Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ארוע סוף שנה של מועדון PSI !!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הסיבה היא שהגג עשוי ממוטות שאינם מרותכים לשלדה ובמקרה של התהפכות אתה עלול למצוא אותם חודרים לתוך הקוקפיט... אני לא יודע מה איתך, אני ממש לא הייתי מבסוט מלהתעופף עם מוטות ברזל לידי :idea:.

את זה לא ידעתי :roll:

לא אמרתי שום מילה על חברת ביטוח

ידוע שאי אפשר להפוך את הרכב בג'ימקאנה (במיוחד כזאת איטית)

אבל אף אחד לא מוכן לקחת על עצמו את האחריות, מספיק מהירות יכולה להיות למישהו שעולה על המסלול ומתעלם מהקונוסים, למרות שגם אז הסיכוי להתהפכות במשטח כזה הוא פחות מאפסי

עדיין להתלונן על החום זאת קטנוניות

ובקשר לגג הפתוח שחייב להיות פתוח - זה משהו שמארגן הג'ימקאנה היה חייב לדעת

• תגובות 188
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אגב, מוטי, ההיתכן שסטראט עליון מגדיל את תת ההיגוי? הרגשתי המון תת היגוי במסלול הזה, או שאולי הייתי אגרסיבי מדי עם הגז.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אופיר, שלא תבין, אני בכלל לא בא אליך בטענות, אתה מוצא את ההגיון במה שהוסבר לך כי זה הלך מחשבה הגיוני :-).

הבעיה טמונה במי שכן קובע את הכללים ומי שמטפל בצד של הביטוח.

כמה פרטים לצרכי השוואה עם המקבילה הבריטית (Autotesting) והמקבילה האמריקאית (Autocross) -

1. בבריטניה אין צורך בקסדה.
  2. בבריטניה גג, חלונות או אפילו שמשה קדמית לא הכרחיים.
  3. מהירויות הג'ימקאנה הבריטית מגיעות עד ל-70 קמ"ש לערך.
  4. בבריטניה ניתן לגלח משקל בכל צורה שבעל הרכב חפץ בה כולל הסרת דלתות ושאר רעיונות רדיקליים מסוג זה.
  5. בארה"ב יש צורך בקסדה.
  6. בארה"ב חובה להוריד חלונות כשעולים למשטח.
  7. בארה"ב אין צורך בחגורת בטיחות שלמה או מושב שלם, ניתן לחבר כל מושב שהוא ולהשתמש בחגורת מותניים בלבד (יש חבר'ה שמחברים מושבים של קארטינג כדי להוריד משקל).
  8. בארה"ב מהירויות הג'ימקאנה המירביות הן מעל 100 קמ"ש.
  9. בארה"ב אין צורך בגג או שמשה קדמית אלא אם הרכב מצוייד בצמיגי מירוץ שאינם חוקיים לכביש.

כמו שאתה רואה, אפילו הפוצים האמריקאיים של ה-SCCA לא מספיק מכסת"חים כדי לבוא בדרישות מטופשות כמו לסגור גג וחלונות... :roll:

מוטי

פורסם
אגב, מוטי, ההיתכן שסטראט עליון מגדיל את תת ההיגוי? הרגשתי המון תת היגוי במסלול הזה, או שאולי הייתי אגרסיבי מדי עם הגז.

ע"פ מה שידוע לי,מוט מייצב עליון "מרחיק" את מגבלות הרכב,כלומר נותן לרכב אחיזה טובה יותר, כל עוד יש אחיזה.

החסרון של מוט מייצב עליון זה שכאשר הרכב יאבד אחיזה,וייכנס לתת היגוי,זה יהיה בהפתעה,כלומר יהיה לך פחות זמן להרגיש את הסימנים המקדימים לפני הכניסה לתת ההיגוי,ותת ההיגוי עצמו יהיה חריף יותר.

שוב,כדי לא להטעות,זה על סמך מה שאני שמעתי ויודע,אבל אתן למבינים ממני לדבר.

