Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההתלבטות היא בין:

- Ford Focus 1.6, 2004

- Honda Civic 1.6, 2004

- Peugeot 307 1.6, 2004

בסה"כ אנחנו מחפשים משפחתית אוטומטית, שנתון כמה שקרוב יותר לחדש.

רצוי מהמכונית שתהיה מהנה לנהיגה, התנהגות סבירה, אמינות (פג'ו?), נוחה ומאובזרת (הסביבה הפנימית גם די חשובה, והמרווח במושב האחורי), מראה חיצוני (לא כל כך חיבבתי את הפוקוס), ומחיר כמה שיותר נמוך.

וכמובן הכי חשוב רכבים שנמצאים בחברות השכרה \ ליסינג.

מאזדה 3 ירדה מהפרק (לצערי) בשל העובדה שחברות ההשכרה עבדו עם הדגם הזה רק מ - 2005, והמחיר קצת גבוה בשבילנו (עם הורדת האחוזים מהמחיר).

(ב-2004 הושקה ה-3, ולכן חברות ההשכרה רצו לבדוק קודם את האוטו אצל הצרכנים הציבורים).

עכשיו בהנחה שכנראה את שלוש המכוניות שהזכרתי כאן ניתן יהיה לרכוש. מי מביניהן עדיפה לפי הקריטריונים שהצבתי? או קריטריונים אחרים שלדעתכם חשובים יותר?

בקיצור, המחיר הסופי צריך לנוע בין ה- +-90 אלף (לפני הורדת ה-20% של ההשכרה).

אשמח לשמוע חוות דעתכם. תודה :]

פורסם

לא כל כך הבנתי לפי התגובה שלך,

לדעתך הסדר עדיפויות הוא:

1. סיויק

2. 307

3. פוקוס

תקן אותי אם אני טועה, ואם בא לך אפשר גם לפרט את השיקולים שלך לגבי ההחלטה.

רק אם בא לך, זה יהיה נחמד :)

פורסם

הסדר הוא:

סיויק

פוקוס

307

סיויק - מעולה: חזקה, מאובזרת, אמינה מאד וסחירה. חלקים קצת יקרים אבל אף אחד לא מושלם :wink:

פוקוס - מהנה מאד לנהיגה ומאובזרת אבל אמינה פחות, ופחות סחירה

307 - שומר נפשו ירחק. מאד מרווחת ומאובזרת אבל לא אמינה ומסובכת לטיפול (בקרת אקלים וגיר)

HFturbo

פורסם

307 - שומר נפשו ירחק. מאד מרווחת ומאובזרת אבל ולא אמינה ומסובכת לטיפול (בקרת אקלים וגיר).

אין בקרת אקלים בדגם הליסינג, אבל בהחלט גיר מעצבן.

השאלה כמה הנהיגה תהיה תזזיתית.

פורסם
אין בקרת אקלים בדגם הליסינג, אבל בהחלט גיר מעצבן.

השאלה כמה הנהיגה תהיה תזזיתית.

לדעתי השאלה היא למה הישראלים חושבים שהם יותר חכמים מכל אירופה, ומתעקשים לקנות אירופאיות עם גיר אוט' מחורבן כבר 30 שנה, כששום אירופאי לא מתקרב לשם אפילו..

אין מה לעשות, כשמדובר ברכב אוט' - היתרון היפאני מוחץ מכל בחינה, ובפרט אמינות.

HFturbo

פורסם

אם אתה מחפש הנאה מנהיגה, מבין השלוש האלו הפוקוס צריכה להיות במקום הראשון. הרכב אמין (מניסיון של 5 שנים, ו 120K ק"מ). מדובר ברכב המשפחתי המהנה ביותר לנהיגה עד המאזדה 3, כאשר בטופ גיר טענו שגם מול ה3 הם מעדיפים את הפוקוס בפרמטר של הנאה מנהיגה. מבחינת מרווח מאחורה כולן דומות למדי (ולא מרווחות במיוחד) כאשר להונדה יתרון קל.

אגב לגבי ה3, זה לא שהם רצו לבחון אותה קודם בשוק הפרטי, פשוט לא היתה גירסה פשוט (בלי ג'אנטים וכו') עד מודל 05 ולכן הם לא רכשו אותה.

