Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב-7 שנים האחרונות, יש לי נסיון מצטבר של  200 אלף קילומטר על 4 רכבים בני 4-12. בכול ה-200 אלף הללו, סך התיקונים שאינם טיפולים שוטפים הסתכמו ב-2500 ש"ח. 

ואני מדבר על מה קורה אחרי ה-6 שנים, שזה כרגע נעלם. שהרי אתה "מחזיק רכבים עד מתי שירידת הערך כבר לא מעניינת" . 6 שנים ברכב שנקנה חדש בסביב ה-170 אלף, הירידת ערך צריכה עוד לעניין אותך ועוד איך.  

• תגובות 171
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 6 שעות, davemustaine87 כתב:

ב-7 שנים האחרונות, יש לי נסיון מצטבר של  200 אלף קילומטר על 4 רכבים בני 4-12. בכול ה-200 אלף הללו, סך התיקונים שאינם טיפולים שוטפים הסתכמו ב-2500 ש"ח. 

ואני מדבר על מה קורה אחרי ה-6 שנים, שזה כרגע נעלם. שהרי אתה "מחזיק רכבים עד מתי שירידת הערך כבר לא מעניינת" . 6 שנים ברכב שנקנה חדש בסביב ה-170 אלף, הירידת ערך צריכה עוד לעניין אותך ועוד איך.  

למה אתה מחסיר את הטיפולים השוטפים מהמשוואה?

רוב האנשים עוברים בקלות את ה 2500 שקל ברכבי בנזין.

אטו 3 חדש אתה קונה ב 0 קילומטר 140000 שקל נניח ניקח 150000 שקל, אני ב 6 שנים חוסך 100000 שקל בדלק לעומת בנזין כלומר 2/3 מערך הרכב.

בנוסף יש לי חיסכון בתיקונים וטיפולים ועובר טסט בקלי קלות.

המחיר שאמכור את הרכב לאחר 6 שנים או אולי טיפה יותר יביא אותי למצב שלא הפסדתי כלום לעומת בנזין שיש שם הפסד.

בנוסף אני נהנה מטכנולוגיה, נוחות נסיעה ואמינות שאין לרכב בנזין.

פורסם
לפני שעתיים, levy כתב:

בא תספר לנו כמה עלה לך הטיפול במוסך מורשה, שהיית חייב לעשות כדי לשמור על האחריות הארוכה שאתה מדבר עליה המון.

המחירים שאני מכיר הם לא זולים בכלל, אז נכון שמדובר על פעם בשנתיים או 30k, אבל להגיד שאין טיפולים שוטפים זו חרטא (כל עוד לא מדובר בטסלה, ואתה בהחלט לא מדבר על טסלה). 

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני שעתיים, levy כתב:

מאותה סיבה שאתה מחסיר את עלות עמדת ההתקנה+ התקנה. כול עוד אין לך רכב עם שגרת טיפולים בעייתית, אלו הוצאות זניחות ביחס לשאר ההוצאות על רכב בסכומים הללו. ובעוד שאני לא באמת מחוייב לטפל במוסך מורשה(בטח שלא אחרי 3 שנים), אתה כן מחוייב לעשות סיבוב דאווין במוסך ולשלם פרמיית מוסך מורשה. 

לפני שעתיים, levy כתב:

חוסך 100000 שקל בדלק לעומת בנזין

זה שאתה חוזר על זה כול פעם, זה לא אומר שזה נכון. 

אתה משווה מול הרכב שהיה לך שהיה אוכל 1 ל-10 או משהו כזה. תשווה לרכב היברידי שעושה 1 ל-20(יש מספיק כאלה ב-160-170 אלף). ב-150 אלף קילומטר אתה תקבל חיסכון של 37 אלף. לא סכום זניח כלל, אבל לא 100 אלף. 

לפני שעתיים, levy כתב:

המחיר שאמכור את הרכב לאחר 6 שנים או אולי טיפה יותר יביא אותי למצב שלא הפסדתי כלום לעומת בנזין שיש שם הפסד.

בנוסף אני נהנה מטכנולוגיה, נוחות נסיעה ואמינות שאין לרכב בנזין.

אחלה, אבל בשביל רוב האנשים המטרה העיקרית בחשמלית, זה להישאר עם יותר כסף בעובר ושב בסופו של דבר. אם זה לא קורה, איבדת את רוב הפואנטה. 

וניראה מה יהיה עם הירידת ערך של החשמליות בעתיד. כרגע זה לא ניראה טוב. 

