Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורות הלוגן ומדפי עץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בחדר שני מדפי עץ שביניהן מפרידות לבני זכוכית בגודל 20X20 כפי שניתן לראות בציור המצורף.

המדפים תלויים על הקיר, כאשר שתי הלבנים הצדדיות קרובות לקצה הרחוק מהקיר, והלבנה המרכזית צמודה לקיר.

חשבתי על להוסיף ספוט (נורת הלוגן שניתן להטות על ציר) מאחורי כל אחת מלבני הזכוכית הצדדיות, אבל לאחר מחשבה קצרה, חשבתי על זה שיכולה להיווצר בעיה בגלל החום שההלוגן פולט. האם למישהו יש ניסיון בהתקנת ספוטים במדף עץ, או שאולי מישהו מכיר דרך למנוע את ההתחמות (השרפות?) של העץ?

untitled.JPG

החולמים הגדולים אינם מגשימים את חלומותיהם, הם מתעלים עליהם - אלפרד לורד וייטהד

פורסם

היי

אומנם הספוט מפיץ חום, אולם אם אתה מכין עבורו חור שעובר את כל עובי לוח העץ - אין חשש.

אולם אם ברצונך לעשות רק "שקע" עבור הספוט - רוב הסיכויים שכדאי לבטח קודם נגד שריפה.

התשובה שלי היא מקצועית ומהימנה לגמרי, מאחר ואני נגר עשרות שנים ומתקין ספוטים במדפים.

בברכה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אבי שלום..

האם אתה יכול להסביר איך לחבר את הספוטים לחשמל?

אני אסביר את הסיפור שלי.. יש מזנון גדול עם ויטרינות בצדדים.. יש מדפים.. ואני מעוניין לשים על 3 מהם ספוט אחד בכל קומה, 2 צדדים.. כלומר 6 ספוטים.. כיצד עליי לחבר את הספוטים לחשמל? לפי דעתי אני צריך לקנות את הספוטים, מפסק, כבל חשמל רגיל וראש לחיבור לחשמל.. אבל, כשקניתי ארון לאמבטיה, הגיעו איתו ספוטים במדף, והמתקין הוסיף מעין שנאי שכזה.. אתה יכול להסביר מה הוא עושה ואיך מחברים אותו?

אשמח אם תענה..

תודה:)

פורסם

אתה צריך שנאי ספוטים אני לא זוכר כל כך איך זה הולך, הוא מתחבר בין החשמל לספוט (מין ממיר מתח אני מאמין) כמובן שצריך להוסיף מפסק .

נסה לדבר עם תמיר .א. מהפורום אני חושב שהוא ידע לעזור לך .

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

פורסם

יש באיקאה ספוטים שמגיעים בערכה עם השנאי, ועקב הספקם הנמוך לא מייצרים יותר מדי חום. הם אפילו מגיעים בתוך מארז פלסטיק, כך שהם בוודאי לא ישרפו עץ.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

תודה לכולם על התגובות.. (כן,כן, גם לך שמר ;) )..

רציתי לדעת כמה ספוטים אפשר לחבר על כבל אחד..

ויש לי בקשה אם אפשר ממי שמבין.. אם מישהו יכול להעלות שירטוט פשוט.. אני אשמח:)

פורסם

אומנם הספוט מפיץ חום, אולם אם אתה מכין עבורו חור שעובר את כל עובי לוח העץ - אין חשש.

אולם אם ברצונך לעשות רק "שקע" עבור הספוט - רוב הסיכויים שכדאי לבטח קודם נגד שריפה.

בברכה - אבי.

אני לא רוצה לעשות חור בעץ מכיוון שהמדף העליון הוא נמוך יותר מגובה המותניים וזה יהיה ממש מכוער.

אין שום דבר לעשות רק שקע ועדיין להימנע משריפה?

החולמים הגדולים אינם מגשימים את חלומותיהם, הם מתעלים עליהם - אלפרד לורד וייטהד

פורסם
אני לא רוצה לעשות חור בעץ מכיוון שהמדף העליון הוא נמוך יותר מגובה המותניים וזה יהיה ממש מכוער.

אין שום דבר לעשות רק שקע ועדיין להימנע משריפה?

לא מומלץ. מסוכן!!!

אבי.

המקום הנכון:

פורסם
אבי שלום..

האם אתה יכול להסביר איך לחבר את הספוטים לחשמל?

אני אסביר את הסיפור שלי.. יש מזנון גדול עם ויטרינות בצדדים.. יש מדפים.. ואני מעוניין לשים על 3 מהם ספוט אחד בכל קומה, 2 צדדים.. כלומר 6 ספוטים.. כיצד עליי לחבר את הספוטים לחשמל? לפי דעתי אני צריך לקנות את הספוטים, מפסק, כבל חשמל רגיל וראש לחיבור לחשמל.. אבל, כשקניתי ארון לאמבטיה, הגיעו איתו ספוטים במדף, והמתקין הוסיף מעין שנאי שכזה.. אתה יכול להסביר מה הוא עושה ואיך מחברים אותו?

