Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, כבר דיי הרבה זמן מעסיק את הראש באיזה רכב לבחור לאישה. תקציב עד 30 אל"ש לכל היותר.

יש לה רישיון 5 שנים אבל לא היה לה רכב מעולם והנסיון היחיד הוא מסיבוב פה ושם ושיעורי נהיגה. 

מהאלפא שלי יש לה צו הרחקה, הטנדר ידני, ועל והקטנוע גם לא ממש בשבילה כך שאנחנו מדברים על כלי רכב רביעי בבית. 

בעיקרון, הכי הגיוני יהיה לוותר על הטנדר ולקנות במקום זה 4*4 אוטומטי שישמש אותה ויסגור גם פינה לטיולים פה ושם. 

השאלה, מה קונים. 

טריוס כנראה היה בחירה סבירה אבל הן כבר ישנות מאוד. האלפא כבר מתחילה להציק מבחינת זמינות בעלי המקצוע שמוכנים לטפל בה. לא בא לי על חד קרן נוסף בבית או כזה שידרוש תשומת לב יתרה. 

הפורסטר נחמדות, אבל צריכת הדלק תהיה לא מזהירה בלשון המעטה והרכב צפוי לגמוע 10-15,000 ק"מ בשנה כך שזה סוג של שיקול, מה גם שהאחזקה בטח קצת מורכבת מאשר משפחתית רגילה. 

אולי משהו בגזרת הצרפתיות\אמריקאיות בתקציב הדל שאנחנו מוכנים להשקיע? 

לא יודע, אין לי רעיונות ולכן אני פה. אשמח לקבל קצת מיקוד איך מתחילים לתקוף את הנושא. תודה רבה, 

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

למה אתה מסבך אותה עם רכב 4X4 מיושן?

מאזדה 2 או פיקנטו יעשו את העבודה בצורה מעולה.

גם ככה אין יותר מדי הוצאות לרכבים האלה (חוץ מביטוח, דלק וטיפולים) שיחסית אמינים, וב 30K ירידת הערך מינימלית.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

ברור שמיני או סופר מיני היו נכנסות יופי. הבעיה שמשהו יצטרך לעוף וזה כנראה יהיה הווינר 4*4 שמשמש לטיולים ולרדת לחוף היד מדי פעם. לא הייתי רוצה לוותר על החוויה הזו מדי פעם ומצד שני לא הכי מתחשק לי להחזיק 4 כלי רכב בבית ( טיפולים, רישוי, ביטוח וכיוצ"ב)

פורסם

אופציה אחת זה לוותר על הטנדר באמת ולמצוא ג׳ימני שעדיין לא הגיע ליומו האחרון, סביב שנת 2008 ולעשות יישור קו יסודי.
אופציה אחרת בתור רכב רביעי למצוא C1 במצב טוב. הרכב טנק אם מטפלים בו סביר.

פורסם

חשבתי על ג'ימני אבל יש כבר מושב תינוק אחד והשני בדרך. לא בא בחשבון, צריכים 4 דלתות.

C1 לא ישרוד את המדרכות , העיריה במכוון מניחה אותן גבוה. 

פורסם (נערך)

זו אחת(!) הסיבות שהאלפא לא באה בחשבון. 

אגב, שאפו!

רואים שזה פורום רכב. אף אחד לא הציע עד עכשיו להחליף את התלתן למאזדה 3 אטמוספרית עם גיר פלנטרי ולגמור את הסיפור. האמת שעבר לי בראש אבל אין מצב. 

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

פורסם

לא הייתי מוותר על 4×4 אם זה חלק מאורח החיים שלכם. לכן הרעיון ללכת על  גרנד ויטרה נראה לי. הרבה  יותר שימושי ביומיום מגימני ויש 2 דלתות. 

אם זה היה  רק בשבילה והיית שומר את הווינר הייתי הולך על סוויפט. 

