Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קארט דו מנועים לבניה !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אם נמשיך לנפנף בידיים, זה לא יגמר, וחבל על הזמן של שנינו, אז בוא נעבור לאותיות ומספרים:

torque4be.jpg

בשרטוט רואים סכימת כוחות של גלגל, ושני מנועים שמחוברים אליו במוט קשיח. המנוע הימני קטן, ומפיק 0.4 קג"מ T1 ב3000 סל"ד. המנוע השמאלי גדול יותר, ומפיק 10 קג"מ T2 ב3000 סל"ד.

המערכת מסתובבת ב3000 סל"ד.

T1 + T2 + T3 = 0

אני מניח שזה מוסכם על כולם. סכום המומנטים על מוט שווה לאפס.

אז מה אתה טוען? שבגלל צורת החיבור, המנוע הימני לא יפיק T1 שיהיה שווה ל0.4 קג"מ ? א שהמנוע השמאלי לא יפיק T2 ששווה ל10 קג"מ? מהיכן הם "יודעים" אחד על השני?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז מה אתה טוען? שבגלל צורת החיבור' date=' המנוע הימני לא יפיק T1 שיהיה שווה ל0.4 קג"מ ? א שהמנוע השמאלי לא יפיק T2 ששווה ל10 קג"מ? מהיכן הם "יודעים" אחד על השני?[/quote']השאלה הזאת שווה כמה מיליוני דולרים או לחילופין - פרס נובל.
פורסם

לגילי - אתה מרכז את ההסתיגות שלך לכך שקצב הסיבוב של המנועים איננו אחיד - זהו כמובן המצב בכל מנוע בעירה פנימית, והאינרציה הפולרית של גל הארכובה מחפה על כך. בנוסף קיים גלגל התנופה המעגל ומחליק את שינויי המהירות. באופן יחסי, ככל שמספר הצילינדרים נמוך יותר כך גלגל התנופה גדול יותר.

בדוגמא של גרירה ע"י מוט לעומת רצועות או כבלים יהיה הבדל מסוים - המוט נוטה לגרום לרעידות או

נקישות יותר מאשר מתווך אלסטי, ובדוגמא של הקרטינג בן 2 המנועים עדיף כמובן להשתמש בגל הנעה בעל גמישות לפיתול, כך ששינויי המהירות הרגעיים בין שני המנועים יספגו ע"י הגל (או סוג מתאים של מצמד חיבור (קפלינג, לא מצמד הפרדה) אבל מכאן ועד קביעתך שההספק על הגל המשותף לא יהיה סכום ההספקים של שני המנועים עוד רחוקה הדרך.

אתה מסתבך ומסבך מקרה פשוט בדיון על קטע יחסית שולי של התהליך. הדבר היחידי שאותו דרך אגב לא הזכרת הוא שקשה יחסית לכוון את שני המנועים כך שבלחיצה על הגז יפתחו שניהם את אותו ההספק, אבל ברכב מירוץ כשאופי הנהיגה קרוב למצב של אין כוח/מלוא הכוח, זה לא מאד חשוב.

יוסי

פורסם
לגילי - אתה מרכז את ההסתיגות שלך לכך שקצב הסיבוב של המנועים איננו אחיד - זהו כמובן המצב בכל מנוע בעירה פנימית, והאינרציה הפולרית של גל הארכובה מחפה על כך. בנוסף קיים גלגל התנופה המעגל ומחליק את שינויי המהירות. באופן יחסי, ככל שמספר הצילינדרים נמוך יותר כך גלגל התנופה גדול יותר.

בדוגמא של גרירה ע"י מוט לעומת רצועות או כבלים יהיה הבדל מסוים - המוט נוטה לגרום לרעידות או

נקישות יותר מאשר מתווך אלסטי, ובדוגמא של הקרטינג בן 2 המנועים עדיף כמובן להשתמש בגל הנעה בעל גמישות לפיתול, כך ששינויי המהירות הרגעיים בין שני המנועים יספגו ע"י הגל (או סוג מתאים של מצמד חיבור (קפלינג, לא מצמד הפרדה) אבל מכאן ועד קביעתך שההספק על הגל המשותף לא יהיה סכום ההספקים של שני המנועים עוד רחוקה הדרך.

אתה מסתבך ומסבך מקרה פשוט בדיון על קטע יחסית שולי של התהליך. הדבר היחידי שאותו דרך אגב לא הזכרת הוא שקשה יחסית לכוון את שני המנועים כך שבלחיצה על הגז יפתחו שניהם את אותו ההספק, אבל ברכב מירוץ כשאופי הנהיגה קרוב למצב של אין כוח/מלוא הכוח, זה לא מאד חשוב.

