Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגה חשמלי

jakobzar
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אפשר לקבל את היתרונות והחסרונות של הגה חשמלי .

אשמח לדעת בעיקר לגבי ההגה החשמלי של הרנו סדאן 2 שנת 2006 ,כי יש ביקורות לכאן ולכאן

בתודה והמשך ערב נעים

יעקב

פורסם

מהתרשמות אישית שלי

אני לא כל כך אהבתי את ההגה הוא נוקשה ואין לו רגש וא גם נוטה לחזור מהר מידי

לעמות ההונדה סיוויק שבה ההגה יותר רך וקל לתפעול

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אתם מבלבלים מאוד. יש הגאים חשמליים טובים ויש פחות. הגה חשמלי הוא לא בהכרח הגה "נוקשה" או "חוזר מהר מדי" או "אין שום הרגשה" או "נושף עליו והוא מסתובב". יש הגאים לא חשמליים שהם כאלו ויש הגאים חשמליים שהם בסדר גמור. התואנה היחידה הנוגעת להגה חשמלי (והכוונה לחשמלי מלא, לא רק כזה שהמשאבה חשמלית) היא הניתוק מהכביש. העובדה שהוא לא מתקשר עם הנהג ומודיע לו על מצב הצמיגים במגבלות האחיזה. א-ב-ל כיום יש כבר הגאים חשמליים שמסוגלים לספק מידה כלשהי של פידבק.

ולעניין - ההגה החשמלי של המגאן אכן איננו מצטיין במיוחד, אבל לצורך ההשוואה - הוא עדיף עשרות מונים על פני ההגה המחורבן של הסיוויק, שלא משרה על הנהג בטחון גם בפנייה של 5 קמ"ש בחנייה.

הגה חשמלי טוב למדי הוא זה של פולקסווגן מהדור החדש, דווקא (הקודם היה מחורבן גם כן). אני נתקל בו במספר מכוניות לאחרונה, למשל גולף, אלתיאה, פאסאט וכולי, והוא בהחלט סביר. עדיין אין פידבק, אבל הדיוק, אופן הפעולה, המשקל (חוץ מבמהירות איטית מאוד) והמהירות - טובים בהחלט. התוצאה היא מכונית שלא מערבת בנהיגה ספורטיבית, אבל בהחלט משרה בטחון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הגה חשמלי טוב למדי הוא זה של פולקסווגן מהדור החדש, דווקא (הקודם היה מחורבן גם כן). אני נתקל בו במספר מכוניות לאחרונה, למשל גולף, אלתיאה, פאסאט וכולי, והוא בהחלט סביר. עדיין אין פידבק, אבל הדיוק, אופן הפעולה, המשקל (חוץ מבמהירות איטית מאוד) והמהירות - טובים בהחלט. התוצאה היא מכונית שלא מערבת בנהיגה ספורטיבית, אבל בהחלט משרה בטחון.

רוני

רוני, יצא לי לנהוג לאחרונה על A3/A4 TFSI. אני לא יודע איזה דור ההגה שלהן אבל הוא הישרה עליי כזה חוסר ביטחון, בשל העובדה שלא מרגישים מה הגלגלים עושים, שהכריח אותי להאט. פשוט אין אינדיקציה של רמת האחיזה, לא בבלימה, לא בסיבוב ולא בהאצה. המשקל סבבה, הדיוק טוב, מהירות ההיגוי מצויינת, רק חבל שהוא לא מחובר לגלגלים. יכול להיות שאם הזמן לומדים לקרוא מה קורה גם בלי ההגה, אבל בנהיגת התרשמות זה מרגיש ממש ממש מוזר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יצא לי לנהוג בטויוטה יאריס בעלת הגה הידראולי רגיל והחדשה יותר בעלת הגה כוח חשמלי.

אין כלל מה להשוות בינהם.

ההגה של היאריס החשמלי הוא דוגמא קלאסית של איך להרוס היגוי מצויין בשביל לשפר באחוז אחד את צריכת הדלק.

מזל שלפחות הפוקוס החדשה והמזדה 3 נימלטו מהמגפה הזו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ברכב שלי (ראנקס 05') קיים הגה כח חשמלי, ומה שאני יכול לציין לגביו זה שהוא מאוד נוח, קל ומדויק. בהשוואה להגה של מגאן 02' למשל, ששם ההגה קשה מאוד במיוחד מרגישים את זה במהירות איטית בטימרונים בחניות וכו'.

פורסם

אני יכול לתת חוות דעת על הגה במלגזה חשמלי\הידראולי.

בעבודה יש מלגזה הידראולית רגילה.......ההגה רך מאוד....אבל סיבובי מנוע סרק הוא לא ממש רך...

צריך ללחוץ על הגז. שהמשאבה תספק ספיקה גבוהה יותר.

אחרי זמן מה היא התקלקלה מסיבות מסויימות והביאו לנו חלופית, מלגזה חשמלית, עם הגה חשמלי.

נעזוב בצד שזה עולם אחר מלגזה חשמלית והיא הרבה יותר נוחה, אבל ההגה החשמלי לא הכי רך בעולם

אבל הוא רך, גם זה פועל על משאבה הידראולית שמופעלת על ידיי מנוע חשמלי בנפרד.

