Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי דבר אחד ויחיד להגיד:

"הביא בראש".

ג'רמי כמובן, כמה פרות שחוטות יש במאמר אחד, כמה התבכיינויות יש בתגובות למאמר אחד, כמה אנשים מבינים שהקורולה-סופר-אמינה שלהם היא מקרר לעומת 309 בלי הגה כוח. ;)

כל הכבוד!

משכנתא זה קל

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ראשית כל,"אוטו מליסינג" הוא לא מתנה.

העובד משלם עליו משכרו מחיר מלא,ולא מעט עובדים מוותרים על התענוג,כי הוא עולה להם 2000-2500 שקל לחודש נטו,מה שכאמור גורם לעובדים שכבר ממילא יש להם מכונית לוותר על התענוג.

חוץ מזה,אוטו מליסינג,בדיוק כמו טלפון סלולארי,כבר לא עושה רושם על אף אחד.

בעיניין התיבה הידנית-הפוקוס והמזדה 3 כלל לא מיובאות בגירסאות ידניות,וכלל לא ברור למה.

לחברת הליסינג לא אמורה להיות שום בעייה לספק מגאן ידנית,שגם עולה להם פחות לרכישה,ולא גורמת להם שום כאב ראש.

ובקשר לבילבולי השכל של העובדים-ישנם חברות שבהם אסור לעובד לפנות ישירות לחברת הליסינג,אלה לעבור דרך שדם בחברה שממונה על כך,ורק הוא מוסמך לפנות לחברה,באם זה נראה לו מוצדק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני בעד שנפסיק להתפלצן

קיים גבול מאוד דק בין להגיד דברים נכונים לסתם לזיין בשכל.

עדר שמדר

בסופו של דבר ג'רמי היה אמיתי עם עצמו ונתן את הרכב לאשתו בעוד שהוא נוהג על ה 106.

ועכשיו אשתו של ג'רמי היא גם חלק מהעדר לא?...

בקיצור העובדה שהמון אנשים מעדיפים לצורך העניין קורולה אוט' על פני רכב ידני "למהדרין" לא אומרת ש "אין להם מה לחפש בערוץ רכב" כזה או אחר , אלא , שאצליהם הרכב משרת מטרה פרקטית לחלוטין ושרכב ידני פחות עונה על הצורך הזה.

GOT סחוג?

פורסם

קראתי את הכתבה הבוקר לפני שיצאתי ולכן לא יצא לי להגיב ואני אעשה זאת כעת...

לדעתי האישית, ליסינג הוא דבר כדאי, במיוחד עם אתה לא מתרברב בעולם הרכב אלא צריך מקרר שינוע.

ללכת למוסך לעשות טיפולים, לקנות חלפים, להתעסק בקנייה ומכירה של רכב, איבוד ימי עבודה וכו' זה כאב ראש לבן אדם שהוא לא מהברנז'ה.

בגדול עלות של כ2000 - 3000 ש"ח היא גם ההוצאה על רכב פרטי בממוצע בחודש רק שהיא לא כוללת אא הנלווים שרשמתי למעלה ולפעמים ההוצאות בדלק הן דווקא שיעלה את העלות לאחזקה של רכב פרטי ופה קבור הכלב, לדעתי.

אני אישית הייתי מסתפק ביאריס T ספורט שככל הידוע לי היא בקבוצה 2 ואפילו יש חברות שנותנות אותה בליסינג כך שפיתרון יש, אומנם חלקי (כי הרכב הוא קטן ולא משפחתי) אבל פתרון.

ג'רמי את השיקולים והבחירות שלו עשה כי חיפש רכב משפחתי ורכב קטן נוסף.

באם היה לי את האפשרות, דווקא הייתי משאיר את ה309 ולוקח T ספורט בליסינג. (כמובן אם הייתה אפשרות כזו).

כנראה שלג'רמי לא הייתה את האפשרות הזו, והוא עשה את הבחירה הכי טובה

(אני מניח כי לא נהגתי עדיין על הפוקוס החדשה).

בכל מקרה מישהו יכול להסביר לי, מה הסיפור של הC4 ולמה הוא לא התייחס אליה?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

ראשית אני מאחל לידידי ג'רמי מזל טוב והצלחה בתפקיד החדש!

קראתי את הכתבה שהוכנה לדפוס בצורה מעניינת ומושכת את הקורא.

לעצם העניין המוטורי משולב בסיפור קטן...

לפני מספר שנים התארחתי אצל חברי , הגר בעיר היידלברג , כמה עשרות ק"מ מפרנקפורט שבגרמניה.

חברי שידע שאני "פריק" רכב, רכש עבורי ועבור בני , כרטיסים לתערוכת הרכב החשובה

שבמקרה הוצגה בפרנקפורט...

מה רבה הייתה הפתעתי כשאמר לי שהוא לא יבקר בתערוכה והוסיף:

"אף פעם לא הצלחתי להזדהות עם חובבי רכב מושבעים אשר ימכרו את אחותם הקטנה בשביל נזיד גלגלים משובח"!...