יוסי

אני "חי" בעולם האמיתי... מנועים לא יהיו זהים...

חנן. דמיין שמנוע T1 מיסתובב ב 2500 סל"ד ומפיק 10 קג"מ, מנוע T2 מיסתובב ב 3100 סל"ד ומפיק 0.4 קג"מ...

למה שמנוע T1 לא יבלום את הסיבוב של T2? T2 לא יוכל להגיע לסל"ד שהוא "רוצה"... הוא סתם ישרוף דלק כשהקרב' שלו פתוח...

בדיוק כמו ששני דיסקים שבולמים על אותו ציר יפתלו את הציר (אמנם יבלמו אבל יפתלו את המיר כי הם לא בולמים בצורה שווה)....

חוץ מזה, הדוגמא שאתה נתת עם הג'יפים היא לא מדויקת, כי זה טורי ולא מקבילי...

אם כבר, אז שני ג'יפים מנסים לידחוף ג'יפ שלישי, שניהם מחוברים לג'יפ השלישי ע"י חיבור קשיח.

ג'יפ 1 הוא סופה חזקה יפה ונוצצת, ג'יפ 2 הוא לאדה עם צילינדר אחד שלא ממש עובד...

ג'יפ 3 הוא .... ג'יפ....

בהשוואה שלך מול הציר אתה שוכח שלכל מנוע, בנוסף לכוח שהוא מייצר יש גם עומס...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
למה שמנוע T1 לא יבלום את הסיבוב של T2? T2 לא יוכל להגיע לסל"ד שהוא "רוצה"... הוא סתם ישרוף דלק כשהקרב' שלו פתוח...

בדוגמא שהבאתי, שני המנועים מגיעים ב2500 סל"ד לשיא המומנט שלהם. למה שאיזה מנוע "יבלום" כשהוא בשיא המומנט? כשהוא בשיא המומנט זה אומר שהוא מושך בכל כוחו, בטח לא "בולם" .

פורסם
בדוגמא שהבאתי' date=' שני המנועים מגיעים ב2500 סל"ד לשיא המומנט שלהם. למה שאיזה מנוע "יבלום" כשהוא בשיא המומנט? כשהוא בשיא המומנט זה אומר שהוא מושך בכל כוחו, בטח לא "בולם" .[/quote']כי הם לא יסתובבו באותו סל"ד. אלא אם הם יאוזנו ע"י מערכת חיצונית (כמו שכתבתי לפני זה)...

גילי

פורסם

האמת, שמבחינתי הדיון מוצה. אני לא מרגיש שזה מתקדם. אם יוסי ירצה להמשיך איתך, אז סבאבה.

סיכום שלי (אתה לא חייב להסכים איתו, אבל מבחינתי, כאמור, זה תמצית הדיון) :

ציירתי מערכת. יש בה אילוצים. אני מנסה להבין מהו המומנט שהגלגל יקבל אם כשהמערכת מסתובבת ב2500 סל"ד. אני בודק איזה מומנט כל מנוע מוסר למערכת ב2500 סל"ד במצערת פתוחה. מקבל 0.4 ו10 קג"מ. ע"פ הנוסחא, שאני מקווה שהיא מוסכמת, מקבל שהגלגל מקבל 0.4 פלוס 10 ומגיע ל10.4 קג"מ.

אתה מנסה להכניס לכאן בכוח את קשרי הגומלין בין המנועים. ובכן, אין כאלה. המנוע "יודע" רק שהוא מסתובב ב2500 סל"ד ובמצערת פתוחה. עזוב את השרשור הזה. פתח שרשור חדש , אולי אפילו בפורום אחר (דוגרי? פורום אמהות מניקות בוואלה גם יתאים, כי התשובה מתבקשת מאליה) , שבו אף אחד לא יודע מהי המהות האמיתית של השאלה, ושאל שם על מנוע ששיא המומנט שלו הוא 0.4 קג"מ ב2500 סל"ד: כמה מומנט הוא יספק כשהוא מסתובב ב2500 סל"ד במצערת פתוחה? אני מבטיח לך שאף אחד לא ישאל אותך למה המנוע מחובר. זה לא רלוונטי בשביל לספק את התשובה לשאלה.

