Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוסף לשמן של LM....התייעצות....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם והרי השאלה החודשית שלי..והפעם בנושא שנטחן רבות...

קיבלתי המלצות חמות להכניס לשמן תוסף של LM(ליקווי-מולי) אמר לי את זה מכונאי במוסך מרכזי של חברה ידועה...אמרתי לו שאני גר באיזור מאוד חם ונוהג בצרפתייה ספורטיבית אז הוא טען שאם אני מכניס את התוסף הנ"ל לשמן אז זה יכול לתת לשמן יותר צמיגות כאשר המנוע ממש חם ועובד קשה...

עוד הוא טען שלא מומלץ להכניס תוסף שמן לשמן סינטטי מלא אלא רק לשמן חצי סינטטי?? :? האם זה נכון? ומה אתם אומרים בכללי על התוסף הנ"ל??ואם זה בכלל נחוץ...וכמה הוא עולה?וכמה קילומטרים הוא "מחזיק"??

יום טוב לכולם... :lol:8)

אני כבר לא בעליה הגאים של צרפתייה ספורטיבית...

פורסם

אל תוסיף תוספים לשמן.

אם הוא לא ברמה הנדרשת (השמן) פשוט תחליף אותו.

שמן סינטטי של LM 5W40 (קופסא סגולה). מספיק טוב גם למקומות חמים. (גם בת"א לא קר).

אם אתה רוצה יותר צמיגות (ז"א למשל 50 או 60) תקנה אחד כזה.

מומלץ MOTUL 300V 15W60, מאוד יקר. אבל בחישוב של שמן+תוסף, אולי עדיף השמן הזה.

נ.ב.

1. בן אדם שעובד עם מכוניות ראלי (של נדב דותן) טוען שאין שום צורך לשים ברכב יותר מה-LM, ז"א שהמוטול יותר מדי יקר בשביל התוצאה.

לעומת זאת אדם אחר (שגם עבד עם נדב דותן) משתמש בשמן הזה.

לך תבין...

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

הבנתי אותך...אולי יש למישהו דיעות אחרות??

העניין זה לא הכסף..ממש לא..אלא התוצאה...

פשוט כאשר האוטו עובד קשה וממש חם(הרבה יותר מתל אביב)אז הצמיגות של השמן יורדת(ורמת השימון יורדת והחום עולה..לא?),מה לעשות אילו התכונות של שמן...אז חשבתי שעל ידי הכנסת תוסף מהליגה הבכירה יהייה שינוי לטובה...

שוב תודה....

פורסם

כאשר רוצים לנעלות רמת צמיגות ע"י תוסף למצב החם יש לזכור כי הצמיגות תעלה כאשר השמן קר. מה קרה ? שמן קר - התנעה...השלב הקריטי למנוע והשמן צמיג מאוד...

שמן צמיג, משאבת שמן מתאמצת, פחות שמן זורם במעברים, השמן שזורם הוא במהירות זרימה איטית הקיצר : לא טוב בכלל !!!

כאשר השמן דליל ??? השמן תוכנן לעמוד ולהיות השמון בצמיגות המתאימה עפ"י הטמפ' .

כאשר חם הצמיגות נכון מעט יורדת אך עפ"י הצורך. שמן חם, המשאבה סונקת את השמן במהירות גבוהה למעברים, יותר שמן זורם והמנוע חי עם זה בשלום אפילו ממש טוב לו ככה.

אל תיגעו בתוספים לשמן ובעל מוסכים שממליץ רק דואג לפרנסתו שכן הרכב יגיע תוך שנה לערך לטיפול גדול מאוד.

ככה גם עם התוסף לדלק הידוע לשימצה ( K44 ) יתן לכם BOOST עכשו אך ידפוק לכם אפיציות במנוע.

ותחשבו על זה !!! המכוניות טובות, טכנולוגיה חדישה צאו מהתפיסה של פורד סיירה 88 .

פורסם

טוב אז ככה..קודם כל מדובר ברכב משנת 90 ככה שהוא לא רחוק מהטכנולוגיה "ההיא"...דבר שני התוסף הוא לא בפני עצמו אלא כבר נמצא בתוך השמן...זה השמן של "ליקווי מולי" בבקבוק האפור והתוסף "BUILT IN" ב שמן..

התוסף נקרא MOS 3...אם אני לא טועה....

מה זה "אפיציות במנוע".. :?

פורסם

המילה אפיציות היא טכנית מרווחים,

מנוע חדש שעובד יוצר "התיישבות של החלקים אחד בהתאמה לשני ולכל מנוע אפיציות משלו.

שמן "גס" רק יכול להרחיב מרווחים וליצור בעצם תופעה של שריפת שמן ונפילה בלחץ ההזרקה של משאבת השמן.

מנוע גם שנת 90 שלא אוכל שמן ממש לא ממליץ להוסיף תוספים.

• תוכן חדש...