תמיר

פורסם
רוני, יצא לי לנהוג לאחרונה על A3/A4 TFSI. אני לא יודע איזה דור ההגה שלהן אבל הוא הישרה עליי כזה חוסר ביטחון, בשל העובדה שלא מרגישים מה הגלגלים עושים, שהכריח אותי להאט. פשוט אין אינדיקציה של רמת האחיזה, לא בבלימה, לא בסיבוב ולא בהאצה. המשקל סבבה, הדיוק טוב, מהירות ההיגוי מצויינת, רק חבל שהוא לא מחובר לגלגלים. יכול להיות שאם הזמן לומדים לקרוא מה קורה גם בלי ההגה, אבל בנהיגת התרשמות זה מרגיש ממש ממש מוזר.

האמת, שגם לי יצא לנהוג על ה-A3 החדשה, וגם שם הייתה לי בעייה מסוימת עם ההגה. בעיה שהפריעה הרבה פחות בגולף, פאסאט או אלתיאה. ובכל מקרה, זה גם תלוי בכבישים - כשהם חלקים יותר, מפריע יותר שההגה לא מתקשר. בכבישים בעלי אחיזה טובה, לרוב ניתן להעזר ברעשי הצמיגים ובתחושות מהישבן באשר למצב הגלגלים. לי אישית זה לא הפריע לנהוג מהר יחסית. כמובן שזה פוגע בהנאה, וזה משהו אחר.

ברכב שלי (ראנקס 05') קיים הגה כח חשמלי, ומה שאני יכול לציין לגביו זה שהוא מאוד נוח, קל ומדויק. בהשוואה להגה של מגאן 02' למשל, ששם ההגה קשה מאוד במיוחד מרגישים את זה במהירות איטית בטימרונים בחניות וכו'.

קל זה טוב לחנייה, לא טוב לנהיגה (גם קשה מדי לא, לצורך העניין). בנהיגה הגה קל מדי לא משרה בטחון כלל, במיוחד אם הוא איננו מתקשר (כלומר, בין השאר, מתקשה עם הגברת העומס על הצמיגים והשלדה). בכל מקרה, שוב פעם אגיד - אין קשר בין עובדת ההגה חשמלי או לא, לבין משקלו. גם בהגה כוח רגיל וגם בחשמלי ניתן לכוון את ההגברה לקשה יותר או פחות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יצא לי לנהוג מספר רכבים עם הגה חשמלי הקיץ. בפעם הראשונה זה נראה מוזר אך כשנוסעים בדרך הררית ומפותלת, מתחילים להאריך את היתרונות. ברנו סניק ארוכה (7 מושבים) בעלת גלגלים בקוטר 16 הנסיעה הייתה פשוט נהדרת בייחוד כאשר עוברים למהירויות גבוהות , ההגה מתקשח ונותן תחושה של יציבות גם בעיקולים רחבים. בפיאט פונטו אין את ההקשחה אך יש כפתור אשר משחרר את ההיגוי במצב עירוני , דבר המקל מאד על התימרונים. באופל קורסה התחושה הייתה פחות נעימה אבל אני חושב שזה עניין של הרגל . עכשיו נותר לראות את עמידות ההגאים החשמליים.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

אני מנסה להבין מאיפה הבאת את הדברים הללו, ולא מצליח.

מה נראה מוזר? אילו יתרונות בדיוק אפשר להעריך בדרך מפותלת? מה הקשר בין חשמליות ההגה לאורך המכונית? לקוטר הגלגלים? למהירויות גבוהות? להתקשחות ההגה? לחוסר ההקשחה בפיאט פונטו? לכפתור CITY הלא שימושי? לעמידות ההגאים?

:shock:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני יקר, אשמח לשמוע את דעתך לגבי ההגה החשמלי בפונטו ספייס.

רוב תודות.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני אחסוך לרוני קצת , מזעזע.

אלדר , סע על הפונטו של אחיך ( כמדומני היא עדיין עם הגה מכני ) תבין את ההבדל.

אני נוטה להסכים עם רוני , מעטות המכוניות שהצליחו לעשות הגה חשמלי טוב , ואלו שכן הם לרוב מדויקים ולאו דווקא מתקשרים.

:) ליביו , שנוסעה על עגלה בת 10 שנים , אבל לפחות מתקשרת.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אני מנסה להבין מאיפה הבאת את הדברים הללו, ולא מצליח.

מה נראה מוזר? אילו יתרונות בדיוק אפשר להעריך בדרך מפותלת? מה הקשר בין חשמליות ההגה לאורך המכונית? לקוטר הגלגלים? למהירויות גבוהות? להתקשחות ההגה? לחוסר ההקשחה בפיאט פונטו? לכפתור CITY הלא שימושי? לעמידות ההגאים?

:shock:

רוני

תוקפנות לא תשכנע אף אחד!

הבאתי התרשמויות נהיגה לא ניתוח טכני.

אגב אף אחד לא ענה לשאלה אשר נשאלה בתחילת הנושא ע"י יעקב. אז הכל פלסף..

פורסם
שלום

אפשר לקבל את היתרונות והחסרונות של הגה חשמלי .

אשמח לדעת בעיקר לגבי ההגה החשמלי של הרנו סדאן 2 שנת 2006 ,כי יש ביקורות לכאן ולכאן

בתודה והמשך ערב נעים

יעקב

שמענו הרבה דברים אך יעקב לא קיבל תשובה!!!!

• תוכן חדש...