פורסם (נערך)
לפני שעה, davemustaine87 כתב:

מאותה סיבה שאתה מחסיר את עלות עמדת ההתקנה+ התקנה. כול עוד אין לך רכב עם שגרת טיפולים בעייתית, אלו הוצאות זניחות ביחס לשאר ההוצאות על רכב בסכומים הללו. ובעוד שאני לא באמת מחוייב לטפל במוסך מורשה(בטח שלא אחרי 3 שנים), אתה כן מחוייב לעשות סיבוב דאווין במוסך ולשלם פרמיית מוסך מורשה. 

זה שאתה חוזר על זה כול פעם, זה לא אומר שזה נכון. 

אתה משווה מול הרכב שהיה לך שהיה אוכל 1 ל-10 או משהו כזה. תשווה לרכב היברידי שעושה 1 ל-20(יש מספיק כאלה ב-160-170 אלף). ב-150 אלף קילומטר אתה תקבל חיסכון של 37 אלף. לא סכום זניח כלל, אבל לא 100 אלף. 

אחלה, אבל בשביל רוב האנשים המטרה העיקרית בחשמלית, זה להישאר עם יותר כסף בעובר ושב בסופו של דבר. אם זה לא קורה, איבדת את רוב הפואנטה. 

וניראה מה יהיה עם הירידת ערך של החשמליות בעתיד. כרגע זה לא ניראה טוב. 

בהיברידי הסוללה הקטנטונת לא בטכנולוגית lfp ולכן הקיבול שלה מתדרדר מהר יותר  הרכב נוסע יותר על בנזין ממה שתוכנן ומאבד את החיסכון שהיה חדש.

אתה יכול לטפל באיזה מוסך שאתה רוצה חלק מהטיפולים זה פילטר מזגן שזה כמה עשרות שקלים אם תחליף לבד.

השוק הולך לכיוון חשמליות סיניות, זה קורה בכל העולם, בישראל יקח עוד קצת זמן ללמוד, הישראלי אוהב שיש לו הכל בצלחת כמו בבית מלון ולכן נוסע בפלאג-אין , 60% מהעשיריה הנימכרת בישראל זה סיניות וזה כל הזמן גדל.

לפני שעתיים, שחר 1 כתב:

בא תספר לנו כמה עלה לך הטיפול במוסך מורשה, שהיית חייב לעשות כדי לשמור על האחריות הארוכה שאתה מדבר עליה המון.

המחירים שאני מכיר הם לא זולים בכלל, אז נכון שמדובר על פעם בשנתיים או 30k, אבל להגיד שאין טיפולים שוטפים זו חרטא (כל עוד לא מדובר בטסלה, ואתה בהחלט לא מדבר על טסלה). 

יש לך מוסכים לא של היבואן יעלה 450 שקל להחליף פילטר מזגן ו 990 שקל להחליף גם שמן ממסרה פעם ב 48000 קמ.

להזכיר לך שאני ניכנס כל 30000 קמ ובנזין חייב להיכנס כל 10000 קמ כלומר פי 3 מעל זה אתה נוסע עם שמן שחור שהורס את המנוע וכמובן אתה פוגש את המוסכניק שימצא לך עוד דברים להחליף.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם

בנזין נכנס כל 15,000.

אבל כל הדיון עקר כי מדובר על מוצר שונה. לחשמלי יש את יתרון העלויות השוטפות וחיסרון בנוחות השימוש וערך הגרט.

צריך גם לזכור שחשמלית בת 7 הולכת לפח כשמתה הסוללה ובבנזין בת 7 כשהולך מנוע אתה מחליף מנוע בסביבות עשירייה ונוסע עוד 7 שנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, Night Driver כתב:

בנזין נכנס כל 15,000.

אבל כל הדיון עקר כי מדובר על מוצר שונה. לחשמלי יש את יתרון העלויות השוטפות וחיסרון בנוחות השימוש וערך הגרט.

צריך גם לזכור שחשמלית בת 7 הולכת לפח כשמתה הסוללה ובבנזין בת 7 כשהולך מנוע אתה מחליף מנוע בסביבות עשירייה ונוסע עוד 7 שנים.

מחקרים הראו שאחרי 5000 מייל חלה היתדרדרות חזקה באיכות השמן ולכן עיגלתי ל 10000 קמ.

אני מחליף לרכבים במשפחה כל 10000 קמ כבר 30 שנה ורואה כמה שהשמן מטונף ומלוכלך ואפילו עם טיפה בוצה ואפילו שבבים.

אורך החיים של סוללה גבוה יותר ממנוע, גיר ועוד מכלולים רבים שבבנזין.

יש לך אחריות 8 שנים ואחכ יתפתח שוק של סוללות מפירוק ומשופצות.

אחרי 9 שנים אתה מחזיר את מחיר רכישת הרכב מול הוצאות הדלק.