אגב,בגלל העניין הזה של תת ההיגוי שמפתיע עם הסטראט העליון,אני מאוד מתלבט אם להתקין אחד אצלי (ואצלי זה די מתבקש כהשלמה לסטראט התחתון שיש לי ברכב,זה פשוט ישלים לי סט די "מושלם" מבחינת מתלים\שלדה).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

יש משהו בדבריך, האחיזה במסלול שם היתה על הפנים. הרגשתי הבדל אחרי הרכבת הסטראט על כבישים רגילים, הרכב היה מעט מדוייק יותר והפרונט הגיב מהר יותר לפקודות שלי (במיוחד בהיגוי יתר). בארוע הזה כל מה שהרגשתי היה תת היגוי וסרבנות של הרכב להכנס לסיבובים. אני חושב שפשוט לא הפנמתי את הידיעה שבמסלול שם פשוט אין אחיזה ולחצתי חזק מדי. באירוע הבא אני אעשה מקצה אחד עם הסטראט ואחד בלי הסטראט ונראה מה יהיו הרשמים.

אגב סימנים מוקדמים, דווקא תת היגוי אין לי בעיה להרגיש מיד, אני חושב. אם כבר אז הבעיתיות בחוסר סימנים היא יותר בהיגוי יתר. אני לא בטוח שסטראט קידמי משפיע על היגוי יתר.

פורסם

אכן,כמו שאמרתי,הבעייה עם הסימנים מקדימים לאיבוד אחיזה הינה בסרן הקדמי,כלומר בתת היגוי.

במצבים של איבוד אחיזה בסרן האחורי (היגוי יתר) הוא אמור לסייע לך להחלץ מהמצב ולחזור לאחיזה מהר יותר.

לגבי העניין של נסיעה עם גג פתוח או סגור בתחרות,זו היתה לדעתי שטות,כיוון שלגג-בד אין שום תוספת בטיחות להגנת הרכב בהתהפכות (את זה עושות קשתות ההתהפכות שאמורות לתפוס את מקומן כשהרכב עובר זוית מסויימת לקראת התהפכות)

או במילים אחרות-אם התהפכת עם קבריולט (גג-בד)-הגג הוא לא זה שיציל אותך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אגב, מה שנתן, לפי הרגשתי, את השיפור הכי מורגש בדיוק ובתגובות הפרונט היו הבוקסות משולשים וכריות הבולם גרופ A.

פורסם
מה שמראה כמה מעט ידע יש לאנשים המתמצאים בנושא בארץ :?
זה לא רק בנושא הזה... זה פשוט חלק מתרבות ה"סמוך..." וה"יהיה בסדר".

השאלה הפשוטה היא האם מישהו אי פעם טרח לחקור את העניין ולדסקס את הנושא מול חברת הביטוח...

כל אחד שמבין דבר ורבע בעניין התהפכויות (בעלי מקצוע כמו חוקרי תאונות) יודע שאי אפשר להפוך אוטו במהירויות ג'ימקאנה, טכנית... זה פשוט בלתי אפשרי :idea:.

ואם כך הדבר, אז למה לאפשר לחברת ביטוח לקבוע כללים שהם בניגוד לחוקי הפיזיקה?

סוכני ביטוח יודעים יותר מאייזיק ניוטון?!

העניין הוא שמי שמארגן צריך לקבוע את הכללים, ואם חברת ביטוח אחת לא מסכימה להם חברת ביטוח אחרת כן תסכים להם גם אם זה ידרוש קצת הסברה... בסופו של דבר חברות ביטוח הן גוף כלכלי שמעניין אותו להרוויח והם אלו שצריכים לשרת את הלקוחות - לא להפך.

חבל ששוכחים את זה כשבאים לארגן אירוע מסוג זה, הרי חברת הביטוח מרוויחה ממנו, יש להם אינטרס מובהק להרוויח את הלקוח, לא מתאים להם לשחק לפי אייזיק ניוטון?! אין בעיה, יש חברות ביטוח אחרות שיכולות לגלות יותר הגיון...

לתת לסופרי האפונים להכתיב את הכללים לאירועים מוטוריים?

לא תודה, לא בבית ספרנו.

מה שחשוב הוא המחקר והמוטיבציה של המארגן, ואם זה לא קיים... Well, בגלל זה אתה צריך לסגור חלונות בג'ימקאנה :roll:..

