Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגה חשמלי

jakobzar
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוני יקר, אשמח לשמוע את דעתך לגבי ההגה החשמלי בפונטו ספייס.

אני לא רוני, אבל אני בהחלט יכול להעיד שההגה החשמלי של הפונטו הוא אחד מהגרועים שנגעתי בהם, אי פעם.

לכפתור הCITY, זה שמאפשר לך לסובב את גלגל ההגה בעזרת הזרת בלבד עוד אפשר למצוא שימושים (נסו תימרוני חנייה עדינים בתל אביב בקיץ) אבל ההגה עצמו - כאילו מנותק לגמרי מהגלגלים. אין פידבק, אין תחושה, יוק!

וזה ממש חבל, כי בקילומטראז' הלא מועט שעשיתי על הרכב הרגשתי כאילו השילדה יכולה, אבל ההגה, הוא כבר יגרום לך לרדת מהעיניין מהר מאוד, ולחזור לשיוט בכביש המהיר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

טוב,טוב לא צריך לצעוק...(פונט בגודל 5 נחשב לצעקה).

יתרונות-מערכת קלה יותר,לא תלוייה ישירות במנוע,לא פועלת שלא לצורך(במצב ישר)ובסיכומו של עיניין גורמת לחיסכון בדלק.יתרון(?)נוסף הוא האפשרות לכמה דרגות כיול,מרך מאד עד כבד.

חסרונות-הגאים חשמליים בדרך כלל לא מתקשרים,תחושה לא טיבעית ולא לינארית,בייחוד בחזרה למרכז.

סיכום-עוד אופנה שנקווה שתחלוף מהעולם(למרות שלא ניראה כך).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אתם מבלבלים מאוד. יש הגאים חשמליים טובים ויש פחות. הגה חשמלי הוא לא בהכרח הגה "נוקשה" או "חוזר מהר מדי" או "אין שום הרגשה" או "נושף עליו והוא מסתובב". יש הגאים לא חשמליים שהם כאלו ויש הגאים חשמליים שהם בסדר גמור. התואנה היחידה הנוגעת להגה חשמלי (והכוונה לחשמלי מלא, לא רק כזה שהמשאבה חשמלית) היא הניתוק מהכביש. העובדה שהוא לא מתקשר עם הנהג ומודיע לו על מצב הצמיגים במגבלות האחיזה. א-ב-ל כיום יש כבר הגאים חשמליים שמסוגלים לספק מידה כלשהי של פידבק.

ולעניין - ההגה החשמלי של המגאן אכן איננו מצטיין במיוחד, אבל לצורך ההשוואה - הוא עדיף עשרות מונים על פני ההגה המחורבן של הסיוויק, שלא משרה על הנהג בטחון גם בפנייה של 5 קמ"ש בחנייה.

רוני

איך בדיוק הגעת למסקנה הזאת?

ההגה של המגאן מעצבן צריך להילחם איתו בשביל כל פניה או תימרון קטן ואם אתה רק מרפה קצת

הוא חוזר כמו קפיץ, אני בכלל לא אהבתי אותו כמה שניסיתי להתרגל ולהנות ממנו לא הצלחתי

חבל שרכב כזה טוב הם הצליחו להרוס עם תיבת הילוכים מעצבנת והגה עקשן כמו חמור

ולעומת ההגה של הרנו בסיוויק ההגה יותר רק וקל לתימרונים.

רק חבל שכל הרכבים החדשים באים עם גלגל הגה מחורבן מפלסטיק שבלי כיסוי איכותי או זוג כפפות טוב

אתה צריך לפחד שההגה לא יחליק לך בטעות מהיד ומשם להיכנס למצב לא נעים...

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

הגה חשמלי - המצאה נוחה עם כל היתרונות שציינו קודמיי , לא מתאימה למי שבאמת אוהב לנהוג

כי אין תחושה של פידבק בהגאים אלו , וזה חיסרון ענק .

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

לא יודע מה איתך, אבל כשאני נוהג, ממש לא מעניין אותי איך ההגה מרגיש בתמרונים במהירות אפס בתוך העיר. יותר מעניין אותי דברים כמו דיוק, מהירות תגובה, חוסר חופשים במרכז, עוצמת הפנייה אחידה לכל אורך סיבוב ההגה, משקל טוב ומשרה בטחון בפניות מהירות ותחת עומס וכמובן - תקשורת.

להגה של המגאן אין את כל אלו, אבל בהחלט יש לו יותר מההגה של הסיוויק, שלו אין כמעט אף אחד מהדברים הללו. אז נכון, הוא רך וקליל במהירויות של חנייה ובתוך העיר, אבל לייצר הגה כזה כל אחד יודע. העובדה היא שתחת עומס קל מאוד להרגיש את המגבלות שלו, והוא פשוט לא משרה בטחון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...