בזמן שרכב בנזין רק הולך ומסתבך עם השנים והאמינות שלו יורדת עקב הרגולציה האירופאית, רכבים חשמליים רק הולכים ומשתפרים באמינות.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם

אם השמן נשאר נקי אל תשתמש בו כי הוא לא עושה את העבודה.

אני מחליף שמנים כל 15,000 ורכבים חוצים אצלי בקלות את ה 200,000 ללא סימני בלאי מנוע. ו 200,000 זה ה4בה מעבר ל 8 שנים בנסועה ממוצעת 

לגבי סוללות זולות אנחנו זומעים את זה כבר 10 שנים ועדיין מחיר סוללה עולה על מחיר חשמלית בת 8.

ועשיתי חשבון פשוט. ההפרש בילות הדלק בין חשמלית לבנזין לרכב שעושה 15,000 בשנה הוא כ 3500 שח לשנה.  זה אומר כ 28,000 שח ב 8 שנים.

אם החשמלית שלך לא שווה כלום אחרי 8 שנים אז עלה לך להשתמש בה יותר מרכב בנזין ושילמת על הסירבול והמגבלות  של הטעינה.

אני בכוונה לא מכניס את עמדת הטעינה לחשבון כי זו השקעה חד פעמית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 52 דקות, levy כתב:

יש לך מוסכים לא של היבואן יעלה 450 שקל להחליף פילטר מזגן ו 990 שקל להחליף גם שמן ממסרה פעם ב 48000 קמ.

כמובן שלא ענית כמה עלה לך... 

אני לא נגד רכבים חשמליים, אגב, פשוט חושב שהסיסמאות האלה של להחזיר את ערך הרכב בחיסכון בדלק לא מחזיקות מים. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, שחר 1 כתב:

כמובן שלא ענית כמה עלה לך... 

אני לא נגד רכבים חשמליים, אגב, פשוט חושב שהסיסמאות האלה של להחזיר את ערך הרכב בחיסכון בדלק לא מחזיקות מים. 

כתבתי כמה עלה.

'לא מחזיקות מים' - עם עובדות קשה להתווכח, יש לי כרגע חיסכון 50000 שקל בכיס.

אתה עדיין מקובע מחשבתית יעבור לך בעתיד, זה מזכיר לי שרצו לעבור מעגלה וסוס לרכב בנזין אז קמה כל זעקה כי היתה תעשיה שלמה סביב הסוסים והעגלות, זה אותה סיטואציה.

אותו דבר עם טויוטה שהשקיעה מיליארדים במימן וניכשלה וזעקה שאין עתיד ברכב החשמלי, עכשיו הם משקיעים רק בחשמלי.

כל אחד והאינטרסים והקיבעון המחשבתי שלו.

מעניין עם איזה רכבים אתה נוסע? 

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם
לפני כשעה, levy כתב:

עם עובדות קשה להתווכח, יש לי כרגע חיסכון 50000 שקל בכיס

מה יקרה בעוד כמה שנים כשיתחיל הבלאי ברכב חשמלי לאחר תום האחריות? האוטו ילך לפירוק כי לא שווה לתקן או שיקרה נס ויוזילו את מחירי הבטריות.

רכב רגיל יכול לשרוד 20 שנה בכיף עם תחזוקה רגילה, סדר גודל ממוצע של 2500 עד 3500 לשנה כולל הכל ברקסים טיימינג צמיגים וכו'

בקיצור זה כמו תכשיר רפואי חדש:  אין מספיק מחקר ומידע על ''מה ההשלכה עוד כמה שנים'' וזה נעלם גדול בעיניי.

עם דבר אחד אני מסכים שיש יתרון לחשמלי: הכח המתפרץ מתחת לגלגלים, ממכר.

משתדל לעזור

פורסם

ראיתי השבוע MG שנת 2019 שמהעירייה שמו עליה כבר מדבקה שצריך לפנות אותה

בדקתי במשומשת אין לה טסט כבר חצי שנה

רק מה היא יד חמישית בלי כל הסוחרים בין לבין (היד הראשונה היתה שנה וחודשיים)

בהתחלה הופתעתי וחשבתי שהיא שנת 2023-5 

מה זה אומר?  שרכבים חשמליים יש בשוק כבר לא מעט שנים ואפשר אולי להסיק מסקנות 

פורסם
לפני 32 דקות, עדי-אל כתב:

שרכבים חשמליים יש בשוק כבר לא מעט שנים ואפשר אולי להסיק מסקנות 

חכה עוד שנתיים שלוש שיהיה כבר קרוב יותר ל 10 שנים ואז נדע יתר.

מאמין שעד אז יהיו יותר עמדות טעינה מהירה בכל תחנת דלק.

נחיה ונראה.

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...