מוטי

נ.ב: עידן וגלעד, כדאי לפתוח דיונים טכניים בנושא סט-אפ לג'ימקאנה בפורום המתאים לכך.

פורסם

שים לב - אי אפשר להפוך רכב נורמלי (נורמלי = לא סוברית מוגבהת) בג'ימקאנה.

פשוט אי אפשר, אין לך מספיק מהירות, חיכוך או מומנטום.

מוטי

ואם יש לו צמיגי סליק (כן, סליק, בג'ימקאנה)?... :roll:

(הבהרה מלומדת לשאלה שלי תגיע אחרי התשובה המלומדת שלך ;-))

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

ליאור ליאור ליאור... בוא תשלוף לי איזו תמונה של רכב עם סליקסים NON-DOT על הגג... גם אני ראיתי ויודע ומכיר.

עכשיו תזכיר לי כמה חבר'ה נוהגים על סליקסים NON-DOT בארץ? :-P

מוטי

פורסם
ליאור ליאור ליאור... בוא תשלוף לי איזו תמונה של רכב עם סליקסים NON-DOT על הגג... גם אני ראיתי ויודע ומכיר.

עכשיו תזכיר לי כמה חבר'ה נוהגים על סליקסים NON-DOT בארץ? :-P

מוטי

אז זהו...שמה שעצוב הוא, שאותם "בקיאים" ברזי הבטיחות באותו אירוע, לצערי, לא השכילו לומר לאותו רכב ראלי שעלה על המסלול עם צמיגי סליק (!!) שלעשות ג'ימקאנה עם סליקים זה מתכון כמעט בטוח להתהפכות.... המצחיק היה שהוא עוד בשיא התמימות משך הנד-ברייק בסיבובים ולא קשה היה לראות, שהצמיגים נאבקים על האחיזה נגד אותו נהג שלא מתנהג אליהם כיאה לתפקידם... מה שכן, זה היה הרגע שבו אמרתי לאלו שלידי, בואו לראות רכב מתהפך... :) אבל הוא נהג יחסית לאט ופספס לא מעט מהסיבובים הטכניים...כך שזה לא קרה.. (למזלו..).

אז הנה... סליקים בארץ, בג'ימקאנה....

למי שלא הבין עד עכשיו, אלו ממש, אבל ממששששששששששששש לא הצמיגים המתאימים לסוג זה של נהיגה, במהירויות אשר היו במסלול בלטרון.....זה מתכון כמעט בטוח להתהפכות.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
זה לא רק בנושא הזה... זה פשוט חלק מתרבות ה"סמוך..." וה"יהיה בסדר".

השאלה הפשוטה היא האם מישהו אי פעם טרח לחקור את העניין ולדסקס את הנושא מול חברת הביטוח...

כל אחד שמבין דבר ורבע בעניין התהפכויות (בעלי מקצוע כמו חוקרי תאונות) יודע שאי אפשר להפוך אוטו במהירויות ג'ימקאנה, טכנית... זה פשוט בלתי אפשרי :idea:.

ואם כך הדבר, אז למה לאפשר לחברת ביטוח לקבוע כללים שהם בניגוד לחוקי הפיזיקה?

סוכני ביטוח יודעים יותר מאייזיק ניוטון?!

העניין הוא שמי שמארגן צריך לקבוע את הכללים, ואם חברת ביטוח אחת לא מסכימה להם חברת ביטוח אחרת כן תסכים להם גם אם זה ידרוש קצת הסברה... בסופו של דבר חברות ביטוח הן גוף כלכלי שמעניין אותו להרוויח והם אלו שצריכים לשרת את הלקוחות - לא להפך.

חבל ששוכחים את זה כשבאים לארגן אירוע מסוג זה, הרי חברת הביטוח מרוויחה ממנו, יש להם אינטרס מובהק להרוויח את הלקוח, לא מתאים להם לשחק לפי אייזיק ניוטון?! אין בעיה, יש חברות ביטוח אחרות שיכולות לגלות יותר הגיון...

לתת לסופרי האפונים להכתיב את הכללים לאירועים מוטוריים?

לא תודה, לא בבית ספרנו.

