Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שם של כלי- או איך קוראים ל...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נקרא "המטוס התלוי" בשדה התעופה הבינלאומי בפראג Ruzyne ושמו

Avia Aero 45 RAF OK-KGF

אירית

חוק שושני מס' 1 ההשתתפות על אירית אסורה בכל החידונים!!!

מכרתי את כל הספרים והאינציקלופדיות שלי אין לי בהם יותר צורך אירית יודעת הכל...

רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חוק שושני מס' 1 ההשתתפות על אירית אסורה בכל החידונים!!!

מכרתי את כל הספרים והאינציקלופדיות שלי אין לי בהם יותר צורך אירית יודעת הכל...

רן

רן

קודם כל תודה על המחמאה אני מקווה שלזה התכוונת, ואם לא מבטיחה לחכות 24 שעות ואז לענות, בכל מקרה הלוואי וידעתי הכל... הענין הוא שיש לי תחביב נוסף והוא תעופה, אני חברת עמותת ח"א ומכון פישר לחקר התעופה והחלל, ואתה מבין שבימים אילו ההורמונים עובדים שעות נוספות בעיקר בגלל חזרת הדיסקוברי לארץ והחרדות המתלוות כי לא הכל שפיר בממלכת החלל למרות התיקונים, ולא לפני הרבה זמן חווינו חוויה קשה שהייתה קשורה לנו במישרין – אילן רמון ז"ל.

הנחיתה נדחתה בגלל בעיות מזג אוויר למחר בצהריים, כאשר ישנן 3 אפשרויות ולכל אחת מהן יוקדשו 2 נסיונות, בשנת 83 התארחתי שבוע ימים בבסיס ח"א אדוארדס בקליפורניה , שם צילמו דר"א את הסרט שנקרא אצלנו "הצוות המובחר" ואשר עסק בתולדת המירוץ לחלל והמלחמה הקרה מול ברית המועצות דאז, שברית המועצות השיגה את ארצות הברית בהכנסת האדם הראשון למסלול סביב כדור הארץ הקוסמונאוט יורי גאגארין, ואז הכריז הנשיא קנדי על תוכנית לשליחת אדם אל הירח תכנית אפולו המפורסמת, בסיס ח"א אדוארדס הוא אתר הנחיתה בעדיפות השניה לנחיתת המעבורת וכמובן ההתרגשות שם גדולה, כמובן יכולתי לספר על זה עוד ועוד אבל... ראו את הסרט בווידיאו קצת ארוך אבל טובבבבב....

בנתיים למי שמתעניין מומלץ להכנס לאתר נאסא http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html?skipIntro=1

לגלגל למטה להפעיל את NASA TV , ולראות בזמן אמיתי את המתרחש במרכז החלל בקנדי והתקשורת בינם למעבורת, כרגע צוות המעבורת ישן, ולפרקים משדרים מסיבת עיתונאים בנושא תוכנית מאדים , יש שם רובר קטן הידעתם???

שלכם

אירית

נ.ב. - גילי לא התכוונתי להחריב לך את השירשור , אבל משהו אומר לי שזה נוגע לך אישית, מי שבוחר כינוי של טייס מהולל ( אכן גרמני- בהקשר לשירשור אחר) לבטח אוהב גם את התחום הזה.

NASA.gif

פורסם
רן

קודם כל תודה על המחמאה אני מקווה שלזה התכוונת, ואם לא מבטיחה לחכות 24 שעות ואז לענות, בכל מקרה הלוואי וידעתי הכל... הענין הוא שיש לי תחביב נוסף והוא תעופה, אני חברת עמותת ח"א ומכון פישר לחקר התעופה והחלל, ואתה מבין שבימים אילו ההורמונים עובדים שעות נוספות בעיקר בגלל חזרת הדיסקוברי לארץ והחרדות המתלוות כי לא הכל שפיר בממלכת החלל למרות התיקונים, ולא לפני הרבה זמן חווינו חוויה קשה שהייתה קשורה לנו במישרין – אילן רמון ז"ל.

