוגמא שירשור קיים בו בעל ג'סטי מגן על עמדתו למרות שכל הסימנים מראים אחרת.

לרובנו אין אין האומץ הכנות והכח להודות בטעות ואנו נחפש (וגם נמצא) כל ענףלהיתלות עליו.

זו דעתי על סקרי שביעות הרצון עליהם אתה רוצה שאסתמך.

לפותח השירשור תתרכז בלהבין את הצרכים שלך ותקנה משהו שימלא אותם מה שיהיה בעוד שנתיים שלוש...... אלוהים גדול. אולי תזכה בלוטו עד אז

חי סולומון

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

גם אני נכנסתי לשרשור הזה כי התפלאתי מההשוואה בין הBMW MINI לבין המזדה....

אמרתי לעצמי : אם מיני 2001 עולה כמו מזדה 99 , אז אני היום הולך לקנות אחת :-D

מסתבר שלא כל הנוצץ זהב...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כבר מזמן לא ראיתי כאן באתר תגובות כל כך חכמות וכל כך נכונות כמו אלו של מושיקו ושל soli

מצטרף לכל מלה!

את הרכב אתה קונה למענך, לא למען הרוכש העתידי.

פורסם

אים אתה מחפש אמינות ושמירת ערך וסחירות ללא ספק טיוטה קורולה - אפס תקלות ושמירת ערך יותר טובה מלנטיס ובנוסף יותר טובה מהלנטיס למעט זה שהיא צפופה במעט מאחור מהלנטיס

• תוכן חדש...