Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תנאי העסקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו כל בן 18 לפני גיוס(אם בכלל), אני עובד בעבודה שהיא פשוטה כמשמעה - עבדות.

עקב בורות קלה, רציתי לדעת מה תנאי ההעסקה המינימליים במשרה שמשלמת שכר מינימום.

אני מקבל "משכורת חודשית" ע"פ הטופס 101 שחתמתי עליו... אני מחתים כרטיס כל בוקר בכניסה וכל ערב ביציאה.

רציתי לדעת מהם התנאים המינימליים בנוגע לשעות נוספות וכו' ביום עבודה.

1. אני עובד כל יום מתשע עד שש או מתשע עד שבע בערב. מעל 8 שעות אני אמור לקבל שעות נוספות?

2. שבוע עבודה הוא בעצם חמישה ימים(אני עובד גם יום שישי), כאשר אני עובד ביום שישי אני בעצם עובד על שעות נוספות?

אשמח אם תענו על שאלותיי,

בברכה,

אלעד(שהולך לאמת את הנתונים)

פורסם
כמו כל בן 18 לפני גיוס(אם בכלל), אני עובד בעבודה שהיא פשוטה כמשמעה - עבדות.

עקב בורות קלה, רציתי לדעת מה תנאי ההעסקה המינימליים במשרה שמשלמת שכר מינימום.

אני מקבל "משכורת חודשית" ע"פ הטופס 101 שחתמתי עליו... אני מחתים כרטיס כל בוקר בכניסה וכל ערב ביציאה.

רציתי לדעת מהם התנאים המינימליים בנוגע לשעות נוספות וכו' ביום עבודה.

1. אני עובד כל יום מתשע עד שש או מתשע עד שבע בערב. מעל 8 שעות אני אמור לקבל שעות נוספות?

2. שבוע עבודה הוא בעצם חמישה ימים(אני עובד גם יום שישי), כאשר אני עובד ביום שישי אני בעצם עובד על שעות נוספות?

אשמח אם תענו על שאלותיי,

בברכה,

אלעד(שהולך לאמת את הנתונים)

היי אלעד

הכי בטוח זה לברר במשרד שנקרא "מועצת הפועלים", זה משרד שמפקח על העסקה של עובדים, ומייעץ לעובדים בדיוק בנושאים עליהם אתה שואל. לא כרוך בתשלום!

ברוב הערים יש משרד כזה. נסה לברר איפה הקרוב אליך על ידי 144, או על ידי פניה להסתדרות בעיר מגוריך, או אולי אפילו דרך האינטרנט.

על כל פנים, הם יתחקרו אותך קצת באופן מפורט יותר מאשר כתבת בהודעתך - ואז תקבל תשובה מדוייקת ומוסמכת.

יש להם גם את הכח לפנות למעביד "ולהסביר" לו שהוא משלם פחות מאשר קובע החוק, ולנקוט נגדו בצעדים ממשיים באם ימשיך לשלם פחות ממה שצריך. (בהנחה שזה המצב . . .).

בהצלחה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אלעד מי המעסיק האם זו חברה גדולה הגונה ומכובדת ,או סתם איזה מחסן או משהו בסגנון?

אם זו חברה גדולה בדר"כ הם יודעים את התנאים ומיישמים אותם.

פורסם
אלעד מי המעסיק האם זו חברה גדולה הגונה ומכובדת ,או סתם איזה מחסן או משהו בסגנון?

אם זו חברה גדולה בדר"כ הם יודעים את התנאים ומיישמים אותם.

ממש לא מדויייק.

הם יודעים בעזרת רואי החשבון שלהם בדיוק איך להמלט ממחויבויותיהם (כתוב נכון ?).

הם עושים חשבון לכל שקל, בניגוד לעצמאי קטן עם מעט עובדים.

בברכה - אבי.

המקום הנכון:

פורסם

בוא נראה אותך מנסה לקבל שעות נוספות,ותנאים בסיסיים-כמו חישוב של זמן הנסיעה לעבודה כשעת עבודה ושכר על נסיעות וכו' ,אצל מעסיק קטן...אני עד היום עבדתי בעיקר בגופים גדולים,ומעט בגופים קטנים מניסיון אישי- שמיים וארץ.

פורסם

"כמעסיק קטן" שילמתי לעובדי תמיד יותר ממה שחשבו לקבל. עד היום אני בקשר חם וטוב עם עובדים ישנים שפרשו - ואין משקעים רעים כלשהם.

המוטו שלי הוא שאם העובד מרוצה, העבודה תתנהל על הצד הטוב ביותר. עובד ממורמר ידפוק לבסוף את המעסיק.

אני אינני לבד בגישה הזו, יש הרבה כמוני. יכול להיות "שנפלת" במקרה אצל מעסיקים גרועים.

יום טוב, אבי.

המקום הנכון:

פורסם

ניתן לראות את הפרטים הרלבנטיים באתר הבא:

http://cms.education.gov.il/EducationCMS/UNITS/Yam/NoarOved/

וגם בעמוד הבא בסעיפים 16, 17:

http://www.zooloo.co.il/law/readlaw.asp?mid=7068

בברכה - אבי.

המקום הנכון:

פורסם

שאלה קצת אחרת.

אם אני מעסיק בחור בן 18 לעבוד אצלי ומשלם לו מינימום שזה 17.93 לשעה.

כמה כסף יוצא לי מהכיס (פר שעה) ?

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

• תוכן חדש...