הנחיתה נדחתה בגלל בעיות מזג אוויר למחר בצהריים, כאשר ישנן 3 אפשרויות ולכל אחת מהן יוקדשו 2 נסיונות, בשנת 83 התארחתי שבוע ימים בבסיס ח"א אדוארדס בקליפורניה , שם צילמו דר"א את הסרט שנקרא אצלנו "הצוות המובחר" ואשר עסק בתולדת המירוץ לחלל והמלחמה הקרה מול ברית המועצות דאז, שברית המועצות השיגה את ארצות הברית בהכנסת האדם הראשון למסלול סביב כדור הארץ הקוסמונאוט יורי גאגארין, ואז הכריז הנשיא קנדי על תוכנית לשליחת אדם אל הירח תכנית אפולו המפורסמת, בסיס ח"א אדוארדס הוא אתר הנחיתה בעדיפות השניה לנחיתת המעבורת וכמובן ההתרגשות שם גדולה, כמובן יכולתי לספר על זה עוד ועוד אבל... ראו את הסרט בווידיאו קצת ארוך אבל טובבבבב....

בנתיים למי שמתעניין מומלץ להכנס לאתר נאסא http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html?skipIntro=1

לגלגל למטה להפעיל את NASA TV , ולראות בזמן אמיתי את המתרחש במרכז החלל בקנדי והתקשורת בינם למעבורת, כרגע צוות המעבורת ישן, ולפרקים משדרים מסיבת עיתונאים בנושא תוכנית מאדים , יש שם רובר קטן הידעתם???

שלכם

אירית

נ.ב. - גילי לא התכוונתי להחריב לך את השירשור , אבל משהו אומר לי שזה נוגע לך אישית, מי שבוחר כינוי של טייס מהולל ( אכן גרמני- בהקשר לשירשור אחר) לבטח אוהב גם את התחום הזה.[/quote

ודאי מחמאה, אפילו אני מבין שאסור לי להסתבך-רן

פורסם

אירית... בטוח שאני אוהב תעופה, פשוט התרגלתי... יש לך מושג מכמה מקומות העיפו אותי?! כמה בחורות בעטו בי מכל המדרגות?

:wink:

אין כמו דברים מעופפים...

מאז שאני זוכר את עצמי אני מרכיב דיגמי מטוסים, מניר, מפלסטיק וכו'...

יותר מאוחר עברתי לדבר האמיתי, טיסנים...

לא מעט כאילו עברו בין הידיים שלי. חלקם אפילו "קלאסיים" כמו ה"קאב" או דו כנפיים...

לא רק דברים עם כנפיים, רקטות הן תחום חביב עלי, שנאסר עלי לעסוק בו שוב אחרי מיפגש מצער עם שילטונות החוק... (מה יש לשוטרים לחפש ב 3 לפנות בוקר בשדה נטוש, ועוד יותר, מה הם עושים בלאגן כזה גדול מרקטה בגודל כמה ס"מ?!)

בקשר לכינוי שלי, יש משהו מאוד היראוי ורומנטי בתקופה שבה לוחמים ניקראו בשמות תואר כמו "סיר", את לא חושבת? מן תואר של כבוד... מעבר לכך שהם עשו את תפקידם הם מילאו תפקיד אצילי... משהו שלא רואים יותר בתרבות "ארוחות הטלביזיה" של היום, וחבל...

יש את הסיפור על ההפלה של הברון, שאחרי שהפילו אותו, טייסי הטייסת הבריטית עשו מטס של כבוד מעל איפה שהוא נפל... נכון או לא, עדיין מרגש, ואולי זו אחת הסיבות שבחרתי את הכינוי הזה, ביגלל מה שעומד מאחוריו, כבוד הדדי.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

ולמי שרוצה לטעום קצת מהימים הראשונים הפרועים של אדוארדס, מומלץ בחום לקרוא את הביוגרפיה של צ'אק ייגר.

כן. גם אני חולה תעופה בכלל וחלל בפרט. וזו מחלה חשוכת מרפא...

פורסם
רקטות הן תחום חביב עלי, שנאסר עלי לעסוק בו שוב אחרי מיפגש מצער עם שילטונות החוק... גילי
יפה מאוד גילי.... משגר קסאמים?

תגיד תודה שלא איכנו אותך ומיד הפגיזו.

ניתן לשנות את שם השרשור ל"מברג אימפקט, טכנאי ח"א האמיצים וגילי אימפקט"

בברכה,

גלעד

פורסם
אני חברת עמותת ח"א ומכון פישר לחקר התעופה והחלל.
מקווה שמדובר במכון על שם פישר (פה רפה) ולא מכון פ?ישר (דגושה)

אגב, קיים ברוסיה מכון לחקר החלל "כמעט" על שמי, מכון לבוצ'קין.

בשנת 83 התארחתי שבוע ימים בבסיס ח"א אדוארדס בקליפורניה , שם צילמו דר"א את הסרט שנקרא אצלנו "הצוות המובחר" ואשר עסק בתולדת המירוץ לחלל והמלחמה הקרה מול ברית המועצות

נ.ב. - טייס מהולל ( אכן גרמני- בהקשר לשירשור אחר).

