Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לקונטקסט, מחזיק כרגע קודיאק 2020 וספורטאז' 2013. קיבלתי הזדמנות פז לרכוש את הטוסון מנכה במשפחה במחיר שאין דרך לתאר אותו מלבד סמלי, והלכתי על זה כי צריך כסף להתחייבויות כלכליות אחרות + נוצרה אצלי ההבנה שאני לא אוכל להסתדר עם 2 מכוניות בעתיד וכנראה שכשתגיע מכונית כיף היא לא תהיה דיילי מטעמי פרקטיות. אז בעצם הלכתי על שתי "משפחתיות" שיסעו אצלי עד שהן ימותו כנראה. הספורטאז' והטוסון. 

אמל"ק: די נוחה, בטיחותית ודי מרווחת, נעימה לנסיעה אך מעט רועשת במהירות גבוהה, מאובזרת דליל, זולה יחסית לאחזקה, שילוב מנוע גיר עגלה אך אמין, ובאופן מפתיע דינמית היא מרגישה יותר פרייבט מוגבהת יותר מאשר רכב גבוה. 

אמינות ועלויות

אז כאמור "קניתי" מאישה מבוגרת שנסעה בעיקר בבין-עירוני, טיפלה במוסך יבואן ואני קיבלתי אותה עם כ-37K ק"מ על השעון. 

ביטוח עלה 4700 לשני נהגים נקובים בשם מעל מעל 35. יותר יקר מהקודיאק באופן מוזר. 

ברגע שהיא הגיעה אליי הגעתי למסקנה שזו הזדמנות מצוינת לחזור ולעשות דברים בעצמי, במיוחד לאור זאת שכנראה אחזיק הרכב הזה המון שנים והשלכות סחירות במכירה לא מעניינות אותי. בשלב ראשון ניגשתי וביקשתי עזרה מקרוב משפחה מכונאי והוא הסכים. הוזמנו חלפים, רובם מקוריים, חלקם לא (רפידות). עלויות מצורפות באקסל. היה לי  מאוד מאוד כיף. גם ללמוד דברים חדשים (רפידות/שמן בלמים) וגם לעבוד על הרכב בכללי. לא יודע אם זה גיל 40 שמתקרב, אבל כל כך נהניתי שאני עכשיו מתלבט מה להחליף סתם ככה. כשהרכב קוריאני ולא מפוצץ טכנולוגיות זה גם פשוט ונגיש, המון מידע באינטרנט. 

הפער באחזקה בינה לבין הסקודה קיים ולא רק בעבודה העצמית, אלא בעלויות והזמינות של החלפים. הוא לא עצום אך מורגש. מנגד, החלפים של הספורטאז' הישנה די באותו מחיר. הגיוני בסך הכל. 

בנוסף לכך הצמיגים היו קונטי אקוקונקט המקוריים, ואני לא נוסע על צמיגים בני 3.5 הגם שהיה עוד טיפה בשר, לכן הוחלפו במישלין פרימסי 5 (3000 ש"ח לסט). לצערי אין בארץ צמיגים נורמליים במידה שלה והתחרות היא בין הפרימסי לאקו קונקט 6. הלכתי על הפרימסי כי לא אוהב צמיגי אקו. 

image.png.5180db7a3a05f1e2cc5441a5d6fa018d.png

איכות חיים

מכונית משפחתית סבבה לגמרי. היא לא מאובזרת במידה של הקודיאק, הכיסאות לא חשמליים, אין מצלמה מקדימה או אפילו חיישנים, בקרת השיוט לא חכמה. לי אישית זה לא מאוד מפריע, כי ברגע שיש אנדרואיד אוטו ומזגן אני די מסודר במכוניות, כך גם אשתי. ומאידך, בקרות שיוט אני דווקא מחבב בזכות הסקודה. לא מעט פעמים שם 90 בימני ונוסע לאט ובנחת. כאן הבקרה טיפשה אז צריך להיות הרבה יותר מרוכז. חבל כי יש עצירות חירום והתראות, החומרה שם, חבל שאין את התכנה. 

מבחינת מרווח, היא די בסדר, כיסא בטיחות ושני מבוגרים יכולים לשבת מאחור אם כי בצפיפות. תא המטען די זהה לספורטאז' שזקנה ממנה בעשור. בינתיים מתאים לנו. 

מבחינת שקט בנסיעה, זה עדיין רכב קוריאני, היא יותר רועשת מהקודיאק אך במעט. הפער מתגבר מעט בין עירוני. 

ניהוג

לא שהייתה לנו בחירה בדבר, אבל שמחתי המנוע הוא 2.0 כי לא בא לנו גיר רציף ומנוע טורבו. אשתי בנאדם פשוט שנוסעת 90-110 בעיקר עבודה וסידורים. שמח שיש את האמינות הפלנטרית+אטמוספרית. 

אין מה לדבר על כוח. כל תאוצה היא בהזמנה של 3 ימי עסקים. 

באופן מפתיע, מבחינת אחיזה, טרן אין, יציאה - היא מרגישה הרבה יותר פרייבט. היא הרבה (הרבה) פחות רוכנת מהסקודה ומהספורטאז', ומצד שני לא מתרסקת על באמפרים. אני לא יודע אם הם הצליחו לעשות את זה אבל שאפו. כשפונים בכיכר כל 30 קמש עם הקודיאק אנשים מאחורה כמו בטיטאניק. ביונדאי זה סביר כמו פרייבט טובה. 

