Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניסיתי לחפש פה ושם את המילה אוטומט וגיר רגיל - יצאו מלא הודעות חיפשתי פה ושם לפי הכותרות. לא ממש הבנתי

אז אני שואל

מה כל כך שונה בשני המקרים חוץ מזה שהגיר מנוהל על ידי מחשב והוא אוטומטי... למה הצריכה היא כמעט כפולה... אודה לכם אם תסבירו לי במושגים יומיומיים ולא מסובכים

מזמן רציתי לשאות ת'שאלה ולא יצא לי, עכשיו אני עובר לגולף 2000 גיר רגיל שנת 2001 או 2002

ואני רוצה לדעת למה לצפות...

.

.

תודה מראש !!!

:silly: Cx5 - 2012

פורסם

בעיקר הפסדי כח בממיר מומנט

חוץ מהבדלים ביחסי העברה

בתיבות החדשות ההפרש קוזז משמעותית

( גם בגלל העלאת מספר היחסים גם בגלל נעילת הילוכים ושיפורים טכנ' נוספים )

פורסם

בד"כ אוטו אוטומט כשעומד על D הסל"ד יותר גבוה מאשר בידנה וכמובן כששמים P או N .

א.

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

בעיקר ההבדל הוא משתי סיבות:

1: פחות יחסי העברה בדגם האוטומט לעומת הגיר רגיל מה שיגרום לקושי רב יותר בתאוצה.

2: קלאץ' הידראולי באוטומט אינו עובד על מעבר כח ישיר מהמנוע לגיר אלא על ידי התזת שמן בלחץ גבוה ממניפה אחת אל מניפעה שניה שמוצבת ממולה התזת השמן גורמת למניפה השניה להסתובב וכך עובר הכך וישנם פשוט הפסדי סיבובים בין המניפות כי זו שמקבלת כח לא מצליחה לקבל את כולו בעוד שבגיר רגיל הרפידות כאשר הן מחוברות כל הכח עובר אחד לאחד בין שתי הרפידות.

אופנוען

פורסם
משקל הגיר האוטומט,מכביד על הרכב.

הבחור רציני ?

ולשאלתי - באיזה שנה בגולף מגיעים המנועים החדשים

שמעתי שבגיר רגיל ב 1600 מגיעים מ 2002 ומעלה מנוע עם 115 כוח סוס לעומת 100 בשנת 2001

נכון ? ואם כן - מה לגבי מנועי 2000

:silly: Cx5 - 2012

פורסם

לי יש גולף שנת 2001, מנוע 2000 ויש לה 115 כ"ס (לפי הרישיון).

בנוסף הצריכת דלק דיי גבווה, למרבה הצער אפעם לא מדתתי במדויק (בידני).

תהנה מהרכב.

פורסם

אמממ, ברישיון כתוב 115 כ"ס. יכול להיות שהם טועים? בכ"א בדקתי במחירון לגבי המנוע 2000 ולא כתוב כמה כ"ס יש לו.

פורסם

אבל מנוע ה2 ליטר בעל מומנט עדיף וזמינות בסל"ד נמוך לכן הוא גם בעל פחות כח

מנוע ה1.8 בסל"ד נמוך לא זז....

בקשר לאוטומט ומתי מגיע - תראה זה הכל משחק של רמות גימור וכו', לי יש פאסאט 1.8T שנת 98 עם טיפטרוניק 5 הילוכים ונועל ממיר מומנט

בTDI 98 שהיתה לי היה אוטומט רגיל 4 הילוכים אבל עם נועל ממיר מומנט

בכל אופן צריכת הדלק שלי זהה כמעט לחלוטין לזאת של הGTI שלהזכירך בעלת משקל קטן יותר ב200 קילו, ובעלת גיר רגיל - הסבר לזה לא ממש יש, אבל זה המצב....אולי 5 הילוכים באוטומט וגיר מעט ארוך יותר (2100 סל"ד ב100 קמ"ש במקום 2500 בGTI) מצליחים לאזן את צריכת הדלק ולהשתוות עם הGTI

למנוע ה2 ליטר יש 115 כ"ס ו16 שסתומים, להבדיל ממנוע ה1.8 שמגיע עם 20 שסתומים יחס דחיסה גבוה ו125 כ"ס בסלד גבוה - אבל זמינות כח נחותה בהרבה

פורסם

לעניות דעתי גיר אוטומטי אוכל דלק לרוב מהסיבה הבאה:

אופי הגיר הוא העלאות הילוכים תכופות, דהיינו - הגיר חושק מאוד להעלות הילוך בכל רגע נתון, דבר שגורם בשיוט לחיסכון, אבל בנסיעה משולבת לקטסטרופה.

מכיוון שבעזיבת גז הגיר יעלה הילוך, באם יש צורך בתאוצה הגיר ישר יוריד הילוך או שניים(תלוי בעומק הלחיצה), וכידוע לנו בהורדת הילוך הסל"ד עולה משמע המנוע אוכל יותר דלק.

זקני הפורום אתם מוזמנים לתקן אותי!

אלעד

פורסם

למנוע ה2 ליטר יש 115 כ"ס ו16 שסתומים, להבדיל ממנוע ה1.8 שמגיע עם 20 שסתומים יחס דחיסה גבוה ו125 כ"ס בסלד גבוה - אבל זמינות כח נחותה בהרבה

יא ערס! :-D

1.8 20 שסת', המספק 125 כ"ס.

2.0 8 שסת', המספק 115 כ"ס.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...