אשמח אם תענה..

שלום

יש כאמור שני סוגים של ספוטים. סוג שהנורה שלו מופעלת ע"י זרם הרשת - 220 וולט, וסוג שהמתח בו נמוך - את ההורדה במתח מייצר לנו השנאי.

למרות שנראה לנו קל ופשוט יותר להתחבר לחשמל ישירות ללא השנאי - לא מומלץ במקרה שהספוט מחובר לרהיט עץ, כי אם יהיה קצר עלולה להיות שריפה וכד'.

יש כמה גדלים של נורות ושנאים. נורות יש בין 20-50 וואט. שנאים יש להרבה יותר וואט.

ניתן לחבר כמה נורות לשנאי אחד. לכן, במקרה שלך אני מציע לקנות 6 ספוטים, שני שנאים של 150 וואט כל אחד (שיספיקו גם אם תחליט יום אחד לחבר נורות חזקות), חוט חשמל ומפסק.

ניתן גם להתחבר למפסק קבוע בקיר לפעמים ולקחת ממנו את הזרם.

את הזרם מחברים לשנאים אשר מומלץ להניח על הארון ולא בתוכו, ומהם יורד חוט חשמל דק אל תוך הארון, מוסתר ככל שניתן ומתחבר לנורות.

אם לא פירטתי מספיק - אשמח להוסיף,

בהצלחה - אבי.

המקום הנכון:

פורסם

טוב, בגלל שאני עכשיו בתוך פרוייקט שיפוץ, שמיתמקד בדברים האילו, אני יגיב...

יש 2 סוגים של מנורות בארץ, טוב שלושה...

1. 12V
  2. 220V
  3. לדים

הלדים יקרים להחריד. (אין מה להוסיף, יפים נורא, אבל יקרים...) אם אתה מוכן להשקיע 150-200 ש"ח לפנס פשוט, בבקשה...

220V - לדעתי, מחממות יותר, נישרפות יותר מהר, ויותר פשוט לחבר אותן...

12V - אפשר להתאים סוגים שונים של מנורות לסוגים שונים של ספוטים. יש צבעים. נישרפות פחות (כי זה עובר דרך שנאי). החיבור יותר מורכב (טיפה)

שנאים (12V)

יש 2 סוגי שנאים. "מכאני" ואלקטרוני. המכאני גדול, כבד ואמין מאוד. האלק' קטן, קל ועלול להישרף ע"י עליות מתח (נדיר)...

שנאי אלקטרוני מושפע מאוד מדימר שמותקן לפניו וצריך דימר 12V אחריו (!). אחרת הוא יזמזם וישרף...

שנאי "מכאני" יכול לקבל דימר לפניו (22V) וגם מאחוריו (12V)...

דימר של 12V יקר להחריד, וקשה למצא...

דימר של 220V יותר נפוץ...

מחירים, מחסני חשמל דימר ניסקו שהוא גם מפסק מחליף כ 90 ש"ח...

מחסני תאורה דימר 220V שכולל תאורה אדומה על הדימר 120 ש"ח...

אני הייתי ממליץ לך עשות פנס חיצוני. לא כזה שיושב בתוך הנישה... יש פנסים שניתלים ויש להם זרוע יפה (יש כאילו שניראים כמו פנס בתאטרון, אבל קטן :wink: )...

גש למחסני תאורה ותראה מה שיש להם להציע... רמז, הם ממש לא מיקצוענים בחשמל, ואני ניכוותי מהם כמה פעמים בגלל חוסר מיקצועיות (נתנו לי שנאי אלקטר' + דימר 220V ושיכנעו אותי שהוא 12V...)

בהצלחה!!!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
שלום

יש כאמור שני סוגים של ספוטים. סוג שהנורה שלו מופעלת ע"י זרם הרשת - 220 וולט, וסוג שהמתח בו נמוך - את ההורדה במתח מייצר לנו השנאי.

למרות שנראה לנו קל ופשוט יותר להתחבר לחשמל ישירות ללא השנאי - לא מומלץ במקרה שהספוט מחובר לרהיט עץ, כי אם יהיה קצר עלולה להיות שריפה וכד'.

יש כמה גדלים של נורות ושנאים. נורות יש בין 20-50 וואט. שנאים יש להרבה יותר וואט.

ניתן לחבר כמה נורות לשנאי אחד. לכן, במקרה שלך אני מציע לקנות 6 ספוטים, שני שנאים של 150 וואט כל אחד (שיספיקו גם אם תחליט יום אחד לחבר נורות חזקות), חוט חשמל ומפסק.

ניתן גם להתחבר למפסק קבוע בקיר לפעמים ולקחת ממנו את הזרם.

את הזרם מחברים לשנאים אשר מומלץ להניח על הארון ולא בתוכו, ומהם יורד חוט חשמל דק אל תוך הארון, מוסתר ככל שניתן ומתחבר לנורות.

אם לא פירטתי מספיק - אשמח להוסיף,

בהצלחה - אבי.

תודה קודם כל על התגובות.. וגם לך..

