Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם קיים שעון שמראה כוח "G"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במרוצי דרג (המכוניות שניפתח להם מיצנח מאחורה בסוף המרוץ)

אני יודע שהם עושים 0.5 שניות למאה בדרך ל 500 קמש

מישהוא יכול לשער כמה כוח "G"פועל על הנהג?

רז...

פורסם
לא מדויק

במצב רגיל (למשל עכשיו כשאתם קוראים הודעה זו) מופעל עליכם כוח של 1G.. בגלל שיש משהו שמתנגד לכוח הזה (דהיינו אדמה, רצפה או כל דבר אחר) הכוח בסופו של דבר "מתבזבז" עליכם.

אין כזה דבר "מתבזבז", אלא אם כן אתה ללא רוח חיים. זה שבשיעורי פיזיקה לימדו אותך שכאשר הכוח לא מפועל לאורך דרך מסויימת אזי אין עבודה - לא תקף בפועל.

האם זה בכלל משפיע?

מסתבר שכן.. בבוקר אנחנו גבוהים בכמה ס"מ (בודדים.. 1-2 ס"מ) מאשר בלילה, כי כוח הG לא "מכווץ" אותנו. בחלל למשל אסטרונאוטים גבהים בכ3 ס"מ.

בבוקר כדור הארץ עייף? לוקח לו זמן להתעורר וללחוץ על כפתור ה-ON/OFF של הגרביטציה?

ההסבר הוא אנטומי פרופר.

אגב, בחלל האסטרונאוטים נמצאים בנפילה חופשית. זו טעות לחשוב שאין בחלל כוח משיכה. ישנו כוח משיכה של כדור הארץ והוא גורם לנפילה חופשית של החללית ושל האסטרונאוטים בה.

בנפילה חופשית כזו עדיין מופעל עלינו אותו כוח אבל מכיוון ששום דבר לא מתנגד לכוח הזה אנחנו חווים אפס G (מצב של רחיפה).

לא ממש נכון. ע"ע חוק הפעולה והתגובה. לכל כוח יש כוח תגובה. אם הייתי זוכר איך מחשבים את כל הסיפור הזה הייתי מדגים בכיף.

הG המדובר במכוניות מירוץ הוא G צידי (בפניות, לא בהאצות ובלימות). יש אפשרות לחשב את הG הצידי המופעל על הנהג בעזרת נוסחא פשוטה..

נוסחא פשוטה? משקל, מומנט, מקדם חיכוך של הצמיגים, טמפ' צמיגים, טמפ' אספלט, מקדם חיכוך של האספלט, קוטר מדוייק של הצמיגים+חישוקים, רדיוס סיבוב בהתחשב בזווית ההגה. פשוט זה לא!

אני מאמין שבפניות מאוד מאוד מהירות והדוקות נהגי פורמולה 1 חווים כ4 ג'י (הם למעשה מרגישים פי 4 יותר כבדים). בבלימות כוח הG הוא הגדול ביותר.. לא רוצה לזרוק מספר אבל בבלימות נהגי פורמולה 1 מרגישים כאילו העמיסו עליהם משקולת עם כמה מאות ק"ג (!).

ואלה היו 30 שניות על כוחות G, חלליות, פורמולה 1, ואיך להגדיל את ה*** בעזרת כוח המשיכה..:idea:

שלי מספיק ארוך...

54321

פורסם

נוסחא פשוטה? משקל, מומנט, מקדם חיכוך של הצמיגים, טמפ' צמיגים, טמפ' אספלט, מקדם חיכוך של האספלט, קוטר מדוייק של הצמיגים+חישוקים, רדיוס סיבוב בהתחשב בזווית ההגה. פשוט זה לא!

מישהו נסחף כאן?

תאוצה שווה מהירות בריבוע לחלק לרדיוס הפנייה (או משהו בסגנון), תחלק ב9.81 והנה לך כמה ג'י פועל על הנהג...

פורסם

א. לא נסחפתי.

ב. לא.

ג. אומגה זה מהירות בריבוע חלקי רדיוס הפניה. אומגה זה זמן מחזור. בכדי לחשב כוח ג'י:

F=mv^2/r

mv^2/r=n*mu

MU=מיו - מקדם החיכוך.

F=ma

צמצם את המסה ותן גז.

אני רוצה לראות אם אתה יכול למצוא מקדם חיכוך של הצמיגים. יש לך הרבה יותר מדיי משתנים שאתה לא מתחשב בהם.

כמובן שאפשר לוותר על כל זה ופשוט לקנות מד ג'י, שממש לא מעניין אותו מה טמפ' הצמיגים, אלא מראה נתונים אמפירים.

פורסם

אתה עושה פה סלט...

אומגה זה לא זמן מחזור, אומגה זה בכלל מהירות זוויתית...

ושוב פעם, תאוצה שווה מהירות בריבוע לחלק לרדיוס הפנייה...

*כל המשקלים, מקדמי חיכוך וכדומה ישפיעו על התאוצה שניתן לקבל, אבל אין צורך לדעת את כל המשתנים האלו אם יש לך את המהירות ואת רדיוס הסיבוב...

פורסם

gadik צודק.