כדי שתבינו מה רבה הייתה הפתעתי מתגובתו אציין שלחברי שתי מכוניות ...אמנם לא ניסן אלמרה , לא פיג'ו 106 ואפילו לא סובארו אימפרזה טורבו STI ...

לחברי במו 840 ופורשה GT2 !

מכאן לפילוסופיה ולעובדות של החיים...

על רקע העובדה שבארצות המערב מספר הילדים במשפחה הולך ופוחת, מתחלקות המכוניות ל2 סוגים ברורים וכמה אחרים פחות:

*אלו שבעליהם אינם אבות או אימהות, אשר זקוקים לדגם ספורט עם שני כסאות ישיבה ומקום לכרטיס אשראי וקונדומים בהתאם...

*אלו אשר להם שני ילדים או אולי שלושה או יותר, אשר זקוקים למכונית משפחתית מוגדלת ומורחבת, אשר אינה נופלת מביצועי המהירות והכוח מדגם הספורט האמור.

והפחות ברורים

*אלו שאין להם לא את זה ולא את זה ודבקים בדעה מהסרטים – "מהיר ועצבני" 1 או 2...

*אלו שהאגו שלהם בגודל של בוטן, אבל גודל ומתעצם ברגע שמקבלים הגה לידיים ולפעמים מוכיחים שהמציאות יותר חזקה ממשחקי המחשב כמו "carmagedeon" ומצליחים במקרה הטוב להפחיד קשישים וילדים קטנים...

*לאספנים שנזכרים בימים הטובים באמת ומצליחים לגרום לנוסטלגיה.

* ולהפתעת רבים גם כאלו שרוצים להגיע מנקודה א' לב' , בנסיעה נינוחה, נעימה ובטוחה בלי שיקשרו להם סרטים בצבעי הקשת על האנטנה, על המראה וגם במקומות מוצנעים יותר.

צריך להיות טיפה "מזוכיסט" כדי לסבול מנהיגה ברכב שאין בו מינימום אבזור בטיחותי,

רועש, מקרקש,צפוף והעיקר שיש לו גיר ידני הגורם לו לחייך?...

או פשוט "תפרן"...:?

צא מזה ג'רמי, לך ותהנה מנהיגה ספורטיבית במסלול קרטינג, כבישי הארץ לא נועדו לג'ימקאנות וה106 גם במיטבה לא תהיה לעולם פרארי F40 , שעבור נהיגה בה אני מוכן להשלים עם כל החסרונות ואולי אף למכור את אחותי(אין לי):wink: עבור נזיד גלגלים משובח.

מריוס

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

פורסם

אני בדילמה אחרת, מקום העבודה החדש אליו אני הולך מציע רק מכונית ליסינג אחת (מאזדה 3, במילא הבחירה שלי מהקבוצה כך שזה בסדר) אבל גובה 3700 ש"ח לחודש מהברוטו של העובד, בשעה שבמקומות אחרים מסתפקים ב2500-3000. לא רק זה, אלא שגם הדלק מוגבל ל250$ לחודש, בחישוב שנתי (והקילומטראז' ל30 אלף בשנה, אבל זה פחות מטריד).

זה מעמיד את הכדאיות של הליסינג קצת יותר בשאלה. אין לי ספק שמבחינה כלכלית נטו, גם במקרה כזה עדיף הליסינג, אבל רכישת רכב כמו שאני רוצה (ידני ונוטה לספורטיביות) לא מאוד רחוקה, מבחינה כלכלית.

בקיצור, בשמחה הייתי קונה קליאו משומשת או יאריס T, אבל הדרישה הנוספת שלי מהרכב די פוסלת כל מכונית סופרמיני (גרירת עגלה עם אופנוע שטח).

באסה, ואני מאוד מבין לליבו של ג'רמי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אני בדילמה אחרת, מקום העבודה החדש אליו אני הולך מציע רק מכונית ליסינג אחת (מאזדה 3, במילא הבחירה שלי מהקבוצה כך שזה בסדר) אבל גובה 3700 ש"ח לחודש מהברוטו של העובד, בשעה שבמקומות אחרים מסתפקים ב2500-3000. לא רק זה, אלא שגם הדלק מוגבל ל250$ לחודש, בחישוב שנתי (והקילומטראז' ל30 אלף בשנה, אבל זה פחות מטריד).

זה מעמיד את הכדאיות של הליסינג קצת יותר בשאלה. אין לי ספק שמבחינה כלכלית נטו, גם במקרה כזה עדיף הליסינג, אבל רכישת רכב כמו שאני רוצה (ידני ונוטה לספורטיביות) לא מאוד רחוקה, מבחינה כלכלית.

בקיצור, בשמחה הייתי קונה קליאו משומשת או יאריס T, אבל הדרישה הנוספת שלי מהרכב די פוסלת כל מכונית סופרמיני (גרירת עגלה עם אופנוע שטח).

באסה, ואני מאוד מבין לליבו של ג'רמי.

ב 3700 ש"ח לחודש,לא רק שהם לא ממנים אותך,הם גם מרוויחים עליך...

