Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MORRIS MARINA מבקש חוות דעת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מבקש לדעת האם MORRIS MARINA הוא רכב בעל ערך אספנות/קלאסי? ועוד כמה שיותר פרטים לגבי רכב מהסוג הנ"ל.

תודה, שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

למוריס מרינה אין ערך אספני של ממש,ובספק גם אם יהיה.

המוריס מרינה הוצגה בספטמבר 71',כמחליפתה של ה 1100\1300,הנעה אחורית,עשתה שימוש בשני סוגי מנועים-1.3(1275 סמ"ק)מסידרה A,ו 1.8 מסידרה B.

המרינה נימכרה בגירסת 4 דלתות כעורה למדי וקופה 2 דלתות חביבה למראה.

היתה גם גירסה מיסחרית ,במיטב המסורת הבריטית.

להיט גדול היא לא היתה,בדיוק כמו אחותה הקומפקטית(שהכיעור שלה האפיל עליה..)האלגרו לבית אוסטין.

סה"כ היא היתה מכונית פשוטה למדי,שכחדשה לא נפלה מהאסקורט של פורד,למעט בתחום האמינות כמובן.

עד שנת 80' היא יוצרה ללא שינויים משמעותיים,ואז עברה המרינה מתיחת פנים בסיוע סדנת איטל דייזין של ג'יוג'יארו וניקראה מוריס איטל,כמה מקורי.

גם פנים המכונית עוצב מחדש והפך למודרני יותר,עם לוח מחוונים וגלגל הגה כשל המטרו שהוצגה אז.

מנוע ה 1.8 מסידרה B(המנוע של ה MGB)הוחלף במנוע 1.7 מודרני יותר מסידרה E בעל 78 כ"ס.

גם מנוע ה 1.3 שופר וניקרא +A.

המכירות הימשיכו לצלוע,אפילו בבריטנייה,עד שהופסק ייצורה בשנת 84' עת הוחלפה במונטגו הביתי נישכחת,טוב לפחות היא לא היתה מכוערת...

הדגם העניין ביותר של המרינה היה הקופה TC שצוייד במנוע ה 1.8 כפול המאיידים בעל 95 כ"ס.

רוב המכוניות הללו פורקו למען המנועים(בתודה לירון פ).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מעבר להסברו הממצה והמדוייק של חן - כאמור אין למרינה ערך רב - וכנראה גם לא יהיה.

אולם, היא רכב בעל נסיעה נעימה (מנסיון) ונוח בהרבה מפורד אסקורט (ולהערכתי גם בעלת ערך כלכלי די דומה). ואוסיף, שאפילו יש בה שמץ של אופי (ויעידו על כך קרובי משפחתי שנסעו במרינה שנמצאת ברשותנו). אני דווקא לא חושב שגירסת הסדאן מכוערת יותר משאר התןצרת הבריטית "המפוארת" של אותן שנים.

סה"כ רכב חביב - שלא שרדו רבים ממנו עקב איכות ייצור ואמינות די מפוקפקת.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

טוב, האוטו הזה היה הרכב הראשון של חבר הכי-טוב שלי, אז מן הסתם, ייצא לי קצת להכירו.

ככה: האוטו באמת רך ונעים לנסיעה, הרבה יותר רך, מפורד אסקורט (שהייתה לי באותה תקופה). מצד שני- הגה פחות רגיש/חד לטעמי, אבל עדיין בסדר גמור.

די נח בפנים. לטעמי- ניראה לא רע (ממש לא מכוער, אפילו רחוק מזה). מאד פשוט, אבל מצד שני- אין בו את האמינות המוחלטת של האסקורט MK1 -אבא של חבר שלי מוסכניק (וזה בעצם היה האוטו שלו), ורק זה איפשר לאוטו הזה לשרוד במשפחתם כמה שנים טובות. אני כבר לא זוכר, כמה פעמים הוא היה ניתקע מסיבה כזו או אחרת, אבל מה שבטוח - כל הזמן היו לו בעיות עם הגיר. עד שיום אחד, האבא של חבר שלי פשוט "תפס קריזה", כאשר בפעם ה-1001 התפרקה לו ידית הילוכים, והשאיר את האוטו (שהיה משופץ למצב "כמעט תצוגה") בשולי הכביש, הוריד מספרים והלך... היום הוא מצטער, אגב!

בקיצור, ערך אספני יש/יהיה לו לדעתי, כמו לכל רכב נפוץ ולא יקר אחר מסוגו- כלומר, יותר נוסטלגי, מאשר הכלכלי. להחזיק אותו כ"רכב יומיומי"- לא יודע... כ"אספנות"- למה לא- ישן, מיושן, פשוט ונדיר, יותר מזה? בקיצור- אם מוצא חן בעיניך, יש אפשרות להשיג בזול - הייתי הולך על זה...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

תודה רבה לכולכם על המידע שהיתקבל עד עכשיו, מידע נוסף יתקבל בברכה.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

ועוד דבר: בגירסת 1300 (כמו שהייתה לחבר שלי), עם גיר רגיל, האוטו נוסע לא רע בכלל! מחסור בכח לא הרגשנו אף פעם, כזכור לי! אגב, היום במיקרה דיברנו עליו, והבן אדם אמר, שיכל להרכיב לו גיר אחר, אפילו של פורד, וזה היה פותר לו את הבעיות האמינות! הוא די מצטער, שזרק אותה...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

למה יש לי הרגשה שמדובר במוריס הכחולה שראיתי בכמה וכמה מדורי פרסום,ולאחרונה בלוח של "קלסיקאר".

תראה,לא משנה באיזה רכב ליבך יחפוץ,כנראה שאם העלת את העניין כאן בפורום ישנה סיבה.לא משנה איזה תשובה תקבל לגבי ערך אספני כזה או אחר,מכיוון שבסופו של דבר,ומנסיון,אנחנו אוהבי הרכב,מונעים אמוציונלית,ע"י הרגש.ולכן באם מדובר ברכב הנ"ל,אין ספק שמהתמונות הברורות שפורסמו איתו,מראות,שהוא הוא בא מתוך אהבה.הריפודים ופנים הרכב מדונדשים,גם חיצונית,צבע חדש וקווים ישרים.לכן אני בהחלט הייתי מציע לך לשים את ידך על הרכב,במיוחד לאור המחיר המגוכך שהבעלים דורש.

בהצלחה.

פורסם

הנה אחת שזרוקה בחצר של בית במושב ליד לוד

אני בטוח שתוכל לקבל אותה תמורת כמה גרושים, אם אתה רוצה הכוונה צור קשר בפרטי.

אופיר

Copy of Apr28#94.JPG

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תוכן חדש...