גיא

פורסם
סיויק - מעולה: חזקה, מאובזרת, אמינה מאד וסחירה. חלקים קצת יקרים אבל אף אחד לא מושלם :wink:

פוקוס - מהנה מאד לנהיגה ומאובזרת אבל אמינה פחות, ופחות סחירה

307 - שומר נפשו ירחק. מאד מרווחת ומאובזרת אבל לא אמינה ומסובכת לטיפול (בקרת אקלים וגיר)

סיוויק אולי הכי חזקה ומרווחת, אבל היא לא הכי מאובזרת, במיוחד לא במודלים של חברות ההשכרה. היא גם לא מהנה לנהיגה, היגוי גרוע, נוחות נסיעה בינונית מינוס ומושבים גרועים. היא גם יקרה יותר לקנייה.

פוקוס מרווחת למדי, מהנה לנהיגה, לא פחות אמינה בצורה משמעותית, נוחות נסיעה טובה אבל מושבים גרועים גם כן.

307 גם מרווחת ומאובזרת, מהנה לנהיגה באופן יחסי, הכי חלשה כאן, כנראה שגם הכי פחות אמינה, אבל נותנת את האווירה הטובה ביותר בתא הנוסעים, בהפרש.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מסכים עם רוני לגבי הסיויק , לאחר שיצא לי לנהוג עליה השבוע, ההיגוי באמת גרוע , מדובר בהגה חשמלי

ואין שום תחושה של היזון חוזר , מושבים גרועים (או שאולי אני מורגל לרקארו יותר מידי :-P )

מה שמעולה בהונדה זה המנוע שלה.

לא נהגתי בפוקוס , אך מישיבה בה , היא עושה רושם נהדר, מרווח טוב מאחורה , איבזור עשיר , אולי המנוע שלה נופל מההונדה אבל בתור חבילה לדעתי היא הבחירה

את ה-307 לא יצא לי להכיר מקרוב

איציק.

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

אוקיי,

אז בינתיים נראה לי שאנחנו נלך על הפוקוס, למרות שאני חושב שהיא נורא נורא נרא נורא, נורא נורא נורא נורא נורא מכוערת. לפחות בגרסא של ה-4 דלתות.:shock:

סיויק לדעתי ירדה מהפרק.

לגבי ה-307, אנחנו מתכננים להחזיק את הרכב ל-שנתיים, שלוש. השאלה אם האי-אמינות הזו תתבטא גם בשנים הראשונות של החזקת הרכב? אם לא, אז יכול להיות שאנחנו נלך בכיוון של ה-307, כי לפי מה שהבנתי מבחינת נוחות ואבזור היא בכמה וכמה רמות מעל הפוקוס. שלא נדבר על המראה החיצוני (חבל שאין כאן סמיילי מקיא :-P).

פורסם

אנחנו החזקנו 307 שנת 2003 במשך שנה. הרכב היה שייך לחברת השכרה והשוכרים שהיו לפנינו לא התייחסו טוב לאוטו: דפיקות פח רציניות בכל מיני מקומות (כולל ספי דתות חתונים - אני לא יודע מאיזה גובה מדרגה ניסו לרדת איתו), סירחון של סיגריות וקרע מכובד בגב אחד המושבים הקדמיים.

מכאן אני מרשה לעצמי להסיק שגם הצד המכאני לא זכה לעדנה.

כאשר הרכב היה אצלנו לא קרענו את האוטו, אבל נתנו יותר קיקים מאשר רכב פרטי היה מקבל.

למרות הכל, הרכב לא הראה כלל בעיות אמינות (הרכב כבר היה בן שנה-שנה וחצי) ופרט לנורות האחוריות שנשרפו אחת לתקופה (ואם תסתכל בכבישים תגלה כי זו בעייה כללית של ה-307) הרכב היה מוצלח ביותר.

כך שאם אתה מתכנן להחזיק את הרכב שנתיים-שלוש, לפי הניסיון שלנו, הרכב לא אמור לעשות בעיות (אלא אם המחשב ישתגע: אותי הוא הזהיר מסכנת קרח באמצע אוגוסט:shock: - עבר אחרי דקה)

• תוכן חדש...