Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה ההבדלים העקרוניים בין טלויזית פלאזמה ל LCD ומה נחשב לטוב יותר ?

מה הראשי תיבות של LCD האם (LIQUID CRYSTAL DIODE) כמו שזכור לי ???

פורסם

כמה אלפי שקלים לטובת הLCD

תראה איך רואים בפלזמה ואיך רואים בLCD אין מה להשוות ואין מילים לתאר בLCD רואים ממש אמיתי ומציאותי בפלזמה רואים טוב יותר מכול טלוויזיה אבל לא כמו LCD

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

פורסם

בקשר לפלסמה : פלסמה זה סוג של גז המכיל יונים ואלקטרונים במצב של ש"מ אנרגטי

כאשר זרם חשמלי מעורר אותם הם משחררים פוטונים , תחשוב על הפיקסלים שבמסך הפלסמה כמנורות פלורוסנט קטנות (כל תא מכיל 3 צבעי יסוד , ירוק, אדום , כחול ) , שנדלקות בצבע אחר כתלות בזרם דרכם ,האור הוא למעשה שיחרור הפוטונים מגז הפלסמה שמכיל כל תא ותא

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

Liquid Crystal Display...
פורסם
מה לגבי אורך החיים הבנתי שהפלאזמה מוגבלת ל 14000 שעות או משהו כזה מה עם ה LCD ?

לך לפורום אודיו-וידאו בתפוז (124) בצע חיפוש ותקבל את כל התשובות.

לחלופין, שאל מה כדאי לקנות לצורך X בתקציב Y ותקבל תשובות יותר ממוקדות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

**גילוי נאות - אני עוסק בתחום הנ"ל**

קצת קשה לומר "מה ההבדל" או "מה יותר טוב" כי מדובר בשני מוצרים שונים בתכלית.

על קצה המזלג: פלזמה מורכבת מתאים המכילים גז קסנון בדומה לטלוויזיה רגילה. על הדופן החיצונית (מתחת לזכוכית המגן כמובן) ישנו חומר זרחני, ש"נדלק" ויוצר את הצבע בתלות באותו החשמליים שמקבל בגז. מכך: כל פיקסל בפלזמה מאיר את עצמו (אין מנורה מאחורה) וכל פיקסל מכיל את כל הנדרש כדי להציג עצמאית 16.77 מיליון צבעים.

LCD הוא צג גביש נוזלי (אגב שארפ הציגו LCD צבעוני כבר בשנות השבעים) המואר ע"י נורת ניאון אחורית. עקרון הפעולה שלו מורכב הרבה יותר מזה של הפלזמה, ומבוסס על שבירת האלמנטים הרצויים מהאור הלבן על מנת ליצור את הצבע הרצוי.

קצת לגבי יתרונות וחסרונות של האחד מול השני: ל-LCD יש יתרון מוחץ על הפלזמה ברזולוציה. פלזמה סטנדרטית תהיה בעלת רזולוציה של 852X480 (אני מתייחס ל-42") והדרגה הבאה תהיה בעלת רזולוציה של 1024X768 (וכמו כן יקרה יותר משמעותית) בעוד ש-LCD מתחת לממוצע בגודל של 32" יציע בד"כ 1366X768. יתרון זה משמעותי מאוד בחיבור למחשב ויהיה משמעותי בעתיד בשידורי HD. יש בנושא הנ"ל גם חיסרון משמעותי וארחיב עליו בהמשך.

מעבר לכך כל היתרונות הם בצד הפלזמה: פלזמה לעולם תציע קונטרסט טוב יותר משל LCD (ועזבו אתכם מכל מיני מספרים מטורפים, אני מדבר על העיקרון) בשל ההבדל הבסיסי בין אופי הפעולה של שני המכשירים: בפלזמה, כאשר הפיקסל כבוי, הוא כבוי. נקודה. ב-LCD תמיד נראה את הבוהק של הנורה האחורית , מה שפוגע משמעותית בגוונים הכהים למיניהם ובפירוט התמונה כאשר מופיעה אינפורמציה בגוונים כהים. מאותו הבדל בסיסי באופן הפעולה נובעת גם העובדה שהצבעים הפלזמה לעולם יהיו יותר אמיתיים וקרובים למקור מאשר ב-LCD (אני מתייחס לשיטת יצירת הצבע בשתי הטכנולוגיות).

שבירת מיתוסים

"אין יותר פלזמות" - יש תוכניות ליצור 3 שנים קדימה.

"הגז בורח" - נו באמת...

"יש בעיה של אורך חיים בפלזמה" - אלא אם כן מתעללים במכשיר במכוון ובשיטתיות, הוא אמור להחזיק מעמד ולתת תמונה איכותית במשך יותר זמן מטלוויזיה רגילה. וזה המון.

וההתייחסות הכי חשובה היא לנושא הזה: לא נתקלתי ב-LCD אחד שהציג תמונת שידור טלוויזיה כמו שצריך. וראיתי את כ-ו-ל-ם. באמת את כולם. לא ראיתי מכשיר אחד שלא הוסיף לתמונה רעש ופיקסליזציה (מרובעים). ואת זה גם מי שמולעט מפרסומות ומדיסאינפורמיצה לא מקצועית בעליל רואה כשזה מונח אצלו בבית. רן לוי (רייטינג) התייחס לנושא הזה בשבוע שעבר אם אני לא טועה וטען שמדובר בתיקון לתמונה שהמכשירים פשוט לא מצליחים לעשות.

וכן, נכון , אני מעדיף פלזמה על LCD אבל מבסס את ההעדפה שלי על הוכחות מבוססות מקצועית ואחרי התנסות ארוכה עם שתי הטכנולוגיות ולא על טיעונים אווריריים שמדברים על "איכות תמונה" בלי בסיס.

אבל - אני אקח CRT טובה בכל יום על כל אחד מהנ"ל.

santiago , שרוצה Loewe Aconda במחיר שפוי...

פורסם

בדיוק אני רואה שפתחו שרשור וקנינו מסך LCD לבית בגודל 26 אינץ'... ולאן תנחשו.. (מקום שלא ציפיתי אפילו!).

במטבח לעזאזל! עכשיו אני צריך להביא את ה PS2 שלי למטבח.

וחשבתי כבר שיתנו לי את הטלויזיה הזאת.

אישית לדעתי התמונה ב LCD יותר טובה מהפלסמה. אבל זאת דעתי בלבד.

פורסם
בדיוק אני רואה שפתחו שרשור וקנינו מסך LCD לבית בגודל 26 אינץ'... ולאן תנחשו.. (מקום שלא ציפיתי אפילו!).

במטבח לעזאזל! עכשיו אני צריך להביא את ה PS2 שלי למטבח.

וחשבתי כבר שיתנו לי את הטלויזיה הזאת.

אישית לדעתי התמונה ב LCD יותר טובה מהפלסמה. אבל זאת דעתי בלבד.

בשירותים כבר התקנתם מסך LCD וחיבור מהיר?

:-)

• תוכן חדש...