Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, EliC25 כתב:

2024 זה ממש הרגע

הוא כתב כמה שנים, ומספיק ללכת ל2015 כדי לקבל נתונים אחרים. הטכנולוגיה ההיברידית והחשמלית שהתפתחה בעשור הזה מחייבת גירים אוטומטיים ולכן דגמים רבים כבר מלכתחילה אינם מגיעים עם גיר ידני.

אמנם לא אינטואיטיבי אבל היברידי אפשר לשלב עם ידני (לפני כמה שנים שכרנו באיטליה צ'ינקוצ'נטו חמודה ידנית היברידית לנסיעות באמלפי).

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 8 דקות, PASHUT כתב:

עד 2024 נהגתי קבוע בידני כ 100K על כמה סוגים, ולהבנתי מי שלא יודע לתפעל ידני שלא ייגע.

וכשבלמת בלימת חירום, היית מאבד שליטה אם הרכב היה נכבה לך בעצירה מוחלטת?

לפני 6 דקות, גולדן191 כתב:

הבנתי אם תתן לו כמה דקות בחניון ריק הוא יצליח אחר כך לנהוג

תיקנתי לך

אשתי קנתה את הרכב הראשון שלה (ידני) כמעט עשור אחרי שהוציאה רישיון. היא לפני כן נהגה ברכב שלי כמה דקות בחניון, ואז נסעה 45 ק"מ עד הבית (רובם בדרך בין עירונית שבכלל לא דורשת תפעול הילוכים) 

לפני 1 דקה, urich כתב:

אמנם לא אינטואיטיבי אבל היברידי אפשר לשלב עם ידני (לפני כמה שנים שכרנו באיטליה צ'ינקוצ'נטו חמודה ידנית היברידית לנסיעות באמלפי).

תלוי איזה היברידי, וזה נכון. לדוגמא הביגסטר החדשה

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, גולדן191 כתב:

מי שיש לו רשיון על ידני, והוא לא נהג על ידני 20 שנה, להבנתי אם תתן לו כמה שעות בחניון ריק הוא יצליח אחר כך לנהוג. אחרת היה חוק שאוסר על זה אני חושב.

לא נהגתי על ידני מ 2006.

עשיתי את זה עם שניים מהבנים שלי (הבכור בהשגחה שלי, השני בהשגחה של הבכור). אמנם ״רק״ אחרי 8 שנים מהטסט - אבל הזמן שנדרש במגרש החניה היה פחות מ-10 דקות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה זיכרון שרירים, אם ידעת לנהוג על זה פעם אתה תדע לנהוג שוב לא משנה כמה זמן עבר.

אבא שלי פעם היה צריך לנסוע בגולף הידנית שהיתה לי ב2015, הצליח לנהוג בלי שום בעיה למרות שכבר ב1995 הוא עבר לדייהו רייסר אוטומטית חדשה וממנה המשיך רק עם אוטומטיות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הזכרת לי שפעם חמותי לקחה את הרכב הידני של אשתי, סביר להניח 30 שנה אחרי הפעם האחרונה שנהגה בידני..

הסתדרה בתוואי היום יומי שלה שכולל פקקים של איזור המרכז.

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

זה זיכרון שרירים, אם ידעת לנהוג על זה פעם אתה תדע לנהוג שוב לא משנה כמה זמן עבר.

אמנם עברו 20 שנה אבל מבין ומקבל את מה שאתה אומר. הרי עשיתי לא מעט שיעורים על ידני.. סביב ה-40 אני חושב.

בכל מקרה, הסיבה שכתבתי שעות היא בגלל ש.. I had a bad experience. 

מישהו נתן לי לנהוג על ידני אבל בכביש, לא בחניון ריק, שנתיים אחרי הטסט, והסתבכתי. ונלחצתי. אבל מאמין שכנראה שעה גג תספיק לי.. אולי קצת יותר ;)

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 1 דקה, גולדן191 כתב:

אמנם עברו 20 שנה אבל מבין ומקבל את מה שאתה אומר. הרי עשיתי לא מעט שיעורים על ידני.. סביב ה-40 אני חושב.

בכל מקרה, הסיבה שכתבתי שעות היא בגלל ש.. I had a bad experience. 

מישהו נתן לי לנהוג על ידני אבל בכביש, לא בחניון ריק, שנתיים אחרי הטסט, והסתבכתי. ונלחצתי. אבל מאמין שכנראה שעה גג תספיק לי.. אולי קצת יותר ;)

בסדר, צריך שניה להתרגל.

גם לי לקח כמה דקות להתרגל אחרי שקניתי רכב ידני ולפני זה נהגתי רק על אוטומט 6 שנים. אתה לומד מה הנקודה של הקלאץ' וזהו. הרגל זוכרת.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 9 דקות, PASHUT כתב:

אף פעם לא נכבה לי רכב בבלימת חירום, כי תמיד שילבתי קלאצ'..

קרא שוב מה שכתבתי

לא טענתי שנכבה, אלא שאלתי האם כיבוי המנוע היה משפיע איכשהו על שליטתך ברכב באופן שמסכן אותך? 

פורסם

איילת זורר נכנסה לנהוג בBMW שלי לצורך צילומי הפרסומת, אמרה שלא נהגה על ידני יותר מ20 שנה.

לא נזקקה לשניה אחת של התרגלות.

יותר מתסכל לחפש איפה החביאו את הבורר RND באוטומטיות חדשות. פעם גלגלת. פעם איזה ידית בגודל של ידית מגבים, פעם איזה wippschalter בקונסולה, לא מכיר מילה לזה בעברית.

לפני 4 דקות, PASHUT כתב:

אני חושב שכן, כי הבלמים הם נטו הידרואליים ללא המנוע, ופחות יעילים.

יש עדיין ווקום במגבר בלם אחרי הכיבוי והוא ימשיך לעבוד.

תיגבור ההגה מפסיק מיד עם כיבוי המנוע, בין אם הוא הידראולי או חשמלי.

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 17 דקות, PASHUT כתב:

אני חושב שכן, כי הבלמים הם נטו הידרואליים ללא המנוע, ופחות יעילים.

תכבה את המנוע בפעם הבאה שאתה ברכב ואז תלחץ על דוושת הבלם

יש מספיק וואקום במערכת ל3-4 לחיצות.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...