לסיכום:

בדיוק מה שמצופה מקוריאנית פשוטה. לא פחות ולא יותר. אין לי משהו פורץ דרך לכתוב עליה ולא צפיתי שיהיה. 

אני אישית לא סובל רכבים גבוהים, אבל אשתי אוהבת וזה מרגיש יותר בטיחותי עם ילדים, וכרגע אני בולע את הגלולה ממניעים כלכליים+בטיחות+זה רכב שנועד לשרת את המשפחה. 

מקווה שבעתיד הקרוב המצב הכלכלי יאפשר רכב סופ"ש וזו המטרה (אשתי דוחקת בי להאיץ לעברה כי YOLO ונסתדר, אבל אני קצת יותר שמרן ממנה בקטע הכלכלי). 

• אהבתי 7
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

דאבל-לייק, על השיתוף ועל האחריות הכלכלית. 👏👏

אני מניח שהביטוח יקר יותר משום שקל יותר לגנוב אותה באמצעים אלקטרוניים, בדומה לדגמי קיה ויונדאי נוספים מאותן שנים. 

תמיד מעניין לקרוא איך הצרכים וההעדפות של אנשים משתנים עם הגיל, משהו שרואים הרבה כשיושבים עשרים שנה בפורום. 🙂

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תתחדשו.

ועכשיו עם שני ג'יפונים קורי-אטמו-פלנטריים בחניה, נאחל לך לצרף לצי ברז ידנית במהרה בימינו.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

פורסם

זו התכנית :)

תחת ההנחה המאוד סבירה שלא יהיה כסף/אפשרות לקייטרהאם או לוטוס lol

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

כיף לקרוא. נשמע שבאמת השגת פה מציאה אמיתית בעלת ערך הרבה יותר גבוה ממה ש"על הנייר". בלי שום קשר (טוב אולי קצת), אני מאוד מחבב את הטוסון החדשה ההברידית שהגיעה בתקינה אמריקאית ועם גיר פלנטרי. שקלתי אותה ברצינות כרכב הבא, אבל ממש מפריע לי שהיא ארוכה מה"רגילה" ושאין אופציה לקבל את יחידת הכוח הזאת, כולל הגיר, בטוסון האירופאית (לא מעוניין בגיר הדו מצמדי בשילוב עם מנוע הטורבו). באופן מפתיע, האחות לבית קיה (ספורטז') כן משווקת עם מנוע היברידי וגם בתצורה הרגילה ולא הארוכה, אבל שם הגיר הוא דו מצמדי.

פורסם

זה מוזר. אני ראיתי באיזשהו מקום שהיתה טעות במפרט ושהוא דו מצמדי. זה גם מסתדר עם השוק האירופאי שהוא יהיה דו מצמדי, אבל טוב לדעת שזה לא ככה. מעדיף את היונדאי בכל אופן.

פורסם

הדו-מצמדית רק בטורבו-בנזין הרגיל.

העיצוב של הטוסון הארוך דווקא עובר יחסית טוב, בניגוד לספורטאז' הארוך שנראה קצת מוזר.

חבל שהוא יקר בהרבה.

לדעתי הספורטאז' ההיברידי "הקצר" נמצא בסוויט-ספוט של ההיצע המשולב שלהם.

פורסם

הטוסון הארוך ארוך מדי. אישית מתחבר יותר למראה של הטוסון ה"קצר" לעומת הספורטאז', אבל כן כנראה שזאת באמת הקניה הטובה יותר למי שלא צריך את הארוך. עדיף לקבל גיר טוב יותר.

פורסם

תתחדשו!

1. ההעדפה לצמיגי פרימיום על צמיגי אקו נכונה בכללית, ובמקרה שלך גם ספציפית האקו 6 של קונטיננטל לא מהמשובחים, לעומת הפרימסי של מישלן שהם מהטובים ביותר שניתן להשיג בקטגוריה.

2. אני מאוד אוהב רפידות בלם של פרודו. מצוינות.

חבל רק שנראה שמחיר סט רפידות התחיל להשתולל גם בגזרת האפטרמרקט. לפחות זה לא הולך בתדירות גבוהה.

פורסם (נערך)

ככל הנראה היו אפשרויות זולות, אבל לא היה לי כוח להתעסק יותר מדי. 

הפילטרים למשל, יש קיט ייעודי מקורי שעולה פחות ממה ששילמתי על כל חלק בנפרד, אבל שוב, חוסר הסבלנות שלי להתעסק עם מספר מקומות ניצח וככה"נ ניתן היה להשיג את החלפים בעוד לפחות 100-200 שקלים יותר זול למי שהיה שקדן וסבלני ממני. 

לגבי הספורטאז', אז היא המחליפה אצל מי שמכרה לי, שבמשך לא מעט שנים קונה טוסון/ספורטאז' מה שיותר ממאים לה. הפעם הלכה על הספורטאז' ההיברידי הקצר. חייב להגיד, נראית לא רע בכלל בפנים ובחוץ. נראה רחוק מהפשטות הקוריאנית שעדיין מאופיינת אצלי בטוסון. כנראה הבינו שם שגם תא פנים זה חשוב ולא רק שמרנות. נראה איך יחזיק. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...