אפשר לתת כמה וכמה נוסחאות שונות לתאוצה בסיבוב. אבל אם יש לך נוסחא אחת (a=v^2/r, אתה אפילו אמרת את זה - F=mv^2/r ו-F=ma. תציב ותצמצם m והתאוצה יוצאת כמו שכתבתי), אין צורך בעוד משתנים. יש לך מהירות ויש לך את רדיוס הפנייה - והופס, חישבת את התאוצה. כל זאת בהנחה שהמהירות קבועה במהלך כל התנועה.

פורסם

עדיף לחלק לסעיפים, פשוט יותר:

1. כשאתה עושה צניחה חופשית אתה ב0 G, זה לא אומר שמופעל עליך כוח שונה מזה המופעל עליך על הקרקע, זה בדיוק אותו כוח.

אבל בגלל שהקרקע מונעת ממך לצנוח היא מחזירה לך את אותו הכוח (דהיינו N). אז לאן הכוח הזה נעלם?

2. כשאתה שוכב כוח המשיכה של כדור הארץ מופעל עליך אבל אין לו מה "לכווץ".. אולי את הכרס (וואלה עליתי על עוד יתרון של כוח המשיכה). אם תחשב את זה לפי צירים אז כוח הG הוא אנכית לציר הרגליים שלך (בעת שכיבה), לכן הוא לא פועל עליו. אתה מוזמן לבדוק את הטענה הזאת.

(ואגב, אם אתה לא מתארך אז איך אסטרונאוטים מתארכים בחלל? שם פועל עליהם 0 G)

3. לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד, אבל חלליות נמצאות כל הזמן בנפילה חופשית לעבר כדור הארץ. הן לא "נופלות" בגלל שהן בתנועה מעגלית. כשאתה בנפילה חופשית מופעל עליך 0 G

4. אתה אוהב להתפלסף? קח את המהירות, המסה ורדיוס הפנייה ויש לך את כוח הG. המהירות משתנה? גם הG משתנה.. למה לסבך?

פורסם

כמה תיקונים קלילים:

1. כן אני אוהב להתפלסף.

2. כיווצים שמכיווצים. גם כשאתה נופל בנפילה חופשית מופעל עלייך 1G. אחרת לא הייתי נופל.(ג'י זה תאוצה במקרה ושכחת...).

3. על חלליות בחלל לא מופעל 0G. מופעל עליהן פחות מ-1G אבל ממש לא אפס. אתה מוזמן להציב בנוסחאות ולהיווכח בכך בעצמך.

4. כן.

פורסם

אף אחד לא הזכיר שכל כוחות ה G האלו פועלים בכיוונים שונים בו זמנית.

1) כוח G אחד כלפי מטה פועל תמיד על הנהג.

2) כוח G אחורה או קדימה פועל בנוסף לו בזמן האצה/האטה

3) כוח G לצדדים פועל בנוסף לאחרים בזמן פניות.

נניח מכונית מרוץ שמאיצה ב 1.5G ותוך כדי זה לוקחת סיבוב ב 2 G --- אז יש על הנהג סה"כ 2.69 G (פיתגורס של שלושת הכיוונים).

הערה ל 1) - יכול להיות יותר מכוח G אחד בכיוון מעלה מטה. כאשר עוברים מירידה חזקה לעליה חזקה, המכונית נצמדת לכביש ויש יותר מ G בודד כלפי מטה. או מעבר מעליה לירידה במהירות, יש תחושת ריחוף לרגע, כי יש לרגע פחות מ G אחד. (אפס G אם הרכב התנתק מהכביש, כמו במרוצי ראלי).

פורסם
כמה תיקונים קלילים:

על חלליות בחלל לא מופעל 0G. מופעל עליהן פחות מ-1G אבל ממש לא אפס. אתה מוזמן להציב בנוסחאות ולהיווכח בכך בעצמך.

על חללית בחלל (כזו שמקיפה את כדוה"א במסלולך קבוע) עדיין פועל כח הכבידה G (במידה מועטת מן הסתם בגלל המרחק אבל לא במידה רבה)..

הסיבה שהאסרונאוטים מרחפים היא כי ישנו את הכח הצנטרפילי (ליתר דיוק כוח התגובה שלו, הכוח הצנטרפוגלי) שמבטל את הכבידה.

אור.

פורסם

קשה מאוד להגיע ל10 וגוף האדם לא מחזיק מעמד ב9

G אומר GRAVITY ומה שאתם עומדים על המדרכה סתם ככה ברחוב זה 1G

שעון G יהיה מגוחך מאוד אלא אם הוא יעבוד בטווח של 1 עד 2 , ויותר טוב תקח שעון שמראה את זוויות האוטו ותרשום עליו 1G עד 2G וזהו ככה תוכל להנות אותו דבר "להנות"

פורסם

לכול החברה שרושמים לי קנה שעון כזה ,ותרכיב שעון כזה,ויתן לך זה ויראה לך ככה "ותהנה ככה" ולכל האלה שלא מבינים "הבעה" ,אני לא רוצה להרכיב שעון כזה, או מחפש משהוא להרכיב בימקומו שיראה לי סיבובים או יראה לי חרטוט.

רציתי לדעת אם קיים כזה דבר לרכב וזהוא.

תודה לאילו שענו לעיניין ונתנו הסברים יפים רז...

• תוכן חדש...