מה שחשוב הוא המחקר והמוטיבציה של המארגן, ואם זה לא קיים... Well, בגלל זה אתה צריך לסגור חלונות בג'ימקאנה :roll:..

מוטי

מוטי, נראה לי שאתה טיפה מפספס כאן. אמנם לא הייתי מעורב בארגון האירוע ואין לו מושג מי ואיך ביטח אותו - אבל לפעמים צריך להיות חכם, לא פיקח, ולחסוך בזבוז אנרגיה מיותר. ביטוח של אירועים מוטוריים הוא לא משהו מוכר ומוסדר. אני מניח שלא ממש קל למצוא מבטח לאירוע כזה - אז למה להשקיע מאמצים (כאשר גם כך כל הארגון נעשה בהתנדבות על ידי אנשים שכנראה לא ממש ישנו הרבה בשבועות שקדמו לו), במשהו לא ממש עקרוני או מפריע? הרי אם כדבריך אין סיכוי להתהפך בג'ימקנה, אזי לנסוע עם גג סגור לא משנה כלום מבחינה בטיחותית. זה מה שחברת הביטוח רוצה? זה מה שמאפשר את קיום האירוע? שיהיה לה לבריאות. הרי לא מדובר על איזו סדרת מירוצים קבועה, אלא באירוע חד-פעמי (בינתיים), ואם זה לא משהו שמפריע מבחינה ספורטיבית - אז נו, יאללה, נחיה עם זה. תאמין לי שגם אני לא ממש רואה איך חלונות סגורים תורמים לבטיחות... אני אומר שיש פשרות קטנות ששווה לעשות אותן כדי להגיע למטרה העיקרית.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

טל, נראה לי שפיספת את כוונתי... אדבריו נכתבו בהסתכלות כוללנית יותר מאירוע אחד זה או אחר, הרי דובר פה גם על בתי ספר לנהיגה מתקדמת שפועלים על פי אותו הנוהג :?...

הבעיה היא שדברים בשיטה הזו הופכים לנורמה בסופו של דבר, כולם מכסת"חים ובסוף אתה מסתכל אחורה ומבין שגווית חוק הספורט המוטורי הנופחת את נשמתה בארכיון וועדת הכלכלה נראית בדיוק אותו דבר.

מישהו צריך להרים את הראש ולארגן את אירועים עם פחות כסת"ח...

ואסיים בציטוט מפי אותו בנג'מין פרנקלין שמופיע אצלך בחתימה, אולי המפורסם ביותר שלו.

תרגיש חופשי להשליך אותו על נושא השיחה -

They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.

מוטי

פורסם

על פי המצב החוקי היום בישראל ועל פי פוליסות הביטוח הנהוגות כיום בישראל, כל הפעילות הנ"ל, הן בכללי והן בפרטי - בלתי חוקית!

אם חס וחלילה מישהו יפגע בפעילות כזו - על פי המצב החוקי כיום בישראל - אללה ירחמו!

הגדרת "יפגע" - כל מצב גופני שיחייב אותו לגשת למיון ו/או לקופ"ח...

אם מישהו יתבע מחברת הביטוח שלו תביעת נזק ו/או תביעת גוף - על פי המצב החוקי כיום בישראל - תביעתו תעוף מכל המדרגות! (תקראו פעם את הפוליסה שלכם. אתם יודעים מה? תהפכו את תעודת הבטוח חובה שלכם ותקראו מה כתוב שם.)

לידיעתכם-

על פי המצב החוקי כיום בישראל, כל פעילות המירוצים בקארטינג היא לא חוקית! המפעיל פועל עם רשיון עסקים להפעלת "מתקן שעשועים" וחייב להיות מצויד בבטוח בהתאם. כלי הרכב מוגדרים חוקית "רכב תפעולי" ולא שום דבר אחר. פעילות המירוצים או כל פעילות הנמדדת בשעון עצר - על פי המצב החוקי כיום בישראל - לא חוקית ועלולה לסבך את המפעיל, את המארגן ואת הפרט בפלילים.

המלצתי - להמתין עד להסדרת המצב החוקי. אל תקלקלו וה"חס וחלילה" תמיד יכול לקרות. חברות הביטוח מתפרנסות מזה, אם שכחתם.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

• תוכן חדש...