Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע

david3692

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, PASHUT כתב:

אני מבין ממך שעיקר החשש הוא בלאי מואץ

כמו כן ידוע על הנעה קרה רגישה יותר עד שזורם טוב

השאלה שלי היא האם צמיגות 40 עדיפה בקיץ הישראלי מצד קירור המנוע לרכב ישן, בעומסי חום קיצוניים. ידוע לך העניין?

אחת הבעיות בימינו שנשאר מידע בתעשיית הרכב בארץ מלפני 50 שנה ואנשי מקצוע או חובבים חלקם לא הבינו שדברים השתנו משמעותית. אלו כבר לא מנועים מברזל עם רינגים מאיזה סגסוגת עמידה גדולים וכבדים יחסית,  עם מינימום מערכות שמושפעות. היום יש לך את  מערכת ה-VVT, רינגים ומשאבת שמן פלוס מעברים שמתוכננים על רמת דיוק מאוד גבוהה וכל שינוי משפיע. אי אפשר לדעת מה יקרה ותוך כמה זמן בדגם ספציפי עם השינוי בצמיגות. 

אחד התפקידים של שמן זה גם לקרר את המנוע. יותר חשוב החלפת שמן בתדירות מקסימלית של עד 10,000 ק"מ (המהדרין מחליפים ב 8,000 בישראל) בשמן מאיכות טובה מאשר כל מיני ניסויים מדעיים שלא בהכרח טובים לרכב.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 33 דקות, נירו72 כתב:

ותוך כמה זמן בדגם ספציפי עם השינוי בצמיגות.

להיכרותך עם מנועי פורד, מונדיאו ופוקוס בנזין יכולים לעבוד על 10 40 חצי סינטטי? היה לי ויכוח העניין עם המכונאי שלי שכמעט התעקש לשים לי 10 40, אמרתי לו בק''מ גבוה עוברים ל 5 40 סינטטי מלא, לא חצי סינטטי

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, PASHUT כתב:

התעקש לשים לי 10 40, אמרתי לו בק''מ גבוה עוברים ל 5 40 סינטטי מלא, לא חצי סינטטי

קודם כל הוא צודק. דבר שני זה לא רלבנטי לישראל. 5W-10W מדוברעל הנתון  בקר. אתה מתעקש על שמן שיהיה טוב בהנעה ראשונית במינוס 30 במקום במינוס 20 לערך. איך זה בדיוק רלבנטי לארץ? אם היית אומר 15W במקום 10W היה כבר יותר רלבנטי והגיוני.

בפורד מנסיוני השמן המקורי של מוטוקראפט הוא הכי טוב לרכב. גם הצריכת שמן בו נמוכה משמעותית משל פירמות אחרות ברמות הגבוהות כמו ליקווי מולי ו-ולווליין. הסבר אין לי כי לא ישבתי להתעמק. אבל ידוע שהמנוע 2.3 אוהב שמן ואצלי המוטוקראפט הוריד ביותר מ 50% את צריכת השמן. ניתן גם להשיג אותו בזול כיום אצל אבי.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • מעניין 1
פורסם
בתאריך 26.6.2026 בשעה 18:40, נירו72 כתב:

קודם כל הוא צודק

כלומר, לדבריך ברירת המחדל האם להמשיך ב 5 30 מלא או 10 40 חצי סינטטי, אתה תומך בדעה של חצי סינטטי 10 40 עקב הק''מ הגבוה?

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

בתאריך 26.6.2026 בשעה 16:25, PASHUT כתב:

אמרתי לו בק''מ גבוה עוברים ל 5 40 סינטטי מלא

היצרן מנחה ככה?

לא מצאתי לזה שום איזכור ברשת במקום אמין, תבדוק אם באמת עוברים או שסתם אומרים.

רק אם המנוע שורף שמן בכמות גבוהה ביחס לק"מ שעברו שוקלים את זה.

אני יכול להגיד לך שכל פעם שמישהו שם 5W40 במקום 5W30 בסרטון שראיתי, אמרו לו שזה לא תקין לעבור אוטומטית.

לא עניין אותם כמה ק"מ הוא עבר. או איפה הוא גר.

אם אתה תחפש בפורום מפורסם של שמן כמו Bobistheoilguy אתה לא תמצא לזה סימוכין בקלות,

אם אתה כן מוצא סימוכין - תפרסם בבקשה.

כי יותר נפוץ שתמצא מישהו עם פוקוס שעבר הרבה שם ולא פה. כאמור אם אתה זוכר הפוקוס שלנו לא הייתה שווה לתקן אחרי 200K ק"מ. 

תחשוב על זה, מתי ראית בספר רכב שהיצרן אומר לתת שמן אחר אחרי X ק"מ?

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 47 דקות, גולדן191 כתב:

מתי ראית בספר רכב שהיצרן אומר לתת שמן אחר אחרי X ק"מ?

יש יצרנים שנותנים טווח ספיציפי של צמיגויות

לא קראתי לעומק, אבל זה מידע נפוץ שנים

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

image.thumb.png.de3cdfbcc4729e50f6ef0eef2c916d7a.png

המשך המחקר האם זה תקף במדינות חמות הוא עליך, כנ"ל האם זה משתנה כשיש קילומטראז' גבוה,  תעדכן, בהצלחה :) 

עריכה: לא שמתי לב שהפוסט שייך למישהו אחר. אבל אולי גם הוא יוריד את ספר הרכב וזה יעזור לו.

2008-ford-focus.pdf

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, PASHUT כתב:

כלומר, לדבריך ברירת המחדל האם להמשיך ב 5 30 מלא או 10 40 חצי סינטטי, אתה תומך בדעה של חצי סינטטי 10 40 עקב הק''מ הגבוה?

אתה שאלת אם לשים 5-40 או 10-40. לגביי זה עניתי לך. 5W-30 זה כבר סיפור אחר. זה המקורי שלך?

כמה מ"ל המנוע אוכל ל-1,000 ק"מ? לפי זה אפשר להחליט. כפי שכבר אמרתי אני בעיקרון תומך בשמן המקורי עד לאכילה משמעותית.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, נירו72 כתב:

מ"ל המנוע אוכל ל-1,000 ק"מ?

0.8 ל 5,000= חצי שנה

זה צריכה טובה אפילו בטויוטה, כלומר פחות מ 200 מ''ל ל 1000 

הבעלים הקודם לא הביא לי קבלות אלא אמר ''שמתי את האדום הטוב'' כנראה מתכוון למוטורקרפט שציינת..

המוסך כעת רוצה לשים 10 40 בלי לשאול אותי..

אני חושש מעצם היותו חצי סינטטי..

(עריכה: 3 חודשים לא הוספתי כלום ובדקתי כל הזמן ולא ירד אולי 100 מ''ל..  מאז הוספת 800 מ''ל לפני כן שאז היה חצי שנה אחרי טיפול וקצת היה חסר ושמתי 800 כנ''ל)

עיקר ההבדל בין 5 40 ל 10 40 הנפוץ הוא שהאחרון יהיה חצי סינטטי ברוב המקרים ומכאן החשש

עריכה אחרונה על ידי PASHUT

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...