אגב

כרגע יש לי 4 כלי רכב (אחד מושבת) אכן ניגוס אבל אוטוטו רכב ישן חוזר לטסט 1 בשנה. והיות שהנסועה הסטנדרטית שלי מתחלקת בין כולם זה לא שההוצאה על תחזוקה היא רכב אחד × 4. 

בארהב יש אפשרות לבטח ביטוח צף שחל על הרכב שאתה נוסע בו כל זמן נתון . כבר שנים אני מנסה לשכנע שיהיה דבר כזה בארץ אבל זה שרשור אחר   .

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

לגבי נסועה, זה לא בדיוק נכון כי קיים בלאי שלא קשור לנסועה. כל מיני גומיות, תותביים, תפוחים צינורות וכל מיני. ברכב אחד או שניים זה פחות מורגש אבל כשיש ארבעה כלי רכב יוצא ש'תורו' של אחד מהם תמיד קרוב. זאת אומרת הרבה התעסקות אפילו שזה בקטנה אבל זה רעש רקע במוח שאני מנסה למנוע לפני הלידה השניה. 

גראנד ויטארה יכולה להיות אחלה אופציה. יש לך ניסיון אישי? 

זכור לי שזה שהיא הנעה כפולה קבועה לא? איך האחזקה וצריכת דלק? 

וכמובן, בהנחה שלא מתוכנן מקיף, כמה הן גניבות? זכור לי שהג'מיני היתה דיי לוהטת מהבחינה הזו אבל אני כבר לא מעודכן. 

פורסם

נכון, זו התעסקות. אבל דברים קטנים אני מסדר לבד ונהנה מזה. פחות נהנה לשלם אגרות וביטוח...

ה gv שנהגתי בהן היו ישנות וטובות, אין לי ניסיון עם חדשות יותר. זה לא רכב מלהיב ולא חסכני, אבל הרבה יותר "אוטו" ושימושי מהגימני, ובשטח עם כמה שיפורים נוסעת איפה שכולם נוסעים (בהנחה שאתה לא מחפש אקסטרים אלא טיולים משפחתיים). אמינות גבוהה כמו כל הסוזוקו. כולל אחת xl7 שמבחינת הגודל לא פחות מהפורסטר.

א פרופו פורסטר שהיו כאן שדאגו אין תסתדר.  הגברת תהיה חסרת ניסיון חודש, את הרכב תחזיקו שנים. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
בתאריך 28.5.2026 בשעה 13:52, Muzic4Ever כתב:

בתקציב הדל

בתאריך 28.5.2026 בשעה 15:26, Muzic4Ever כתב:

יש כבר מושב תינוק אחד והשני בדרך.

לטעמי אלה משפטי המפתח. אתה צריך רכב עם ציוני בטיחות טובים ככל האפשר, כולל לילדים מאחור, גישה נוחה למושב האחורי וסיכון נמוך שהאישה תתקשר אליך sos כי היא תקועה בדרך עם הילדים.

ולאור התקציב הדל יהיה עליך להתפשר על משהו. מהו ה״משהו״? אי אפשר להחליט בשבילך, כי סדרי העדיפות אישיים מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מבין אלה רק i20, וגם זה בקושי. האחרים לא יוכלו להכיל את הציוד לתינוקות. ומהניסיון במשפחה (אחד הבנים) - כשיצאו מבית החולים עם תינוקת ראשונה התקשו להנדס את הכנסת הציוד ל-i20 (דגם 2018) שלהם. אז עם שני ילדים יהיה יותר קשה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זרוק את הטנדר ותחליף בפורסטר. תקציב קצת מוגבל אבל נו, תסתדר.

מבחינת טיולים פה ושם - הוא יספק את הסחורה נהדר.

קצת מוזר שאתה מדבר על הפחד מעלות של ״צריכת דלק״ כשיש לך גם אלפא וגם טנדר וגם קטנוע,

שווה להשקיע עוד קצת חשיבה על ״איפה הולך הכסף״ בכללי (אני לא נכנס לזה).

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...