עכשיו.. כשהסתכלתי על ארון האמבטיה, 2 הספוטים היו מחוברים יחד כלומר עם ריבוע כזה שמבריגים (מעין ריבוע אחד של "כוורת" ("טבלת שוקולד") לפיצול יציאות כבלי החשמל).. ובמקרה שלי כל מדף גבוה מהשני.. אז אני שואל.. האם אני יכול לחבר את כל שלושת הספוטים יחד רק עם חוט חשמל, ואז בסוף לחבר את כולם יחד לשנאי? בנוסף, אני מקבל לבסוף אחרי ההתקנה 2 שנאים.. ואני מעוניין במפסק אחד אז האם צריך לחבר את 2 השנאים יחד לחוט חשמל ואז למפסק?! או שמא אחרת? בנוסף,אם תוכל להסביר ממש מעט על חיבור מפסק אני אשמח, כרגע אני יודע לעשות זאת (בערך), ואם תסביר אני ממש אודה.

אני חושב שזהו לשאלות בינתיים.. מקסימום נציק לך בהודעות פרטיות;)

תודה ויום טוב:)

פורסם

איזה ספוטים יש לך? 220 או 12?

בגדול אתה יכול לחבר 2 שנאים למפסק אחד, אתה יכול גם לחבר שנאי לכל מנורה.... השאלה היא "למה"...

אם המנורות שלך הן 12, שים שנאי גדול, או שנאי "עין השופט" לכל נורה. או שנאי אלקטר' (לא נראה לי מומלץ, לחות וכו')...

אם זה 220V, חבר במקביל למפסק...

אם אתה לא ממש מבין בזה, תעזר בחבר שמבין, אתה יכול לעשות יותר נזק, לעצמך ולסביב מאשר "תחסוך"...

גילי

פורסם

היי,

תשובותי בגוף השאלה.

תודה קודם כל על התגובות.. וגם לך..

עכשיו.. כשהסתכלתי על ארון האמבטיה, 2 הספוטים היו מחוברים יחד כלומר עם ריבוע כזה שמבריגים (מעין ריבוע אחד של "כוורת" ("טבלת שוקולד") לפיצול יציאות כבלי החשמל).. ובמקרה שלי כל מדף גבוה מהשני.. אז אני שואל.. האם אני יכול לחבר את כל שלושת הספוטים יחד רק עם חוט חשמל, ואז בסוף לחבר את כולם יחד לשנאי?כן בהחלט, ציינתי זאת בתשובתי הקודמת. בנוסף, אני מקבל לבסוף אחרי ההתקנה 2 שנאים.. ואני מעוניין במפסק אחד אז האם צריך לחבר את 2 השנאים יחד לחוט חשמל ואז למפסק?!כן. או שמא אחרת? לא.בנוסף,אם תוכל להסביר ממש מעט על חיבור מפסק אני אשמח, כרגע אני יודע לעשות זאת (בערך), ואם תסביר אני ממש אודה.החלק המסוכן ביותר בכל הקטע הוא החלק של 220 וולט, כלאמר הזרם שמגיע משקע החשמל אל השנאי. כאמור, מהשנאי למנורות הזרם נמוך, 12 וולט. לכן, יש לחבר נכון את המפסק שעל חוט החשמל. אל השנאי מגיעים שני חוטים, אנו מפסיקים את החוט שבו זורם החשמל, כלאמר חותכים אותו (לאאאא כשהוא מחובר לשקע . . .) ומחברים כל קצה לבורג נגדי של המפסק, ואז לא ייכנס חשמל למערכת כשהמפסק על מצב "מנותק". (אם נחבר את המפסק לחוט של ה-0, הרי שייכנס חשמל למערכת וינותק רק ביציאה, וזה מסוכן.)

אני חושב שזהו לשאלות בינתיים.. מקסימום נציק לך בהודעות פרטיות;)אם תציק לי אני אחשמלללללל אותך . . .אבי.

תודה ויום טוב:)

המקום הנכון:

פורסם

עוד משהו חשוב, החוטים של ה12V יותר עבים... חובה, אם החוט מעל חצי מטר להישתמש בחוט עבה יותר ( 1.5 או 2 מ"מ)...

כמו כן, חובה לבדוק שהמפסק מחובר תקין, ראיתי, סליחה, הרגשתי, כבר מפסקים שחיברו הפוך. המפסק מפסיק את ה0 ולא את הפאזה... :shock:

לא כיף ביכלל... קח טסטר (קנה אחד, מחיר מחל מ שני שקלים וכלה ב10 ש"ח לטסטר של צ'מפיון - מומלץ..), ותראה שאתה נוגע בחוט ובקצה של הטסטר שהאור נידלק. אם הוא נידלק, החוט חי, יש בו חשמל...

תראה את זה בכניסה של השנאי. אתה יכול לדחוף את הטסטר לתוך המחברים (לא לגעת בחלק התחתון המתכתי של המברג!) ולהבין מזה איפה יש חשמל ואיפה לא... בכל אופן, מומלץ להוריד את ה"פקק" של הבית לפני העבודה...

גילי

• תוכן חדש...