גם בהקשרים אלה הגרמנים מככבים.

מירוץ החלל נולד בטיל V2. המירוץ היה בתחילתו תחרות בין מדענים גרמניים שבויי מלחמה בארה"ב ובין אחיהם השבויים בברית המועצות.

גם מירוץ החימוש הגרעיני שנפתח בין שתי המעצמות, השבוע לפני שישים שנים, גרמני בתחילתו.

יש שיאמרו שהילד הקטן היה אמריקאי, אבל פשפוש בחיתוליו יגלה כי הוא צבוע בשחור, אדום וצהוב.

בברכה,

גלעד

פורסם
ולמי שרוצה לטעום קצת מהימים הראשונים הפרועים של אדוארדס, מומלץ בחום לקרוא את הביוגרפיה של צ'אק ייגר.

כן. גם אני חולה תעופה בכלל וחלל בפרט. וזו מחלה חשוכת מרפא...[/QUOT

והסרט המוזכר אכן מתחיל מהנקודה הזאת צ'אק ייגר הגדול, שובר מחסום הקול האגדי, הסרט עצמו , התסריט עשוי נהדר, לאורך הסרט מופיעה דמות שחורה שמלווה את הסרט לאורכו, כאילו להגיד להצהיר ולהזהיר שהמוות עורב לו ולכל אחד שמנסה להתיימר או להגיע לשיאים אסורים, מגדל בבל !!! , וככל שננסה להבין מה יש שם מעבר לעבר האין סוף !!! או אולי יש??? נסו לחשוב מה יהייה בעוד למשל 100 שנה, האם יהיו כאלו שיתעסקו באספנות , האם יהיו כאלו שיתרפקו על העבר ברגש, והאם בכלל רגש יהייה או שזו תהייה נחלת העבר וחלקם של מוקצים????

נקודה למחשבה

ליל מנוחה, וחזרה בטוחה של המעבורת

אירית

פורסם

...

לא רק דברים עם כנפיים, רקטות הן תחום חביב עלי, שנאסר עלי לעסוק בו שוב אחרי מיפגש מצער עם שילטונות החוק... (מה יש לשוטרים לחפש ב 3 לפנות בוקר בשדה נטוש, ועוד יותר, מה הם עושים בלאגן כזה גדול מרקטה בגודל כמה ס"מ?!)

גיליגילי

אני בטוח שגם החברה מהחמס שואלים אותה שאלה-רן

פורסם

...

גילי

גילי

אני בטוח שגם החברה מהחמס שואלים אותה שאלה-רןההבדל הוא שרקטה במישקל 40 גר' שמיתרוממת לגובה של 50 מטר בשדה נטוש, שנועדה להיות מנוע עזר לטיסן, לא עושה את אותו נזק שעושה רקטה במישל כמה ק"ג טובים + חנ"מ שהמטרה העיקרית שלה היא הרג בלבד...

ונעבור לנושא יותר משמח, בבקשה :roll:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
גילי

אני בטוח שגם החברה מהחמס שואלים אותה שאלה-רן

ההבדל הוא שרקטה במישקל 40 גר' שמיתרוממת לגובה של 50 מטר בשדה נטוש, שנועדה להיות מנוע עזר לטיסן, לא עושה את אותו נזק שעושה רקטה במישל כמה ק"ג טובים + חנ"מ שהמטרה העיקרית שלה היא הרג בלבד...

ונעבור לנושא יותר משמח, בבקשה :roll:

גילי גילי

מתוך הכירות קצרה איתך והתרשמות מהתשובות שלך בלבד, יש לך ידע טוב בתחום, אבל חוק השימוש בחומר נפץ מחייב הכשרה מיוחדת לצורך השימוש אפילו למטרות הנאה (זיקוקים)... אין לי ספק שאתה יודע מה אתה עושה, אבל שכנך בן הטיפשעשרה שעושה ניסוי בחומר נפץ ליד האוטו שלך או על יד הבית בלוני הגז וכו... אין דרך חוקית להבדיל בעלי מקצוע מחובבים אלה ע"י תעודת הסמכה ורשיון להפעלה ומי שנתפס עושה זאת ללא תעודה זו עלול להסתבך... דבר איתי בפרטי-רן

פורסם

כן. גם אני חולה תעופה בכלל וחלל בפרט. וזו מחלה חשוכת מרפא...

אכן מומלץ ביותר:mm_yeah:

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

• תוכן חדש...