פורסם
האמת, שמבחינתי הדיון מוצה. אני לא מרגיש שזה מתקדם. אם יוסי ירצה להמשיך איתך, אז סבאבה.

סיכום שלי (אתה לא חייב להסכים איתו, אבל מבחינתי, כאמור, זה תמצית הדיון) :

ציירתי מערכת. יש בה אילוצים. אני מנסה להבין מהו המומנט שהגלגל יקבל אם כשהמערכת מסתובבת ב2500 סל"ד. אני בודק איזה מומנט כל מנוע מוסר למערכת ב2500 סל"ד במצערת פתוחה. מקבל 0.4 ו10 קג"מ. ע"פ הנוסחא, שאני מקווה שהיא מוסכמת, מקבל שהגלגל מקבל 0.4 פלוס 10 ומגיע ל10.4 קג"מ.

אתה מנסה להכניס לכאן בכוח את קשרי הגומלין בין המנועים. ובכן, אין כאלה. המנוע "יודע" רק שהוא מסתובב ב2500 סל"ד ובמצערת פתוחה. עזוב את השרשור הזה. פתח שרשור חדש , אולי אפילו בפורום אחר (דוגרי? פורום אמהות מניקות בוואלה גם יתאים, כי התשובה מתבקשת מאליה) , שבו אף אחד לא יודע מהי המהות האמיתית של השאלה, ושאל שם על מנוע ששיא המומנט שלו הוא 0.4 קג"מ ב2500 סל"ד: כמה מומנט הוא יספק כשהוא מסתובב ב2500 סל"ד במצערת פתוחה? אני מבטיח לך שאף אחד לא ישאל אותך למה המנוע מחובר. זה לא רלוונטי בשביל לספק את התשובה לשאלה.

קיבתלי, רות - עבור...

אכן השירשור מוצה, אין טעם להמשיך,...

דעתי היא אחת, דעתך אחרת, זו זכותך...

דעתי כן יש אובדן כוח...

גילי

פורסם
אגב' date=' אני לא מבין כלום בקארטים, ולכן יש לי שאלה: אין שם דיפרנציאל? בונים על כך שלפחות אחד הגלגלים מחליק בסיבוב?[/quote']

אין דיפרנציאל, השילדה מתוכננת כך שבזמן פניה הגלגל האחורי הפנימי (ביחס לצד הפניה) יתרומם מעט באויר. זאת גם הסיבה שקארט מסוגל לצאת מהר מהפניה...

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
שלום וצום קל לצמים

לפני כמה שבועות ראיתי באתר מסוים שלקחו קארט דו מנועי (קארטינג שהיו מורכבים עליו שני מנועים של 4 פעימות)

והרכיבו שני מנועים של 250 סמ"ק שתי פעימות חיזקו את השילה במקומות מסוימים והכלי ירד מ 3 שניות ל100

אני ישמח לשמוע על איזה מנועים אתם ממליצים להרכיב וישמח אם תשלחו אותי למישהו שיודע לבנות שילדה או מישהו שמוכר שילדה של קארט דו מנועי !

גמר חתימה טובה ..

אם אתה מעוניין לקנות שילדה של קארט דו מנועי דבר איתי יש לי מה להציע לך.

שואל ועונה, ירוחם

פורסם
אם אתה מעוניין לקנות שילדה של קארט דו מנועי דבר איתי יש לי מה להציע לך.

חג סוכות שמח !!

כן אני מעונין בשלדה אניישמח לעוד פרטים...

אז ככה חברה לאחר שקראתי את מה שכתבתם הבאתי שני מנועים של מסור חשמלי שכל אחד 70 סמ"ק חיברתי לציר בשיטה שהראו פה וזאת השיטה שרציתי שיש על הציר שני גלגלי שינים שמחוברים למנועים , מתחתי כאבל ידני ובניתי מרכב אחורי ... ניסית את זה בעבר על באגים שבניתי ובדקתי מהירות סופית על ידי ספידטמטר מגנטי שהיה לי מאופנים הגעתי למהירות סופית יפה ביחס למנועים האלה , כמובן שהם עבדו על משקל אפסי מבחינת העומס עליהם אבל גם הם מנועי 2 פעימות עובדים על סל"ד גבוהה!

אמרו פה מנועים של ימהה .. כדי להתחרות אני עוד לא יודע מה אני רוצה באמת מהכלי שאני יבנה זה יותר פרויקט לחורף שלא ישעמם .. בזמן הפנוי

אבל אני מעריך שנזמין לזה צמיגי קארטינג .

• תוכן חדש...