אם יש לך מכונית,והנסיעה לעבודה לא ארוכה,זה פשוט לא כדאי.

בסכום שנקבת,זה לא כדאי בשום מיקרה,גם אם תביא בחשבון את הדלק,ירידת הערך וכדומה.

לחברות ההיי-טק יש אינטרס מובהק "לדחוף" לעובדים מכוניות מליסינג,וזאת מכמה סיבות:

זה כדאי להם בחישוב המס,זה מגדיל להם את ההוצאות,ומקטין את מס המעסיקים.

רכב צמוד אמיתי יש בחברת חשמל,לדוגמא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ראשית אני מאחל לידידי ג'רמי מזל טוב והצלחה בתפקיד החדש!

מריוס

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

1.משתתף בברכות.

2.כתבה מעניינת, ומהנה :mm_yeah:

3.ג'רמי ידידי היקר, קח אוויר, תביט למעלה, ותראה איזה דגל מתנפנף לו .

אם אתה רואה יריעה לבנה ,בה זוג פסים כחולים ומגן דוד, תפנים כי אתה

בישראל-

העדר במקרה זה, נמצא כאן כמו אבן קטנה ומציקה , בתוך נעל הליכה... :wink:

ומקרינה ל"רעה" על הגוף (חובבי הרכב)כולו.

בכבוד רב

שבוע טוב ומהנה.

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם
ב 3700 ש"ח לחודש,לא רק שהם לא ממנים אותך,הם גם מרוויחים עליך...

אם יש לך מכונית,והנסיעה לעבודה לא ארוכה,זה פשוט לא כדאי.

בסכום שנקבת,זה לא כדאי בשום מיקרה,גם אם תביא בחשבון את הדלק,ירידת הערך וכדומה.

לחברות ההיי-טק יש אינטרס מובהק "לדחוף" לעובדים מכוניות מליסינג,וזאת מכמה סיבות:

זה כדאי להם בחישוב המס,זה מגדיל להם את ההוצאות,ומקטין את מס המעסיקים.

רכב צמוד אמיתי יש בחברת חשמל,לדוגמא.

זה 3700 מהברוטו, כן?. החשבון שלי הוא שעם שווי השימוש שאני משלם, מדובר על 2500 ש"ח מהנטו שלי.

אין לי כרגע רכב, ואמנם אפשר להחזיק מכונית לא רעה ב2500 ש"ח (כולל הדלק), אבל עלות הרכישה של חדשה ומעניינת (B4 2.0R, למשל) גבוהה בשביל להיות מוצדקת כרגע.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

מוזר..

אצל אבא שלי מי שרוצה ידני (ויש שרוצים..) קיבלו :-)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

ראיתי שירשור מקודם שמדבר על שירות

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=84776

השירות בארץ נוראי.נכון,אין הרבה דרישה לידני,אבל עדיין יש.והחברות צריכות לפעול בהתאם.אישית-אם לא הייתי גר בחיפה(פקקים בעליות)הייתי רוצה רק ידני.אוטומט משעמם.אבל-פקקים בעליות זה מעצבן.יותר ממשעמם.אז התפשרתי על אוטומט.וכל עוד אני חיפאי אני אקח אוטומט.אבל אם אני הייתי בנעליים של הבחור-לא הייתי מתפשר בקלות כזו.אם אני נעול על משהוא,אני אשיג אותו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

*** עריכה - תפסיק לצטט את ההודעה שמעליך. מי שרוצה לקרוא כל דבר פעמיים יכול גם בלעדיך ***

ראיתי שירשור מקודם שמדבר על שירות

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=84776

השירות בארץ נוראי.נכון,אין הרבה דרישה לידני,אבל עדיין יש.והחברות צריכות לפעול בהתאם.אישית-אם לא הייתי גר בחיפה(פקקים בעליות)הייתי רוצה רק ידני.אוטומט משעמם.אבל-פקקים בעליות זה מעצבן.יותר ממשעמם.אז התפשרתי על אוטומט.וכל עוד אני חיפאי אני אקח אוטומט.אבל אם אני הייתי בנעליים של הבחור-לא הייתי מתפשר בקלות כזו.אם אני נעול על משהוא,אני אשיג אותו.צודק בהחלט... אחרת כל פעם תצטרך להתפשר ואני אישית לא מוכן להתפשר על משהו שאני משלם עליו, במיוחד כשמדובר ברכב !!!

Veni Vidi Vici

פורסם

יכול להיות שאני טועה,

ויכול להיות שאני סתם יפה נפש -

אבל נראה לי שיש צרות גדולות בארץ מאשר לקבל גיר רגיל או אוטומט "מהעבודה".

טוב ויפה לשאול ולברר-

אבל אם אתה רוצה גיר רגיל, תזמין אותו במכונית פרטית שלך.

לצפות להזמנה מיוחדת של רנו מגאן ידנית, מחברת ליסינג - נשמע לי קצת מתנשא.

אבל זה רק אני.

KYD

• תוכן חדש...